דרוש מידע פתרון לאדם בכסא גלגלים במדרגות

• פותח הנושא רי
  • פורסם בתאריך

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
בבניין שלי יש מישהו שמשתמש בכזה כיסא, פעם אמרה לי השכנה שזה עולה בסביבות ה30000 ש"ח

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מוזר מה שאתה אומר אני יודע שיש כאן בארץ המון סוגי מעלונים למדרגות ואפשר גם לקבל לזה תקציב ממשרד הבריאות/ביטוח לאומי
לא מדובר במעלון שמתקינים בגרם מדרגות ספציפי (ולא בכל גרם מדרגות אפשר להתיקן אותו כי הוא מצר את המעבר) אלא בכסא גלגלים ניד (רגיל) שעולה מדרגות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

כולנו (או כמעט כולנו) נתקלנו יותר או פחות ב"רכז איחוד בני הישיבות" השכונתי.
לפעמים אנו לוקחים את זה כמובן מאליו, את כל המאמץ, הטירחה וההשקעה, כשלרוב הוא עושה את זה לשם שמים
או לכל הפחות לא מקבל משכורת....

דווקא היום, כשלצערי אני פחות פעיל בארגון, ונתתי לאחרים (מה שהם לא לקחו לי מעצמם;)) את היוזמה, הליווי והארגון של הפעילויות, אני מרגיש צורך לשתף בעמל הרב ובהשקעה מאחורי הקלעים כאשר אחד מתחומי הפעילות של רכזי הארגון זה לתת לבחורים להשתחרר בצורה מסודרת ומפוקחת.
ולמה נזכרתי בזה פתאום? כי התחלתי להרגיש לאחרונה מדריך טיולים כאן בפורום והערב אני תופס שכל הידע שלי מגיע מהשנים בהם הייתי אחראי על הטיולים ולקחתי בחורים למקומות שונים (שלא לדבר על ללכת למקום 3 פעמים כל פעם עם קבוצה אחרת....).
לדוג':
דווקא המקום יחסית ריק משאר המעיינות.
בד"כ אפשר למצוא שם פינה ריקה.

בעיקרון כל נחל או מעיין ברחבי הארץ שהכניסה אליו חופשית אף אחד לא יכול לערוב לך מה קורה שם ושאף אחד לא יהיה שם בזמן מסויים. נקודה.
עכשיו, אחרי שהנקודה הובהרה יש שתי אפשרויות, שהם בעצם 2 סוגי גישות בציבור שלנו, נא לא להיכנס לנושא מי צודק..... להישאר בבית וללכת רק לחוף נפרד או לבריכה, ללכת למקומות/ בזמנים שאין שם הרבה אנשים ולקוות לטוב.
כמו שכבר נאמר למעלה

ולמרות שבאופן עקרוני @שמואל אגסי צודק ש:

עדיין ישנם מקומות קטנים נחבאים שיחסית ריקים.
אם זה רלוונטי אוכל לנסות להדריך דרכי הגעה (רק מומלץ לציין רכב/אוטובוס)
אגב, נחל קיבוצים הוא מקום נפלא וריק ב....שעות הלילה, מניסיון, קצת קר, אולי קצת מלחיץ, אבל אפשר להגיע עם פנסים והמקום פשוט מדהים!!!!!
הייתי שם כבר המון פעמים בלילה וזה ממש נחמד ומוצלח.

עדיין רלוונטי?
אם כן מה הסגנון?

אשמח לשמוע פרטים
אתה מדבר על איזור הבקעה?

בחורים יהנו שם עד הגג (אלא אם כן הם ממש לא בכושר...)
למיטב זכרוני כ 3-4 שעות.
הקטע האחרון שלו הוא הליכה בדרך מישורית כחצי שעה עד עין מודע.
לעין מודע אין שום אפשרות סבירה הידועה לי להגעה בתח"צ.

אגב, המסלול כמעט ללא צל, ולכן העונה המומלצת להגעה לשם היא עכשיו (ולא באב).

עוד משהו, יש מסלול דומה באיזור שניתן להגיע אליו בתחבורה ציבורית - עין הסמל (קצת פחות מתאגר אבל יפה מאוד), יש עניין בפירוט?

אדגיש כי אני כותב מהזיכרון (הייתי שם כמה פעמים - פעם אחרונה לפני כשנה וחצי) ויש לבדוק את הפרטים.

יש למסלול 2 אפשרויות להתחלה.
אם מגיעים בתחבורה ציבורים, נוסעים בקו 53 מתחנה מרכזית עפולה לכיוון הגלבוע, יורדים בתחנה "חניון האירוסים", מאחורי התחנה יש רחבה גדולה, נכנסים שם ואחרי כמאה מטרים יש בצד ימין תחילת מסלול יחסית קליל לכיון "מצפה הר ברקן".
כשירודים מהמצפה לחניון יש מקום יפה ומוצל בצד שמאל לארוחת בוקר (יש במקום שולחנות) או למנגל.
ביציאה מהחניון עוברים את הכביש (בזהירות רבה!!!! שדה הראיה של הנהגים מאוד מוגבל בקטע הזה) וממול (או קצת שמאלה) מתחילים לרדת עם סימון השבילים (זכור לי) אדום למטה.
המסלול יפה מאוד, יש לו חלקים מאתגרים, לחובבי היסטוריה ישראלית , עין הסמל קרוי על שם איזה סמל שנלחם בערבים בזמנו ומצא את מותו במהלך מרדף אחריהם במורדות ההר - באמצע במסלול יש אנדרטה לזכרו.
לחובבי היסטוריה יהודית - בגלבוע היה הרבה מלחמות עם הפלישתים, בגלבוע נרצחו בני שאול, ועוד.

בסיום המסלול, יש ללכת עם השביל ימינה, באחד מהמקומות שניתן לפנות שמאלה פונים ואח"כ ממשיכים שוב ימינה עד שמגיעים (לאחר כ 20 דק' - חצי שעה) ליישוב חפציבה, כ 10 דקות אחרי שמגיעים לכביש יש בצומת תחנות אוטובוס קו 412 לכיון עפולה/בית שאן.
אם אתה נוסע לכיוון בית שאן, תחנה או שתים אחרי זה, זה תחנת גן השלושה, שם זה הכניסה לפארק המעיינות, עוד שתי תחנות זה "מסילות" - סמוך לכניסה לנחל קיבוצים.
בהצלחה ובהנאה

הדגשה חשובה, תבדוק את זמני האוטובוסים - מספרי התחנה מראש, כדי לא להגיע לתחנה ולגלות שהאוטובוס רק עוד שעה...

מתחילים במצפה הילה (מאחורי מעיליא) במסלול האדום, בדרך עוצרים לתמונות במבצר מונפורט (בתקווה שהאיות נכון...) מגיעים למסלול הירוק - לאורך הנחל, חוצים כמה פעמים את הנחל עד שמגיעים לבריכה הגדולה.
ואז אפשר לחזור קצת אחורה ולעלות שמאלה במסלול השחור או להמשיך עוד כמה דק' אחרי הבריכה ולעלות במסלול הכחול לכיוון חניון הזיתים.
נ.ב. את המסלול עשיתי בעבר (חזרתי חזרה לכיוון מצפה הילה, מסלול מאוד יפה), את צבעי המסלול אני לא זוכר בע"פ והסתמכתי על האתר הזה:
ולכן היום, כשאני יותר משתייך להורים מאשר לרכזים, ובפרט בפתחו של השבוע העמוס ביותר שלהם, אני רוצה לומר בשם כל הורי הבחורים - גם אלו שפחות יודעים להתבטאות, ואפי' בשם אלו שיש להם רק תלונות:
תודה!
תודה על כל העמל וההשקעה!
תודה על תכנון בלי סוף!
על ההשקעה בטיול עצמו על לתת לבנינו את המירב בלי להתפשר על בטיחות הן ברוחניות והן בגשמיות.
על השקעה ערב הטיול בתכנון, בדיקה, איסוף נתונים ועוד אלפי פרטים קטנים שלא שמים לב אליהם אלא אם כן לא יעשו אותם....
על הזמינות שלכם באמצע זמן, על הקרבת בין הזמנים, על חלוקת ערכות בט"ו בשבט ובערב שבועות, על הטלפון לבן שלי לשאול אם הסתדר הסיפור עם המשגיח ו.......

אני יכול להמשיך בלי סוף, אבל נקודה קטנה שקפצה לי באמצע, ידעתם שרוב רכזי האיחוד בזבזו יום שלם כדי ללמוד קורס "אחראי טיולים" על מנת לדעת איך לשפר את הבטיחות של הבן שלי שיגיע הביתה בשלום???
אז גם על זה - ועל כל מה שמעבר.
תודה רבה!
מוקירים, מכבדים ומעריכים!
חברי הקהילה היקרים!
אולי חלקכם חושבים לעצמכם: מה עושה כאן סופרת שכתבה ארבעה ספרים?
האם לא הגיע הזמן שתתקדם לדרכה, תכתוב בבמות רגילות? הרי זו הדרך!
ומלבד העיתונות הכתובה יש גם במות דיגיטליות!

אז אספר לכם שאני שולחת רבים מהחומרים שלי לעיתונות או לבמות דיגיטליות, והם לא מתקבלים לשם.
כמובן שאינני מתייאשת כי כשיש לך פוסט או מאמר - הוא רוצה לצעוד הלאה, בלי קשר לתחושות ייאוש של הכותב.

אני מבינה שהבמה הזו, של פרוג, היא נהדרת אך כדאי להגיע לקהלים נוספים, אם אתם מכירים במה נוספת/כתובת מייל של במות נוספות,
אנא כתבו לי. תודה.

כמה מילים על בינה מלאכותית:

העולם מתפתח עם חוקיות משלו, אנחנו כבר לא מתפעלים מהעובדה שניתן לשוחח בטלפון או אפילו בוידיאו עם אנשים במרחק עצום, בקצה הגלובוס, זה נראה לנו טבעי ולא פלאי.

אבל כשבינה מלאכותית, שזה סך הכל רובוט משוכלל, מצליחה לחבר סיפורים, לקבל אפיונים, ליצור, וכולם טוענים שזו רק ההתחלה – תערובת רגשות לא מוגדרת עולה בי.

התנגדות עזה!

בתור אחת שקשה לה להכיל התפתחות טכנולוגית, אני לא מאמינה שיש כזה דבר, זה לא הגיוני.

טוענים שבשנים הקרובות זה יהיה משמעותי יותר.

ואני מנסה להבין מה זה אומר לי:
כיום, אני קוראת (כנראה) פעמים רבות תכנים שכתב רובוט, אבל אם יציעו לי לקרוא ספר שלם שכתבה בינה/ רובוט, אני לא בטוחה שארצה לקרוא הרבה ספרים כאלה (האמת שבכלל לא... אבל מי יודע?)

כי למרות שהספר שנכתב בידי הבינה יוכל לעורר בקורא קשת של רגשות, והוא יכול להיות נהדר ומורכב וספרותי ביותר, אני חושבת שיש בזה משהו לא נכון עבורי, כרגע.

כי כשאנו קוראים ספרים, אנחנו מתחברים לחשיבה של הכותבים, שהם אנשים כמונו, (והם לא מושלמים).

רובוט כותב בלי תחושה אנושית. הוא לא כותב, אלא מחבר מילים אפשריות לטקסטים מעולים, אבל...

......

אוף, אולי בעצם כן עדיף שרובוטים יתקשרו איתנו בהכל?

...

הם בלי ציניות, בלי תחכום, בלי אינטרסים, בלי לשפוט אותך, אי אפשר להעליב אותם...

*

וכאן באמת עולה לי השאלה:
למה אנחנו, בעצם, כותבים? למה אנחנו, בעצם, קוראים?
למה אנחנו עובדים?
מי נמצאים במרכז: הכותבים או הקוראים?
מי חשובים יותר?
ועבור מי או מה אנחנו עובדים?

*

התפתחות הטכנולוגיה המואצת ללא ספק מעמידה אותנו מול בירור ממעמיק, ועוד תעמיד אותנו בהמשך מול מצבים של רצון להבין את המטרות שלנו, מתוך הבנה שכדאי לדייק את עצמנו יותר גם כחברה וגם כאנשים פרטיים.

בינתיים שמעתי אפשרות מעניינת כל כך: בהמשך, ככל שהבינה המלאכותית תתקדם, כולנו נקבל קצבה בסיסית ונפסיק לעבוד.

וזה שוב מוביל אותנו לשאלה: האומנם? האם לא נאמר: "אדם לעמל יולד"? אילו פנים יהיו לחברה בלי מימוש עצמי? בלי הגשמה עצמית?

או שמא נפסיק לעבוד ונתחיל להגשים את עצמנו?

מה זו הגשמה עצמית, בעצם, כשסביבנו יש רובוטים חכמים מאתנו פי מיליון?

האם הגשמה עצמית זה להגשים את הכישרונות שלך?

*
האמת שאני רואה את התפתחות הטכנולוגיה בתור הזדמנות לחזק את החברה ואת יחסי החברה:
ככל שהתחום של רובוטים חכמים יתקדם, כך האנשים יזהו את הצורך החברתי ויפעלו לחזק אותו ולהעצים אותו, במקביל להעצמה אישית, וכך אנשים ילמדו לתקשר יותר ביניהם, כי הצורך החברתי אינו בר חלוף.

ושימוש ברובוטים יתכן ויתן לו מקום של כבוד!

*

התפתחות הטכנולוגיה המהירה היא, ללא ספק, חלק מתהליך של גאולה.

אבל צריך לנשום עמוק, לנסות קודם כל להבין מי אנחנו, מה המטרות שלנו, ולהאמין בה' שהוא מוביל את העולם למקום טוב ובטוח. מרחב של גאולה.

המציאות נעשתה מקבילה למדע בדיוני, פה ושם אני עוקבת אחרי חדשות טכנולוגיות, אך כעת זה מפסיק לעניין אותי כל כך, לפעמים אני אפילו די מבועתת ממה שמתחולל כאן מול עיני, במיוחד כי הדמיון שלי לוקח אותי למקומות בדיוניים מאוד.

אבל האמת, שכשם שהתרגלנו למכונת הכביסה, למחשבים ולקידמה העתיקה😉, אולי צריך אט אט להפנים ולקבל יפה גם החידושים האחרונים.

זה תהליך, ואולי ככה הרגישו העגלונים כשהמכונית הראשונה עלתה על הכביש.

לפעמים אני רוצה להניף לעולם תמרור "עצור"! ולומר לו: תפסיק להתפתח, להקדם, תן לנשום שניה, אנחנו לא עומדים בקצב.

אבל זה העולם.

ויש אנשים שחיים מחוץ לכל זה, מחוץ לכל הטכנולוגיה, נאמנים לאורח החיים הקודם וממשיכים לחיות טוב בלי בלבולי מוח, אשריהם.

כי לכל דבר יש מחיר, עלינו לבחון אם המחיר שווה?

אני לא בטוחה שהוא שווה.

מצד שני, אולי בהמשך נראה שזה מאוד מאוד שווה!

לסיכום: אני באופן אישי, לא רוצה להשתמש כל כך בבינה מלאכותית, אלא רק במקרים שצריך והיא יכולה ממש לתרום לי,
כי נראה שאין מנוס, זה כאן. רק צריך לבחון את המטרות שלנו, להבין שיש בבינה תועלת לפעמים, ולזכור להישאר נאמנים למטרה שלנו: להגיע ליציבות ולמרחב רגוע, תוך כדי הכרה בערך שלנו, ערך שהוא אמנם לא מושלם, אך זה כל היופי שיש בנו, שאנו לא מושלמים, ולהגיע להגשמה עצמית ולזכות לחיים יציבים וטובים.

כך שאם יש משהו בעולם סביב שפחות מתאים לנו, וגורם לנו לחוסר הסכמה, צריך להבין שיש שם משהו לא מדויק כרגע.
ולחפש את האמירה אישית שלנו - מול העולם.
והחיפוש הזה בעיני זה הדבר הכי מקדם והכי מתגמל בעולם.

כי תמיד לימדו אותנו שאדם צריך להיות עניו, ולא להוכיח את עצמו יותר מידי, אבל אני חושבת שיש מקום לחשוב על העולם כמו מגרש משחקים ענק, בו יש לכל אחד הרבה הזדמנויות, צריך לחשוב בגדול על העולם כזקוק לנו ולכישורים שלנו ולתרומה שלנו, ולפעול מתוך המקום הזה, מתוך רצון להגיע לעולם טוב יותר ובלי רצון לקבל טובה אישית מכך.

ואולי זה היתרון של האדם מול הבינה המלאכותית:
הרצון להתקדם ולהוכיח לעצמו ולעולם כולו שהוא יכול לשנות את העולם לטובה!
 תגובה אחרונה 

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ח'

נז חֶלְקִי יי אָמַרְתִּי לִשְׁמֹר דְּבָרֶיךָ:נח חִלִּיתִי פָנֶיךָ בְכָל לֵב חָנֵּנִי כְּאִמְרָתֶךָ:נט חִשַּׁבְתִּי דְרָכָי וָאָשִׁיבָה רַגְלַי אֶל עֵדֹתֶיךָ:ס חַשְׁתִּי וְלֹא הִתְמַהְמָהְתִּי לִשְׁמֹר מִצְוֹתֶיךָ:סא חֶבְלֵי רְשָׁעִים עִוְּדֻנִי תּוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:סב חֲצוֹת לַיְלָה אָקוּם לְהוֹדוֹת לָךְ עַל מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:סג חָבֵר אָנִי לְכָל אֲשֶׁר יְרֵאוּךָ וּלְשֹׁמְרֵי פִּקּוּדֶיךָ:סד חַסְדְּךָ יי מָלְאָה הָאָרֶץ חֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:
נקרא  11  פעמים
למעלה