דיון צילחות-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יש יופי מיוחד באוכל שמצולחת יפה על הצלחת.
אנחנו אוכלים גם עם העיניים. עוד לפני שהאוכל מגיע לפה.
אותם מאכלים יראו שונה ויגרו אותנו באופן שונה בהתאם לצורת ההגשה שלהם.

כאן באשכול נרכז רעיונות צילחות למאכלים שונים, מכל הסוגים.

כמו בכל דבר, גם כאן יש מספר כללים:

1. כל רעיון צילחות חייב לעלות עם תמונה. כך נוכל כולנו להבין במה מדובר וטוב מראה עיניים..
2. התמונה חייבת להיות תמונה שצולמה על ידי הניק/ניקית שמעלים אותה. נכללים כאן גם תמונות על ידי אחרים ["אחותי צילמה", "משבע ברכות שעשינו לגיסי" וכו'] בתנאי שהם לא תמונות מהרשת. תמנונה מהרשת תימחק.
3. כל תמונה שמועלית מחייבת אחד מן השתים:
א. הדרכה מפורטת לצילחות. [יוצקים מהרוטב על הצלחת, בעזרת כף מושכים מהרוטב בצורה מעגלית, מעל לרוטב מניחים רצועה של מחזה עוף ומעליו בצל מטוגן ופטרוזיליה]
ב. מתכון מדוייק למאכל שבתמונה.
4. האשכול הזה נועד לצליחות שניקיות עשו.
הדרכות מהרשת, סרטונים וכו' אפשר להעלות באשכול https://www.prog.co.il/threads/פתחנו-אשכול-לסרטוני-מתכונים-מכל-הסוגים.398891/
קישורים לטיפים כתובים, כלים שמשתמשים בהם הצליחות וכיוצ"ב, אפשר להעלות לכאן.


זהו בינתיים, יתכן שלפי הצורך נוסיף עוד כללים.

מה לא נכלל בצילחות [תמונה של אוכל שמונח בצורה פשוטה על הצלחת. גם אם זו תמונה של צלם/ת.


דוגמאות לצילחות:

20200106_223553.jpg


IMG_1735.JPG


קצת מהרשת [וזה המקום היחיד באשכול שאפשר להעלות בו תמונות מהרשת]:
1597313187484.png

מאתר יונילוור https://www.unileverfoodsolutions.co.il/





1597313614276.png


1597313628007.png


1597313695074.png


מפינטרסט
 
נערך לאחרונה ב:

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בהידברות יש סרטונים מעולים בנושא הזה במדור "רץ ברשת". שווה להציץ.
 

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוזמה נהדרת!
מחכה...
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מצאתי הדרכה עם טיפים טובים לצלחות:


אך נראה לי שראשית לכל כדאי לתת רשימת כלים ואבזרי עזר לצלחות. רוב הכלים ניתנים להשגה בפרוטות באליאקספרס.

רינגים - מסתמא כולן יודעות מהם.

ישנן כפות צילחות מיוחדות, שמאפשרות ליצור את מראה הרוטב המצוייר בצלחת - כטיפות או כשביל
כאן ניתן לראות דוגמה:

יש סכינים מעניינות

למשל חותכן זיגזג- מאד יפה לפרוס איתו ירקות קשים כגזר, מלפפון תפודים ובטטות לפרוסות עגולות או למקלות

סכין ספירלה:

מקלף שחותך ירקות לז'וליאנים

כף פריזיאן ליצירת עיגולים מפירות כאבטיח, מלון ועוד

סכין וי- לחיתוך בצורת זיגזג
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
1597328712478.png

תמונה שאני צילמתי בסעודת שבע ברכות, ובפסח שיחזרתי אצלי בבית. מקווה שזה בגדר צילחות.

חותכים אבוקדו לקוביות קטנות, כנ"ל מנגו,
אופים סלמון בתיבול פשוט, חותכים/מרסקים עם קצת מיונז,
ואז עורמים אחד מעל השני - אפשרי עם כלי יעודי אפשרי עם כוס.
מזלפים חרדל מעל.

בהנאה :) .
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מצאתי הדרכה עם טיפים טובים לצלחות:


אך נראה לי שראשית לכל כדאי לתת רשימת כלים ואבזרי עזר לצלחות. רוב הכלים ניתנים להשגה בפרוטות באליאקספרס.

רינגים - מסתמא כולן יודעות מהם.

ישנן כפות צילחות מיוחדות, שמאפשרות ליצור את מראה הרוטב המצוייר בצלחת - כטיפות או כשביל
כאן ניתן לראות דוגמה:

יש סכינים מעניינות

למשל חותכן זיגזג- מאד יפה לפרוס איתו ירקות קשים כגזר, מלפפון תפודים ובטטות לפרוסות עגולות או למקלות

סכין ספירלה:

מקלף שחותך ירקות לז'וליאנים

כף פריזיאן ליצירת עיגולים מפירות כאבטיח, מלון ועוד

סכין וי- לחיתוך בצורת זיגזג
תודה @ארבע

לגבי הכפות- אפשר מצוין בלעדיהם, בעזרת שקית זילוף. בעז"ה אסביר איך מאוחר יותר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא צריך פרופורציה בין הצלחת לבין מה שמונח עליה?
נראה מחט בערימת שחט :)
בלי להעליב..
במסעדות היוקרתיות ביותר היום, אלו עם כוכבי מישלן ולא רק המנות נראות כמו מיניאטורות על הצלחת.
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
במסעדות היוקרתיות ביותר היום, אלו עם כוכבי מישלן ולא רק המנות נראות כמו מיניאטורות על הצלחת.
אין בעיה.
בעיני זה לא יפה, זה הכל
אפשר לסדר אוכל על צלחת בגודל נורמלי ושיראה מהמם
 

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
רעיונות חמודים מהרשת באתר הידברות של צילחות..
משהו יכול לעלות כקובץ
או לשלוח למייל?
 

מולאן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
אהבתי את המושג
שמעתי אותו לראשונה לאחרונה :)
למרות שאצלי בלי הגדרות כל מנה מוגשת בראווה מסויימת...

מחויב המציאות שיהיה זילוף כל שהוא?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אהבתי את המושג
שמעתי אותו לראשונה לאחרונה :)
למרות שאצלי בלי הגדרות כל מנה מוגשת בראווה מסויימת...

מחויב המציאות שיהיה זילוף כל שהוא?
לא
אבל צלחת עם עוף, אורז וסלט מסודרים זה לצד זה גם אם בצורה נקיה זה לא מה שמתכוונים כשמדברים על צילחות יפה
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
רעיונות חמודים מהרשת באתר הידברות של צילחות..
מהמם ושימו לב איך הכל נקי ואלגנטי.
 

מוזיקאית בנשמה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנושא האהוב עלי.אני לפעמים מכינה אפילו חביתת עין פשוטה מטגנת עם קצת שמן משני הכיוונים.חשוב לי שהחביתה תישאר שלימה.מביאה לצילחות לא תאמינו אבל צלחת חד פעמית גדולה.טוחנת פלפלים במגוון צבעים עם פטריות שמפיניון במיגימיקס.כיוון שיש ברזל בירקות הנל. הם קצת משחירים מהלהב של המגימיקס.פורסת יפה את הירקות הטחונים על הצלחת הפשוטה ומעל מניחה אחר כבוד את החביתה השלימה.ככה אני אוהבת לסדר לי בכל ארוחה בייתית.כל סוג של אוכל.אוהבת את זה.איך אמרו? אוכלים גם עם העיניים.וזה נכון!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה