עוגת שמנת פרורים קרה - ללא אפיה
עוגה מהממת שלא מפסיקים ליישר
אני מכינה לפי העין בד"כ, אבל אני אנסה להביא את זה במתכון מסודר
מצרכים לבסיס ולציפוי:
כ-300 גרם בסקוויטים \ עוגיות
3 כפות סוכר - לא חובה
100 גרם חמאה
מצרכים לקרם:
3 שמנת חמוצה
חבילת גבינה
חבילת פודינג וניל
חצי כוס חלב
אם צריך - 2-3 כפות סוכר
הכנה: שוברים את הבסקוויטים \ העוגיות לפרורים, ממיסים מעט את החמאה מחוץ למקרר או בפולסים קצרים במיקרוגל כך שתהיה רכה, מערבבים עם העוגיות, טועמים מעט מהתערובת ואם יש צורך מוסיפים את הסוכר (זה תלוי במתיקות העוגיות שבחרת).
שליש מכמות הפרורים שומרים בצד לציפוי העוגה, ואת השני שליש שבקערה משטחים ומהדקים היטב בתבנית חד"פ בינונית ושמים בהקפאה ל-10 דקות.
מערבבים את מצרכי הקרם לתערובת אחידה עם מיקסר או מטרפה ידנית, שופכים על הבסקוויטים המהודקים לתבנית ומעל הקרם מפוררים את שליש הפרורים ששמרנו בצד.
שומרים בהקפאה עד להתייצבות, ולפני ההגשה מפשירים מעט.
זהו, קלי קלות ויוצא מדהים!
הצלחות