קוגל ירושלמי (אטריות)

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לכאורה מכובה
אבל הייתי מבשלת יותר מ-3 דקות , משהו כמו 10 דקות.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לכאורה כבר לאחר מעשה, אבל לפחות לפעמים הבאות,

צדקה @קוי דמיון

מכובה,
והיות והסיר סגור הרמטית, האטריות ממשיכות להתאדות ולהתבשל.
 

קריצה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@חדוי כנרת זה הזמן להודות לך על המתכון
הקוגל יוצא מעולה וטעים ומקבל מלא מחמאות
א''א לפספס עם כזה מתכון ברור על הדק'
תודה רבה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

מים רבים

משתמש מקצוען
D I G I T A L
יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!

בקיצור, מומלץ!

להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר

להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.

לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.

לתת רגע להתקרר.

להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.

לתת לעיסה לנוח מעט.

בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).

לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.

לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.

זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס :)
סליחה על ההקפצה...
אבל בחיפוש גוגל עלה לי המתכון הזה.
הוא פצצה!
מומלץ לנסות...
קרדיט ל @KR
 

רות נזרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
חדוי זה פשוט מתכון מושלם!!
אחרי כמה נסיונות של כמה וכמה מתכונים
תודה רבה!!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איך המים לא קופצים וניתזים משמן.
שמן רותח ומים זה לא החיבור הנכון.
כבר נכוויתי פעם אחת. מה הטריק?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
צר לי על הכוויה, מאד לא נעים בלשון המעטה...

אבל שימי לב מה כתוב במתכון,

לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
מדובר בכוסות חד פעמי או מדידה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מודדת את הכוסות ביחס לגודל הביצים.
אם יש לי ביצים L אז אשתמש בכוסות של 200 CC
ואם אשתמש בביצים M אז אקח כוסות של 180 CC.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מודדת את הכוסות ביחס לגודל הביצים.
אם יש לי ביצים L אז אשתמש בכוסות של 200 CC
ואם אשתמש בביצים M אז אקח כוסות של 180 CC.
יואו תודה רבה בסוף בסוף עשית בין לבין עדין לא מוכן נראה מוצלח
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יואו תודה רבה בסוף בסוף עשית בין לבין עדין לא מוכן נראה מוצלח

מקווה מאד בשבילך שלכב' שבת קודש יצליח.

שימי לב להשהות את הקוגל מספיק זמן להתגבש לפני הפריסה.
 

Queenit

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
תוספת קטנה מהמטבח שלי, אני מוסיפה לעיסת קוגל קומץ קינמון.
יוצא משובח ביותר
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
מתכון מעולה מעולה אף אחד לא האמין שזה לא מהחנות..........
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שמחה בשבילך
ותודה על העדכון, ממש מחמם את הלב
 

carizma

משתמש מקצוען
מה, רק אני עושה "עם העיניים"?

מבשלת חב' איטריות מסננת ושוטפת במים קרים.

שופכת לסיר יבש בערך 4\3 כוס סוכר ומחכה שישחים היטב,
שופכת את האיטריות מייד לסיר ומערבבת היטב,
מוסיפה 3-4 ביצים ומערבבת
שופכת כוס שמן
שופכת סוכר בערך כוס, כוס וחצי
זורה פלפל שחור ומעט מלח.

מוסיפה סוכר וניל\תמצית וניל, תנסו פעם...

ואופה שעה על 200 מע'

ניסיתי את המתכון שלך יצא מדהים!!!
בעלי לא מפסיק לשבח את הטעם הטוב בקוגל... והוא אנין טעם...
אולי בזכות הת. וניל...
תודה רבה!!!
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
עשיתי השבת את המתכון שלך, יצא מושלם!
אהבתי מאוד את השיטה הקצרה עם בישול האטריות,
תודה רבה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
שמחה בשבילך,
ותודה על השיתוף.
 

מסלול

משתמש מקצוען
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
הצילו!!
הכנו לפורים עיסה ל16(!!!!!) קוגלים
ובטעות שמנו 3 כוסות סוכר במקום כפות
יש תקנה להוריד קצת את המתיקות??
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה