בשרי קציצות. אוף אחד גדול.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
קציצות עוף טעימות מאוד, בלי להוסיף בשר בקר או הודו, אם מבשלים אותן ממש מעט, בתוך מרק ירקות או בתוך רוטב עגבניות.
אני שמה קוואקר, ירק, בצל ולא זוכרת עוד מה.
תמיד תמיד מסתכלת במתכון...
(האמת, תמיד מסתכלת בכמה מתכונים ואיכשהו עושה לי מתכון "רק להיום", חוץ מקציצות בשר, שזה אני עושה רק לפי המתכון של @shira bira ואף פעם לא מתאכזבת. הרבה פעמים תכננתי לכתוב לך תודה קבל עם ועדה, ועכשיו זאת הזדמנות מצוינת).
כאן המתכון:
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת איך עוד לא כתבו
במקום פירורי לחם לשים 2 פרוסות לחם שטופות וסחוטות היטב.
אני שמה את הקצה (מורידה חתיכה מהסוף כמובן) כי לא אוכלים אותו אצלי.
מוסיף מלא עסיסיות!
(חוץ מזה שמה בצל חי טחון, ביצים, 2 שיני שום ותבלינים)
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בצל טחון
וירקות כמו גזר ובטטה טחונים מוסיפים עסיסיות
וגם קצת אבקת שום או שום כתוש נותן טעם טוב

אבל קציצות בבישול עם רסק עגבניות
בד"כ הרבה יותר קלילות ורכות ומתאימות לילדים


והעיקר- אל תתיאשי!
תמשיכי לנסות, בסוף תמצאי את המתכון המתאים לילדים שלך!
 

הכי הכי

משתמש סופר מקצוען
אני עושה לעצמי חיים קלים
1/2 ק"ג עוף/הודו טחון
2 ביצים
קמח מצה

מערבבת
ואז...
או מטגנת לקציצות-וזה יוצא טעם של שניצל
או מכניסה בסיר:
רסק עגבניות
מיץ לימון
סוכר חום
מים
מרתיחה את הכל
ויוצרת כדורים-קציצות וזורקת לסיר
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אצלי לא אוהבים מטוגן, רק מבושל ברוטב.
תנסי לבשל ישירות ברוטב, לא אחרי הטיגון.
 

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
גם אני חושבת שלילדים הכי טוב לבשל את הקציצות ברוטב אדום (ולא לטגן)
באתר של ניקי יש לה מתכון שהיא מציעה להוסיף לתערובת הקציצות בטטה מבושלת מעוכה, עשיתי את זה עם תפוח אדמה (לא זוכרת אם שלם או חצי )ובאמת הוסיף מאוד נימוחות וטעם.
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
כדאי לך לנסות פעם אחת את המתכון של הקציצות שמבושלות ברוטב אדום
אצלי נחטפות! והן מהודו טחון.

קילו הודו טחון (עדיף חצי ק"ג הודו וחצי ק"ג עוף טחון)
3 בצלים גדולים מטוגנים
4 ביצים
10 כפות קמח מצה
מלח פלפל
מערבבים את כל זה ויוצרים עיסה.

בינתיים מאדים בצל עד ששקוף, מוסיפים רסק עגבניות וכו' - רוטב אדום רגיל
כשרותח זורקים פנימה כדורים מהעיסה (העיסה קצת דביקה וזה בסדר)
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.

רך רך וטעים!
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
אני
לא
אוהבת
קציצות.
ניסתי לבד להכין (בלי נתכון, כי תמיד אני ממציאה) ויצא..יבש ועצוב
ואז עשיתי את זה
וזהו.
הכי טעים
הכי עסיסי.
מזכיר טיפה את הקציצות דג הקנויות...הטעימות האלה
שווה. אבל לא לוותר על כלום.
תנסי-אם הילדים שלך לא אהבו, שחריי ותעברי להכין אוכל פשוט יותר שהם כן אוהבים...
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
תודה לכולכן ועל המורל...

הילדים שלי מאד אוהבים קציצות!!!
וזה מה שעצובלי. שדווקא את שלי הם לא אוהבים.

שכחתי לציין בתחילה שאני לא משתמשת בגלוטן ולכן הפירורים אצלי זה צ'יפס טחון לאבקה.
זה דווקא בשניצלים מוטורף טעים.
ולכן אופצייה הלחם הסחוט לא באה טוב אפילו שאצל אמא שלי זה מעדן נחטף ....
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
קציצות ברוטב:
500 ג' בשר בקר
500 ג (כבש, עוף, צוואר -מה שבאלך לא חייב טעים בקר לבד)
בצל מטוגן
ביצה
תבלינים פ.שחור, מלח, פפריקה מתוקה ומרוקאית, כורכום, אגוז מוסקט וכו ... (בעקרון מה שנראלי מהמקרר באותה שניה...)
פירורי לחם
כוסברה או/פטרוזיליה
רסק עגבניות קטן
מערבבת היטב מוסיפה לפי העין מה שצריך
חצי שעה במקרר
ערבוב שוב היטב ולהניח בצד.
בינתיים ...
לטגן בצל אפשר גם שום קצוץ
להוסיף רסק עגבניות
ברביקיו
קטשופ קצת
צ'ילי מתוק
וגם פה מה שבאלך לזרוק לסיר הרחב (הגה)
לחכות עד שיסמיך טוב ולהוסיף קצת מים רותחים שיבצר רוטב טוב להמשיך לבשל עד שיבעבע.
ליצור כדורים יפים מהבשר ולקלוע לסיר ;)
לבשל 30- 45 דק. להזיז מידי פעם את הסיר שהכדורים יתגלגלו....
ויש לך מיטבולס מושלמיםםםם!!!!
בהצלחהההההה
 

פשוש

משתמש מקצוען
לקציצות מטוגנות של 500 גרם עוף טחון לילדים:
רק -
לטחון בבלנדר:
פלפל, מעט מלח
פירורי לחם
קשוא קטן (הופך את זה לרך)
ביצה
חצי בצל ו3 שיני שום
לערבב עם הבשר ולטגן

לעשות לילדים קציצות גדולות (ככל שהקציצה יותר גדולה יש יותר בשר ופחות את הקרום ההקשה מסביב שאותו בד"כ המבוגרים יותר אוהבים.

באותה עיסה אני משתמשת לכדורים ברוטב עגבניות הכי פשוט שיש (מים, מלח, פלפל, שום כתוש, רסק עגבניות, סוכר. כשרותח להכניס כדורים ולבשל כשעה)
אין ילד שלא אוהב את זה (וגם מבוגר)
 

מרניניג

משתמש מקצוען
אני מכינה מחצי עוף טחון וחצי הודו טחון.
מוסיפה ביצים
פרורי לחם
גזר, קישוא, לפעמים תפו"א, בצל- מגורדים דק
רסק עגבניות- בתוך התערובת
פלפל שחור
מלח
פפריקה
שום גבישי (ולא טרי, אחרת זה דוחה)
פטרוזיליה

חצי מהמסה מבשלת ברוטב עגבניות
חצי מצפה בפרורי לחם בלבד (בלי קמח, ביצה ותבלינים) ומטגנת- יוצא מעולה מעולה, דקה וחצי עבודה כשהשמן מתחמם.
ציפוי פרורי הלחם שומר על העסיסיות והרכות והקציצה לא נשרפת מבחוץ, מה שבדר"כ קורה.
מאז ששיניתי את הטכניקה- הילדים מתחננים שאכין את זה.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ופעם שמעתי והייתי בהלם שיש כאלה שמטגנים קציצות, ואח"כ מבשלים אותם, אומרים שזה יוצא עוד יותר טעים
אני אישית לא ניסיתי.
 

איילת מטיילת

משתמש מקצוען
אם כבר קציצות...
ממליצה ממש בחום על הקציצות האלה-

אני מכינה הרבה שנים והמון סוגים של קציצות טעימות, אבל באמת- זה משהו נדיררר....
שינויים קטנים שלי-
- מגלגלת בקמח במקום סולת כי לא יודעת איך לברור אותה ואין להשיג בוואקום
- אופה במקום לטגן על איזה 230 מעלות בתנור לוהטטט
- במקום אבקת מרק ברוטב מתחילה אותו בטיגון בצל ושום להזהבה ואז מוסיפה מים ותיבול, ומוסיפה גם קצת סילאן וטיפה קטשופ לרוטב.
טעים טעים ושווה שווה!
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ואולי משהי תדע לענות לי מה גורם או מה עשוי למנוע את ה'גרעפסים' אחרי אכילת קציצות בקר??
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה