פרווה פשטידת טונה

פיר

משתמש סופר מקצוען
בסד
אשמח למתכון פסטידת טונה פרווה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פאי טונה אישי/בתבנית גדולה
כ-15 פאי אישיים

תבניות שקעים אישיות או שקעים במגש

לבצק:
2 ו 3/4 כוסות קמח [אפשר מלא]
25 גרם מרגרינה + 1/2 כוס שמן
1/3 כוס שומשום
2 ביצים
1/4 כוס מים

למלית:
2 קופסאות טונה במים
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום
3 כפיות שמנת לבישול, פרווה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח
3 ביצים
מלח
פלפל
פפריקה


מעבדים לבצק אחיד. אם הוא קצת רטוב, מוסיפים קמח. אם יבש עוד קצת מים. תלוי בגודל הביצה וכו'.

מרדדים על משטח מקומח.
קורצים עיגולים בקוטר גדול מהקוטר העליון של התבניות. אני השתמשתי בקורצן עגול עם סיומת מדוגמת לקבלת תחתית פאי עם דוגמא.

מרפדים את התבניות בזהירות. אין צורך לשמן.

אופים ב180 מעלות כ-7 דקות.

בינתיים מכינים מלית:

מאדים בצל ופלפל אדום לריכוך.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר בחומרים. מערבבים.

מוציאים את התבניות מהתנור. מצננים קצת. ממלאים כל תחתית פאי במלית. נזהרים לא ללכלך את השוליים תוך כדי מילוי. משטחים בכף.

לקישוט: מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

מחזירים לתנור לעוד בערך 20 דקות.

אפשר גם בתבנית גדולה או תבנית אינגליש במקום אישיות. מרפדים את התבנית בבצק, אופים כמו באישיות. ממלאים ומחזירים לאפיה לעוד 30 דקות לתבנית אינגליש [הכמות מספיקה ל-3 קצרות, 2 ארוכות] או 40 דקות לתבנית A4.

מגישים חם.
אפשר לשמור בהקפאה. לא מפשירים. מעבירים ישירות מההקפאה לחימום בתנור.
במקרר נשמר ליומיים-שלושה.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
פאי טונה אישי/בתבנית גדולה
כ-15 פאי אישיים

תבניות שקעים אישיות או שקעים במגש

לבצק:
2 ו 3/4 כוסות קמח [אפשר מלא]
25 גרם מרגרינה + 1/2 כוס שמן
1/3 כוס שומשום
2 ביצים
1/4 כוס מים

למלית:
2 קופסאות טונה במים
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום
3 כפיות שמנת לבישול, פרווה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח
3 ביצים
מלח
פלפל
פפריקה


מעבדים לבצק אחיד. אם הוא קצת רטוב, מוסיפים קמח. אם יבש עוד קצת מים. תלוי בגודל הביצה וכו'.

מרדדים על משטח מקומח.
קורצים עיגולים בקוטר גדול מהקוטר העליון של התבניות. אני השתמשתי בקורצן עגול עם סיומת מדוגמת לקבלת תחתית פאי עם דוגמא.

מרפדים את התבניות בזהירות. אין צורך לשמן.

אופים ב180 מעלות כ-7 דקות.

בינתיים מכינים מלית:

מאדים בצל ופלפל אדום לריכוך.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר בחומרים. מערבבים.

מוציאים את התבניות מהתנור. מצננים קצת. ממלאים כל תחתית פאי במלית. נזהרים לא ללכלך את השוליים תוך כדי מילוי. משטחים בכף.

לקישוט: מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

מחזירים לתנור לעוד בערך 20 דקות.

אפשר גם בתבנית גדולה או תבנית אינגליש במקום אישיות. מרפדים את התבנית בבצק, אופים כמו באישיות. ממלאים ומחזירים לאפיה לעוד 30 דקות לתבנית אינגליש [הכמות מספיקה ל-3 קצרות, 2 ארוכות] או 40 דקות לתבנית A4.

מגישים חם.
אפשר לשמור בהקפאה. לא מפשירים. מעבירים ישירות מההקפאה לחימום בתנור.
במקרר נשמר ליומיים-שלושה.
תודה האני יקרה..
 

stroke

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
1 טונה
1 בטטה מרוסקת
1 ביצה
טיפי שמן
קצת מלח, פלפל שחור, שום גבישי.

אפשר לאפות כקציצות או כפשטידה-הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק
 

שיחה נכנסת

משתמש מקצוען
פשטידת טונה מהירה טעימה מאד!

במקור על בסיס בצק עלים, אף פעם לא שמה.
ממלאה בתבניות אישיות חצי מהגובה ומוציאה בהגשה.

לערבב בקערה:
2 קופסאות טונה.
3 בצל קצוץ מטוגן (לקרר אחרי הטיגון)
3-4 ביצים
3 כפות מיונז.
3 כפות פרורי לחם מוזהבים/ קמח מצה.
מלח ופלפל שחור.
180 מעלות כחצי שעה.

לא לוותר על המיונז, כך הפשטידה עסיסית.
לפעמים מוסיפה מעט מהשמן של הטונה.

לחסל...
 

שושנה אב

משתמש צעיר
פשטידת טונה מהירה טעימה מאד!

במקור על בסיס בצק עלים, אף פעם לא שמה.
ממלאה בתבניות אישיות חצי מהגובה ומוציאה בהגשה.

לערבב בקערה:
2 קופסאות טונה.
3 בצל קצוץ מטוגן (לקרר אחרי הטיגון)
3-4 ביצים
3 כפות מיונז.
3 כפות פרורי לחם מוזהבים/ קמח מצה.
מלח ופלפל שחור.
180 מעלות כחצי שעה.

לא לוותר על המיונז, כך הפשטידה עסיסית.
לפעמים מוסיפה מעט מהשמן של הטונה.

לחסל...


כמה תבניות אישיות זה יוצא?
 

שיחה נכנסת

משתמש מקצוען
הכמות היא לא גדולה ,אני בד"כ שמה 3 קופסאות טונה ומסיפה לפי העין ביצה ופרורי לחם.
יוצא בערך 12-15 תלוי בגובה שאת ממלאה, היא לא צריכה לצאת מידי גבוהה. (לא הולך מלא עד הסוף ) ומקסימום לוקחים מנה נוספת.
בתבנית חד"פ זה גודל 30*20 בערך.

חשוב להפריד/לרסק עם מזלג את הטונה לפני הערבוב עם שאר החומרים כדי שלא ישארו גושים.
בהצלחה!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אילתרתי וב"ה יצא ממש טוב:
  • 1 חבילת אטריות כוסמין מלא (200 גרם) מבושלת לפי ההוראות
  • 2 קופסאות טונה מסוננות
  • 2 ביצים L
  • 3/4 קופסת שימורים עגבניות קצוצות "מאסטר שף"
  • תיבול לא חובה: בזיליקום, פפריקה, מו"פ
  • תוספות לא חובה: תירס, זיתים
מערבבים, משטיחים את פני הפשטידה ושולחים לתנור מחומם מראש.
אופים ב- 180 מעלות עד הזהבה.
 

בינה

משתמש מקצוען
פשטידת טונה מהירה טעימה מאד!

במקור על בסיס בצק עלים, אף פעם לא שמה.
ממלאה בתבניות אישיות חצי מהגובה ומוציאה בהגשה.

לערבב בקערה:
2 קופסאות טונה.
3 בצל קצוץ מטוגן (לקרר אחרי הטיגון)
3-4 ביצים
3 כפות מיונז.
3 כפות פרורי לחם מוזהבים/ קמח מצה.
מלח ופלפל שחור.
180 מעלות כחצי שעה.

לא לוותר על המיונז, כך הפשטידה עסיסית.
לפעמים מוסיפה מעט מהשמן של הטונה.

לחסל...

הכנתי היום, יצא מהמם!!!
 

B.F.

משתמש חדש
פשטידת טונה מהירה טעימה מאד!

במקור על בסיס בצק עלים, אף פעם לא שמה.
ממלאה בתבניות אישיות חצי מהגובה ומוציאה בהגשה.

לערבב בקערה:
2 קופסאות טונה.
3 בצל קצוץ מטוגן (לקרר אחרי הטיגון)
3-4 ביצים
3 כפות מיונז.
3 כפות פרורי לחם מוזהבים/ קמח מצה.
מלח ופלפל שחור.
180 מעלות כחצי שעה.

לא לוותר על המיונז, כך הפשטידה עסיסית.
לפעמים מוסיפה מעט מהשמן של הטונה.

לחסל...


וואי יצא טעים מאוד!!!!!!!!! תודה רבה!
 

דושית

משתמש רשום
פשטידת טונה מהירה טעימה מאד!

במקור על בסיס בצק עלים, אף פעם לא שמה.
ממלאה בתבניות אישיות חצי מהגובה ומוציאה בהגשה.

לערבב בקערה:
2 קופסאות טונה.
3 בצל קצוץ מטוגן (לקרר אחרי הטיגון)
3-4 ביצים
3 כפות מיונז.
3 כפות פרורי לחם מוזהבים/ קמח מצה.
מלח ופלפל שחור.
180 מעלות כחצי שעה.

לא לוותר על המיונז, כך הפשטידה עסיסית.
לפעמים מוסיפה מעט מהשמן של הטונה.

לחסל...
טעים מאוד תודה!!
 

אתיז

משתמש פעיל
צילום מקצועי
פאי טונה אישי/בתבנית גדולה
כ-15 פאי אישיים

תבניות שקעים אישיות או שקעים במגש

לבצק:
2 ו 3/4 כוסות קמח [אפשר מלא]
25 גרם מרגרינה + 1/2 כוס שמן
1/3 כוס שומשום
2 ביצים
1/4 כוס מים

למלית:
2 קופסאות טונה במים
2 בצלים קצוצים
1 פלפל אדום
3 כפיות שמנת לבישול, פרווה
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס קמח
3 ביצים
מלח
פלפל
פפריקה


מעבדים לבצק אחיד. אם הוא קצת רטוב, מוסיפים קמח. אם יבש עוד קצת מים. תלוי בגודל הביצה וכו'.

מרדדים על משטח מקומח.
קורצים עיגולים בקוטר גדול מהקוטר העליון של התבניות. אני השתמשתי בקורצן עגול עם סיומת מדוגמת לקבלת תחתית פאי עם דוגמא.

מרפדים את התבניות בזהירות. אין צורך לשמן.

אופים ב180 מעלות כ-7 דקות.

בינתיים מכינים מלית:

מאדים בצל ופלפל אדום לריכוך.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר בחומרים. מערבבים.

מוציאים את התבניות מהתנור. מצננים קצת. ממלאים כל תחתית פאי במלית. נזהרים לא ללכלך את השוליים תוך כדי מילוי. משטחים בכף.

לקישוט: מורחים ביצה ומפזרים שומשום.

מחזירים לתנור לעוד בערך 20 דקות.

אפשר גם בתבנית גדולה או תבנית אינגליש במקום אישיות. מרפדים את התבנית בבצק, אופים כמו באישיות. ממלאים ומחזירים לאפיה לעוד 30 דקות לתבנית אינגליש [הכמות מספיקה ל-3 קצרות, 2 ארוכות] או 40 דקות לתבנית A4.

מגישים חם.
אפשר לשמור בהקפאה. לא מפשירים. מעבירים ישירות מההקפאה לחימום בתנור.
במקרר נשמר ליומיים-שלושה.
תבנית פאי מלבנית- צריך את כל הכמות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה