קלפים קופצים

הנושא בפורום 'פורום אנימציה (דו מימד)' פורסם ע"י נעמי ברקאי, ‏9/11/10.

  1. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    אני צריכה להכין דף לאתר שבו יש תמונות קלפים אחד על השני
    וכשעוברים על הקלפים רואים את כל הקלף.

    זה נשמע לי מאד פשוט. אבל משום מה הסתבכתי.
    עשיתי את הקלפים כפתורים,
    וב"אובר" איך אני גורמת שהקלפים בשכבה מעל (שמסתירים) יירדו למתחת?

    צריך איזה אקשן בשביל זה?

    תודה מראש.
     
  2. avirec

    avirec משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/5/09
    הודעות:
    40
    תודות :
    0
    נקודות:
    7
    צריך אקשן.
    יש פונקציה שנקראת swapDepths ויש פונקציה שנקראת getDepth.
    שימוש נכון שלהם בלולאה, ייצור את מה שאת צריכה.
    את את מסתבכת, אנסה להסביר קצת יותר בפירוט.
     
  3. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    אשמח אם יש אפשרות להסביר קצת יותר
     
  4. avirec

    avirec משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/5/09
    הודעות:
    40
    תודות :
    0
    נקודות:
    7
    איזה חלק?
    בכל אופן, מצורף קובץ שמדגים את העקרון. מקווה שיעזור.
     

    קבצים מצורפים:

    • cards.fla
      גודל הקובץ:
      KB 32
      צפיות:
      0
  5. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    וואו, תודה! כל הכבוד על העזרה!
    אבל נשמע לי מידי מסובך.

    אולי אני יעשה מן מובי קליפ שמנגן כשעוברים עליו בלי קשר לקלף.

    זה אתר למכירת קלפים מיוחדים שחשוב ללקוח שיראו רק חלק מהקלף
    כדי שלא יעתיקו, ואני הצעתי לו את האופציה של הפלאש, שיראו את כל הקלף בלי אפשרות לשמור בשם.

    עכשיו אני צריכה לרדת יפה מהעץ...
     
  6. avirec

    avirec משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/5/09
    הודעות:
    40
    תודות :
    0
    נקודות:
    7
    את יכולה או פשוט להעתיק את הקוד מהקובץ, וזה אמור לעבוד לך.
    ואת יכולה באמת לעשות את מה שהצעת.
    ואפשרות שלישית - את יכולה אולי שבלחיצה/ מעבר על הקלף, תופיע תמונה שלו במקום אחר.
    (כלומר, שלא יראו דווקא את הקלף הספציפי שעלו עליו, אלא תהיה תצוגה שלו בחלון ליד, או משהו כזה...)

    בהצלחה
     
  7. צמרת

    צמרת משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏2/9/08
    הודעות:
    1,333
    תודות :
    2
    נקודות:
    52
    הצעה:
    אולי תעשי פריימים כמס' הכרטיסים, על כל פריים תהיה פקודת סטופ, בכל פריים כרטיס אחד עולה מעל כל הכרטיסים
    וכשילחצו על הכרטיס בפריים הראשון, תתני לו פקודת 'גוו טו' שיעבור לפריים שבו הוא מעל כולם
    (ואם יש לך עוד פקודה לתת , את יכולה לשים אותה על הטיימליין של הפריים הספציפי)
     
  8. אוש

    אוש משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏28/5/08
    הודעות:
    203
    תודות :
    0
    נקודות:
    27
    היום יש תוסף לפיירפוקס שמאפשר לשמור בצילום מסך גם מפלאשים....
     
  9. אביגרפי

    אביגרפי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/11/08
    הודעות:
    458
    תודות :
    1
    נקודות:
    19

    אין שום בעיה לצלם כל דבר מהמסך בעזרת אין ספור תוכנות.
     
  10. אביגרפי

    אביגרפי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/11/08
    הודעות:
    458
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    ואגב, נעמי ברקאי, נשמח לשמוע מה עשית בסוף
     
  11. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    בע"ה נעדכן.
    הרעיון של צמרת נראה לי הכי פשוט. ננסה. ואם לא נמשיך לרעיונות נוספים...

    עקרונית מי שרוצה יכול להעתיק- זה הגזל שלו... מלבד זה שכמובן לא רואים באתר את כל הקלפים אלא חלק מהם. העיקרון היה למנוע את הדרך הקלה- save as...
     
  12. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    אני מסתבכת איזה פקודה לתת באופציה שצמרת נתנה
    עשיתי בכל פריים שיש מישהו אחר שמופיע למעל ויש סטופ למעלה.
    עכשיו בפריים הראשון אני צריכה לתת לכל כרטיס בפני עצמו (מסוג כפתור)
    את הפקודה הבאה (לכאורה):
    on (rollOver) {gotoAndPlay(2);
    }
    on (release) {gotoAndStop(1);
    }
    האם אני צודקת?
    א"כ למה זה לא עושה כלום?


    עבר כבר כמה שנים מאז שלמדתי את האקשן ושכחתי הכל :(
     
  13. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    אני מצרפת את הקובץ אם מישהו יוכל לבדוק במה שגיתי.
    תודה.
     
  14. תמנתי

    תמנתי משתמש סופר מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/6/07
    הודעות:
    12,041
    תודות :
    436
    נקודות:
    213
    עיסוק:
    מעצבת UX/UI ובונת אתרי אינטרנט
    מיקום:
    ירושלים
    דף הבית:
    אין אפשרות לעשות שברול אובר, יהיה לואד מובי של הקלף וברול אאוט הקלף ירד?
     
  15. avirec

    avirec משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏6/5/09
    הודעות:
    40
    תודות :
    0
    נקודות:
    7
    תכתבי
    קוד:
     
    _parent.gotoAndStop(2)
    
    ולא רק gotoAndStop
     
  16. נעמי ברקאי

    נעמי ברקאי עיצוב גרפי פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏26/5/08
    הודעות:
    6,845
    תודות :
    1,022
    נקודות:
    317
    מיקום:
    מרכז
    אבל איך אני "משחררת" אחרי שהקלף למעלה זה לא חוזר לי לפריים הראשון כדי שיהיה אפשר לעבור על עוד קלפים.
    תודה רבה על העזרה!
    רשמתי:
    on (rollOut) {_parent.gotoAndStop(1);
    }
    אגב, מה זה ה-paraent הזה?
     
  17. אביגרפי

    אביגרפי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/11/08
    הודעות:
    458
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    parent = הורה
    כשמובי קליפ מכיל מובי קליפ. את כותבת קוד בפנימי (הבן)
    ורוצה שההוראה תתיחס להורה. לדוגמא שילך לפריים מס 2 במובי קליפ המכיל (ההורה).

    ההסבר ברור איכשהו? :confused:
     
  18. צמרת

    צמרת משתמש פעיל פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏2/9/08
    הודעות:
    1,333
    תודות :
    2
    נקודות:
    52
    כל הרעיון של 'פרנט' זה פקודה לקוד שיעבוד 'החוצה' על הטיימליין שמעליו כמו הרעיון של root שזה לחזור לטימליין הראשי, 'פרנט' מחזיר אותך רמה אחת מעל (אם הפקודה צריכה לפעול על שתי רמות מעל, את צריכה לעשות: _parent._parent (בקיצור פעמיים)

    אם את נותנת לקלף שבפריים הראשון את הרולאווט (הקוד שכתבת כאן) אז הוא לא יעבוד לך כשאת כבר נמצאת על פריים אחר, אם שמת את הקוד על הקלף הנבחר בפריים ששלחת אליו, זה אמור לעבוד לך
    כך נראה לי
     
  19. אביגרפי

    אביגרפי משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏5/11/08
    הודעות:
    458
    תודות :
    1
    נקודות:
    19
    אני מעלה כיוון עבודה לגבי הקלפים.
    מקווה שזו התוצאה המבוקשת.
    עשיתי קוד וכפתור שקוף רק לקלף העליון משמאל אז רק הוא פעיל.
    רק בשביל הרעיון.
     
  20. ציפיש

    ציפיש משתמש פעיל עריכה והפקת סרטים עיצוב גרפי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏31/7/08
    הודעות:
    900
    תודות :
    15
    נקודות:
    92
    סוג מצלמה:
    לייטרום :)
    עשיתי משהו דומה בפקודה - פאזל מעורבב שכל פעם שלוחצים על חלק מסוים - הוא עולה מעל כולם הפקודה היא:

    on (press) {
    startDrag(_root.part5);
    mx.behaviors.DepthControl.bringToFront(_root.part5);
    }