@חדוי כנרת זה הזמן להודות לך על המתכון
הקוגל יוצא מעולה וטעים ומקבל מלא מחמאות
א''א לפספס עם כזה מתכון ברור על הדק'
תודה רבה!
סליחה על ההקפצה...יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!
בקיצור, מומלץ!
להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר
להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.
לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.
לתת רגע להתקרר.
להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.
לתת לעיסה לנוח מעט.
בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).
לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.
לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.
זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס
חדוי זה פשוט מתכון מושלם!!בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
חדוי זה פשוט מתכון מושלם!!
אחרי כמה נסיונות של כמה וכמה מתכונים
תודה רבה!!
מדובר בכוסות חד פעמי או מדידהבבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
יואו תודה רבה בסוף בסוף עשית בין לבין עדין לא מוכן נראה מוצלחאני מודדת את הכוסות ביחס לגודל הביצים.
אם יש לי ביצים L אז אשתמש בכוסות של 200 CC
ואם אשתמש בביצים M אז אקח כוסות של 180 CC.
יואו תודה רבה בסוף בסוף עשית בין לבין עדין לא מוכן נראה מוצלח
מתכון מעולה מעולה אף אחד לא האמין שזה לא מהחנות..........בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
מה, רק אני עושה "עם העיניים"?
מבשלת חב' איטריות מסננת ושוטפת במים קרים.
שופכת לסיר יבש בערך 4\3 כוס סוכר ומחכה שישחים היטב,
שופכת את האיטריות מייד לסיר ומערבבת היטב,
מוסיפה 3-4 ביצים ומערבבת
שופכת כוס שמן
שופכת סוכר בערך כוס, כוס וחצי
זורה פלפל שחור ומעט מלח.
מוסיפה סוכר וניל\תמצית וניל, תנסו פעם...
ואופה שעה על 200 מע'
עשיתי השבת את המתכון שלך, יצא מושלם!בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
הצילו!!בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק' ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: