בשרי קציצות. אוף אחד גדול.

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
סתם מעניין אותי,
אם אתם לא אוהבים, למה להתעקש על זה?
אפשר להגיע לתזונה נכונה גם בלי קציצות הודו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@שינדי- זה אני. אם תרצי , יש לי מתכון קל ומהיר ביותר לקציצות בקר אפויות ועסיסיות שנשמרות מצוין גם בהקפאה.
הילדים הבררנים שלי ממש אוהבים אותן וגם האחיינים שהצטרפו היום לארוחה ביקשו עוד ועוד.
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
סתם מעניין אותי,
אם אתם לא אוהבים, למה להתעקש על זה?
אפשר להגיע לתזונה נכונה גם בלי קציצות הודו.
זה לא הבעייה של הודו.
אף פעם לא אהבו את שלי וזה היה רק מעוף.

אגב,
את של חמותי כולם אוהבים אבל אין לה מתכון.
רק אמרה ששמה שמלא סוכר.
ניסיתי גם. יצא זוועת עולם.
הלכתי קניתי עוף טחון ואמרתי לה שתעשה לי.
עשתה פעפ אחת.
התלהבנו.
אבל היא לא הציעה עוד פעם.
אז אני מנסה לצבור מניות כדי להעיז פעם נוספת...
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
תבקשי ממנה להיות לידה כשהיא מבשלת- זה יחמיא לה ואת תחכימי!
ככה למדתי לבשל... דגרתי במטבח ליד אמא שלי...
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הקציצה קשה.
אנמית בטעם.
שווארמה נקבה ברור.

אשמח לדעת על אפייה.


א. איך היה המרקם?
להודו יש נטיה להיות צמיגי לעיתים. צריכים להקפיד על שווארמה מנקבה או לערבב עוף ובקר.
ב. את הכמון והפפריקה יש להוריד למינון של כפית ואת המיונז מומלץ להחליף בשמן.
ג. כדאי להוסיף ירקות מגורדים דקדק כמו בטטה, גזר וקישואים.
ד. אפשר לאפות קציצות והן תצאנה עסיסיות , רק שיש להקפיד על אפיה בתבנית תנור ועל מכת חום בתחילת האפיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira בטח רוצה.

תודה לכולם!!!
קציצות שמכינים בקערה אחת ובקלי קלות, רכות ועסיסיות.

לתערובת הקציצות:
1 ק"ג בשר טחון מופשר ומנוקז מנוזלים -רצוי מאד טחון פעמיים.
1. בצל גדול מאד / שניים בינוניים
צרור כוסברה/ פטרוזיליה
3/4 כוס (חד"פ פלסטיק)- פירורי לחם
1/2 כוס שמן .
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לבן
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כמון

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בשתי שכבות של נייר אפייה.
2. מרסקים במעבד מזון בסכין הרגילה את הבצל הכוסברה עד דק (כמעט מחית) וסוחטים מנוזלים.
אם אין מעבד מזון מרסקים את הבצל בפומפיה וקוצצים דק מאד את הכוסברה.
3. מניחים בקערה את הבצל והכוסברה עם הבשר ושאר הרכיבים ולשים היטב לפחות דקה וחצי. פעולה זו קושרת את החלבון בבשר ומייצבת את הקציצות.
4. מגלגלים קציצות בגודל בינוני-גדול ומשטחים.
5. מניחים בתבנית האפייה ואופים למשך כ20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפייה.
הקציצות אמורות להשחים מעט.

הצעות הגשה:
לצד אורז/פירה וירקות
או בפיתה עם חומוס/טחינה וסלט.

הערות:
1. כיון שזמני האפייה ועוצמתה משתנים מתנור לתנור רצוי לבדוק לאחר 20 דקות אחת מן הקציצות ולוודא שהיא נאפתה די צרכה.
2. הקציצות אמורות להגיר הרבה נוזלים ומעט שמן וזה בסדר גמור.
3. הקציצות מתובלות מאד כיון שהן ללא רוטב.
4. הקציצות נשמרות מצוין בהקפאה לשבוע (וייתכן אף יותר. לא ניסיתי).
 

חוה ש

משתמש מקצוען
יש ילדים (גם מבוגרים) שלא אוהבים טחון. אפשר לבשל עוף עד שהוא רך ועסיסי וגם ילדיםקונים יכולים לאכול ממנו.
עצה לקציצות רכות:
על כל כמות של עוף/ או בשר - להוסיף כמות זהה של ירקות מבושלים וטחונים. סלק, קישוא, בטטה וגזר - מוסיפים גם טעם חוץ מהמרקם.
ארוחה של אורז / פירה או כל פחמימה + קציצות, כבר כוללת את כל מה שצריך.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
הקציצות הכי רכות שאני מכירה הן אלו המבושלות דייקא.
והמיונז לדעתי בסדר במסה - הוא בעצם שמן וביצים, שהם רכיב פופולארי ומקובל בקציצות.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הנה המתכון של אמי טעים מאד! (לא מגלה כמה אני אוכלת מהן)
חצי קילו חזה טחון (אני קונה חזה טחון מיוחד, ככה קוראים לו)
2 ביצים
כפית א. מרק בטעם עוף
פלפל שחור
מעט מלח
פירורי לחם, (לא יודעת מה הכמות שימי בערך 3 כפות, אם העיסה נוזלית תוסיפי)
1 בצל
1 קישוא
1 תפו"א
לטחון הכל יחד במעבד מזון
לרוטב
לטגן בצל שמזהיב להוסיף שום, פפריקה, פ.שחור, מעט א.מרק פרוסות גזר, ותפו"א חצוי לרבעים, מטגנת קלות מוסיפה מים נראה לי חצי ליטר לפחות, אם אין מקום לכל הקציצות להוסיף, מתי שהרוטב רותח תוסיפי 2 כפות רסק עגבניות, כפית סוכר, חצי כפית מיץ לימון (לעדן את הטעם של הרסק) ליצור בידיים לחות קציצות ולזרוק לסיר, הרוטב צריך לבעבע, אם את רואה שאחרי כמה קציצות הוא כבר לא מבעבע תמתיני שירתח שוב (לוקח דקה משהו כזה) אחרי שכל הקציצות בפנים תנמיכי את האש ולראות שזה מתבשל לפעמים האש כל כך קטנה שהבישול נעצר, את אותה עיסה את יכולה לטגן, טעים מאד! אם את מכינה ספרי איך יצא. ותזכרי שלא כל ילד אוהב קציצות. בתיאבון! ובהצלחה
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תנסי לבשל ברוטב יוצא יותר רך.
אצלי אוהבים קציצות מבושלות או ברוטב אדום או ברוטב צהוב- עם תפו"א ובטטה. עם אורז בצד.
מטוגנות/אפויות/על מחבת פסים- רק בתנאי שיש קטשופ על השולחן... לצערי. אז אני מכינה פחות.
אני מוסיפה לעיסה קבוע פטרוזיליה ובצל, לפעמים גם תפו"א (אני טוחנת יחד עם הבשר/עוף)
לפעמים אני מוסיפה אורז ואז הקציצה יוצאת רכה עם "קוצים"
תבלינים- מלח וטיפה פלפל שחור. כמה שאני מרוקאית אני לא אוהבת לדחוף כמון בכל מקום. רק במתכונים שממש צריך אותו...
ברוטב אדום אני מטגנת בצל, מוסיפה עגבניה חתוכה, רסק, מים ותבלינים כמו פפריקה וכורכום.
ורוטב צהוב- מטגנת בצל, כורכום, ומוסיפה תפו"א ובטטה, ומים כמובן.
כשהרוטב רותח מכניסה קציצות.
 

שינדי- זה אני.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
וואו.
מעולה.
בלי קשר לפעם הבאה אנסה להכין רוטב ולהטביל בפנים את הקציצות ז''ל.
אעדכן בתוצאות...
 

מכונתכתיבה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
הפקות ואירועים
בדיוק היום עשיתי קציצות מהודו, יצא מעדן!!!!!
בתנור, מכת חום, מעט שמן זית מעל ומתחת. יאמיייי.
יש המון מתכונים מעולים, פשוט תנסי משהו אחר..
 

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
קציצות עוף טחון נחטפות!
ק"ג עוף טחון( אני משתמשת רק עם גלאט עוף כי לדעתי שלהם הכי נקי וטעים, חוץ מביתי כמובן..)
4 ביצים
1 בצל גדול או 2 בינוני
4 שיני שום
כף א. מרק
2 כפות מלח
קמח מצה (אין לי כמות אני שופכת)
מאדים את הבצל עד שקיפות והזהבה, הרבה זמן לפחות חצי שעה. מרסקים היטב בבלנדר ביחד עם השום, מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם הידיים! חשוב מאוד לעסות היטב לפחות רבע שעה את כל העיסה ממש כמו לישה! מוסיף מאוד!
מטגנים קציצות בשמן עמוק.
הצלחות!..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה