קוגל ירושלמי (אטריות)

כרמלית בננה

משתמש פעיל
רוצה לנסות פעם ראשונה...
לאיזה גודל תבנית\ כמה תבניות אינגליש קייק המתכון מתאים?
ועל כמה מעלות לאפות?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

פיר

משתמש סופר מקצוען
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
לא צריך לבשל את הטריות קודם?
 

אום

משתמש מקצוען
לא צריך לבשל את האטריות קודם?
לא.
ישנה שיטה בה מבשלים לפני, מסננים, ואחר כך מערבים עם הקרמל
בשיטה כאן חוסכים את השלב הזה

זה בעצם בישול, תמיד אם תכניסי איטריות למים רותחים עם מכסה ל1/2 שעה הן יתבשלו
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שיטת חיתוך מעניינת שמישהו בפורום של בחדרי הציע, ניסיתי וזה עובד מצויין:

"הופכים את הקוגל על מגש כמובן כשהוא קר
וחותכים אותו לחצי בגובה עכשיו יש לנו ביד 2 חצאי קוגל כל אחד בצורה של חצי עיגול שהיינו צד אחד עגול והצד השני ישר................
הופכים את אחד מהחצאים על המגש כשהצד העגול למעלה והצד הישר למטה ופורסים פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
מסיימים את החצי הראשון ומחזירים בזהירות לסיר
כנ"ל לגבי החצי השני ושוב מחזירים לסיר
עכשיו יש לנו בסיר פרוסות קוגל אבל גדולות מאד
עכשיו נשאר רק לקחת סכין ולחתוך מלמעלה משולשים לכל הגובה"
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!

בקיצור, מומלץ!

להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר

להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.

לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.

לתת רגע להתקרר.

להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.

לתת לעיסה לנוח מעט.

בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).

לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.

לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.

זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס :)
הכנו ויצא מעולה, תודה רבה
 

lab

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
הכנו ויצא מעולה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שיטת חיתוך מעניינת שמישהו בפורום של בחדרי הציע, ניסיתי וזה עובד מצויין:

"הופכים את הקוגל על מגש כמובן כשהוא קר
וחותכים אותו לחצי בגובה עכשיו יש לנו ביד 2 חצאי קוגל כל אחד בצורה של חצי עיגול שהיינו צד אחד עגול והצד השני ישר................
הופכים את אחד מהחצאים על המגש כשהצד העגול למעלה והצד הישר למטה ופורסים פרוסות בעובי של 1.5 ס"מ
מסיימים את החצי הראשון ומחזירים בזהירות לסיר
כנ"ל לגבי החצי השני ושוב מחזירים לסיר
עכשיו יש לנו בסיר פרוסות קוגל אבל גדולות מאד
עכשיו נשאר רק לקחת סכין ולחתוך מלמעלה משולשים לכל הגובה"
אם הבנתי נכון,
הפרוסות שקרובות לקצה, תתקבלנה קטנות יותר?
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה ששיתפת!

מקווה בשבילך שהשבוע ייצא נחמד מאד ;)
180°
תודה
אעדכן אותך---
כן שפכתי יותר פלפל שחור לא יודעת כמה אבל ממש מכובד
משהו שישאר כזה חריף בפה ומצד שני מתוק
כזה שיוצא כמו הקוגלים של הקידושים---
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אז כנראה התכוונתם שפורסים למעשה פרוסות ארוכות בגובה הקוגל, כן?
לא
אני מצרף איור
מתחילים לחתוך לפי הסימון האדום
אחר כך משכיבים או משאירים כך, ופורסים לפי הסימון הכחול
קוגל.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה