דיון פסטה ביתית- מכונת פסטה

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום לכולן,
קיבלתי מתנה ליומולדת מכונת פסטה (:
ועכשיו אני מנסה ללמוד אותה...
אשמח מאד אם יש כאן בעלת מכונה שתקפוץ לכאן ותחכים אותי בכמה שאלות:
1. ברוב המתכונים שאני רואה ברשת משתמשים בקמח פסטה/ קמח 00. איפה אפשר להשיג קמח כזה בכשרות מהודרת?
2. אשמח לקבל מתכון שנוסה בהצלחה לבצק טוב.
3. אם יש הוראות נוספות או משהו שכדאי לדעת.
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@אורית חזן :) תוכל לסייע.

@מרים אדריכל כיף לך. אצלי זה בגדר חלום שטרם מומש (אולי כי אני מתעקשת על תוצרת איטליה).
אצל קרוטית יש מדריך טוב וגם במגזין טעימות של שבועות האחרון היה מדריך אדיר של דבורה סורוצקין שהסביר איך מכינים עם הקמחים שציינת ואיך מכינים כשיש רק קמח לבן. אם היה לי אותו הייתי מצלמת לך.
 

12 Shira

משתמש מקצוען
תתחדשי!
מתכונים בטח יביאו עוד מעט.
אם לא בעז"ה אעלה מתכון בהמשך.
אבל בעיקרון שתדעי שלא חייבים קמח של פסטה, אפשר להשתמש גם בקמח רגיל.

שיטת העבודה היא להתחיל ממספר נמוך (או גבוה, תלוי במכונה) ז"א רחב .
ולאט לאט להקטין יותר עד שנהיה דק.
זה עוזר לעיבוד של הבצק .
תתחילי מהרחב ותקפלי ל2 ואז תקטיני קצת ועוד קצת עד שמגיע להיות דק.

ואז- אחרי שהבצק דק אפשר לחתוך ע"י החלק של החיתוך לפסטה.
או אפילו בסכין על קרש נפרד.

או לעשות איתו דברים אחרים ,לזניה או נגיד רביולי.
(השבוע הכנו בבית רביולי במילוי שמנת פטריות, מומלץ!!)

ועוד טיפ קטן בעניין השטיפה:
אל תשטפי את המכשיר עם מים וסבון כמו שטיפה רגילה, זה הורס אותו.
אלא רק עם מטלית לחה.

בהצלחה!
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
1. אנחנו משתמשים בקמח לבן רגיל ויוצא מעולה.
2. המתכון הקלאסי הוא כוס קמח + 1ביצה.
3. ללוש היטב את הבצק, קצת קשה בהתחלה אבל הופך לכדור צהבהב נחמד. יש לעטוף בנילון נצמד ולקרר.
לאחר קירור לחלק ל2 חלקים (כמות של כוס קמח) כי לא הכל יעבור יחד במכונה.

טיפ נפלא: במקום להעביר שוב ושוב את היריעה, וכל פעם להחליף מספר, לאחר רידוד אחד כשהבצק הופך ליריעה לחבר את שני הקצוות שלה ולהעביר במעגל, ובין מעגל למעגל להקטין את המספר. מקווה שהייתי מובנת.

דבר חשוב נוסף: לאחר החיתוך לפסטה, לקמח אותה עד הבישול כדי שלא תהפוך לגוש.

בהצלחה רבה!!
 

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
הי.
התמונות כאן זה בלי מכונה.
בעלי רידד דק וחתך עם סכין.
ויצא לו מושלם.

עם מכונה זה עוד יותר מושלם.

על כל 100 גרם קמח
1. ביצה אחת
ראש כפית מלח.
שמן זית.

בפעם הראשונה כדי לראות סרטונים של הכנת פסטה.
כדי להבין איך מכינים פסטה.

אין מה להשוות בין ביתית לחנות.
שני עולמות.
 

קבצים מצורפים

  • 20200419_200608.jpg
    20200419_200608.jpg
    KB 983 · צפיות: 115
  • IMG-20200419-WA0345.jpg
    IMG-20200419-WA0345.jpg
    KB 135.6 · צפיות: 120

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו, עשיתן לי חשק.
יש לי מכונה איטלקית איכותית שקניתי אי פעם ולא השתמשתי בה מעולם :rolleyes:
תשכנעו אותי שזה פשוט..
 

12 Shira

משתמש מקצוען
הייתי שמחה להגיד לך שזה קלי קלות אבל זה לא הדבר הכי פשוט בעולם.
לא כי זה קשה, זה פשוט התעסקות.

צריך שיהיה לך חשק לזה:)
אבל קשה זה לא!
ו---

זה לגמרי שווה את זה!
זה משהו אחר לגמרי מפסטה קנויה!!!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וואו, עשיתן לי חשק.
יש לי מכונה איטלקית איכותית שקניתי אי פעם ולא השתמשתי בה מעולם :rolleyes:
תשכנעו אותי שזה פשוט..
לא משכנעת, אולי זה יגרום לך למכור לי;)
אני כמה שנים בדרך לקנות.
ואני יודעת שמהרגע שאקנה זה יהיה בשימוש קבוע...

החלום שלי זה רביולי ביתי.
ניסיתי כמה מתכונים וכמה קמחים,
בלי מכונה זה קרפלך חלבי:rolleyes:
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא משכנעת, אולי זה יגרום לך למכור לי;)
אני כמה שנים בדרך לקנות.
ואני יודעת שמהרגע שאקנה זה יהיה בשימוש קבוע...

החלום שלי זה רביולי ביתי.
ניסיתי כמה מתכונים וכמה קמחים,
בלי מכונה זה קרפלך חלבי:rolleyes:

נעשה עיסקה - את מקבלת את המכשיר, ושולחת לי בתמורה דוגמיות כל פעם שאת מכינה :p
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
עשיתי בשבוע האחרון פעמיים בצק פסטה לבד (בלי מכונה רידדתי לבד..)
השתמשתי בקמח לבן רגיל על כוס קמח ביצה, שימי לב שאם זה מדי נדבק ליד אפשר להוסיף מעט קמח..
יוצא מזה פסטה מדהימה, הכנתי גם לזניה (יותר קל שלא צריך לחתוך לבד פסטה פסטה..
שווה לנסות לא קשה וטעים מאד!
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@אורית חזן :) תוכל לסייע.

@מרים אדריכל כיף לך. אצלי זה בגדר חלום שטרם מומש (אולי כי אני מתעקשת על תוצרת איטליה).
אצל קרוטית יש מדריך טוב וגם במגזין טעימות של שבועות האחרון היה מדריך אדיר של דבורה סורוצקין שהסביר איך מכינים עם הקמחים שציינת ואיך מכינים כשיש רק קמח לבן. אם היה לי אותו הייתי מצלמת לך.
יש לי תוצרת איטליה :rolleyes:
ראיתי את המדריכים, לא היה שם תשובות לשאלות שלי
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עשיתי בשבוע האחרון פעמיים בצק פסטה לבד (בלי מכונה רידדתי לבד..)
השתמשתי בקמח לבן רגיל על כוס קמח ביצה, שימי לב שאם זה מדי נדבק ליד אפשר להוסיף מעט קמח..
יוצא מזה פסטה מדהימה, הכנתי גם לזניה (יותר קל שלא צריך לחתוך לבד פסטה פסטה..
שווה לנסות לא קשה וטעים מאד!
כוס קמח- איזה גודל כוס?
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכולן על התשובות, קיבלתי תמונה הרבה יותר ברורה בזכותכן!
אז בעצם אף אחת פה לא מכינה עם קמח מיוחד אלא רק עם קמח לבן רגיל?
אני חיבת לדעת מה המיוחד בקמח הזה...
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה לכולן על התשובות, קיבלתי תמונה הרבה יותר ברורה בזכותכן!
אז בעצם אף אחת פה לא מכינה עם קמח מיוחד אלא רק עם קמח לבן רגיל?
אני חיבת לדעת מה המיוחד בקמח הזה...

אני הכנתי גם וגם
מקמח רגיל יוצא מצוין אבל עדין לא מספיק פסטה לטעמי
פעם הזמנתי משטיבל כמות של קמח לפסטה
והיה טעים פי עשר
הוא פשוט מיוצר מחיטה אחרת שהיא קשה יותר(סמולינה)

וזה טעים בגלל שגם פסטה טריה וגם הקמח יותר קשה
מתקבלת פסטה יותר עמידה ברטבים כבדים
כמו רוטב שמנת ובולונז
שאני מכינה מקמח רגיל אני מכינה רוטב קליל יותר

יש לי את המכונה האיטלקית עושה עבודה מעולה
ואפשר להוסיף אליה חלקים
ואני בחיים לא מנקה אותה בשום צורה ובודאי שלא עם מים
קצת מנערת את הקמח וזהו
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כל מי שכתבה שאין מה להשוות לפסטה קנויה-
שאלתי, באיזה פרמטר,
מבחינת הטעם? האיכות? הערך התזונתי?
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כל מי שכתבה שאין מה להשוות לפסטה קנויה-
שאלתי, באיזה פרמטר,
מבחינת הטעם? האיכות? הערך התזונתי?

טעם ואיכות

מסתבר שגם ערך התזונתי
בלי חומרים משמרים ושות'
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה