• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב30% הנחה!!!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד חג הפסח

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
וכמובן אי אפשר בלי סלט חסה!
שילוב מעניין של טעמים ומרקמים.

רכיבים:
חצי חבילת חסה שטופה
1 בטטה מטוגנת לציפס*- אפשר להמיר לציפס בטטה קנוי
רבע חבילה זייתים שחורים
חצי חבילה נבטים אמרקאים (אלפלפא)
חצי כוס שקדים פרוסים קלויים בתנור (אפשר להמיר בקרוטונים)

לסדר הכל בקומות.

מתבל:
4 כפות מיונז
חצי חבילה עלי שמיר שטופים
3 שייני שום
כף רוטב צ'ילי
2 כפות סוכר
קורט מלח
חצי כפית כמון

לטחון בבלנד מוט

*הוראות לציפס בטטה בייתי:
לקלף את הבטטה עד תומה (אפשר לפרוס דק במעבד מזון, אבל עדיף פשוט לקלף עם מקלף את כל הבטטה)
להרתיח שמן בגובה של סנטימטר- סנטימטר וחצי
לזרוק את פרוסות הבטטה לשמן הרותח (בזהירות, פליז!)
לטגן 1-2 דק' שמתחיל להזהיב,
להוציא למסננת,
לפזר מלח בנדיבות.

הערות:
השמן צריך להיות מאד רותח
הציפס מתקשה בחוץ,
אפשר לבזוק מלח גס, הוא נמס מהחום.
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
סלט כרוב לבן
כרוב לבן קצוץ
שבבי שקדים קלויים במחבת יבשה
בצל ירוק קצוץ
מיץ לימון
מלח
מיונז

סלט כרוב סגול
כרוב סגול קצוץ
מנצ'ס
מטבל:
1 כוס שמן
1 כוס סוכר חום
1 כוס מים
1 שן שום
1 כפית חרדל
מלח
לטחון בבלנדר מקל
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
סלט זיתים מבושל:
מחממים מעט שמן במחבת או סיר
מוסיפים 1 בצל קצוץ מטגנים עד השחמה קלה
מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות קטנות. ממשיכים לאדות עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם
מוסיפים כף רסק עגבניות
וקפסת שימורי זיתים. עדיף טבעות אבל גם חרוזים הולך
מתבלים באורגנו ואם יש צורך מעט מלח
בדרך כלל הזיתים מספיק מלוחים
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
סלט חצילים בטעם כבד קל קל קל
חותכים חציל ובצל גדול לקוביות
מנילים בתבנית על נייר אפיה
מפזרים מעט מלח ומזלפים מעט שמן
אופים בחום בינוני עד לריכוך
תיזהרו לא לשרוף את הירקות
טוחנים בבלנדר מקל.
 

נחמי ווייס

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב גרפי
אופן ההכנה?
צליה על הכירים? בתנור? כמה מעלות? עם שמן או בלי?
אני אופה בתנור
שופכת טיפלה שמן וקצת מלח מלמעלה ואופה על 180 עד שמשחים
לאחרונה ראיתי משהי שלפני האפיה חורצת ריבועים בחציל, ורק אח"כ אופים
כך בהגשה נראה טוב יותר גם כשמוציאים את החציל לצלחת זה קוביות ולא מריחה.
 

java

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
למה תמיד הסלט ערבי יוצא לי כתמתם בהיר לא אדום.
בגלל השמן ובגלל שאת טוחנת הרבה מאוד זמן לאחר הוספתו.
(ניתן להכין בלי או להוסיף לאחר הטחינה)
 

מ. י.

משתמש מקצוען
סלט עגבניות שרי מיובשות
חותכת עגבניות שרי לשתיים.
שמה בתבנית על חום גבוה בתנור עד שהם מתיבשים.
בבלנדר עם כוסברה שום מלח ושמן זית



סלט חומוס
חומוס בשימורים עם שמן זית, גריל עוף, שום מלח, פלפל שחור
לאפות בערך חצי שעה
 

ש.ב.א

משתמש פעיל
סלט פטריות מצוין:
סלסלת פטריות טריות- פורסים לפרוסות
1 בצל גדול- חותכים לחצאי פרוסות
שופכים שמן זית (הרבה) וטימין. מערבבים היטב.
שוטחים בתבנית גדולה ואופים על גריל בחום גבוה עד שמשחים.
לערבב מדי פעם.
 

ראש צוות

משתמש פעיל
שדרוג לסלט חסה עם רוטב מיונז-חרדל המוכר:
חסה, פרוסות בטטה - מטוגן / בתנור עם שמן, לפזר מלמעלה מנצ'ס, ולשפוך רוטב.
טעים ממש!

(אין לי פה המתכון של הרוטב. אם יש למישהו כדאי להעלות).
 

java

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
(אין לי פה המתכון של הרוטב. אם יש למישהו כדאי להעלות).
את מתכוונת לזה, נכון?

חשוב להקפיד על הכמויות, יוצאים טעמים מאוד מדויקים.

רוטב לסלט:
0.5 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
כפית מלח
חצי כפית מיץ לימון
כף דבש
כף א. שום
כף פלפל שחור
כף מיונז
כף וחצי חרדל
בבלנדר

 

ראש צוות

משתמש פעיל
את מתכוונת לזה, נכון?

חשוב להקפיד על הכמויות, יוצאים טעמים מאוד מדויקים.

רוטב לסלט:
0.5 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
כפית מלח
חצי כפית מיץ לימון
כף דבש
כף א. שום
כף פלפל שחור
כף מיונז
כף וחצי חרדל
בבלנדר
דווקא נראה לי שלי יש אחר, בלי דבש ולימון.
אבל תכלס, כולם דומים :)
 

חני גרינשטיין

משתמש מקצוען
שדרוג לסלט חסה עם רוטב מיונז-חרדל המוכר:
חסה, פרוסות בטטה - מטוגן / בתנור עם שמן, לפזר מלמעלה מנצ'ס, ולשפוך רוטב.
טעים ממש!

(אין לי פה המתכון של הרוטב. אם יש למישהו כדאי להעלות).
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
2 כפיות סוכר או תחליף
1 כף מיץ לימון
1 כפית רוטב סויה
1 כף מיונז
1 כף חרדל
מלח
פלפל
3 שיני שום

הכל בבלנדר מקל
 

20:39

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
אני אופה בתנור
שופכת טיפלה שמן וקצת מלח מלמעלה ואופה על 180 עד שמשחים
לאחרונה ראיתי משהי שלפני האפיה חורצת ריבועים בחציל, ורק אח"כ אופים
כך בהגשה נראה טוב יותר גם כשמוציאים את החציל לצלחת זה קוביות ולא מריחה.
אני גם עושה כך,
חותכת חציל לחצי ואז לקוביות לא עד הסוף,
משמנת היטב את החציל השמן רגיל וגם זית,
מברישה שום כתוש, פש"ג גרוס, פפריקה, פפריקה חריפה, מעט טימין וכו' וכו'
אופה בתנור עד להתרככות. יחסית הרבה זמן.
ובהגשה אפשר עם טחינה ואפשר בלי.
מעדןןן!!!
 

לוח דרושים

למעלה