פרווה פיצ'יבולס - מתכון ליום ראשון

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני הכנתי אתמול, לא ערבבתי, טבלתי ברוטב, אח"כ בפירורים, יצא מאוד טעים, נשארו לי רק 2 כדי לטעום.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נשמע מדהים!!
תודה על השיתוף :)
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
דבורי@ מה עוד נשאר בסלסלה כדי שיצא לנו פוסטים?
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
יש לכם משו קליל לשים ליד
לא משו כבד.....
מה שמת בסוף?
סלט עם נתחי עוף הולך יופי עם הפיצ'יבולס. לא ממליצה על שילוב של שניצלים / מנה אחרת מצופה בפירורים. אם כי אפשר להחליט שזה הקונספט של ארוחת הצהריים :).
מערבבים את הפרורי לחם והצילי?
באיזה יחס?
שאלה מכשילה :eek:.
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
דבורי@ מה עוד נשאר בסלסלה כדי שיצא לנו פוסטים?
:)
בצלים. מצוינים לפשטידות אישיות קטנות, עם תירס / פטריות / זיתים.
שום. לנ"ל.
בטטה אחת.
חמישה תפוחי אדמה, צעירים ויפים להפליא. (אין כמעט תפוחי אדמה 'חתיכים'. אבל הם דווקא כאלה. מכירות את הבדיחה עם הבחורות האמריקאיות שנכנסו ל'פיצה אורי' וביקשו 'חתיכים עם פטריות'?)
ארבעים שקיות שחורות.
שקית אחת של שיימעס.
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
:)
בצלים. מצוינים לפשטידות אישיות קטנות, עם תירס / פטריות / זיתים.
שום. לנ"ל.
בטטה אחת.
חמישה תפוחי אדמה, צעירים ויפים להפליא. (אין כמעט תפוחי אדמה 'חתיכים'. אבל הם דווקא כאלה. מכירות את הבדיחה עם הבחורות האמריקאיות שנכנסו ל'פיצה אורי' וביקשו 'חתיכים עם פטריות'?)
ארבעים שקיות שחורות.
שקית אחת של שיימעס.
לא מכירה את הבדיחה אשמח לקרוא :)
 

תמר סימן טוב

משתמש פעיל
זה בעצם כמו ביסבול קנוי רק ביתי?
‏‏לכידה.JPG
 
  • וואו!
Reactions: Dvs

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
@dvory אז גם אלינו הגיע יום חמישי ומאד מתחשק לי להכין אותם
את יודעת לעזור לי? בדר"כ הפירה של יוצא יחסית רך...
מסננת ממים לפני שאת מועכת?
מקווה שכן. וגם את שלא מבשלת את תפוחי האדמה כקוביות קטנות מדי, כי אז יש להן נטייה להתפורר במים (ולספוח הרבה מים שהופך את העיסה לרכה מדי...)
מועכים בשיטת אמהותינו הקדושות: בעזרת מזלג. מקצפה או מעבד פוגעים במרקם של הפירה.
וכמובן, בלי הרבה שמן. ממש לשים כף. לערבב. אם צריך עוד - להוסיף עוד כף. ככה, בעדינות. בלי לצקת כמויות של שמן על העיסה. היא לא צריכה להימשח למלכות...
ולבדוק כל הזמן שהעיסה נשארת עיסה ולא נהיית מרק.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
מסננת ממים לפני שאת מועכת?
מקווה שכן. וגם את שלא מבשלת את תפוחי האדמה כקוביות קטנות מדי, כי אז יש להן נטייה להתפורר במים (ולספוח הרבה מים שהופך את העיסה לרכה מדי...)
מועכים בשיטת אמהותינו הקדושות: בעזרת מזלג. מקצפה או מעבד פוגעים במרקם של הפירה.
וכמובן, בלי הרבה שמן. ממש לשים כף. לערבב. אם צריך עוד - להוסיף עוד כף. ככה, בעדינות. בלי לצקת כמויות של שמן על העיסה. היא לא צריכה להימשח למלכות...
ולבדוק כל הזמן שהעיסה נשארת עיסה ולא נהיית מרק.
הסבר מעולה.
הגיע בזמן. התפודים מבושלים.
ולענין המעיכה, למה לא עם מועך? שנים לא עשיתי עם מזלג. (טוב, גם שנים לא מכינה פירה).
 

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וכמובן, בלי הרבה שמן. ממש לשים כף. לערבב. אם צריך עוד - להוסיף עוד כף. ככה, בעדינות. בלי לצקת כמויות של שמן על העיסה. היא לא צריכה להימשח למלכות...
אולי בגלל שאני מטגנת בצל קודם זה עושה אותו מימי.
 

מה הענינים

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הי, אהבתי את המתכון מהרגע הראשון
כעת אני אוהבת אותו מהרגע השני - אחרי ששתי הנאגלות (כך כותבים?) התחסלו טוטאלי.
ממליצה בתוקף.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
@dvory מותר לכתוב גם אכזבות?
עשיתי בדיוק כמו שכתבת, שלב אחר שלב.
לפני האפיה הם היו מותק!
אחרי האפיה, התפוצצו, ואיבדו את צורתם. וכתוצאה מכך, הציפוי לא מכסה את כל הכדור.
אוף, מאכזב.
זה היה לזוג מבודד :( (שלוש ניחושים! אבל לא פה...)
 

*טובית*

משתמש מקצוען
בכל אופן, דבורי, הטעם מנצח. כך אומרים פה.
כך ששווה היה להכין.
רק רוצה לדעת אם יש מצב לשפר את הצורה, לפני שאני ממשיכה.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אולי בגלל שאני מטגנת בצל קודם זה עושה אותו מימי.

לא חושבת, גם אצלנו מכינים פירה על מצע בצל מטוגן והוא לא מימי.
אולי תנסי לסנן נוזלים לפני שאת מועכת את התפודים.
 

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
[
מה שמת בסוף?
סלט עם נתחי עוף הולך יופי עם הפיצ'יבולס. לא ממליצה על שילוב של שניצלים / מנה אחרת מצופה בפירורים. אם כי אפשר להחליט שזה הקונספט של ארוחת הצהריים :).
אמממ באמת שמתי ליד שניצל אבל לדעתי זה לא ככ מתאים כמו שאמרת
(זה קצת יבש ביחד..)
אני ישמח למתכון של הסלט עם החזה עוף,
וגם יש לי מתכון של חזה עוף עם יין וצילי שאני חושבת שיכול ללכת ביחד.
אז אני מקוה לנסות ביום ראשון הקרוב בעזה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה