דרוש מתכון פתיתים אחד אחד, איך מבשלים?

Photographic vision

משתמש רשום
צילום מקצועי
ממתינים 10 דקות ומערבבים. ממתינים עוד 15 דקות ושוב מערבבים. מחכים עוד 15 דקות והפתיתים מוכנים
כנראה שזה הפתרון היחיד
משום מה הפתיתים תמיד יוצאים לי עיסה אחידה ולא מזוהה:(
עבדו עלינו לגמרי עם ה-6 דקות הכנה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מטגנים קלות את הפתיתים בשמן
מרתיחים
נותנים לזה לבעבע
מכבים את האש עם מכסה סגור ל-10 דקות.
וזהו.
 

אסתיס

משתמש מקצוען
תמיד יוצא לי אחד אחד..
טיגון טוב בלא מעט שמן להשחמה יפה, מים רותחים לכיסוי פלוס 2 אצבעות בערך, תיבול, ובישול עד שכמעט כל המים התאדו, לוקח כמה דקות...לכבות את האש.
ומאז לערבב כל 5-10 עד שהפתיתים כבר לא כ"כ חמים.
יוצא אחד אחד אחד אחד אחד..........
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אחרי שמכבים את האש,
מערבבים כל 10 דקות בערך.
בדר"כ מספיק לערבב פעמיים.
הרעיון הוא לא להגיע למצב של פתיתים לא חמים בלי ערבוב.
 

u60

משתמש צעיר
כשמסיימים לבשל להוסיף בערך כפית שמן ולערבב היטב ואז זה ממש לא הופך לגוש
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
יש לי פתרון לכולכן. הוא לא שייך לי אלא מהאתר של Niki.b והוא פשוט מדהים!

גיליתי אותו בערב פסח, כשרציתי לחסל פתיתים. מה שקרה, זה לא היה העיתוי הנכון, כי במקום שהפתיתים ייפלו על הרצפה כגוש (כרגיל), הם נפלו אחד אחד.

אני משתמשת רק באוסם, וממש לא לפי ההוראות שעל האריזה.
אולי בשיטה זו אפשר להשתמש גם בסוג פחות איכותי. לא ניסיתי.

אנסה להעתיק את המתכון.

הרעיון שלה הוא בישול של 20 שניות בלבד! (לא היה לי אומץ, הוספתי עוד כמה).

מחממים שמן במחבת, מטגנים את הפתיתים 2 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 שניות. לא פותחים!
ממתינים 10 דקות ומערבבים. ממתינים עוד 15 דקות ושוב מערבבים. מחכים עוד 15 דקות והפתיתים מוכנים.

החיסרון, אי אפשר להיזכר ברגע האחרון להכין את הפתיתים.

נסו ותיוושעו!
הבישול של ה20 שניות הוא על אש גבוהה או שמנמיכים כשמוסיפים את המים?
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
יש לי פתרון לכולכן. הוא לא שייך לי אלא מהאתר של Niki.b והוא פשוט מדהים!

גיליתי אותו בערב פסח, כשרציתי לחסל פתיתים. מה שקרה, זה לא היה העיתוי הנכון, כי במקום שהפתיתים ייפלו על הרצפה כגוש (כרגיל), הם נפלו אחד אחד.

אני משתמשת רק באוסם, וממש לא לפי ההוראות שעל האריזה.
אולי בשיטה זו אפשר להשתמש גם בסוג פחות איכותי. לא ניסיתי.

אנסה להעתיק את המתכון.

הרעיון שלה הוא בישול של 20 שניות בלבד! (לא היה לי אומץ, הוספתי עוד כמה).

מחממים שמן במחבת, מטגנים את הפתיתים 2 דקות, מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים 20 שניות. לא פותחים!
ממתינים 10 דקות ומערבבים. ממתינים עוד 15 דקות ושוב מערבבים. מחכים עוד 15 דקות והפתיתים מוכנים.

החיסרון, אי אפשר להיזכר ברגע האחרון להכין את הפתיתים.

נסו ותיוושעו!
אחרי 10 דקות ועוד 15 דקות ועוד 15 דקות זה לא נהיה כבר קר???
 

הדר רעני

משתמש רשום
הפתרון המושלם - הוא לבשל כמו ספגטי.
מרתיחה 8 דקות בסיר מלא מים, מסננת, שוטפת.
בינתיים מכינה בסיר רוטב שמן מים רסק ותבלינים - אחרי שמבעבע מוסיפה את הפסטה
ואז עוד בישול קצר כדי לאחד אותם - ויוצא מעולה וטעיםם!!
 

ב פרידמן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
התשובה היא- שמן!!!!
פשוט להוסיף קצת יותר שמן ולערבב כל כמה דקות גם לאחר הבישול
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה