קוגל ירושלמי (אטריות)

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת
10 דק' מספיק אצלך בשביל שהקוגל יקבל צבע? אצלי זה עדיין חיוור למעלה ולא קיבל צבע כהה ויפה....
להשאיר בתנור לעוד זמן או שיכול להתייבש?
עד כמה שזכור לי, כתבתי לאפות 50 דק' מכוסה, ועוד 10 דק' ללא כיסוי, אם נ"ל שיש צורך בעוד כמה דק' זה גם אפשרי.
בהצלחה!
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
עד כמה שזכור לי, כתבתי לאפות 50 דק' מכוסה, ועוד 10 דק' ללא כיסוי, אם נ"ל שיש צורך בעוד כמה דק' זה גם אפשרי.
בהצלחה!
כמובן, התכוונתי ל 10 דק' ללא כיסוי...
השארתי עוד קצת בתנור, יצא מעולה!!
תודה על המענה ועל המתכון המצוין!
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
על איזה חום? טורבו או בלי?
 

מירי צי

משתמש רשום
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
לטעמי חסר סוכר..לפחות 3/4 כוס סוכר אחרי הקרמל..
 

אבידובי

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מושלם מאוד דומה, הכמויות קצת שונות,
כל מי שטעם אימץ את המתכון...

1 כוס שמן
1 כוס סוכר
להמיס ביחד עם לקרמל, בצבע כהה,
להוסיף חב' אטריות סבתא
להוסיף בזהירות 6 כוסות מים רותחים,
להביא לרתיחה, להסיר מהאש ולהשאיר מכוסה חצי שעה.
להוסיף:
4 ביצים
כוס סוכר
2 כפות מלח
פלפל שחור בשפע
להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק,
לאפות על 180 מעלות שעה-שעה וחצי
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
@חדוי כנרת תודה רבה על המתכון! מדהים. ומפורט

עשיתי ויצא כ"כ מושלם שחילקתי לכמה משפחות. מדהים ותודה רבה!!
 

שירונת

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת
הכנתי את הקוגל שלך כבר המון פעמים ותמיד הוא קוצר מחמאות!!
הפעם אני רוצה להכין לסיום של הבן שלי והוא מאוד רוצה משולשים
ואף פעם לא ניסיתי...
תוכלי להסביר לי עם איזה סיר להשתמש?
אין לי סיר מיוחד לקוגל. אפשר עם סיר רגיל?
איך בדיוק אופים?
תודה!!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת
הכנתי את הקוגל שלך כבר המון פעמים ותמיד הוא קוצר מחמאות!!
הפעם אני רוצה להכין לסיום של הבן שלי והוא מאוד רוצה משולשים
ואף פעם לא ניסיתי...
תוכלי להסביר לי עם איזה סיר להשתמש?
אין לי סיר מיוחד לקוגל. אפשר עם סיר רגיל?
איך בדיוק אופים?
תודה!!
תודה לך על המחמאות!
אפיה בסיר נירוסטה:
1. הורידי את הידיות כדי שלא יימסו.
2, רפדי את הסיר בנייר אפיה וצקי את תערובת הקוגל
3. כסי בנייר אפיה נוסף, אפי כ-50 דק'.
4. הורידי את הכיסוי, צקי את המים הרותחים ואפי 10 דק' נוספות.

לתשומת ליבך נתתי 2 אופציות נוספות
יותר קל ואסתטי

 

שירונת

משתמש מקצוען
תודה לך על המחמאות!
אפיה בסיר נירוסטה:
1. הורידי את הידיות כדי שלא יימסו.
2, רפדי את הסיר בנייר אפיה וצקי את תערובת הקוגל
3. כסי בנייר אפיה נוסף, אפי כ-50 דק'.
4. הורידי את הכיסוי, צקי את המים הרותחים ואפי 10 דק' נוספות.

לתשומת ליבך נתתי 2 אופציות נוספות
יותר קל ואסתטי

אין לי איך להשיג עכשיו את התבנית הנ"ל, והקלופסים לא נראה לי יעברו אצל הבן שלי ;)
אפשר להשתמש בסיר נון סטיק? אם כן- לוותר על הניר אפיה?
קוטר 26 מספיק?
מה לגבי מה שכתבו פה שצריך להפוך את הקוגל? מדובר רק על בישול?
ושאלה אחרונה-
איך זה יכול להיאפות מבפנים מספיק טוב באותו זמן שאני אופה את הקוגל בתבניות אינגליש קייק?
תודה!!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לי איך להשיג עכשיו את התבנית הנ"ל, והקלופסים לא נראה לי יעברו אצל הבן שלי ;)
אפשר להשתמש בסיר נון סטיק? אם כן- לוותר על הניר אפיה?
קוטר 26 מספיק?
מה לגבי מה שכתבו פה שצריך להפוך את הקוגל? מדובר רק על בישול?
ושאלה אחרונה-
איך זה יכול להיאפות מבפנים מספיק טוב באותו זמן שאני אופה את הקוגל בתבניות אינגליש קייק?
תודה!!
מתנצלת, כבר הרבה זמן שלא אפיתי בסיר,
כדאי לצנן ואז להפוך ולאפות עוד כ-¼ ש' ללא כיסוי
 

שלומיקו

משתמש רשום
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
לאיזה כמות זה מתאים?
אני צריכה 80 מנות
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש!
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לאיזה כמות זה מתאים?
אני צריכה 80 מנות
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש!
המתכון מתאים ל 2 אינגליש קייק
מאז שגיליתי את המתכון מכינה את הקוגל הזה באופן קבוע!! טעים ברמות וזו גם ההזדמנות לומר ל @חדוי כנרת שוב תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה