פתחנו! אשכול לסרטוני מתכונים מכל הסוגים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

המרכיבים:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח קסם
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
למילוי בצל:
  • 3 בצלים גדולים מאד, חצויים ופרוסים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל
למילוי בשר:
  • 1/2 ק"ג בקר או עוף טחונים, מעורבבים עם 1 כף שומן כבש (לא חובה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כף רסק עגבניות
  • צנוברים קלויים (לא חובה)
להברשה:
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • שומשום, קצח
אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ולשים באמצעות וו לישה במשך 7 דקות, כאשר משנים לסירוגין את רמת המהירות מבינוני לגבוה, כדי לדמות מהלך של לישה ידנית.
  2. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים להתפחה במשך כשעה.
  3. בינתיים מכינים את מילוי הבצל: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים במשך כ-3 דקות. מוסיפים כף סוכר, מערבבים וממשיכים לטגן 3 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן כ-2 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  4. אם רוצים מכינים גם מילוי בשר: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה. מפזרים עליהם את הבשר הטחון ומערבבים היטב. כשהבשר מתחיל לשנות צבע מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים להתקרר.
  5. יוצרים מהבצק שתפח כ-20 כדורים בגודל פינג פונג, ממלאים כל כדור במילוי וסוגרים כמו שק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כך שהתפר יהיה כלפי מטה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אם מכינים לחמניות בשר, מפזרים עליהן קצח, כדי להבדיל בין שני הסוגים.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. אופים בתנור החם 25-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
המתכון מאתר סוגת
אפשר להעלות את זה, כקובץ להורדה?
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תפוחי אדמה פריכים בשום
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה קטנים – בינוניים
4 – 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות שום כתוש
חצי כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח







הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה, להרתיח מים לבשל את תפוחי האדמה 10 דקות מכוסים. התפוחי אדמה אמורים להיות מעט רכים אם הם גדולים יותר לבשל יותר זמן, החשוב להוריד בזמן מהאש ולא לבשל אותם לפירה.

2. להמתין שתי דקות ולסדר את תפוחי האדמה בתבנית, לתת מעיכה בעדינות לכל תפוח אדמה עם המועך פירה.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות.

4. לערבב שמן זית, שום כתוש ופטרוזיליה, לשים כפית מהתערובת על כל תפוח אדמה, לפזר מלח ופלפל שחור גרוס.

5. לאפות כ 40 דקות.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
בתור אחת שהיתה מעורבת בהפקות גדולות של צילומי מזון, אני יכולה לומר בוודאות גמורה -

כיום רוב רובן של הפקות צילומי המזון נאכלות עד תום ע"י צוות הצילום!
מאד מיושן ולא עדכני להשתמש בטכניקות (של הדבק וכל המרעין בישין) שמופיעות בסרטון.

לגבי שפיות שמחסירות פרטים במתכון - נשמע מוזר עד תמהוני, הרי כל שפית רוצה שיקנו את הספרים שלה ושהקהל שלה יצליח ויקנה עוד, היא פשוט יורה לעצמה ברגליים, אין לי מילים אחרות. אני מקוה שהיא הראשונה והאחרונה עם הרעיון המשונה הזה.
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לגבי שפיות שמחסירות פרטים במתכון - נשמע מוזר עד תמהוני, הרי כל שפית רוצה שיקנו את הספרים שלה ושהקהל שלה יצליח ויקנה עוד, היא פשוט יורה לעצמה ברגליים, אין לי מילים אחרות. אני מקוה שהיא הראשונה והאחרונה עם הרעיון המשונה הזה.
זה מנהג ידוע של סבתות מסוימות:rolleyes:
 

אסתר יעקובזון

משתמש צעיר
היי העלו פה פעם מתכון של סיני מוקפץ עם נודלס וחזה עוף
מישהו יכול להעלות את זה שוב אני לא מוצאת את זה
תודהה
 

A B

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לגבי שפיות שמחסירות פרטים במתכון - נשמע מוזר עד תמהוני, הרי כל שפית רוצה שיקנו את הספרים שלה ושהקהל שלה יצליח ויקנה עוד, היא פשוט יורה לעצמה ברגליים, אין לי מילים אחרות. אני מקוה שהיא הראשונה והאחרונה עם הרעיון המשונה הזה.
היא אחת השפיות החרדיות הגדולות.
ולא רואה שזה שהיא מעלימה פרטים פוגע בה.
אלא גורם לנשים ללכת אליה לקורס כדי ללמוד ישר ממנה איך לעבוד....
 

פררו רושה

משתמש מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
היא אחת השפיות החרדיות הגדולות.
ולא רואה שזה שהיא מעלימה פרטים פוגע בה.
אלא גורם לנשים ללכת אליה לקורס כדי ללמוד ישר ממנה איך לעבוד....
מדובר בשפית או בקונדיטורית?
כי שפית זה גרוע, אבל כשרואים שזה לא הולך אפשר בד"כ לתקן.
קונדיטורית- זה רשעות, כי אז חומרים יקרים, זמן ועבודה ילכו לפח לגמרי בד"כ, ללא אפשרות לשפר את המצב.
 

שםמשתמש

משתמש פעיל
מדובר בשפית או בקונדיטורית?
כי שפית זה גרוע, אבל כשרואים שזה לא הולך אפשר בד"כ לתקן.
קונדיטורית- זה רשעות, כי אז חומרים יקרים, זמן ועבודה ילכו לפח לגמרי בד"כ, ללא אפשרות לשפר את המצב.
היא אחת השפיות החרדיות הגדולות.
ולא רואה שזה שהיא מעלימה פרטים פוגע בה.
אלא גורם לנשים ללכת אליה לקורס כדי ללמוד ישר ממנה איך לעבוד....
קונדיטורית.
שליד התמונות והמתכונים שלה צריך לכתוב אין קשר בין המצולם לכתבה:mad:
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
קונדיטורית.
שליד התמונות והמתכונים שלה צריך לכתוב אין קשר בין המצולם לכתבה:mad:
היא משמיטה דברים הכרחיים או "דברים שהיו יכולים לשדרג"?
לא, זה פשוט הזוי
 

ששונית

משתמש מקצוען
היא משמיטה דברים הכרחיים או "דברים שהיו יכולים לשדרג"?
לא, זה פשוט הזוי
מצרכים הכרחיים.
כמה פעמים הכנתי מתכונים שלה ואני ממש לא טיפשה ומבינה מאוד באפיה ונצמדתי להוראות, למצרכים ולכמויות, והתוצאה לא התחילה לדמות לתמונה לא בצבע, לא במקרם, בשום דבר.
אחרי שלוש פעמים בהם זרקתי לפח כסף, זמן וכוחות, הגעתי סוף סוף למסקנה שאסור להאמין למתכונים שלה.
כשדיברתי על זה עם בנות משפחה וחברות, התברר שכולן עברו את אותו תסריט.
חלקן אמרו לי ברווור! מה, לא ידעת? זה ידוע שמתכונים של xxx xx הם אילוסטרציה לחלוטין.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
עיצוב גרפי
מצרכים הכרחיים.
כמה פעמים הכנתי מתכונים שלה ואני ממש לא טיפשה ומבינה מאוד באפיה ונצמדתי להוראות, למצרכים ולכמויות, והתוצאה לא התחילה לדמות לתמונה לא בצבע, לא במקרם, בשום דבר.
אחרי שלוש פעמים בהם זרקתי לפח כסף, זמן וכוחות, הגעתי סוף סוף למסקנה שאסור להאמין למתכונים שלה.
כשדיברתי על זה עם בנות משפחה וחברות, התברר שכולן עברו את אותו תסריט.
חלקן אמרו לי ברווור! מה, לא ידעת? זה ידוע שמתכונים של xxx xx הם אילוסטרציה לחלוטין.
אולי לשלוח לה מייל עם קישור להודעות האלו
חבל שהיא ככה הורסת לעצמה את מה שהיא בנתה
לא יאמינו לה יותר
והכי הזוי, שהיא עוד אומרת בקורסים שלה שהיא לא כותבת את כל המתכון...
מי שמכירה אותה, ויודעת מי זאת, שתשלח לה מייל עדין שכדאי לה להפסיק בשיטה הזאת...
 
נערך לאחרונה ב:

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מצרכים הכרחיים.
כמה פעמים הכנתי מתכונים שלה ואני ממש לא טיפשה ומבינה מאוד באפיה ונצמדתי להוראות, למצרכים ולכמויות, והתוצאה לא התחילה לדמות לתמונה לא בצבע, לא במקרם, בשום דבר.
אחרי שלוש פעמים בהם זרקתי לפח כסף, זמן וכוחות, הגעתי סוף סוף למסקנה שאסור להאמין למתכונים שלה.
כשדיברתי על זה עם בנות משפחה וחברות, התברר שכולן עברו את אותו תסריט.
חלקן אמרו לי ברווור! מה, לא ידעת? זה ידוע שמתכונים של xxx xx הם אילוסטרציה לחלוטין.
למה היא עושה את זה? שלא יתחרו עם המוצרים שלה?
אם היא לא רוצה לתת מתכונים שלא תתן, זה ממש הונאת דברים!!!
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מאפינס ירקות עם פטנט!


8 מאפינס

מרכיבים:
2 גזרים (200 ג’ – כוס וחצי קוביות גזר)
בצל (170 ג’ – כוס ושליש קוביות בצל)
3/4 צרור בצל ירוק (50 ג’ – כוס בצל ירוק)
180 ג’ תירס (כוס)
80 ג’ גבינה צהובה (קצת פחות מכוס)
2 כפות שמן

6 ביצים L
כפית א. אפייה
כפית מלח

הכנות:
1. לחתוך את הגזר והבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם השמן לטגן את הירקות 7 – 8 דקות על האש מידי פעם לערבב.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לקצוץ את הבצל הירוק ולערבב את כל הירקות כולל הבצל הירוק והגבינה צהובה למלא את השקעים כמעט עד הסוף. לטרוף ביצים מלח ואבקת אפייה עד שהאבקת א. אפייה נטמעת בביצים זה לוקח קצת זמן. להעביר את הביצים לכלי מזיגה לצקת על הירקות ולכסות אותם.

4. להכניס לתנור ולאפות עד שהמאפינס מזהיבים כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אין קמח במתכון, אי אפשר להפחית במספר הביצים, אפשר להכין יום מראש, אפשר להכין בלי הגבינה צהובה. המאפינס מאבדים מעט מהנפח אחרי שהם יוצאים מהתנור.
 

A B

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מאפינס ירקות עם פטנט!


8 מאפינס

מרכיבים:

2 גזרים (200 ג’ – כוס וחצי קוביות גזר)
בצל (170 ג’ – כוס ושליש קוביות בצל)
3/4 צרור בצל ירוק (50 ג’ – כוס בצל ירוק)
180 ג’ תירס (כוס)
80 ג’ גבינה צהובה (קצת פחות מכוס)
2 כפות שמן

6 ביצים L
כפית א. אפייה
כפית מלח

הכנות:

1. לחתוך את הגזר והבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם השמן לטגן את הירקות 7 – 8 דקות על האש מידי פעם לערבב.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לקצוץ את הבצל הירוק ולערבב את כל הירקות כולל הבצל הירוק והגבינה צהובה למלא את השקעים כמעט עד הסוף. לטרוף ביצים מלח ואבקת אפייה עד שהאבקת א. אפייה נטמעת בביצים זה לוקח קצת זמן. להעביר את הביצים לכלי מזיגה לצקת על הירקות ולכסות אותם.

4. להכניס לתנור ולאפות עד שהמאפינס מזהיבים כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אין קמח במתכון, אי אפשר להפחית במספר הביצים, אפשר להכין יום מראש, אפשר להכין בלי הגבינה צהובה. המאפינס מאבדים מעט מהנפח אחרי שהם יוצאים מהתנור.
משהיא יכולה לשלוח את זה להורדה?
תודה
 
למעלה