פילו מה עושים איתו?

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י רותי12, ‏21/9/15.

  1. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    רציתי לגוון קניתי פילו
    מה אפשר להכין איתו?
    מתוק קינוח או כתוספת או תבשיל? ,
    אשמח לרעיונות
    בקר העלית משהו ואני לא מוצאת באשכול ההוא
     
  2. אז מה

    אז מה משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/1/12
    הודעות:
    3,510
    תודות :
    1,345
    נקודות:
    230
    גמני קניתי במיוחד ולראשונה בצק פילו, וזאת אחרי מתכון שהעלו פה בתוספת תמונה שלא עמדתי בפניה...
    משו עם מלוי בשר טחון ופרות יבשים.
    לחפש לך?

    (אגב, פילאס זה פילו? סליחה על הבורות)
     
  3. דוריטוס

    דוריטוס משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏1/6/15
    הודעות:
    619
    תודות :
    7
    נקודות:
    17
    פילאס זה כמו בצק עלים מרגרינה ושות׳ רק יותר דק כמו פילו
    פילו זה בצק לא משמין 0% שומן
     
  4. במבה נוגט

    במבה נוגט משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏11/9/14
    הודעות:
    3,183
    תודות :
    13,547
    נקודות:
    230
    למנה ראשונה - אפשר להכין קערות ולמלא בכבד, בעוף, בפירה עם רוטב פטריות... הכל כיד הדמיון
    משהו מרשים מאוד: לטבול חתיכות סלומון בחרדל+מיונז+דבש, לעטוף בפילו ולאפות - טעים!!
     
  5. אז מה

    אז מה משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/1/12
    הודעות:
    3,510
    תודות :
    1,345
    נקודות:
    230
    אויש. לא מצאתי בחנות בצק פילו, קניתי בצק פילאס. ההבדל לא גדול?
     
  6. תהילה חזקיאן

    תהילה חזקיאן משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏21/5/14
    הודעות:
    1,907
    תודות :
    2,850
    נקודות:
    184
    עם פילו אפשר לעשות הכל. מלוח. מתוק. מנ ראשונה. אחרונה. חלבי. בשרי. דגים. בקיצור - מה שאוהבים.
    להלן מס' דוג':
    1. פילו במילוי דג. (פילה כלשהו. אני עשיתי מושט). מפשירים את הפילו לפי ההוראות. חותכים לגודל הרצוי. רצוי מס' שכבות, שיהיה מה לנגוס... מניחים את הדג הנקי והמתובל בפנים ומקפלים. (אני חתכתי לריבוע וקיפלתי פנימה את הפינות)ואופים עד להשחמה יפה. רצוי בין שכבה לשכבה לרסס שמן.
    1. מחממים שמן עמוק. עוטפים מצקת בבצק הפילו, מחזקים ומכניסים לסיר. עד שמשחים.
    ממלאים מה שרוצים: גלידה, חזה עוף עם פיטריות, וכד'.

    חג שמח.
    מקווה שהכל מובן. אם לא, תשאלו.
     
  7. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    העליתי תמונה והוראות הכנה לגליליות פילו ממולאות בדובדבנים
    הנה קישור:
    http://www.prog.co.il/showthread.php?t=229176&highlight=דובדבנים&page=2
    ותמונה:
    צפה בקובץ המצורף 255870
    אפשר להכין סלסלאות פילו [אפילו שבוע מראש ולאחסן בקופסא אטומה בארון [לא במקפיא ולא במקרר] ולמלא [בהגשה] בכל מה שתרצי- מתוק או מלוח- כבדים, מוקפצים, או לחילופין לגירסה מתוקה-גלידה עם סירופ שוקולד חם. קרם פטיסייר או קצפת עם פודינג וניל ופירות עמו בתמונה כאן [תמונה לא כל כך מוצלחת] ואם תשקיעי בפירות טובים [תותים ללא תולעים קפואים ואוכמניות אז זה חבל"ז:
    צפה בקובץ המצורף 255869

    הוראות הכנה לסלסלאות כבר נתתי איפשהו בפורום לפני ר"ה אבל לא מצאתי. אם תרצי אוכל לתת שוב.

    אפשר גם להכין אגרול סיני למנה ראשונה ולהגיש עם רוטב חמוץ מתוק- זה מהמם. אני מכינה המון- אם תרצי אעלה מתכון והוראות הכנה.
     
  8. happy

    happy משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏29/4/14
    הודעות:
    833
    תודות :
    147
    נקודות:
    49
    אני עשיתי אגרול סיני.
     
  9. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    בקר כל מה שאת מעלה טעים ויפה
    אשמח בודאי למתכונים
    אגרול סיני?
    יש לי בשר טחון כרגע. יש לך משהו שאפשר לעשות?
     
  10. bbr

    bbr משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏2/2/11
    הודעות:
    5,587
    תודות :
    12,089
    נקודות:
    240
    סוג מצלמה:
    canon 700d עדשה 50 1.8
    אפשר קישור למתכון המדובר?
    רציתי להכין למחר במקום קרעפלאך, בורקס בשר, אבל מה שאת כותבת פה נשמע שדרוג מוצלח...
     
  11. pink

    pink משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏9/2/08
    הודעות:
    2,789
    תודות :
    185
    נקודות:
    130
    אשמח למתכון לאגרול סיני
     
  12. צילומנציה

    צילומנציה משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏30/10/12
    הודעות:
    2,220
    תודות :
    2,226
    נקודות:
    230
    אני משתמשת עם פילו למנה ראשונה בחג בבוקר כמו שכתבו פה עם כבדים פטריות קורקבנים ושות'
    וכשלחוץ, אז לא מכינים את הקעריות קודם אלא בבוקר החג, מטבילה בסיר שמן רותח לכמה שניות בעזרת מצקת . הפילו לא סופג מ-י-ד-י הרבה שמן אז זה לא כ"כ נורא
     
  13. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    סיגרים:
    תטגני בצל קצוץ דק דק. אח"כ תוסיפי לו את הבשר בטחון + תבלינים [מה שאוהבים אצלכם -פפריקה, מלח, פלפל, כמון וכיוצ"ב].
    תפשירי את הבצק במקרר ואחרי שמופשר תחתכי 3 דפים יחד לרצועות ברוחב כ 15 ס"מ ובאורך כל רוחב הדף פילו. שימי קצת מלית בקצה אבל לא עד הקצוות. תסגרי בקצוות ותגלגלי. אוטמים את התפר עם קצת מים.
    מטגנים בשמן [עדיף עמוק....] אפשר בתנור אבל זה הרבה פחות טעים [והרבה פחות משמין...]
    אפשר להוסיף לבשר צימוקים ופירות יבשים אחרים ואז למלא כמו הנ"ל אבל לגלגל רחב יותר [לא דק כמו סיגר כי תשימי יותר מלית].

    אגרול סיני:
    1 בצל קצוץ
    1/2 ראש כרוב קצוץ דק
    1 גזר מגורר גס
    נבטים סיניים
    רוטב סויה
    מלח ופלפל לפי הטעם


    מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים כרוב וגזר עד שהם מתרככים. מוסיפים נבטים, רוטב סויה ותיבול. משהים להתקררות. מסננים נוזלים.

    ממלאים עלי פילו כמו בהוראות למעלה רק שהפעם הגלגול יהיה עבה יותר [בערך כמו בלינצ'ס] את תפר הסגירה "תופרים" בעזרת קצת מים. מטגנים בשמן עמוק. [הכי טעים טרי טרי, אבל אפשר מראש, רק שהפריכות קצת נעלמת...]
    מגישים עם רוטב חמוץ מתוק [אדום- קנוי]

    מקווה שההוראות הובנו. אם יש שאלות, אז חופשי....
     
  14. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    כל הכיף זה להשאיר את הסלסלאות 0% שומן [למעט המעט שמן במריחה בין הדפים- ואפשר להדביק במים] ואז כשממלאים במשהו דל קלוריות כמו ירקות מוקפצים עם חזה עוף אז מקבלים מנה שהיא ממש כמעט 0 קלוריות....
     
  15. אז מה

    אז מה משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/1/12
    הודעות:
    3,510
    תודות :
    1,345
    נקודות:
    230
    ---
     
  16. אדל

    אדל משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/1/08
    הודעות:
    1,172
    תודות :
    35
    נקודות:
    127
    מצרפת גם פה

    מעדן פילו ממולא בשר ופירות יבשים
    (מתוך האתר של פירגה, עם שינויים קלים שלי)

    400 גרם בשר טחון (הולך יופי גם עם עוף טחון, אבל הרבה פחות טעים)
    20 גרם צנובר
    20 גרם גפרורי שקדים
    3 כפות צימוקים
    6 שזיפים שחורים או משמש מיובשים קצוצים
    2 בצלים קצוצים
    כף סילאן
    מעט קינמון לצבע וניחוח (לא לוותר!!! מאוד מוסיף),פפריקה,מלח,פלפל
    מעט אגוז מוסקט (אפשר לוותר)

    מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר טחון וממשיכים להקפיץ בעזרת 2 כפות עץ עד שישחים.
    מוסיפים תבלינים. טועמים ומשפרים טעם
    מוסיפים את הצנובר והשקדים ומוסיפים לבחישה קלה את הפירות היבשים.
    מערבבים ומקררים

    הכנת בצק פילו ממולא:
    פורסים 2 עלים של בצק פילו זה על גבי זה כשכל עלה זוכה בנפרד להברשה בשמן. מחלקים לריבועים של 12 ס"מ ומפזרים מעט פירורי לחם . מעליהם מניחים באמצע כל ריבוע את המלית.
    כל ריבוע סוגרים מ-2 קצוות נגדיות ומהדקים וסוגרים היטב גם בצדדים.
    מניחים על גבי ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
    מברישים למעלה שמן. אופים עד שמשחים
     

    קבצים מצורפים:

  17. אדל

    אדל משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏16/1/08
    הודעות:
    1,172
    תודות :
    35
    נקודות:
    127
    מכינה גם גלילות כנ"ל במילוי תפוחים וצימוקים (מבשלים עם מעט סוכר וקינמון במחבת כ-10 דק')
    ומפזרת אבקת סוכר בהגשה
     
  18. גאונה

    גאונה משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏15/1/12
    הודעות:
    698
    תודות :
    32
    נקודות:
    29
    אני עושה כמעין ממתק ממש טעים (ואלי בריא)
    מילוי:
    1 כוס טחינה גולמית
    1 כוס סוכר חום
    1 כוס קוקוס טחון
    100 גר שקדים /אגוזים/בוטנים טחון
    מערבבת היטב
    לוקחת 2 עלי פילו מורחת עם מברשת מסגרת של שמן שמה מילוי
    ממש מפזרת לא כמות גדולה.
    מגלגלת מורחת ביצה וחורצת עם סכין קצת לעומק פרוסות בעובי של 2-3 ס"מ
    ואני אופה 20 דק' בערך
    כולם משוגעים על זה
    בתאבון
     
  19. gg

    gg משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏14/2/12
    הודעות:
    1,287
    תודות :
    1,097
    נקודות:
    174
    מי יכול להחכים אותי, יש פה משהו שנקרא וון- טון wonton wraps. זה נשמע ונראה כמו פילו - האם זה אכן כך?
     
  20. sarigold5

    sarigold5 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי

    הצטרף:
    ‏13/2/12
    הודעות:
    4,419
    תודות :
    3,189
    נקודות:
    293
    מיקום:
    ירושלים
    סוג מצלמה:
    קנון
    wontons זה כמו קרעפלאך
     
  21. happy

    happy משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏29/4/14
    הודעות:
    833
    תודות :
    147
    נקודות:
    49
    אגרול סיני:

    חותכים - גזר
    בצל
    קישוא למקלות דקות
    מאדים אבל שלא יהיה רך מדי, בסוף מוסיפים הרבה נבטים ומטגנים עוד 2 דקות.
    מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
    אני חותכת מלבנים מהעלים ומגלגלת לסיגרים, 2 עלים כל פעם כי אם לא, זה נקרע.

    רוטב חמוץ מתוק:

    1/2 כוס קטשופ
    1/2 כוס חומץ
    3/4 כוס מים
    2 כפות מיץ לימון
    1 1/4 כוסות סוכר
    1/2 כוס סוכר חום (לא חייבים, אני שמה הכל לבן)
    3 כפות קמח - להמיס ב1/4 כוס מים קרים קודם

    שמים את הכל חוץ מהקמח במחבת או סיר ונותנים לזה לבעבע 2 דקות.
    מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהרוטב הסמיך.

    חותכים את האגרול לאורך. לא עד הסוף, ושופכים את הרוטב בתוך האגרול.
    מעדן!!
    בתאבון!
     
  22. up

    up משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏3/5/15
    הודעות:
    909
    תודות :
    42
    נקודות:
    29
    אפשר להקפיא?
     
  23. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    מה עשיתי בסוף?
    "סיגר" מילאתי אותם במילוי שקדים טחונים
    יצא טעים יאממיייייייי
    אכלתי 3 כבר...
    מי שתרצה מתכון אעלה. מתכון מאמא שלי טעים מאד!
    ואפיתי בתנור!!!
    תמונות אין לי ...:mad:
     
  24. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    וחלק עשיתי שושני תפוחים כמו בוידאו שהעלו כאן
    יצא מצוין ב"ה
    מצרפת תמונה גרועה (צולמה מפלפון)
     
  25. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    אדל עשיתי את המתכון אבל מילאתי עלי סיגר יצא טעים מאד
    פרות יבשים שמתי גם תמרים חתוכים
     
  26. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    זריזה. אני לא הספקתי היום כלום. עסוקה בפרוייקט רציני שאני חייבת לסיים על המחשב...
    אה, הכנתי 100 קרעפלאך... [יש הרבה שכנות וחברות שמסתמכות עלי....]
     
  27. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    רק 100 ??
    אני מהבוקר ב11 במטבח הכנתי:
    קילו פיתות כוסמין
    שושני תפוחים
    סיגרים
    משולשי בשר טחון עם פרות יבשים
    עופות בתנור ברוטב טריאקי
    מוקפצים ירקות חזה ונודלס ברוטב סויה ודבש
    אורז מלא
    קציצות בשר וירקות
    עיגולי דלורית בתנור
    מרק עדשים (שרק אני אוכלת...:mad:)
     
  28. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    כן- מתוכם רק 15 לבית הפרטי שלי.....
     
  29. ארות

    ארות משתמש פעיל עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏10/8/11
    הודעות:
    1,239
    תודות :
    23
    נקודות:
    54
    כל זה אתם אמורים לאכול מחר???
     
  30. גולדס

    גולדס משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/1/14
    הודעות:
    2,939
    תודות :
    1,413
    נקודות:
    254
    מיקום:
    ירושלים
    בקר, אולי את פנויה עכשיו?...
    אפשר בבקשה את המתכון לסלסלאות פילו במילוי ירקות מוקפצים בנוסח תאילנדי?
    תודה מראש!
     
  31. רותי12

    רותי12 משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏23/3/09
    הודעות:
    8,935
    תודות :
    14,248
    נקודות:
    293
    עיסוק:
    מתמטיקה ואומנות
    סוג מצלמה:
    קנון D
    אנחנו מכינים 3 ארוחות. 2 בערב יו"כ ואחת במוצאי יום כיפור.
    אנחנו עושים ממש סעודה במוצאי
     
  32. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,321
    תודות :
    1,656
    נקודות:
    293
    רותי אפשר לבוא לאכול אצלכם? :)
    איזה תפריטים לערב הצום!
     
  33. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,961
    תודות :
    57,777
    נקודות:
    293
    קעריות פילו ממולאת בחזה עוף מוקפץ בירקות, בסגנון תיאלנדי:

    חבילת עלי פילו.
    ראשית מכינים את הקערות. אפשר להכין גם שבוע מראש ולשמור בארון בקופסא אטומה היטב.

    מפשירים את עלי הפילו במקרר. עובדים מהר כי הם מתייבשים בקלות.
    חותכים ריבועים בגודל 12 ס"מ X 12 ס"מ.
    מניחים ריבוע אחד על משטח ומברישים במעט שמן. מניחים עליו קצת באלכסון ריבוע שני ושוב מברישים בשמן, מניחים שוב באלכסון עוד ריבוע. מתקבל צורה של פרח.
    מניחים בזהירות בתוך תבנית שקעים, מסדרים שיעמוד יפה. באפיה קצת נאבד התצורה אבל זה לא משנה. עוד שיטה היא- להניח הפוך כל תבנית שקעים, כלומר על הבליטה של התבנית ולהוריד את הקצוות לצידי השקע. כך מתקבלת צורת קערה. אופים ב 180 מעלות כ 8-10 דקות עד להזהבה של הפילו. זהירות לא לשרוף.
    מצננים ומפרידים מהתבניות.

    שומרים בצד כאמור למעלה עד לשימוש.

    עוף מוקפץ בירקות:
    2 פרפרים של חזה עוף
    2 בצלים קצוצים
    1 גזר חתוך לגפרורים
    2 פלפלים אדומים
    1 קישוא [לא חובה]
    5 תירס גמדי חתוך לטבעות
    חופן נבטים סיניים
    כוס אננס משומר חתוך לקוביות קטנות

    לרוטב:
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס רסק
    2 כפות רוטב סויה
    3 כפות סוכר חום
    1 כפית מלח
    מעט פלפל שחור
    1 כף קורנפלור

    חותכים את פרפרי החזה עוף לקוביות בינוניות. מקפיצים במעט שמן עד שהם מוכנים. שמים בצד.
    מזהיבים בצל ומוסיפים את יתר הירקות, למעט הנבטים, האננס והתירס הגמדי. מקפיצים רק עד שהירקות לא קשים [לא לרכך מדי] אנחנו רוצים אותם פריכים. מוסיפים תירס גמדי, נבטים ואננס. מוסיפים את העוף.
    מכינים את הרוטב:
    מוהלים את המים עם הקורנפלור ואח"כ מוסיפים את יתר התיבול. שופכים על הירקות והעוף. מקפיצים עוד דקה אחת וזהו.
    שומרים במקרר [אפשר גם יומיים מראש].
    מניחים כל כל צלחת קערה עלי פילו ויוצקים לתוכי מהירוקת והעוף עם הרוטב... מעדן!!!
    מגישים מיד כדי שהפילו לא יתרכך מהמילוי.