מתכון פתיתים אחד אחד

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י CHANEL, ‏3/7/19.

  1. CHANEL

    CHANEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏25/11/18
    הודעות:
    39
    תודות :
    383
    נקודות:
    59
    מישהו/י יודע/ת איך מכינים פתיתים בצורה שהם לא יהפכו לגוש אחד לאחר קירור או המתנה של כמה שעות?
    וגם,איך מתבלים את זה הכי טוב
    כמו שהילדים אוהבים?
     
    Hola! ו-מבינה עניין מודים על התגובה.
  2. שמחת חיים

    שמחת חיים משתמש פעיל מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏27/12/18
    הודעות:
    190
    תודות :
    257
    נקודות:
    79
    סוג מצלמה:
    קנון
    את קודם כל מטגנת קצת עם שמן אחר כך מוסיפה מים ובכמות המדויקת
     
    CHANEL, Hola!, מבינה עניין ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  3. חדוי כנרת

    חדוי כנרת משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/3/14
    הודעות:
    4,122
    תודות :
    2,272
    נקודות:
    230
    עיסוק:
    שרטוט מיפוי טופוגרפי בתוכנות mappite ו-otokad
    מיקום:
    דרום
    לא מאדה לגמרי את כל הנוזלים וכשמכבה את הלהבה, מערבבת היטב וסוגרת הרמטית.
     
  4. תהילתך

    תהילתך משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    43
    תודות :
    1,169
    נקודות:
    160
    עיסוק:
    עיצוב פנים
    מיקום:
    מודיעין עילית
    בדר"כ,
    הסוד הוא כמות השמן....
     
    CHANEL, Hola!, בירה לבנה ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  5. א.ש. אמיתי

    א.ש. אמיתי משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏13/6/18
    הודעות:
    35
    תודות :
    297
    נקודות:
    59
    טיגון עם הרבה שמן.
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  6. ערסל

    ערסל משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏15/11/16
    הודעות:
    572
    תודות :
    3,683
    נקודות:
    149
    יש לי מתכון מעולה של פתיתים עם ירקות
    אם זה יכול ללכת אצלך, אני אכתוב
    זה הרבה פחות מתקשה לגוש אחד, כי יש בזה גם נוזלים מהירקות
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  7. Alistyle

    Alistyle משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏24/2/19
    הודעות:
    0
    תודות :
    378
    נקודות:
    52
    פעם שמעתי פטנט גאוני!
    לבשל כל אחד בסיר בנפרד...:p
     
  8. בעריש

    בעריש משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/8/18
    הודעות:
    335
    תודות :
    3,361
    נקודות:
    169
    נשמח לקבל...
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  9. CHANEL

    CHANEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏25/11/18
    הודעות:
    39
    תודות :
    383
    נקודות:
    59
    יש עוד תבלין שמצהיב מאד חוץ מכורכום?
    אני לא אוהבת את הטעם של הכורכום.
     
    Hola! מודה על התגובה.
  10. בעריש

    בעריש משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/8/18
    הודעות:
    335
    תודות :
    3,361
    נקודות:
    169
    כמו כורכום לא יודע, אבל נראה לי שחוויאג'
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  11. ערסל

    ערסל משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏15/11/16
    הודעות:
    572
    תודות :
    3,683
    נקודות:
    149
    1 חבילת פתיתים
    2 בצלים קצוצים
    1 גזר חתוך לקוביות קטנות
    2 פלפל חתוכים לקוביות קטנות (אפשר לגוון בצבעים)
    מלח, פלפל
    (לבחירה כפית אבקת מרק עוף)

    מטגנים את הבצל ב4 כפות שמן עד להזהבה
    מוסיפים את הירקות, ומאדים 5 דק'
    מוסיפים את הפתיתים עם 4 כוסות מים רותחים
    מתבלים ומערבבים
    מבשלים על להבה נמוכה 6 דק' בסיר מכוסה
    מכבים את האש וממתינים 10 דק'
    מערבבים שוב

    יוצאת כמות ענקית!
    אני בד''כ מכינה את אותה כמות ירקות
    ושמה שתי כוסות פתיתים
     
    CHANEL, Hola!, נעמה חורי ו-3 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  12. מלכה123

    מלכה123 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏22/1/19
    הודעות:
    32
    תודות :
    693
    נקודות:
    89
    א. לטגן אותם בשמן לפני הבישול ב. אחרי גמר הבישול כ-20 דקות ,לערבב אותם עוד פעם.
     
    CHANEL, Hola! ו-טוהר השלום מודים על התגובה.
  13. CHANEL

    CHANEL משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏25/11/18
    הודעות:
    39
    תודות :
    383
    נקודות:
    59
    איזה טעם הוא מוסיף?
    פיקנטי?
    והטעם דומיננטי?
     
    Hola! ו-ליצ'י מודים על התגובה.
  14. בית100

    בית100 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏27/8/17
    הודעות:
    7
    תודות :
    66
    נקודות:
    14
    בדיוק עכשיו מישהי אמרה לי שהיא עושה פתיתים בתנור, וכך זה חוסך שטיפת סיר
    אופן ההכנה כמו בסיר שמים את הפתיתים, שמן, מלח, אבקת מרק, קצת סוכר ומים
    לאפות כ - 20 דקות גם מכוסה וגם לא
    יוצא מאד טעים
     
    CHANEL, Hola! ו-548404 מודים על התגובה.
  15. אסתי אחת

    אסתי אחת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/8/17
    הודעות:
    207
    תודות :
    1,755
    נקודות:
    149
    קראתי אצל שפית אחת לבשל כמו אטריות בהרבה מים לסנן ולתבל במעט שמן ותבול או להוסיף ירקות קצוצים מאודים \פטריות\קוביות חזה עף מבושלות

    בצורה זו נשאר גם כמה ימים לא כגוש אלא רך וטעים
     
    CHANEL, Hola!, ארבע ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  16. בעריש

    בעריש משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/8/18
    הודעות:
    335
    תודות :
    3,361
    נקודות:
    169
    לא יודע לומר בדיוק... זה קצת דומיננטי, לא פיקנטי, נראה לי שבין המרכיבים יש גם כורוכום.....

    מוזר, זה לא נהיה בצק? זה לא אותו בצק, ולכן זה מוזר קצת, ניסיתם?
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  17. ליצ'י

    ליצ'י משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏9/1/18
    הודעות:
    1,460
    תודות :
    7,509
    נקודות:
    174
    הטעם די דומיננטי
    לא ממש פיקנטי, טעם די מסוים שצריך לאהוב
    אני, למשל מאוד אוהבת במרקים, אבל ניסיתי פעם אחת בפתיתים וממש לא השתלב לי...
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  18. אוקינוס

    אוקינוס משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏26/5/15
    הודעות:
    219
    תודות :
    601
    נקודות:
    99
    טוב, אז הסוד הגדול...
    זה מיד בסיום הבישול להשים נייר מגבת על הסיר ולסגור את הסיר על הנייר זה שומר על הפתיתים אחד אחד..
     
    CHANEL, Hola!, ליצ'י ו-6 משתמשים נוספים מודים על התגובה.
  19. אסתי אחת

    אסתי אחת משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏27/8/17
    הודעות:
    207
    תודות :
    1,755
    נקודות:
    149
    ניסינו וזה יוצא פצצה
    הרבה מים כפית מלח ,כשרותח להכניס את הפתיתים ל10 דקות ולסנן
     
    CHANEL ו-Hola! מודים על התגובה.
  20. michal2100

    michal2100 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏5/11/15
    הודעות:
    394
    תודות :
    829
    נקודות:
    99
    הרבה יותר פשוט, אחרי שמכבים לערבב, אחרי כמה דק' לערבב שוב, ופעם שלישית לערבב שוב

    ואז לתת לזה לשהות בסיר כמה זמן שאת רוצה
     
    CHANEL, Hola!, טוהר השלום ומשתמש נוסף מודים על התגובה.