כשחשבנו על המרואין\נת הראשונה, הניקית cooKiss עלתה במוחינו מיד.
שם הניק cooKiss - שילוב של cookies ו kiss - עוגיות ונשיקות בהחלט מעלה אסוציאציה של ראיון טעים ומגרה. הריח מדגדג כבר באף.
אך הבכורה לא נמכרה בעד נזיד עוגיות. cooKiss היא משמנה וסלתה של הפורום. משתתפת פעילה שמתכוניה זוכים לפופולריות רבה.
קוקיס, נולדת עם כפית מדידה בפה? מתי ואיפה גילית את הכשרון שלך בבישול ואפייה?
"לא בדיוק", היא משיבה, "אמנם בתור בחורה הייתי שוהה הרבה במטבח, אך מבשלת ברמה הביתית.
לפני כחמש שנים החל החיבור החזק בין המטבח לביני.
מקצועי כהנדסאית אדריכלות, כלל עבודה מול לקוחות, מדידות, היתרי בניה וועדות. ההתעסקות היחידה שלי במטבח הייתה תכנונו.
באחד הערבים חיפשתי סדנא מענינת, רק לצורך הגיוון וקצת יציאה מהבית. עיני נתקלו במודעה על סדנא להכנת נשיקות ממותגות.
וכך", קוקיס מגלגלת עיניה בנוסטלגיה, "בלי ידע מקדים כלל, קפצתי לקצף והוקסמתי מהעולם הצבעוני שנתגלה מול עיני.
התחברתי כל כולי למדפי טרנספר, צבעי המאכל, הצנטרים ושקיות הזילוף.
מאז ועד עצם היום הזה, לא עבר שבוע בלי הכנת נשיקות צבעוניות ומעוצבות.
במקביל, הבנתי שהאדריכלות ואני מתאימים כמו חלמון לקצפת. נפרדו דרכינו והפכתי לעקרת בית במשרה מלאה, גם כיום, אני מקפידה ללכת לסדנאות בתחום הקולינריה. איני מפסיקה ללמוד ולהתחדש".
מהו המטבח עבורך?
"למרות גודלו, או נכון יותר - קוטנו, כיום המטבח הוא החדר העיקרי שלי," משתפת קוקיס.
שעות העבודה - במטבח וודאי,
לפנק את הילדה - אוכל טעים הכי כדאי,
השכנה ממול ילדה - לעוגה היא לא תתנגד מדי,
למורה רוצה להביע תודה - מכינה מאפה מעשה ידי.
מה את הכי אוהבת במטבח?
"את החיבור של המוצרים", ברק התלהבות ניצת בעינים.
"הקסם האלכימי הזה, שמים וקמח בקערה הופכים לבצק. מקציפה חלבון וביצים - תחילה הם תופסים רבע קערה ואחרי עשר דקות הם מגיעים עד למעלה!
עוד לא התרגלתי", הניצוץ בעיניה עדיין בוער, "מתלהבת כמעט כל יום מחדש".
עם מי היית רוצה לבשל?
"השם הראשון שעולה בראשי הוא הרבנית ימימה מזרחי", מפתיעה קוקיס, "אולי בגלל שכל שבוע אני שומעת אותה תוך כדי בישול..."
"השניה", קולה של קוקיס מהורהר, "זו סבתי ע"ה, אימו של אבי. היא וסבי נפטרו יחד בתאונת דרכים שבועיים לאחר הבת-מצוה שלי.
פעמים אני נזכרת פה וגעגועי עולים. הייתי רוצה איתה כמה שעות במטבח".
מהו המאכל האהוב עליך?
הגשם מידפק בחלון, החימום דולק בלי הפסקה ותשובתה של קוקיס משלימה את החויה החורפית:
"אוכל חם", היא משפשפת את כפות ידיה זו בזו, "מרקים למיניהם. החביב עלי הוא מרק אפונה".
דמיון המטבח החמים ומעלה האדים בהחלט מגרה את כל החושים. אכן, אין כמו מרק חם בחורף.
איזה מאכל טרם ניסית ואת רוצה לנסות?
"מאפים בסגנון קדאיף\כנאפה\בקלאווה החלו לאחרונה לקרוץ לי, אך לא טעמתי מהם עדיין..."
מה נוכל תמיד למצוא אצלך במטבח?
"דליים של 5 קילו מחית נוגט, ו10 קילו ריבת חלב.
בנוסף, 10 קילו של שוקולד מריר..."
מה לא יכנס לעולם למטבח שלך?
"רגל קרושה (גאלע)".
איזה מתכון / פוסט בנושא אוכל שפרסמת בפרוג זכה לתהודה?
"לפני כשנה הכנתי מארז גדול מאד ומושקע לשבת גיבוש בחיידר של בני" קוקיס נזכרת "שיתפתי את המארז בפוסט. אני חושבת שהוא זכה לתגובות רבות ולפידבק חם וחיובי".
לסיום קוקיס מעניקה תשורה לקוראים- טיפ מהמזווה האישי:
"לנסות לנסות ושוב לנסות. גם אם בפעם הראשונה הכל נדפק חוץ מהשניצל - שבע יפול בצק וקם.
למדתי בין היתר אצל קונדיטורים מקצוענים ונחשבים מאד, וגם בארזים לפעמים נופלת הקצפת. אל יאוש - גם אם תוצאות המאמצים הם בגדר וכדי בזיון וקצף - בסופו של התהליך הסבלנות משתלמת, והתוצאה שווה את המאמצים.
מאחלת לכולכם הצלחה. שתראו במעשה ידיכם רק ברכה".
שם הניק cooKiss - שילוב של cookies ו kiss - עוגיות ונשיקות בהחלט מעלה אסוציאציה של ראיון טעים ומגרה. הריח מדגדג כבר באף.
אך הבכורה לא נמכרה בעד נזיד עוגיות. cooKiss היא משמנה וסלתה של הפורום. משתתפת פעילה שמתכוניה זוכים לפופולריות רבה.
קוקיס, נולדת עם כפית מדידה בפה? מתי ואיפה גילית את הכשרון שלך בבישול ואפייה?
"לא בדיוק", היא משיבה, "אמנם בתור בחורה הייתי שוהה הרבה במטבח, אך מבשלת ברמה הביתית.
לפני כחמש שנים החל החיבור החזק בין המטבח לביני.
מקצועי כהנדסאית אדריכלות, כלל עבודה מול לקוחות, מדידות, היתרי בניה וועדות. ההתעסקות היחידה שלי במטבח הייתה תכנונו.
באחד הערבים חיפשתי סדנא מענינת, רק לצורך הגיוון וקצת יציאה מהבית. עיני נתקלו במודעה על סדנא להכנת נשיקות ממותגות.
וכך", קוקיס מגלגלת עיניה בנוסטלגיה, "בלי ידע מקדים כלל, קפצתי לקצף והוקסמתי מהעולם הצבעוני שנתגלה מול עיני.
התחברתי כל כולי למדפי טרנספר, צבעי המאכל, הצנטרים ושקיות הזילוף.
מאז ועד עצם היום הזה, לא עבר שבוע בלי הכנת נשיקות צבעוניות ומעוצבות.
במקביל, הבנתי שהאדריכלות ואני מתאימים כמו חלמון לקצפת. נפרדו דרכינו והפכתי לעקרת בית במשרה מלאה, גם כיום, אני מקפידה ללכת לסדנאות בתחום הקולינריה. איני מפסיקה ללמוד ולהתחדש".
מהו המטבח עבורך?
"למרות גודלו, או נכון יותר - קוטנו, כיום המטבח הוא החדר העיקרי שלי," משתפת קוקיס.
שעות העבודה - במטבח וודאי,
לפנק את הילדה - אוכל טעים הכי כדאי,
השכנה ממול ילדה - לעוגה היא לא תתנגד מדי,
למורה רוצה להביע תודה - מכינה מאפה מעשה ידי.
מה את הכי אוהבת במטבח?
"את החיבור של המוצרים", ברק התלהבות ניצת בעינים.
"הקסם האלכימי הזה, שמים וקמח בקערה הופכים לבצק. מקציפה חלבון וביצים - תחילה הם תופסים רבע קערה ואחרי עשר דקות הם מגיעים עד למעלה!
עוד לא התרגלתי", הניצוץ בעיניה עדיין בוער, "מתלהבת כמעט כל יום מחדש".
עם מי היית רוצה לבשל?
"השם הראשון שעולה בראשי הוא הרבנית ימימה מזרחי", מפתיעה קוקיס, "אולי בגלל שכל שבוע אני שומעת אותה תוך כדי בישול..."
"השניה", קולה של קוקיס מהורהר, "זו סבתי ע"ה, אימו של אבי. היא וסבי נפטרו יחד בתאונת דרכים שבועיים לאחר הבת-מצוה שלי.
פעמים אני נזכרת פה וגעגועי עולים. הייתי רוצה איתה כמה שעות במטבח".
מהו המאכל האהוב עליך?
הגשם מידפק בחלון, החימום דולק בלי הפסקה ותשובתה של קוקיס משלימה את החויה החורפית:
"אוכל חם", היא משפשפת את כפות ידיה זו בזו, "מרקים למיניהם. החביב עלי הוא מרק אפונה".
דמיון המטבח החמים ומעלה האדים בהחלט מגרה את כל החושים. אכן, אין כמו מרק חם בחורף.
איזה מאכל טרם ניסית ואת רוצה לנסות?
"מאפים בסגנון קדאיף\כנאפה\בקלאווה החלו לאחרונה לקרוץ לי, אך לא טעמתי מהם עדיין..."
מה נוכל תמיד למצוא אצלך במטבח?
"דליים של 5 קילו מחית נוגט, ו10 קילו ריבת חלב.
בנוסף, 10 קילו של שוקולד מריר..."
מה לא יכנס לעולם למטבח שלך?
"רגל קרושה (גאלע)".
איזה מתכון / פוסט בנושא אוכל שפרסמת בפרוג זכה לתהודה?
"לפני כשנה הכנתי מארז גדול מאד ומושקע לשבת גיבוש בחיידר של בני" קוקיס נזכרת "שיתפתי את המארז בפוסט. אני חושבת שהוא זכה לתגובות רבות ולפידבק חם וחיובי".
לסיום קוקיס מעניקה תשורה לקוראים- טיפ מהמזווה האישי:
"לנסות לנסות ושוב לנסות. גם אם בפעם הראשונה הכל נדפק חוץ מהשניצל - שבע יפול בצק וקם.
למדתי בין היתר אצל קונדיטורים מקצוענים ונחשבים מאד, וגם בארזים לפעמים נופלת הקצפת. אל יאוש - גם אם תוצאות המאמצים הם בגדר וכדי בזיון וקצף - בסופו של התהליך הסבלנות משתלמת, והתוצאה שווה את המאמצים.
מאחלת לכולכם הצלחה. שתראו במעשה ידיכם רק ברכה".