קינוח מהמם ממש בא לי להכין...
אשמח אם תעלי את המתכון
הקישור חסום לי
פרלינה פסטוק
340 גרם פסטוקים (אני שילבתי גם שקדים)
220 גר סוכר
50 גר מים
קורט מלח
הכנת הפרלינה פסטוק
קולים את הפסטוקים בתנור 160 מעלות לפחות חצי שעה.
מכבים תנור ומצננים את הפסטוקים.
מכינים קרמל: בסיר מתחילים להביא לרתיחה את הסוכר והמים.
ברגע שהקרמל מקבל צבע זהוב שופכים לתוכו את הפרות.
מערבבים בסיר שיתקרמלו בכל צידיהם.
מוציאים מיד מהסיר על ניר אפיה
מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
אחרי שהצטננו מעט מכניסים למעבד מזון ומעבדים בין 1- ל15 דקות
עד שמקבלים משחה קטיפתית ..
זיגוג
מכינים יום לפני ההרכבה.
- 200 גרם של סוכר
- 200 גרם של גלוקוזה
- 50 גרם של מים
- 70 גרם חלב (אפשר פרווה)
- 200 גרם של שוקולד לבן(אפשר פרווה)
- 12 גרם של ג'לטין
- צבע מאכל טבעי
בסיר קטן, מבשלים את הסוכר עם המים והגלוקוזה עד לטמפרטורה 103 ° C (מקפידים להגיע לא יותר מהטמפרטורה הזו).
מוסיפים את הג 'לטין המומס ומכבים. יוצקים מעל השוקולד הלבן המומס והחלב . מוסיפים את הצבע ומערבבים.
מאחסנים במקרר.
ג'לי פטל
- 150 גרם פטל
- 30 גרם של פקטין
- 10 גרם של סוכר מלא
- 20 גרם של מיץ לימון
- 12 גרם של גלוקוזה
מביאים את הפטל לרתיחה עם מיץ לימון. מוסיפים את הפקטין, את הסוכר ואת הגלוקוזה ומבשלים עוד במשך כ -30 שניות.
יוצקים לתוך תבניות סיליקון כדורים קטנים (בערך5 ס"מ קוטר) ממלאים רק עד 3/4 מהשקע.
מעבירים להקפאה להתיצבות.
אחרי שהג'לי התיצב מוציאים מהמקפיא ומצפים אותם בממרח פרלינה. (שומרים 100 גרם להמשך המתכון)
פיסטוק דאקוויז
- 80 גרם של חלבונים
- 50 גרם אבקת סוכר
- 40 גרם סוכר
- 60 גרם אבקת שקדים
- מעט פסטוקים קצוצים לעיטור
מקציפים את חלבוני הביצים יחד עם הסוכר . מערבבים בעדינות את אבקת הסוכר ואת אבקת השקדים.
באמצעות שקית זילוף , מזלפים עיגולים עבים (הם יורדים בנפחם אחרי האפיה ) בקוטר 7-8 סמ (כגודל תבנית הסיליקון הגדולה יותר)ומפזרים מעל פסטוקים .
גלידת פיסטוק
- 300 גרם חלב (סויה מצדי)
- 100 גרם פרלינה פסטוק (ששמרנו בצד)
- 80 גרם של חלמונים
- 15 גרם של סוכר
- 10 גרם של ג'לטין
- 250 גרם שמנת צמחית
ממיסים את הג 'לטין.
מביאים לרתיחה את החלב עם הפרלינה פיסטוק מערבבים . מקציפים את החלמונים עם הסוכר, שופכים את החלב הרותח לקציפת הביצים , מחזירים חזרה את הכל לסיר וממשיכים לבשל עד כ 83 מעלות .מכבים
מוסיפים מיד את הג'לטין המומס לסיר ומצננים במיכל אחר. מגיעים עד לטמפרטורה של 35 ° C.
מקציפים את הקצפת למרקם יוגורט ומוסיפים את התערובת הנ"ל.
עוברים מיד להרכבה.
זיגוג והרכבה
יוצקים את הגלידה פיסטוק לתחתיות כדורי הסיליקון הגדולים קצת יותר ממחצית הגובה. מניחים מעל את כדורי ג'לי הפטל ופרליין ולמעלה את הדיסקים של הדקואאז.
מקפיאים לפחות 6 שעות.
למחרת, מחממים את זיגוג הגלסז' ללא יותר מ 45 ° C. ומצפים את הכדורים.