פילו מה עושים איתו?

מאמרים אחרונים

סדרת וסדנת: "עולים כתה" עם קריאת כיוון, והפעם עם הפעוטות [והחרדות]שלנו
בס"ד התינוק שלנו כבר סיים אצל המטפלת, במשפחתון או במעון. צלחנו את השלב הראשוני של התנתקות מאימא ועכשיו "עולים כתה". זאטוטינו מפטפט, יוזם, מטפס...
נדל''ן: הנוצץ אינו זהב
כמה בדיקות בייסיק שחשוב מאד לבצע כשמבררים על נדל''ן
"עוד" פרויקט -שיתוף פרויקט גמר בפרוג
נתן גלנט | איזה כיף לקבל טלפון מתחנן ומיוסר מחברת האשראי, נכון? רק תסכים... בבקשה...
סיפור קצר שקרה בשנת תשפ"ט, ובו מציאות בלתי אפשרית ומורכבת מאוד לעיכול, מומלץ לצרוך פרוביוטיקה טרם הקריאה...

happy

משתמש פעיל
אגרול סיני:

חותכים - גזר
בצל
קישוא למקלות דקות
מאדים אבל שלא יהיה רך מדי, בסוף מוסיפים הרבה נבטים ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
אני חותכת מלבנים מהעלים ומגלגלת לסיגרים, 2 עלים כל פעם כי אם לא, זה נקרע.

רוטב חמוץ מתוק:

1/2 כוס קטשופ
1/2 כוס חומץ
3/4 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
1 1/4 כוסות סוכר
1/2 כוס סוכר חום (לא חייבים, אני שמה הכל לבן)
3 כפות קמח - להמיס ב1/4 כוס מים קרים קודם

שמים את הכל חוץ מהקמח במחבת או סיר ונותנים לזה לבעבע 2 דקות.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהרוטב הסמיך.

חותכים את האגרול לאורך. לא עד הסוף, ושופכים את הרוטב בתוך האגרול.
מעדן!!
בתאבון!
 

up

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אדל;1779242:
מצרפת גם פה

מעדן פילו ממולא בשר ופירות יבשים
(מתוך האתר של פירגה, עם שינויים קלים שלי)

400 גרם בשר טחון (הולך יופי גם עם עוף טחון, אבל הרבה פחות טעים)
20 גרם צנובר
20 גרם גפרורי שקדים
3 כפות צימוקים
6 שזיפים שחורים או משמש מיובשים קצוצים
2 בצלים קצוצים
כף סילאן
מעט קינמון לצבע וניחוח (לא לוותר!!! מאוד מוסיף),פפריקה,מלח,פלפל
מעט אגוז מוסקט (אפשר לוותר)

מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים להקפיץ בעזרת 2 כפות עץ עד שישחים.
מוסיפים תבלינים. טועמים ומשפרים טעם
מוסיפים את הצנובר והשקדים ומוסיפים לבחישה קלה את הפירות היבשים.
מערבבים ומקררים

הכנת בצק פילו ממולא:
פורסים 2 עלים של בצק פילו זה על גבי זה כשכל עלה זוכה בנפרד להברשה בשמן. מחלקים לריבועים של 12 ס"מ ומפזרים מעט פירורי לחם . מעליהם מניחים באמצע כל ריבוע את המלית.
כל ריבוע סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים וסוגרים היטב גם בצדדים.
מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מברישים למעלה שמן. אופים עד שמשחים
אפשר להקפיא?
 

רותי12

צוות הנהלה
מנהל
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עשיתי בסוף?
"סיגר" מילאתי אותם במילוי שקדים טחונים
יצא טעים יאממיייייייי
אכלתי 3 כבר...
מי שתרצה מתכון אעלה. מתכון מאמא שלי טעים מאד!
ואפיתי בתנור!!!
תמונות אין לי ...:mad:
 

רותי12

צוות הנהלה
מנהל
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
וחלק עשיתי שושני תפוחים כמו בוידאו שהעלו כאן
יצא מצוין ב"ה
מצרפת תמונה גרועה (צולמה מפלפון)
 

רותי12

צוות הנהלה
מנהל
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י up;1779587:
אפשר להקפיא?
אדל עשיתי את המתכון אבל מילאתי עלי סיגר יצא טעים מאד
פרות יבשים שמתי גם תמרים חתוכים
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
זריזה. אני לא הספקתי היום כלום. עסוקה בפרוייקט רציני שאני חייבת לסיים על המחשב...
אה, הכנתי 100 קרעפלאך... [יש הרבה שכנות וחברות שמסתמכות עלי....]
 

רותי12

צוות הנהלה
מנהל
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י hbecker;1779736:
זריזה. אני לא הספקתי היום כלום. עסוקה בפרוייקט רציני שאני חייבת לסיים על המחשב...
אה, הכנתי 100 קרעפלאך... [יש הרבה שכנות וחברות שמסתמכות עלי....]
רק 100 ??
אני מהבוקר ב11 במטבח הכנתי:
קילו פיתות כוסמין
שושני תפוחים
סיגרים
משולשי בשר טחון עם פרות יבשים
עופות בתנור ברוטב טריאקי
מוקפצים ירקות חזה ונודלס ברוטב סויה ודבש
אורז מלא
קציצות בשר וירקות
עיגולי דלורית בתנור
מרק עדשים (שרק אני אוכלת...:mad:)
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י רותי12;1779746:
רק 100 ??
אני מהבוקר ב11 במטבח הכנתי:
קילו פיתות כוסמין
שושני תפוחים
סיגרים
משולשי בשר טחון עם פרות יבשים
עופות בתנור ברוטב טריאקי
מוקפצים ירקות חזה ונודלס ברוטב סויה ודבש
אורז מלא
קציצות בשר וירקות
עיגולי דלורית בתנור
מרק עדשים (שרק אני אוכלת...:mad:)
כן- מתוכם רק 15 לבית הפרטי שלי.....
 

ארות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רותי12;1779746:
רק 100 ??
אני מהבוקר ב11 במטבח הכנתי:
קילו פיתות כוסמין
שושני תפוחים
סיגרים
משולשי בשר טחון עם פרות יבשים
עופות בתנור ברוטב טריאקי
מוקפצים ירקות חזה ונודלס ברוטב סויה ודבש
אורז מלא
קציצות בשר וירקות
עיגולי דלורית בתנור
מרק עדשים (שרק אני אוכלת...:mad:)
כל זה אתם אמורים לאכול מחר???
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י hbecker;1779736:
זריזה. אני לא הספקתי היום כלום. עסוקה בפרוייקט רציני שאני חייבת לסיים על המחשב...
אה, הכנתי 100 קרעפלאך... [יש הרבה שכנות וחברות שמסתמכות עלי....]
בקר, אולי את פנויה עכשיו?...
אפשר בבקשה את המתכון לסלסלאות פילו במילוי ירקות מוקפצים בנוסח תאילנדי?
תודה מראש!
 

רותי12

צוות הנהלה
מנהל
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ארות;1779763:
כל זה אתם אמורים לאכול מחר???
אנחנו מכינים 3 ארוחות. 2 בערב יו"כ ואחת במוצאי יום כיפור.
אנחנו עושים ממש סעודה במוצאי
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רותי אפשר לבוא לאכול אצלכם? :)
איזה תפריטים לערב הצום!
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י גולדס;1779773:
בקר, אולי את פנויה עכשיו?...
אפשר בבקשה את המתכון לסלסלאות פילו במילוי ירקות מוקפצים בנוסח תאילנדי?
תודה מראש!
קעריות פילו ממולאת בחזה עוף מוקפץ בירקות, בסגנון תיאלנדי:

חבילת עלי פילו.
ראשית מכינים את הקערות. אפשר להכין גם שבוע מראש ולשמור בארון בקופסא אטומה היטב.

מפשירים את עלי הפילו במקרר. עובדים מהר כי הם מתייבשים בקלות.
חותכים ריבועים בגודל 12 ס"מ X 12 ס"מ.
מניחים ריבוע אחד על משטח ומברישים במעט שמן. מניחים עליו קצת באלכסון ריבוע שני ושוב מברישים בשמן, מניחים שוב באלכסון עוד ריבוע. מתקבל צורה של פרח.
מניחים בזהירות בתוך תבנית שקעים, מסדרים שיעמוד יפה. באפיה קצת נאבד התצורה אבל זה לא משנה. עוד שיטה היא- להניח הפוך כל תבנית שקעים, כלומר על הבליטה של התבנית ולהוריד את הקצוות לצידי השקע. כך מתקבלת צורת קערה. אופים ב 180 מעלות כ 8-10 דקות עד להזהבה של הפילו. זהירות לא לשרוף.
מצננים ומפרידים מהתבניות.

שומרים בצד כאמור למעלה עד לשימוש.

עוף מוקפץ בירקות:
2 פרפרים של חזה עוף
2 בצלים קצוצים
1 גזר חתוך לגפרורים
2 פלפלים אדומים
1 קישוא [לא חובה]
5 תירס גמדי חתוך לטבעות
חופן נבטים סיניים
כוס אננס משומר חתוך לקוביות קטנות

לרוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס רסק
2 כפות רוטב סויה
3 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כף קורנפלור

חותכים את פרפרי החזה עוף לקוביות בינוניות. מקפיצים במעט שמן עד שהם מוכנים. שמים בצד.
מזהיבים בצל ומוסיפים את יתר הירקות, למעט הנבטים, האננס והתירס הגמדי. מקפיצים רק עד שהירקות לא קשים [לא לרכך מדי] אנחנו רוצים אותם פריכים. מוסיפים תירס גמדי, נבטים ואננס. מוסיפים את העוף.
מכינים את הרוטב:
מוהלים את המים עם הקורנפלור ואח"כ מוסיפים את יתר התיבול. שופכים על הירקות והעוף. מקפיצים עוד דקה אחת וזהו.
שומרים במקרר [אפשר גם יומיים מראש].
מניחים כל כל צלחת קערה עלי פילו ויוצקים לתוכי מהירוקת והעוף עם הרוטב... מעדן!!!
מגישים מיד כדי שהפילו לא יתרכך מהמילוי.
 

אולי מעניין אותך גם...

סדרת וסדנת: "עולים כתה" עם קריאת כיוון, והפעם עם הפעוטות [והחרדות]שלנו
קריאת כיוון
תודות שהתקבלו
12
תגובות
7
נדל''ן: הנוצץ אינו זהב
Tweenset
תודות שהתקבלו
9
תגובות
1
"עוד" פרויקט -שיתוף פרויקט גמר בפרוג
eyal studio
תודות שהתקבלו
50
תגובות
13
נתן גלנט | איזה כיף לקבל טלפון מתחנן ומיוסר מחברת האשראי, נכון? רק תסכים... בבקשה...
Natan Galant
תודות שהתקבלו
158
תגובות
38

לוח דירות נופש

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

490

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח דרושים

אולי מעניין אותך גם...

סדרת וסדנת: "עולים כתה" עם קריאת כיוון, והפעם עם הפעוטות [והחרדות]שלנו
בס"ד התינוק שלנו כבר סיים אצל המטפלת, במשפחתון או במעון. צלחנו את השלב הראשוני של התנתקות מאימא ועכשיו "עולים כתה". זאטוטינו מפטפט, יוזם, מטפס...
נדל''ן: הנוצץ אינו זהב
כמה בדיקות בייסיק שחשוב מאד לבצע כשמבררים על נדל''ן
"עוד" פרויקט -שיתוף פרויקט גמר בפרוג
נתן גלנט | איזה כיף לקבל טלפון מתחנן ומיוסר מחברת האשראי, נכון? רק תסכים... בבקשה...
סיפור קצר שקרה בשנת תשפ"ט, ובו מציאות בלתי אפשרית ומורכבת מאוד לעיכול, מומלץ לצרוך פרוביוטיקה טרם הקריאה...
"זכויות יוצרים"? כל השאלות שאתם חייבים לדעת במאמר שלפניכם - לחוות דעת מקצועית!
שלום וברכה לכל גולשי 'פרוג' היקרים. בעקבות כך, שנקלענו לסיטואציה לא נעימה בחודש האחרון, של תביעה רצינית של חברת פלאש 90 בעקבות פרסום תמונות באתר...
5.00 star(s) 3 דירוגים
למעלה
לשיחת ווטסאפ עם בית פרוג
צ'אט בווטסאפ בנושאי יעוץ לימודים, פדגוגיה ומזכירות
היי, אפשר לדבר איתנו, אנחנו כאן!