חגים צעד אחד צעד - מופלטה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אַתֶּם יוֹצְאֵי מַעֲרָב.
מָארוֹק אַנְשֵׁי אֱמוּנָה.
הַלְלוּ אֵ-ל בְּעַם רָב.
יוֹם זֶה יוֹם לְמִימוּנָה
(ר' דוד בוזגלו)


המימונה כבר כאן ברעש וצהלולים.
אבל לא רק מרוקאים יכולים :)
אז גשו להכנת מופלטה צעד אחר צעד
בידיים בוטחות וללא פחד
הבצק הוא קלי קלות
ואחרי כמה סיבובים כבר משיגים מיומנות.
ויש גם שיטה מיוחדת למתיחה
שתפיק מופלטה דקיקה ושטוחה

אז נתחיל:
מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.
לבצק:
1 קג קמח לבן רגיל
כפית שטוחה מלח
2-3 כפות סוכר
כף שמרים יבשים
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים

לפתיחה:
שמן קנולה
נייר אפיה

לטיגון:
מחבת שטוחה ורצוי שתיים.

אופן ההכנה:
במיקסר מניחים את כל החומרים פרט למים ומתחילים ללוש, מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש כ-7 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ומעט דביק.
מכסים ומתפיחים 15-20 דקות.
משמנים בנדיבות מגש או תבנית.
קורצים כדורי בצק בגודל של שזיף קטן ומסדרים בתבנית. מגלגלים אותם מעט בתבנית כדי שיהיו משומנים מכל הצדדים.
IMG-20210403-WA0006.jpeg


מחממים מחבת ללא שמן
"פותחים"
לוקחים כדור בצק, מניחים על נייר אפיה ומותחים לאט ובסבלנות בקצות האצבעות לקבלת עיגול בצק דקיק
222.jpg


הופכים את נייר האפיה על המחבת כך שהמופלטה בצד שקרוב למחבת
מקלפים בזריזות את נייר האפיה.
20210403_215741.jpg


כשהמופלטה כמעט מוכנה בצידה האחד פותחים עוד עיגול
כשהמופלטה עשויה בצידה האחד הופכים אותה לצד השני
ועל הצד המוכן מניחים בעזרת נייר האפיה עיגול בצק נוסף

20210403_221122.jpg

כשהצד השני של המופלטה הראשונה יהיה מוכן הופכים שוב כך שמופלטה מספר שתיים תתבשל.
20210403_221135.jpg


ממשיכים כך עד לערימה של 10 מופלטות ואז מעבירים לצלחת ומכסים במגבת
20210403_222409 (2).jpg


יוצרים ערימה חדשה.


20210403_222653.jpg



הצעת הגשה:
מפרידים את העלים.
מורחים כל עלה בדבש וחמאה ומגלגלים לרולדה או למשולש (כמו קרפ צרפתי).
עורכים שולחן.
מצרפים תה נענע כהה ומתוק, חלב ותמרים

פותחים את הדלת וקוראים לכל השכנים

תרבחו ותסעדו!
 

shifrash

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איפה את רואה פה רולדה?
בהגשה פותחים את העלים אחד אחד, מורחים בדבש וחמאה ומגלגלים.
באופן ההכנה ציינת ש - 10 עלים בזה אחר זה , זה על גבי זה..
ואח"כ בתמונה של המגולגלים, זה נראה רק עלה בודד..

אז אחרי שה- 10 מוכנים, מפרידים הכל ?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
באופן ההכנה ציינת ש - 10 עלים בזה אחר זה , זה על גבי זה..
ואח"כ בתמונה של המגולגלים, זה נראה רק עלה בודד..

אז אחרי שה- 10 מוכנים, מפרידים הכל ?
כן. מפרידים ותודה על החידוד.
ערכתי בהצעת הגשה.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
תודה על ההדרכה המפורטת.
חסר לי הסבר בטכניקה של ההפיכה.
את מניחה עיגול לא מטוגן על החלק המטוגן של המופלטה הקודמת. כשאת הופכת, הוא מיטגן מצד אחד, האם אין צורך לטגן מצד שני?
ועוד שאלה.
חובה קמח לבן, או שיש מצב לקמח מלא?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כשאת הופכת, הוא מיטגן מצד אחד, האם אין צורך לטגן מצד שני?
אין צורך.
כי עד שאני הופכת הוא מספיק להתבשל בחלקו מחומן של המופלטות שעליהן הוא ממוקם.
מדובר בבצק דק מאד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה נהוג רק אצל מרוקאים או אצל כל עדות המזרח?
לדעתי מימונה היא אצל יוצאי מרוקו בלבד.
חלקם מכינים מימונה ללא מופלטה. רק עוגות וממתקים כשרים לפסח כמו ריבות, מרציפן, ז'בן ועוד.
חלקם מכינים גם מופלטה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה