פשטידת פטריות ובצל מהממת ב-5 דקות

הנושא בפורום 'הפסקת אוכל' פורסם ע"י hbecker, ‏11/12/17.

  1. שושן ורד

    שושן ורד משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/5/17
    הודעות:
    921
    תודות :
    2,809
    נקודות:
    149
    לא. הם יתקשו מדי באפיה.
    הפשטידה אגב טובה גם בלי הבסיס...פשוט לרפד תבנית בניר אפיה. ליצוק את הבלילה ולאפות[/QUOTE]
    זה מה שאני עשיתי. יצא מושלם
    .
     
  2. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    220
    תודות :
    3,661
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    :)
    קצת צחקתי , אני לא באמת אוהבת קינואה, זה אכיל אבל לא טעים..
    עכשיו אני קוראת שאפשר לעשות את הבלילה בלי המלאווח? אם כן אני אשמח לנסות פעם הדרכה שלך .
     
    תמר21 מודה על התגובה.
  3. אסתר

    אסתר משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    5,354
    תודות :
    6,284
    נקודות:
    230
    מיקום:
    -
    אני הכנתי בלי המלאווח ויצא מהמם!
    שמתי מעט פירורי לחם בתחתית התבנית כדי לספוג את עודפי הנוזלים.

    תודה, העני!
    (וגם אני אשמח למעט איזון לכיוון מתכוני הבריאות. תוכיחי לעולם ובגדול כי בריאות וטעם יכולים לצעוד שלובי זרוע!)
     
  4. מגיבים לעניין

    מגיבים לעניין משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏1/6/16
    הודעות:
    1,298
    תודות :
    1,431
    נקודות:
    174
    נראה לי שעלי לזניה או אטריות גם יכולים להשתלב במקום מלאווח, לא?
     
    תמר21 מודה על התגובה.
  5. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    220
    תודות :
    3,661
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    אגב, לא עדיף לטגן קודם את הבצל והפטריות?
     
  6. CSDesign

    CSDesign משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏7/2/12
    הודעות:
    1,121
    תודות :
    71
    נקודות:
    64
    הכנתי. התחסל.. המתכון מהמם.
    חבל שאין תחליף בריא יותר לבצק עלים
     
  7. dinaday

    dinaday משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/3/15
    הודעות:
    328
    תודות :
    218
    נקודות:
    49
    תודה, נראה מעולה.

    שאלה - אבקת המרק הכרחית, או שיש לה תחליף?
    ובמיוחד - במידה שמחליפים ירק, אז עדיין לשים אבקת מרק פטריות?
     
  8. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    220
    תודות :
    3,661
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    אני מחליפה תמיד באבקת בצל (ויוצא יותר טעים לדעתי..)
    יש כאלו שמחליפים בכמות קטנה של תבלינים :כורכום , כמון חוואג
    צריך לדעת איך ומתי
     
    dinaday מודה על התגובה.
  9. dinaday

    dinaday משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/3/15
    הודעות:
    328
    תודות :
    218
    נקודות:
    49
    ואם אני רוצה בלי אבקה בכלל, מה לדעתך מתאים כאן?

    תודה
     
    אהבת עולם מודה על התגובה.
  10. אהבת עולם

    אהבת עולם משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏12/11/17
    הודעות:
    220
    תודות :
    3,661
    נקודות:
    159
    עיסוק:
    תכנות
    מיקום:
    ביתר עלית
    אבקת בצל היא תבלין, (בצל מפורר לאבקה )
    לגבי תבלינים אחרים אני לא מספיק מבינה, לכן תמיד אני שמה אבקת בצל.
    (כשבעלי בשטח זה שונה..)
     
    dinaday מודה על התגובה.
  11. dinaday

    dinaday משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/3/15
    הודעות:
    328
    תודות :
    218
    נקודות:
    49
    רעיון נהדר.
    אנסה בע"ה.
     
  12. אפרת דר

    אפרת דר משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏9/10/16
    הודעות:
    241
    תודות :
    215
    נקודות:
    49
    עיסוק:
    תיכנות
    נשמע מעולה :p, אבל אני דווקא מחכה למתכון של הקינואה :rolleyes:

    ברצינות !!!!!!!!
     
    אהבת עולם מודה על התגובה.
  13. hbecker

    hbecker Moderator מנהל

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    14,682
    תודות :
    65,987
    נקודות:
    293
    לא ממש
    מיותר. טעים ממש גם כך. חבל על העבודה
    אפשר עוד מלח, פלפל וכו' לפי הטעם. אבל זה לא ממש אותו דבר
    כשמחליפים ירק אז שמים אבקת מרק בצל או אבקת מרק בטעם עוף
     
    dinaday מודה על התגובה.
  14. אסתר

    אסתר משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    5,354
    תודות :
    6,284
    נקודות:
    230
    מיקום:
    -
    אני השמטתי גם את אבקת המרק.
    יצא טעים מאודדד גם בלעדיה.
     
    bbr, פיטפוט ו-hbecker מודים על התגובה.
  15. אחות

    אחות משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏30/11/16
    הודעות:
    145
    תודות :
    692
    נקודות:
    99
    הכנתי. זה מעולההההה!!!!!!!!!
     
    hbecker מודה על התגובה.
  16. Carter's

    Carter's משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏12/8/15
    הודעות:
    247
    תודות :
    532
    נקודות:
    99
    העני תודה!
    נראה מעולה!
    אם אני מכינה עם בטטה - צריך לבשל או לאפות לפני?
    חשבתי על שילוב של בטטה וכרובית, מה אומרת?
     
  17. אורחת לרגע

    אורחת לרגע משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏1/2/16
    הודעות:
    913
    תודות :
    3,161
    נקודות:
    149
    בצק פריך מלוח, יכול לבוא בחשבון ?
     
  18. hbecker

    hbecker Moderator מנהל

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    14,682
    תודות :
    65,987
    נקודות:
    293
    כדאי לאדות את הבטטות קצת
    יכול להשתלב
    כן
     
    Carter's מודה על התגובה.
  19. אסתר

    אסתר משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏4/8/08
    הודעות:
    5,354
    תודות :
    6,284
    נקודות:
    230
    מיקום:
    -
    אם קוביות הבטטה ממש קטנות, אין צורך לאדות.
    לגלות לכם שהכנסתי גם בטטה?
    :rolleyes:
     
  20. veredb

    veredb משתמש פעיל הדמיות בתלת מימד עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏13/5/10
    הודעות:
    547
    תודות :
    123
    נקודות:
    59
    לאוהבות הבריאות:
    החלפתי את הבצק בפרוסות תפו"א מבושל - פרסתי 4-5 תפו"א בינוניים
    שימנתי נייר אפייה קצת מלח ומעל התפו"א
    מעל שמתי את התערובת בשינוי קל
    את הבצל והפיטריות טיגנתי יחד
    את החלבונים הקצפתי ואח"כ הוספתי לשאר התערובת
    כמובן הכל היה בתבנית אחת (פיירקס מלבני בינוני)
    יצא גבוהה ומהמם
    הילדים היו בטוחים שזו עוגה

    ועכשיו אנחנו נהנים מהפשטידה החמה והטעימה בארוחת צהריים
    יישר כח
    ותודה רבה רבה
     
    נערך לאחרונה ב: ‏13/12/17