פשטידה מתוקה פרווה

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י aser, ‏15/2/16.

  1. aser

    aser משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/7/11
    הודעות:
    1,007
    תודות :
    346
    נקודות:
    94
    ככה הם החיים -
    מצד אחד צער ותפילה.
    מצד שני התחזקות והמשך.....

    מחפשת מתכון משובח לפשטידה מתוקה פרווה - שכוללת איטריות

    אולי עם שילוב של חמוציות ואגוזים - - -

    רק אני לא יודעת לפנטז לבד מתכון...:p

    תודה לכולן!:)
     
  2. גלידה

    גלידה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏29/1/15
    הודעות:
    843
    תודות :
    202
    נקודות:
    49
    תוסיפי לאטריות את האגוזים, חמוציות, ביצים שמן,דבש, סוכר, סוכר וניל ואפשר גם קצת רסק תפוחים
    עוד אופציות של פשטידות:
    אטריות עם אננס/אפרסק
    אטריות עם דבש וקורנפלס מלמעלה
     
  3. שולחנית

    שולחנית משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏1/10/13
    הודעות:
    987
    תודות :
    933
    נקודות:
    109
    לבשל חבילת אטריות רחבות. בסיום הבישול לשפוך את המים ולא לשטוף שהאטריות לא יתקררו. להוסיף 75 גר' מרגרינה, לערבב טוב עד שהיא תימס ואז להוסיף:
    1 ריץ' קפה גדול
    6 ביצים
    1 כוס סוכר
    1/2 כפית מלח
    2 סוכר וניל
    לערבב ולשפוך לתבניות
    אפשר לפזר מעל קצת סוכר קינמון וקורנפלקס. מאוד מוסיף
     
  4. aser

    aser משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/7/11
    הודעות:
    1,007
    תודות :
    346
    נקודות:
    94
    המתחיל במצווה אומרים לו....

    אולי תדעי לתת לי כמויות מכל דבר???

    תודה!!!
     
  5. פלאפונית

    פלאפונית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    4,241
    תודות :
    4,604
    נקודות:
    230
    לבשל חבילת אטריות עבות ,לסנן ולא לשטוף (שישאר חם)
    מספיק לתבבנית בינונית ח''פ
    בקערה נפרדת מערבבים:
    4 ביצים
    1 רי'צ פרווה
    כוס סוכר
    2 ס. וניל
    כף של לימון סחוט או משומר.
    חצי כוס שמן
    לערבב הכל ואז לשפוך לתוכו את האטריות החמות
    לשים בתבנית ולמעלה שמים חתיכות קטנות של מרגרינה -ממש קטנות
    ולא בכל האיזורים אלה ככה פה ושם..(לא חייבים!)
    אופים על חום של 160 באיזור החצי -45 ד'ק...
    בתאבון!
     
  6. רק ברכה

    רק ברכה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    655
    תודות :
    603
    נקודות:
    99
    פשטידת אננס

    אם מעניין אותך אמרי לי - זה מתוק וטעימ וגם משמין :) וזה כמובן עם אטריות
     
  7. יחשבאף

    יחשבאף משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏18/5/15
    הודעות:
    1,228
    תודות :
    1,912
    נקודות:
    174
    פשטידת אטריות מתוקה עם צימוקים ותפוחים

    החומרים:
    חבילת אטריות (רצוי בגודל בינוני, לא הדקות ולא העבות)
    1 מרגרינה
    3-4תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    כוס צימוקים
    כוס סוכר
    3 כפות מיץ לימון
    1 כף תמצית שקדים
    5 ביצים
    מעט קינמון.
    אופן ההכנה:
    מחממים תנור ל-180 מעלות, שמים את המרגרינה בתוך תבנית ומכניסים לתנור.
    בינתיים, מבשלים את האטריות, משרים את הצימוקים במים חמים, ומערבבים את קוביות התפוחים עם מיץ הלימון ותמצית השקדים.
    כאשר האטריות מוכנות, מסננים ושמים בקערה.
    מוציאים את המרגרינה מהתנור, שופכים על האטריות ומערבבים.
    מוסיפים כוס סוכר ומערבבים.
    מוסיפים את התפוחים ומערבבים.
    מסננים את הצימוקים מהמים, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
    עכשיו מגיע השלב של הביצים (חשוב להקפיד על ההוראות בדיוק)
    פותחים ביצה, שופכים לתוך הכוס מעט מלח, מקשקשים את הביצה, שופכים לקערה ומערבבים.
    כך עושים עם כל ביצה בנפרד.
    שופכים את התערובת אל התבנית המשומנת.
    מערבבים רבע כוס סוכר עם מעט קינמון ומפזרים מלמעלה.
    אופים כשעה-שעה וחצי עד שהתערובת מתגבשת והחלק העלון מעט שחום.
    ניתן להגיש חם או קר לפי ההעדפה.
    מומלץ מאוד לנסות!!!
     
  8. aser

    aser משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/7/11
    הודעות:
    1,007
    תודות :
    346
    נקודות:
    94
    ברור!!!

    תודה!
     
  9. ללי שלי

    ללי שלי משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/7/08
    הודעות:
    2,167
    תודות :
    45
    נקודות:
    110
    אני מעל המתכון של פלאפון שמה:
    ממיסה בסיר 50 גר' מרגרינה ואח"כ מוסיפה סוכר (לא זוכרת כמה) וכפית קינמון וכוס וחצי פצפוצי אורז
    מערבבת ושופכת מעל האטריות.
    טעים טעים - הילדים שלי כל הזמן מבקשים אתצ זה לכבוד ר"ח. או יום הולדת אני לא אוהבת לעשות את זה הרבה כי זה מאוד לא בריא
     
  10. רק ברכה

    רק ברכה משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏16/5/14
    הודעות:
    655
    תודות :
    603
    נקודות:
    99
    פשטידה מתוקה - אננס

    לבשל אטריות רחבות עם מעט שמן
    לאחר הבישול לסנן ולהוסיף קופסת שימורים אננס עם המים ( כשזה מרוסק)
    ולהוסיף -
    1/3 כוס שמן
    1 כוס סוכר
    מעט מלח
    3 סוכר וניל
    מעט מיץ לימון
    5 ביצים
    אפשר גם חמוציות

    לאפות כשעה בחום כ- 180 מעלות - 3 תבניות אינגליש - לאפות פתוח
    בהצלחה רבה ועדכני אם עשית ואיך יצא!!! :)
     
  11. פלאפונית

    פלאפונית משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏23/6/14
    הודעות:
    4,241
    תודות :
    4,604
    נקודות:
    230
    אם את עושה את זה , אז את כנראה הונגריה ... :)
     
  12. aser

    aser משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/7/11
    הודעות:
    1,007
    תודות :
    346
    נקודות:
    94
    מי מוכשרת ויכולה לתת לי כמויות מדויקות???
    אולי בקר שלנו זמינה???:):p
     
  13. סולפג' solfege

    סולפג' solfege משתמש מקצוען הפקות ואירועים עריכה והפקת סרטים סאונד והפקות אולפן מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏9/12/14
    הודעות:
    1,246
    תודות :
    1,128
    נקודות:
    184
    עיסוק:
    אולפן הקלטות, כתיבה, הלחנה, פלייבקים, הפקה ועיבוד.
    מיקום:
    בית שמש
    אמא שלי עושה פשטידה של איטריות עם חלב סויה ופירורים של קורנפלקס מלמעלה. כולם בטוחים שהיא חלבית ולא מאמינים שלא...
    כמות לתבנית גדולה
    400 גר' אטריות מבושלות לפי ההוראות
    6 כפות מרגרינה מומסת
    6 ביצים
    1 כוס סוכר (אפשר להפחית)
    1 ריץ' קפה/ 450 מל' חלב סויה
    1 סוכר וניל
    3 כפיות מיץ לימון
    1/2 כף מלח

    מערבבים הכל חוץ מהמרגרינה, ממיסים את המרגרינה, שופכים לתוך התערובת ומערבבים במהירות, שופכים לתבנית ואופים פתוח במשך 35 דקות בחום בינוני.
    אחרי 35 דקות שופכים מעל ציפוי:
    1 כוס קורנפלקס מפורר
    6 כפות סוכר
    4 כפות מרגרינה מומסת.
    ממיסים את המרגרינה עם הסוכר, שופכים את הקורנפלקס ומערבבים היטב, את התערובת מסדרים על הפשטידה ואופים לעוד 30 דקות.
    בתיאבון.