רוצה לנסות פעם ראשונה...
לאיזה גודל תבנית\ כמה תבניות אינגליש קייק המתכון מתאים?
ועל כמה מעלות לאפות?
לאיזה גודל תבנית\ כמה תבניות אינגליש קייק המתכון מתאים?
ועל כמה מעלות לאפות?
ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרותרוצה לנסות פעם ראשונה...
לאיזה גודל תבנית\ כמה תבניות אינגליש קייק המתכון מתאים?
ועל כמה מעלות לאפות?
מכוסה על 180°ממש תודה
על כמה מעלות?
לא צריך לבשל את הטריות קודם?בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
לא.לא צריך לבשל את האטריות קודם?
הכנו ויצא מעולה, תודה רבהיש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!
בקיצור, מומלץ!
להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר
להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.
לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.
לתת רגע להתקרר.
להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.
לתת לעיסה לנוח מעט.
בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).
לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.
לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.
זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס
הכנו ויצא מעולה!בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
תודה ששיתפת!הכנו ויצא מעולה!
מקווה בשבילך שהשבוע ייצא נחמד מאדשבוע שעבר יצא נחמד
על כמה מעלות צריך לשים את זה?
אם הבנתי נכון,שיטת חיתוך מעניינת שמישהו בפורום של בחדרי הציע, ניסיתי וזה עובד מצויין:
"הופכים את הקוגל על מגש כמובן כשהוא קר
וחותכים אותו לחצי בגובה עכשיו יש לנו ביד 2 חצאי קוגל כל אחד בצורה של חצי עיגול שהיינו צד אחד עגול והצד השני ישר................
הופכים את אחד מהחצאים על המגש כשהצד העגול למעלה והצד הישר למטה ופורסים פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
מסיימים את החצי הראשון ומחזירים בזהירות לסיר
כנ"ל לגבי החצי השני ושוב מחזירים לסיר
עכשיו יש לנו בסיר פרוסות קוגל אבל גדולות מאד
עכשיו נשאר רק לקחת סכין ולחתוך מלמעלה משולשים לכל הגובה"
תודהתודה ששיתפת!
מקווה בשבילך שהשבוע ייצא נחמד מאד
180°
שיערב לך ויבושם לך!כן שפכתי יותר פלפל שחור לא יודעת כמה אבל ממש מכובד
משהו שישאר כזה חריף בפה ומצד שני מתוק
לא, למה<?אם הבנתי נכון,
הפרוסות שקרובות לקצה, תתקבלנה קטנות יותר?
אז כנראה התכוונתם שפורסים למעשה פרוסות ארוכות בגובה הקוגל, כן?לא, למה<?
לאאז כנראה התכוונתם שפורסים למעשה פרוסות ארוכות בגובה הקוגל, כן?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ב'
ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: