חגים פסח ללא מיקסר וללא תנור

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נקניק שוקולד-- מוצלח מאוד

כוס קמח מצה

כוס סוכר

כוס מיץ ענבים

כפית נס קפה

שליש כוס שמן

חצי כוס קקאו

אגוזים / שקדים לפי העין

לערבב את כל החומרים, לגלגל על נייר אפיה בצורת נקניק, להקפיא, לחתוך לגלגלים
מה העניין של המיץ ענבים?
יש לו תחליף?
 

Move

משתמש פעיל
סורבה בשלושה צבעים
שיכבה א' - קיוי
2 כוסות קיווי טחון
4 כוסות מים
2 כוסות סוכר

שיכבה ב' - ענבים
3 כוסות מיץ ענבים
3 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
רבע כוס מיץ לימון

שיכבה ג' - תפוזים
3 כוסות מיץ תפוזים
1.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
חצי כוס מיץ לימון

א. ההכנה:
בכל שיכבה בנפרד:
- להרתיח מים וסוכר, להוסיף את המיץ
- להקפיא בקופסא לפחות 12 שעות

אחרי שקפא לכל צבע בנפרד:
- לרסק בבלנדר לברד ולשטוח בתבנית
האם ניתן להכין כמה ימים מראש? או שהסורבה יקפא מדי?
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
האם ניתן להכין כמה ימים מראש? או שהסורבה יקפא מדי?
אנחנו תמיד מכינים את הסורבה כמה ימים לפני החג, בשביל כל החג.
אחרי הקפיאה והריסוק החוזר יש מרקם ברדי קצת, מקסימום אם קופא ממש - אפשר להוציא כמה דקות לפני ההגשה
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
באשכול ללא הביצים העליתי כדורי שוקולד.
הם מתאימים גם לפה, במקום עוגה.
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
הכנתי את העוגה.
מסקנות:
נחמדה ביותר
הכנתי ללא תמצית וניל
יש לשמן את הסיר *היטב*.
אני בישלתי בהתחלה על להבה גדולה מידי. צריך לעקוב כל הזמן.
תצלום0674.jpg



בעבר הייתי מכינה עוגת שוקולד נהדרת, ללא הקצפה, ממתכון של אביגיל מייזליק.

אם אני זוכרת נכון, זה המתכון מהספר "טעם של פסח" (הספר לא לפניי. אשמח אם מי שיש לה אותו תוכל לוודא שלא טעיתי)

עוגת שוקולד לפסח

זמן בישול בסיר פלא: 40-30 דקות

200 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס שמן אגוזים

כוס קמח תפוחי אדמה

2 כפיות אבקת אפיה

מלח

3 ביצים

כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

ממיסים יחד בסיר את השוקולד והשמן על אש נמוכה עד שמתקבל תערובת אחידה. מעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
משמנים את סיר הפלא ויוצקים לתוכו את התערובת.
מבשלים את העוגה כפי שאתם מכירים את הסיר שלכם ונזהרים שהעוגה לא תתייבש יותר מידי.
מסירים מהאש ומצננים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אשמח לעוד מתכונים לעוגות בסיר פלא.

ללא קקאו, אבקת אפייה, קוקוס.

אפשר גם חלבי.
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
מה עם המתכון של הטופי החלבי?
אשמח למתכון גם עם שמנת מתוקה וגם ללא.
 

שרית100

משתמש מקצוען
מתכון מפרוג עם טיפהלה שינויים שלי, סליחה מהניקית שהעלתה ולה זכויות היוצרים, אשמח מאוד שתזדהי. מרוב שזה מוצלח אמא שלי מכינה גם במהלך השנה....
וצריך רק סיר!


להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין


לכבות את האש
להוסיף כוס וחצי קוקוס, לערבב היטב
להוסיף-
3 כוסות קמח ת. אדמה
לערבב היטב
להדליק שוב את האש עד שיש ביעבוע ממש ממש קל בערך דקה
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
אפשר לשטח על תבנית עם קוקוס ולחתוך לריבועים אחרי קירור

תודה! יצאו כדורים מהממים
ממליצה להכפיל כמות מראש...
 

מתא

משתמש פעיל
מתכון מפרוג עם טיפהלה שינויים שלי, סליחה מהניקית שהעלתה ולה זכויות היוצרים, אשמח מאוד שתזדהי. מרוב שזה מוצלח אמא שלי מכינה גם במהלך השנה....
וצריך רק סיר!


להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין


לכבות את האש
להוסיף כוס וחצי קוקוס, לערבב היטב
להוסיף-
3 כוסות קמח ת. אדמה
לערבב היטב
להדליק שוב את האש עד שיש ביעבוע ממש ממש קל בערך דקה
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
אפשר לשטח על תבנית עם קוקוס ולחתוך לריבועים אחרי קירור
אין לי סוכר וניל כזה נורא?
או שאפשר לותר/להחליף?
 

מיכל נדף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אני עכשיו הכנתי באונטי קוקוס
במשך השנה אני מכינה את זה עם בסיס ביסקוויט
הפעם הכנתי בצורה הזו: (סורי אינלי כמויות מדויקות)

שכבה א':
אגוזים קצוצים
ערמונים קצוצים
קמח מצה
2 חבילות שוקולד
קצת קקאו
קצת סוכר
קצת שמן
קצת מים
- - ממיסה את השוקולד+קקאו+סוכר+שמן+מים
שופכת על הערמונים,אגוזים והקמח מצה, מערבבת היטב
משטחת בתבנית בינונית או ב2 אינגליש
(מקררת בינתיים)

שכבה ב':
שמנת מתוקה
קצת סוכר
כף חמאה
בערך 2 כוסות קוקוס טחון (אני שופכת, לכן קחו זהירות טיפהלה שלא יהיה עיסה כבדה)
-- מרתיחים את השמנת מתוקה עם הסוכר והחמאה
כשזה מבעבע מוסיפה קוקוס ומערבבת היטב.
משטחת מעל שכבה א'.

שכבה ג':
150 גר שוקולד
חצי מיכל שמנת מתוקה
--ממיסה, משטחת מעל שכבה ג'.
מקפיאה לכמה שעות וחותכת.
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
קרדיט: אביגיל מייזליק
לא מוותרת על המתכון הזה!!!
כל פסח - פעמיים לפחות מכינה.
מתכון פצצה לכדורי קוקוס טעימים.
אין צורך בתנור ובמיקסר.
כדורי קוקוס בשוקולד
לכדורים:

200 גרם שוקולד מריר
5 כפות שמן
150 גרם קוקוס
200 גרם שבבי שקדים או שקדים קצוצים

אופן ההכנה:
מכינים את הכדורים:
קולים את השקדים על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים קלות.
ממיסים בסיר את השוקולד והשמן עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקוקוס והשקדיים הקצוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידהנומצוקה שניתן ליצור ממנה כדורים.
יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומעבירים למקרר להתקשות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה