פרווה פשטידת אגוזים גרוזינית - כשר לפסח

HOBBY

משתמש פעיל
ב"ה

אצלנו הפשטידה הזו מככבת תמיד, לא רק בפסח.
היא פיקנטית, טעימה בין חמה ובין קרה, מתחסלת במהירות וקלה להכנה.
עוד משהו? אה כן:
#פרווה#כשל"פ#ללא גלוטן
פלא שהגרוזינים מחזיקים במזווה 10 ק"ג אגוזים בשוטף?...

פשטידת אגוזים גרוזינית

מערבבים בקערה:
21/2 כוסות אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס מים

טוחנים במעבד מזון:
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
3/4 חבילת שמיר
1/2 פלפל ירוק חריף

》מכניסים את הנ"ל לקערת האגוזים.

מוסיפים לקערה:
8 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח
כפית אבקת אפיה

》טורפים הכל היטב לבלילה חלקה.
》יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית.
》אופים על חום בינוני (180) כ 40 דקות.

בהצלחה!

20210219_153849.jpg


20210219_154036.jpg


20210317_011106.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
ב"ה

אצלנו הפשטידה הזו מככבת תמיד, לא רק בפסח.
היא פיקנטית, טעימה בין חמה ובין קרה, מתחסלת במהירות וקלה להכנה.
עוד משהו? אה כן:
#פרווה#כשל"פ#ללא גלוטן
פלא שהגרוזינים מחזיקים במזווה 10 ק"ג אגוזים בשוטף?...

פשטידת אגוזים גרוזינית

מערבבים בקערה:
21/2 כוסות אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס מים

טוחנים במעבד מזון:
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
3/4 חבילת שמיר
1/2 פלפל ירוק חריף

》מכניסים את הנ"ל לקערת האגוזים.

מוסיפים לקערה:
8 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח
כפית אבקת אפיה

》טורפים הכל היטב לבלילה חלקה.
》יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית.
》אופים על חום בינוני (180) כ 40 דקות.

בהצלחה!

צפה בקובץ המצורף 856124

צפה בקובץ המצורף 856125

צפה בקובץ המצורף 856131
איזה חידוש בשבילי!!
סגנון כל כך לא מוכר...
מדגדג לי באצבעות להכין...
מרתיע אותי קצת הפלפל החריף בפשטידה, מרגישים חריף?
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לפי היחסים שכתוב, לא נראה לי חריף,
קצת עיקצוצים פה ושם.
אבל, מקסימום תורידי.

ו.. @HOBBY
מתכון מגרה במיוחד. כיף שהבאת,
אשמח לעוד מתכונים גרוזינים, זה מרתק ושונה.
שמתי לב שמככבים אצלכם במטבח אגוזי מלך, מעניין לנסות.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
ב"ה

אצלנו הפשטידה הזו מככבת תמיד, לא רק בפסח.
היא פיקנטית, טעימה בין חמה ובין קרה, מתחסלת במהירות וקלה להכנה.
עוד משהו? אה כן:
#פרווה#כשל"פ#ללא גלוטן
פלא שהגרוזינים מחזיקים במזווה 10 ק"ג אגוזים בשוטף?...

פשטידת אגוזים גרוזינית

מערבבים בקערה:
21/2 כוסות אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס מים

טוחנים במעבד מזון:
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
3/4 חבילת שמיר
1/2 פלפל ירוק חריף

》מכניסים את הנ"ל לקערת האגוזים.

מוסיפים לקערה:
8 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח
כפית אבקת אפיה

》טורפים הכל היטב לבלילה חלקה.
》יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית.
》אופים על חום בינוני (180) כ 40 דקות.

בהצלחה!

צפה בקובץ המצורף 856124

צפה בקובץ המצורף 856125

צפה בקובץ המצורף 856131
נראה מרתק, תודה!
 

HOBBY

משתמש פעיל
מרתיע אותי קצת הפלפל החריף בפשטידה, מרגישים חריף?
מה שרחלים אמרה:
לפי היחסים שכתוב, לא נראה לי חריף,
קצת עיקצוצים פה ושם.
אבל, מקסימום תורידי.


נראה מושלם!


נראה מעניין
בואו, אפשר להגיד הרבה דברים על המאכלים הגרוזיניים, אבל המראה שלהם איך לומר, לא הכי פוטוגני בעולם.
(בגלל השימוש הרב באגוזים, המאכלים מתקבלים בגוון חום לא הכי מעורר תיאבון.)

רק יכולה לומר שיש פער עצום בין המראה לטעם, לטובת הטעם כמובן.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
וואהוו!
איזה חידוש מרענן!!

איך זה יהיה בלי אבקת אפיה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו! נשמע ממש מוצלח ומשובח
תודה על השיתוף
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מישהי ניסתה להכין?
נשמע מתכון לאמיצים, עוד לא ניסיתי...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה