קציצות חזה טחון מבושלים ברוטב - רוצה לגוון

aser

משתמש מקצוען
אני מבשלת אותם ברוטב אדום - רסק עגבניות וכו',

מחפשת עוד רטבים שאני אוכל לבשל אותם,

למי יש רעיון?

תודה מראש!!
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה קציצות כאלה מטוגנות ולא מבושלות, שמה בפיתות עם סלט וכו' ממש טעים...
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רוטב צהבהב עם אפונה
או עם קוביות קולרבי / קישוא
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
את יכולה ברוטב עגבניות: טיגון בצל, טיגון שני שיני שום, לטחון עגניות במעבד מזון, להוסיף, קצת פפריקה וכורכום, טיפה ראס אל חנות או בהרט, כף רסק עגבניות, ליצור קציצות ולהוסיף, לפזר מלמעלה כוסברה קצוצה.

רוטב צהוב:
טיגון בצל, לחתוך עלי סלק לרצועות ולהוסיף לשמן. להוסיף סלרי חתוך, להוסיף חוואיג' וכורכום, מים רותחים, ליצור קציצות, לפזר כוסברה מעל.

מומלצים במיוחד, טעימים ובריאים.
 

קטקטים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה לפותחת האשכול,

איך אתן מכינות את הקציצות עצמם?
אשמח למתכון


מעונינת להכין אותם גם בצורה מטוגנת וגם ללא טיגון,

תודה למגיבות..
 

r36330

משתמש פעיל
צר לי, המתכונים שלי אמונים על הסבתות, שיטת בערך:
קציצות ברוטב חומוס

הרוטב:
  • 2 בצלים מטוגנים (אפשרי, אפשר לוותר)
  • מים לכיסוי הקציצות +
  • חומוס מבושל / קופסת שימורי חומוס
  • מלח, פלפל, תבלינים נוספים לבחירה (כמון), ניתן לשים אבקת מרק (בצל/עוף/פטריות) במקום מלח.
הקציצות עצמן:
  • חצי קילו חזה
  • שתי ביצים
  • כוס פרורי לחם/קמח מצה/שביבי סויה
  • בצל מגורד דק/ משובח יותר, בצל מטוגן
  • 2 שיני שום כתושות / שום גבישי
  • ת"א אדמה קטן מגורד דק
  • כוס אורז לא מבושלמלח, פלפל שחור / תבלינים נוספים כמו כמון
מערבבים את כל החומרים.
יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב.

היתרון הבריאותי פה, הוא השילוב של האורז והחומוס. שיוצר חלבון נוסף שלם.

בנוסף-

קציצות ברוטב ירקות
הרוטב:
  • 2 בצלים מטוגנים (אפשרי, אפשר סתם קצוצים)
  • מים לכיסוי הקציצות +
  • 5 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל, תבלינים נוספים לבחירה (כמון), ניתן לשים אבקת מרק (בצל/עוף/פטריות) במקום מלח.
הקציצות עצמן:
  • חצי קילו חזה
  • שתי ביצים
  • כוס פרורי לחם/קמח מצה/שביבי סויה
  • בצל מגורד דק/ משובח יותר, בצל מטוגן
  • 2 שיני שום כתושות / שום גבישי
  • 2 גזרים מגורדים דק
  • קישוא מגורד דק
  • ת"א מגורד דק
  • מלח, פלפל שחור / תבלינים נוספים כמו כמון
מערבבים את כל החומרים.
יוצרים קציצות ומכניסים לרוטב.

את הקציצות מהמתכון השני, קציצות ברוטב ירקות.
ניתן לטגן גם, או לאפות כמו שניצלים, במעטפת פירורי לחם.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ניסיתי לגוון כמה פעמים , בסוף לא אהבתי שום דבר אחר, לא הצלחתי ליצור רוטב סמיך כמו רוטב עגבניות . איך ממים מתובלים יוצא לכן רוטב?
 
  • תודה
Reactions: ov

החיים תותים

משתמש מקצוען
מתכון מהמם!!! קרדיט לניקי ב
קציצות חזה עוף ברוטב
4 מנות
מצרכים:
500 ג' עוף טחון
גזר מגורד
בצל קטן קצוץ ומטוגן
שן שום קצוצה מטוגנת עם הבצל
חצי כפית סודה לשתייה
כף קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס פירורי לחם / קמח מצה
כף קמח
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב :
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
שתי כוסות מים רותחים
כפית קמח
מעט סוכר
כף רסק
כף דבש / סילאן
כף פפריקה
מעט כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המצרכים וליצור כדורים, לקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את הקמח לערבב. לערבב מים ותבלינים ולהוסיף לבצל, להנמיך את האש ולבשל כ 5 דקות.

3. בינתיים לשמן את הידיים לעבור על הכדורים בזריזות ולהוסיף לרוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות.
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ניסיתי לגוון כמה פעמים , בסוף לא אהבתי שום דבר אחר, לא הצלחתי ליצור רוטב סמיך כמו רוטב עגבניות . איך ממים מתובלים יוצא לכן רוטב?
תעשי רביכה
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
זה עוד מתכון מהמם של ניקי ב
אבל אפוי בתנור
הילדים שלי משוגעים על זה
אצבעות חזה עוף
14 אצבעות

מצרכים:
חצי קילו בשר עוף טחון
בצל קטן קצוץ דק דק (לא חובה)
4 כפות שמן
כפית טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
חצי כוס קמח
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח





אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד הזהבה.

2. לערבב את כל המצרכים לקחת חתיכת לצפות בפירורי לחם וליצור אצבע מאורכת. קצת נ'יגוס להכין בראשונה ובשניה קצת מסתבכים אבל ההמשך נהיה יותר קל.

3. לקרר כשעה ולטבול שוב בפירורי לחם.

4. חום בינוני 180 מעלות, לסדר את האצבעות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. כ 20 דקות צד ראשון וצד שני עוד 10 דקות או עד שמזהיב.

לדעתי אפשר לוותר על שלב 3, לא ראיתי הבדל...
 

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בדיוק השבוע הכנתי קציצות הודו מהממות- לשם שינוי לא מבושלות, אלא מטוגנות (אפשר גם בתנור)
הילדים חיסלו במהירות, ואפילו אחי שקפץ בלילה מאוחר אחרי הישיבה אמר שאלו היו הקציצות הכי טובות שאכל מימיו (אחרי שעברו מיקרוגל!!)
500 גר' הודו טחון
1 בצל גדול מגורד
1 קישוא מגורד
1 בטטה בינונית מגורדת
גבעול סלרי קצוץ בלי העלים
1 ביצה
פירורי לחם לקציצות ולציפוי
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

מערבבים את כל החומרים ביחד עם 2 כפות פירורי לחם, מחממים שמן (או תנור) יוצרים קציצות פחוסות (כמו עוגיות) מטבילים בפירורי לחם, מטגנים בשמן חם , על להבה גדולה ואש נמוכה מ2 הצדדים (בקציצה הראשונה לבדוק שנעשתה מבפנים היטב בשביל להסיק לגבי שאר הקציצות)
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
רוטב פשוט וטעים.
לעשות רביכה :
לטגן מעט שמן וקמח רק להזהבה קלה להוסיף שום פרוס או קצוץ ולערבב ולאחר 3 שניות להוסיף מים (בגובה שיכסו אח"כ כשלושה רבעים מגובה הקציצות )ולערבב היטב.
להוסיף פפריקה מלח ומעט שום גבישי.
להרתיח ולהוסיף כדורי בשר טחון מתובל.
לבשל רבע שעה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה