קוגל ירושלמי (אטריות)

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
מתכון לקוגל

1) מבשלים חבילת איטיות סבתא (לא דקיקות), כפי ההוראות המופעים ע"ג האריזה, ולאחמ"כ שוטפים במים ע"ג מסננת.
2) 20 כפיות סוכר, לכסות את הסוכר בשמן - להמיס על אש גדולה עד שה הסוכר
נהיה חום (הופך לקרמל), כדאי לערבב קצת כשנוצר קצף.

לשפוך על האטריות (בכלי גדול) - ולערבב מיד (כדי שלא יווצרו גושים גדולים של סוכר (את הגושים שנוצרו אפשר להשאיר הם נמסים בהמשך.

מוסיפים לתערובת:
2 כפיות סוכר
כפית מלח
3 ביצים

שופכים לסיר קטן בתוך נייר אפיה.
מניחים על הפלטה (סיר מכוסה) עד שבת בבוקר
ו..........מעין עולם הבא.............
א-גוטן שבת
וואו אם כבר הקפיצו את האשכול עם הקוגל שהכנתי לפני 6 שנים, היום כבר יש דרישה לקוגל ביום שישי, והכמות היא בלאו הכי גדולה, היום אני עובדת עם אותו מתכון רק בתוספת פלפל שחור, אבל תהליך שונה:

מבשלת את האטריות, שוטפת במסננת,
באותו סיר שהאטריות התבשלו, ממיסה את הסוכר עם השמן, כשהסוכר קרמלי, אני מכבה את הכיריים, שופכת את האטריות לסיר ומהר מהר מוסיפה את הביצים, הסוכר הפלפל שחור והמלח, תוך ערבוב מהיר.
שופכת ל-2 תבניות אינגליש קייק, מכסה עם נייר כסף ואופה בין 45 דק' לשעה.

יוצא ב"ה מעולה!
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
שיערב לך ויבושם לך!
@חדוי כנרת
משתפת> אז זה לא יצא חריף הטעם יצא ממש בסדר
אהבו את זה
רק מה? הצבבבבבע.
הבצע יצא 'אשכנזי של האשכנזים' ממש בהיר
מה עושים איך עושים שזה יצא שחום שחום ?
אולי בישול יעשה את זה ולא אפיה?
אני אופה את זה בתבניות אינגליש קייק בתנור
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
וואו אם כבר הקפיצו את האשכול עם הקוגל שהכנתי לפני 6 שנים, היום כבר יש דרישה לקוגל ביום שישי, והכמות היא בלאו הכי גדולה, היום אני עובדת עם אותו מתכון רק בתוספת פלפל שחור, אבל תהליך שונה:

מבשלת את האטריות, שוטפת במסננת,
באותו סיר שהאטריות התבשלו, ממיסה את הסוכר עם השמן, כשהסוכר קרמלי, אני מכבה את הכיריים, שופכת את האטריות לסיר ומהר מהר מוסיפה את הביצים, הסוכר הפלפל שחור והמלח, תוך ערבוב מהיר.
שופכת ל-2 תבניות אינגליש קייק, מכסה עם נייר כסף ואופה בין 45 דק' לשעה.

יוצא ב"ה מעולה!
אולי תעלי תמונה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת
משתפת> אז זה לא יצא חריף הטעם יצא ממש בסדר
אהבו את זה
רק מה? הצבבבבבע.
הבצע יצא 'אשכנזי של האשכנזים' ממש בהיר
מה עושים איך עושים שזה יצא שחום שחום ?
אולי בישול יעשה את זה ולא אפיה?
אני אופה את זה בתבניות אינגליש קייק בתנור
הצבע תלוי בזמן הקירמול,
כמה שניות לאחר העלת הקצף של הקירמול.
עם הזמן תרכשי את המיומנות הנכונה.
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
הצבע תלוי בזמן הקירמול,
כמה שניות לאחר העלת הקצף של הקירמול.
עם הזמן תרכשי את המיומנות הנכונה.
זהו שזה אמור להגיע לקירמול בצבע חום בהיר או כהה?
איך אני יודעת שזה הטיים?
יש לך מצב לעלות תמונה של הקוגל שלך?
ותודה על כל המענה והמהיר במיוחד!
 

גדולה מהחיים:)

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
D I G I T A L
כהה, אבל שניה לפני שנשרף
יש לך תמונה?
אני ממש מפחדת כי עשיתי ואז יצא ככה כהה היה לזה ריח של קצת שרוף
אז פחדתי שזה ייתן טעם לכל הקוגעל אז שפכתי ועשיתי חדש והוא באמת היה יותר בהיר סוג של צבע של סוכר חום
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לך תמונה?
אני ממש מפחדת כי עשיתי ואז יצא ככה כהה היה לזה ריח של קצת שרוף
אז פחדתי שזה ייתן טעם לכל הקוגעל אז שפכתי ועשיתי חדש
צריך להיות צבע חום כהה ולא שחור.
כרגע אין לי תמונה, אולי בפעם הבאה בל"נ
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
אולי תעלי תמונה
אין לי תמונה, אולי ביום שישי הבא

צילמתי לך
1605377460068.png

1605377487302.png

1605377512342.png

1605377554412.png

1605377581181.png
 

יבר

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת
ראשית , תודה על המתכון המדויק.
אני רגילה להכין באותה דרך אבל ביחס קצת שונה של חומרים.
1/2 כוס סוכר להשחמה ואח"כ עוד 1/2 להמתקה.
1/4 כפית פלפל שחור
5 (!) כוסות מים 200 מ"ל
4 ביצים L
חב' אטריות.

הקוגל יוצא טעים אבל עדיין לא יזיק לו שדרוג.

שאלותי :
האם 7 כוסות מים לא מרכך מדי את האטריות. אני אוהבת שהאטריות לא מדי דבוקות אלא כל אטריה עומדת ברשות עצמה....
אולי זה מתאזן עם הכמות של הביצים ?
האם 2 ביצים מספיקות כדי שהקוגל יפרס יפה ולא יתפורר ?
האם לא יוצא מדי חריף ?
איזה אטריות הכי עדיפות ? אוסם, סבתא או משובח ?

תודה !!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת
ראשית , תודה על המתכון המדויק.
אני רגילה להכין באותה דרך אבל ביחס קצת שונה של חומרים.
1/2 כוס סוכר להשחמה ואח"כ עוד 1/2 להמתקה.
1/4 כפית פלפל שחור
5 (!) כוסות מים 200 מ"ל
4 ביצים L
חב' אטריות.

הקוגל יוצא טעים אבל עדיין לא יזיק לו שדרוג.

שאלותי :
האם 7 כוסות מים לא מרכך מדי את האטריות. אני אוהבת שהאטריות לא מדי דבוקות אלא כל אטריה עומדת ברשות עצמה....
אולי זה מתאזן עם הכמות של הביצים ?
האם 2 ביצים מספיקות כדי שהקוגל יפרס יפה ולא יתפורר ?
האם לא יוצא מדי חריף ?
איזה אטריות הכי עדיפות ? אוסם, סבתא או משובח ?

תודה !!
אשתדל לשתף אותך מנסיוני בעז"ה
1. 7 כוסות מים זה מצוין, אם כי לאחרונה ניסיתי עם 6 כוסות ויצא מעולה. פחות מזה הייתי חוששת.
יתכן בהחלט שזה מתאזן עם כמות הביצים, אבל שימי לב שביצים גם מגבשות את התערובת!
2. 2 ביצים מספיקות בהחלט.
3. חריפות זה ענין של טעם,
כשהקוגל מיועד גם לילדים הקטנים, ברור שאני מפחיתה מהכמות
אבל למבוגרים המינון מעולה! [זה מה שטוענים בשטיבל...]
4. אני אוהבת להשתמש רק עם: "אטריות של סבתא", הן עבות יחסית והכי פחות נדבקות.

נסי למזג בין המתכונים ועשי כחכמתך
סומכת עלייך;)
 

יבר

משתמש מקצוען
אשתדל לשתף אותך מנסיוני בעז"ה
1. 7 כוסות מים זה מצוין, אם כי לאחרונה ניסיתי עם 6 כוסות ויצא מעולה. פחות מזה הייתי חוששת.
יתכן בהחלט שזה מתאזן עם כמות הביצים, אבל שימי לב שביצים גם מגבשות את התערובת!
2. 2 ביצים מספיקות בהחלט.
3. חריפות זה ענין של טעם,
כשהקוגל מיועד גם לילדים הקטנים, ברור שאני מפחיתה מהכמות
אבל למבוגרים המינון מעולה! [זה מה שטוענים בשטיבל...]
4. אני אוהבת להשתמש רק עם: "אטריות של סבתא", הן עבות יחסית והכי פחות נדבקות.

נסי למזג בין המתכונים ועשי כחכמתך
סומכת עלייך;)
ישר כח !

"נתקעתי" עם אטריות משובח ואני צריכה להכין קוגל לשמחה.
היית מהמרת על זה ? או שעדיף לא להתעצל וללכת לקנות "סבתא" ?

במה בד"כ משתמשים המאכערים של הקוגל ? יש למישהו מושג ?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ישר כח !

"נתקעתי" עם אטריות משובח ואני צריכה להכין קוגל לשמחה.
היית מהמרת על זה ? או שעדיף לא להתעצל וללכת לקנות "סבתא" ?
בכנות, לא יודעת, לא מכירה ולא ראיתי את זה.
אם בא לך בקלות, תקני ואם לא, לא חושבת שזה יכול להיות כ"כ קריטי
בהצלחה!
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת
10 דק' מספיק אצלך בשביל שהקוגל יקבל צבע? אצלי זה עדיין חיוור למעלה ולא קיבל צבע כהה ויפה....
להשאיר בתנור לעוד זמן או שיכול להתייבש?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יְהוָה כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יְהוָה וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה