פלאפל

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
האם אפשר לטחון חומוס לא מבושל בבלנדר מקל? [לצורך פלאפל]
תודה מראש לכל היענות
 

יונלה

משתמש מקצוען
אפשר אך הוא מרסק את החומוס במקום לטחון,
אם אין לך מטחנת בשר אז עדיף מג'מיקס מאשר מקל בלנדר
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר אך הוא מרסק את החומוס במקום לטחון,
אם אין לך מטחנת בשר אז עדיף מג'מיקס מאשר מקל בלנדר
לרסק לא בבת אחת אלא לאט לאט שלא יהיה מידי טחון
 

יונלה

משתמש מקצוען
למרות שתעשי את זה בפולסים זה ירסק,
אם את לא רוצה שישארו חתיכות גדולות לא טחונים תאלצי לעבוד איתו יותר זמן ,

גרוע בטעם זה לא יהיה, רק לא כמו בחנויות...
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מנסיון - יוצא מצוין!
 

Rachefet

משתמש פעיל
אפשר במעבד מזון (מג'ימיקס) אבל כדאי לעבוד בכמויות קטנות כל פעם
 

mitria4567

משתמש פעיל
את החומוס צריך להשרות כ24 שעות (מידי פעם להחליף את המים)
וככה החומוס מתרכך ואפשר לטחון במעבד מזון

מנסיון יוצא מעולה!!!
 

יונלה

משתמש מקצוען
טוחנת הכל אחד אחרי השני,

אני לא שמה בצל בפלאפל, טעים מאד גם בלי בצל, שמה כן הרבה שום.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
במטחנה את שמה גם את הבצל/עלים ירוקים/פלפל חריף שמוסיפים לפלאפל?
אם תטחני את הירקות החריפים העיסה תהי' בחזקת בשרי.
אם זה לא מפריעה לך, אין בעיה לטחון הכל יחד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפשר מתכון טוב לפלאפל?

מכאן:
https://www.lichtenstadt.com/2012/07/blog-post_19-5/

הערות ושינויים שלי:

1. למשפחה גדולה מומלץ להכפיל כמויות.
2. מחשש לטעם לוואי אני מפחיתה את כמות אבקת הסודה לכפית בלבד.
3.מומלץ- אם אפשר להשרות את החומוס אפילו יותר מ-12 שעות . יש להחליף מים כמובן כל 8-9 שעות למניעת תסיסה ורקבון.

4. אופן ההכנה במתכון לא ברור די צרכו ועל כן אכתוב שוב:

א. להכניס את כל החמרים למעבד מזון פרט לשומשום והסודה לשתיה.
ב. לטחון ולהוסיף מים כמוסבר במתכון.
ג. להוציא לקערה, להוסיף שומשום ולערבב ולקרר (לפחות שעתיים).
ד. לפני הטיגון לערבב לתערובת את הסודה לשתיה.
מכאן ההמשך לפי הכתוב במתכון.
 

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
מכאן:
https://www.lichtenstadt.com/2012/07/blog-post_19-5/

הערות ושינויים שלי:

1. למשפחה גדולה מומלץ להכפיל כמויות.
2. מחשש לטעם לוואי אני מפחיתה את כמות אבקת הסודה לכפית בלבד.
3.מומלץ- אם אפשר להשרות את החומוס אפילו יותר מ-12 שעות . יש להחליף מים כמובן כל 8-9 שעות למניעת תסיסה ורקבון.

4. אופן ההכנה במתכון לא ברור די צרכו ועל כן אכתוב שוב:

א. להכניס את כל החמרים למעבד מזון פרט לשומשום והסודה לשתיה.
ב. לטחון ולהוסיף מים כמוסבר במתכון.
ג. להוציא לקערה, להוסיף שומשום ולערבב ולקרר (לפחות שעתיים).
ד. לפני הטיגון לערבב לתערובת את הסודה לשתיה.
מכאן ההמשך לפי הכתוב במתכון.
זה מתכון שהכנת, נכון?
אם כן- ניסית אולי לאפות את הכדורים?
מעניין אותי כמה קריטי ההבדל בטעם בין אפוי למטוגן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה