פילו מה עושים איתו?

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
רציתי לגוון קניתי פילו
מה אפשר להכין איתו?
מתוק קינוח או כתוספת או תבשיל? ,
אשמח לרעיונות
בקר העלית משהו ואני לא מוצאת באשכול ההוא
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
גמני קניתי במיוחד ולראשונה בצק פילו, וזאת אחרי מתכון שהעלו פה בתוספת תמונה שלא עמדתי בפניה...
משו עם מלוי בשר טחון ופרות יבשים.
לחפש לך?

(אגב, פילאס זה פילו? סליחה על הבורות)
 

דוריטוס

משתמש רשום
נכתב ע"י אז מה;1779127:
גמני קניתי במיוחד ולראשונה בצק פילו, וזאת אחרי מתכון שהעלו פה בתוספת תמונה שלא עמדתי בפניה...
משו עם מלוי בשר טחון ופרות יבשים.
לחפש לך?

(אגב, פילאס זה פילו? סליחה על הבורות)

פילאס זה כמו בצק עלים מרגרינה ושות׳ רק יותר דק כמו פילו
פילו זה בצק לא משמין 0% שומן
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
למנה ראשונה - אפשר להכין קערות ולמלא בכבד, בעוף, בפירה עם רוטב פטריות... הכל כיד הדמיון
משהו מרשים מאוד: לטבול חתיכות סלומון בחרדל+מיונז+דבש, לעטוף בפילו ולאפות - טעים!!
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י דוריטוס;1779133:
פילאס זה כמו בצק עלים מרגרינה ושות׳ רק יותר דק כמו פילו
פילו זה בצק לא משמין 0% שומן

אויש. לא מצאתי בחנות בצק פילו, קניתי בצק פילאס. ההבדל לא גדול?
 

תהילה חזקיאן

משתמש סופר מקצוען
עם פילו אפשר לעשות הכל. מלוח. מתוק. מנ ראשונה. אחרונה. חלבי. בשרי. דגים. בקיצור - מה שאוהבים.
להלן מס' דוג':
1. פילו במילוי דג. (פילה כלשהו. אני עשיתי מושט). מפשירים את הפילו לפי ההוראות. חותכים לגודל הרצוי. רצוי מס' שכבות, שיהיה מה לנגוס... מניחים את הדג הנקי והמתובל בפנים ומקפלים. (אני חתכתי לריבוע וקיפלתי פנימה את הפינות)ואופים עד להשחמה יפה. רצוי בין שכבה לשכבה לרסס שמן.
1. מחממים שמן עמוק. עוטפים מצקת בבצק הפילו, מחזקים ומכניסים לסיר. עד שמשחים.
ממלאים מה שרוצים: גלידה, חזה עוף עם פיטריות, וכד'.

חג שמח.
מקווה שהכל מובן. אם לא, תשאלו.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העליתי תמונה והוראות הכנה לגליליות פילו ממולאות בדובדבנים
הנה קישור:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=229176&highlight=דובדבנים&page=2
ותמונה:
צפה בקובץ המצורף 255870
אפשר להכין סלסלאות פילו [אפילו שבוע מראש ולאחסן בקופסא אטומה בארון [לא במקפיא ולא במקרר] ולמלא [בהגשה] בכל מה שתרצי- מתוק או מלוח- כבדים, מוקפצים, או לחילופין לגירסה מתוקה-גלידה עם סירופ שוקולד חם. קרם פטיסייר או קצפת עם פודינג וניל ופירות עמו בתמונה כאן [תמונה לא כל כך מוצלחת] ואם תשקיעי בפירות טובים [תותים ללא תולעים קפואים ואוכמניות אז זה חבל"ז:
צפה בקובץ המצורף 255869

הוראות הכנה לסלסלאות כבר נתתי איפשהו בפורום לפני ר"ה אבל לא מצאתי. אם תרצי אוכל לתת שוב.

אפשר גם להכין אגרול סיני למנה ראשונה ולהגיש עם רוטב חמוץ מתוק- זה מהמם. אני מכינה המון- אם תרצי אעלה מתכון והוראות הכנה.
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
בקר כל מה שאת מעלה טעים ויפה
אשמח בודאי למתכונים
אגרול סיני?
יש לי בשר טחון כרגע. יש לך משהו שאפשר לעשות?
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אז מה;1779127:
גמני קניתי במיוחד ולראשונה בצק פילו, וזאת אחרי מתכון שהעלו פה בתוספת תמונה שלא עמדתי בפניה...
משו עם מלוי בשר טחון ופרות יבשים.
לחפש לך?

(אגב, פילאס זה פילו? סליחה על הבורות)

אפשר קישור למתכון המדובר?
רציתי להכין למחר במקום קרעפלאך, בורקס בשר, אבל מה שאת כותבת פה נשמע שדרוג מוצלח...
 

pink

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אשמח למתכון לאגרול סיני
 

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני משתמשת עם פילו למנה ראשונה בחג בבוקר כמו שכתבו פה עם כבדים פטריות קורקבנים ושות'
וכשלחוץ, אז לא מכינים את הקעריות קודם אלא בבוקר החג, מטבילה בסיר שמן רותח לכמה שניות בעזרת מצקת . הפילו לא סופג מ-י-ד-י הרבה שמן אז זה לא כ"כ נורא
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י רותי12;1779187:
בקר כל מה שאת מעלה טעים ויפה
אשמח בודאי למתכונים
אגרול סיני?
יש לי בשר טחון כרגע. יש לך משהו שאפשר לעשות?

סיגרים:
תטגני בצל קצוץ דק דק. אח"כ תוסיפי לו את הבשר בטחון + תבלינים [מה שאוהבים אצלכם -פפריקה, מלח, פלפל, כמון וכיוצ"ב].
תפשירי את הבצק במקרר ואחרי שמופשר תחתכי 3 דפים יחד לרצועות ברוחב כ 15 ס"מ ובאורך כל רוחב הדף פילו. שימי קצת מלית בקצה אבל לא עד הקצוות. תסגרי בקצוות ותגלגלי. אוטמים את התפר עם קצת מים.
מטגנים בשמן [עדיף עמוק....] אפשר בתנור אבל זה הרבה פחות טעים [והרבה פחות משמין...]
אפשר להוסיף לבשר צימוקים ופירות יבשים אחרים ואז למלא כמו הנ"ל אבל לגלגל רחב יותר [לא דק כמו סיגר כי תשימי יותר מלית].

אגרול סיני:
1 בצל קצוץ
1/2 ראש כרוב קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
נבטים סיניים
רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם


מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים כרוב וגזר עד שהם מתרככים. מוסיפים נבטים, רוטב סויה ותיבול. משהים להתקררות. מסננים נוזלים.

ממלאים עלי פילו כמו בהוראות למעלה רק שהפעם הגלגול יהיה עבה יותר [בערך כמו בלינצ'ס] את תפר הסגירה "תופרים" בעזרת קצת מים. מטגנים בשמן עמוק. [הכי טעים טרי טרי, אבל אפשר מראש, רק שהפריכות קצת נעלמת...]
מגישים עם רוטב חמוץ מתוק [אדום- קנוי]

מקווה שההוראות הובנו. אם יש שאלות, אז חופשי....
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י צילומנציה;1779201:
אני משתמשת עם פילו למנה ראשונה בחג בבוקר כמו שכתבו פה עם כבדים פטריות קורקבנים ושות'
וכשלחוץ, אז לא מכינים את הקעריות קודם אלא בבוקר החג, מטבילה בסיר שמן רותח לכמה שניות בעזרת מצקת . הפילו לא סופג מ-י-ד-י הרבה שמן אז זה לא כ"כ נורא

כל הכיף זה להשאיר את הסלסלאות 0% שומן [למעט המעט שמן במריחה בין הדפים- ואפשר להדביק במים] ואז כשממלאים במשהו דל קלוריות כמו ירקות מוקפצים עם חזה עוף אז מקבלים מנה שהיא ממש כמעט 0 קלוריות....
 

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מצרפת גם פה

מעדן פילו ממולא בשר ופירות יבשים
(מתוך האתר של פירגה, עם שינויים קלים שלי)

400 גרם בשר טחון (הולך יופי גם עם עוף טחון, אבל הרבה פחות טעים)
20 גרם צנובר
20 גרם גפרורי שקדים
3 כפות צימוקים
6 שזיפים שחורים או משמש מיובשים קצוצים
2 בצלים קצוצים
כף סילאן
מעט קינמון לצבע וניחוח (לא לוותר!!! מאוד מוסיף),פפריקה,מלח,פלפל
מעט אגוז מוסקט (אפשר לוותר)

מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים להקפיץ בעזרת 2 כפות עץ עד שישחים.
מוסיפים תבלינים. טועמים ומשפרים טעם
מוסיפים את הצנובר והשקדים ומוסיפים לבחישה קלה את הפירות היבשים.
מערבבים ומקררים

הכנת בצק פילו ממולא:
פורסים 2 עלים של בצק פילו זה על גבי זה כשכל עלה זוכה בנפרד להברשה בשמן. מחלקים לריבועים של 12 ס"מ ומפזרים מעט פירורי לחם . מעליהם מניחים באמצע כל ריבוע את המלית.
כל ריבוע סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים וסוגרים היטב גם בצדדים.
מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מברישים למעלה שמן. אופים עד שמשחים
 

קבצים מצורפים

  • SAM_0121.png
    KB 816.6 · צפיות: 69
  • SAM_0126.png
    KB 659.3 · צפיות: 52

אדל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מכינה גם גלילות כנ"ל במילוי תפוחים וצימוקים (מבשלים עם מעט סוכר וקינמון במחבת כ-10 דק')
ומפזרת אבקת סוכר בהגשה
 

גאונה

משתמש מקצוען
אני עושה כמעין ממתק ממש טעים (ואלי בריא)
מילוי:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר חום
1 כוס קוקוס טחון
100 גר שקדים /אגוזים/בוטנים טחון
מערבבת היטב
לוקחת 2 עלי פילו מורחת עם מברשת מסגרת של שמן שמה מילוי
ממש מפזרת לא כמות גדולה.
מגלגלת מורחת ביצה וחורצת עם סכין קצת לעומק פרוסות בעובי של 2-3 ס"מ
ואני אופה 20 דק' בערך
כולם משוגעים על זה
בתאבון
 

gg

משתמש מקצוען
מי יכול להחכים אותי, יש פה משהו שנקרא וון- טון wonton wraps. זה נשמע ונראה כמו פילו - האם זה אכן כך?
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י gg;1779317:
מי יכול להחכים אותי, יש פה משהו שנקרא וון- טון wonton wraps. זה נשמע ונראה כמו פילו - האם זה אכן כך?

wontons זה כמו קרעפלאך
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה