דיון פותחים שולחן - ראיון מעורר תאבון והפעם מעבר לים

אלישבע10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
חם מאד בחוץ. המצח נוטף זיעה, המזגן פועל 24 שעות ברצף ומעביר גלי קור מרעננים והמקפיא מלא בקרטיבים וגלידות.
כך, עם אבטיח ביד, ישובה נינוחה במרפסת ביתה אשר בבואנוס איירס אני תופסת את @Niños לשיחה קצרה.
Mucho gusto Ninos.

Niños, כבר מילדות קראו לך הטבחית הקטנה או שגילית את אהבתך למטבח רק בהמשך?
גדלתי בקהילה החאלבית בארגנטינה. שם כבר מגיל קטן מקובל להכנס למטבח ולהתחיל לאפות. חברותי היו רצות מבית הספר הישר למטבח. את הקוקוש (כמין רוגעלך) שהן הכינו במו ידיהן הן הביאו לכיתה, בה נערכה תערוכה קולינרית לתפארת.
בהפסקות, חברותי לא החליפו בולים, מפיונים או מדבקות של הלו קיטי אלא ישבו רגל על רגל והחליפו מתכונים כמו נשים כבודות בגינה.
בימי ראשון, היום החופשי, התאספו כל בנות המשפחה אצל הסבתא ואפו בצוותא. כמו כן, בעת שמחה משפחתית ביתה של בעלת השמחה הפך למאפייה. כל הבחורות אפו עוגות וקינוחים לתפארת.
לעומתן, אני, שבאתי מבית אשכנזי, לא גדלתי עם חיבור עמוק כל כך למטבח. המנטליות אצלנו הייתה שונה. סבתי למדה מחשבים, ובעת הצורך קנתה מאפים מוכנים.
לאחר בת המצווה שלי ביקשתי גם אני ללמוד את רזי האפייה, כדי לא להיות שונה. אמי דרבנה אותי להכין שוקולדים, פשוטים וטעימים הדורשים סבלנות רבה, וכילדה - הייתה לי ממנה בשפע.
כיום, אני נשואה לבעל מהקהילה החלאבית. ביתי בת השמונה נושאת עיניים ליום בו תכין את הקוקוש לבדה!"

מהו המאכל האהוב עליך?
"אוהו, זה קל", היא צוחקת "כמובן אמפנדס ולחמג'ין.
לחמג'ין הוא מאפה מן המטבח הסורי חלבי - מעין פיתה ומעליה תערובת של בשר טחון, בצל, ועגבניות.
נקראת גם לחמה בעג'ין. לחמה בערבית בדיאלקט סורי הוא בשר.
הלחמג'ין החלאבי הוא מתוק יותר. ולעומתו הלחמג'ין השאמי הינו חמוץ עם הרבה לימון.
האמפנדס אלו כיסנים מהמטבח הדרום אמריקאי ההמולאים בבשר טחון, ביצים קשות
ובשלל מילויים אחרים. מרדדים אותם עד דק וסוגרים בצורה אומנותית".
1581422787451.png


איזה מאכל טרם ניסית ואת רוצה לנסות?
Niños נאנחת , "האכילה שלי מושפעת ממצב הרוח וכולנו הרי יודעים שאכילה רגשית היא עתירת קלוריות.
כיון שאי אפשר לתת לחתול לשמור על השמנת ובטח לא להכין אותה, הפכתי למומחית בהכנת מאכלים טעימים שלא משמינים.
מכרותי שבדיאטה יודעות כבר יודעות ששווה לעוף עד אלי בשביל העוף שלי והפשטידות הבריאות".

עם מי תרצי לבשל?
"סבתא רקל של בעלי", Niños עונה מידית "סבתא רקל היא מכובדת מאד, ויש לה מאפיה בסגנון ביתי. השבט כולו ירש ממנה את הידים הטובות לאפייה ובישול, וכן" ,היא קורצת - "גם הגברים. חמי מבשל מאכלים מגוונים ומקוריים וגם בעלי לא נפל רחוק מהתנור. האמפנדס, לחמג'ין, הבורקס והבויוס שלו הם מעדנים של ממש.
בערב לביבות האחרון הכינה סבתא רקל שולחן מיוחד במינו. שיר חובר לרגל הארוע והושר במקהלת הנכדות בו הן מהללות ומשבחות את סבתא שלימדה אותן את כל רזי האפייה.
הלוואי ויכולתי, אני הקטנה, לבשל יחד איתה וללמוד ממנה יד ביד את הקסם המיוחד הזה".

מהו המטבח עבורך?
"כמי שמתגוררת באזור לא יהודי, ורואה את המסעדות המלאות באנשים לאורך כל שעות היממה, המטבח מסמל בעיני את האם היהודיה. זו שעמלה יומם ולילה, הטורחת שעות רבות בהכנת אוכל טעים ומזין לבעלה וילדיה, מחפשת מתכונים מיוחדים לפסח, או מכינה משלוחי מנות.
וביום שישי - מכינה ברבורים, שלו ודגים וכל מיני מטעמים כדי לכבד את השבת".

מה את הכי אוהבת במטבח?
"דרך המטבח יש לי הזדמנות לפנק ולהשקיע בבני הבית. להכין לכל אחד את המאכל האהוב עליו. במטבח אני מקדישה שעת איכות לילדי. שם אני מסבירה באילו תבלינים יש להשתמש, מדגימה איך לרדד בצק, נותנת להם להתנסות יחד איתי בהכנת מטעמים ערבים".

איזה מתכון / פוסט בנושא אוכל שפרסמת בפרוג זכה לתהודה ?
"לצערי, אי ידיעת שפת העברית על בוריה עומדת בעוכרי.
בשיתוף מתכונים, ההוראות צריכות להיות ברורות והרכיבים מדויקים. לתרגום של גוגל אין הבנה מינימלית בשטרודל וקוגל, ועל כן המתכון עלול להיות מוטעה".
כמייצגת את ציבור הקוראות אין לי אלא להצטער על כך. Qué lástima .

מה נוכל תמיד למצוא אצלך במטבח?
"כל מה שקשור לאוכל דיאטטי, כמו סטביה להמתקת האוכל או סיר לחץ חשמלי להכנת מרקים שונים".

מה לא יכנס לעולם למטבח שלך?
"הכל ייכנס בשמחה פרט לשום. בעלי מאוד רגיש לריח. כבר מהכניסה לבית הוא יכול לזהות באיזה סלט מעורב שום. לכן מתכון שבו רשום שום שווה בעיני כקליפת השום".

לסיום - טיפ קטן מהמטבח:
"בחנות הכשרה שליד ביתי, הנקראת EMPANADERIA (אם קראתן עד לפה אתן בטח מבינות למה...) מוכרים אמפנדס מסוגים שונים. מה שגורם לה להיות יחודית בעיני הוא הרוטב שמונח בתוך האמפנדס.
במשך זמן רב חיפשתי דרך לסגור את הבצק לאחר הכנסת הרוטב הנוזלי.
כאוהדת מושבעת של האמפנדס לא התייאשתי וחיפשתי פתרון, ואכן - יגעתי ומצאתי - אני מקפיאה את המילוי מראש, ובעודו קפוא אני ממלאה במהירות את הבצק לפני שהרוטב יתחמם".
אני מסיימת את הראיון המרתק עם ד"ש חם ורותח לארץ הקודש ותושבותיה. מסרתי.
Muchas gracias!

הדרכה מצולמת - הכנת אמפנדס
image (74).png


image (1) (1).png
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ראיון מרתק בהחלט.
עם ניחוח חו''לי כזה....

מעניין, אמא שלי גדלה בדרום אמריקה ובמטבח שלה יש הרבה מאכלים משם
אבל אמפאנדס מעולם לא טעמתי.
אני אשאל אותה על זה....
אמפאדס זה המאכל. חברתי הטובה היא ברזילאית ואני כחובבת בצקים ועוד ממולאים הייתי חוגגת.
 

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@Niños יקרה איזה יופי של ראיון!
אפשר לשאול איך את סוגרת כ''כ מקצועי ויפה את המאפה המקסים הזה??
זה לא קשה, זה פרקטיקה.
רק שלהתחיל עם בצק ביתי צריך שהבצק יצא מאוד נח לעבוד איתו.
לא יןדעת איך להסביר בעברית....
כשמקפלים את העיגול. מהדקים רק טיפה בקצה, ומעל זה מקלפי שוב בקצה. ככה שוב עד הסוף.... הייתי מובנת?
 

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
היה ראיון מקסים, מאוד נהנתי.
@אלישבע10 מקצועית.... לא כותבת סתם. מבררת, חוקרת, כותבת לעניין. כל ארגנטינאית טיפוסית תזדהה עם הראיון. מה שלא קורה הרבה פעמים בעיתונים שמסיפור דרום אמריקאי למציאות לא מתאים בכלל.
ותודה ל מנהלות המקסימות hbecker@ ו shira bira@ על האירוח הנפלא,

מחכה להמשך...
 

מלכה123

משתמש מקצוען
טוב, לא מצליחה לתייג.. אז נביא ציטוט
מחכה להמשך...
היה מרתק! גם אני מחכה לאיזשהו מתכון דרום אמריקאי עסיסי (לא חשוב הדיוק בעברית, מקסימום נתקן אותך..)
ו @אלישבע10 את כתבת מיקצועית ומרתקת!
 

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טוב, לא מצליחה לתייג.. אז נביא ציטוט

היה מרתק! גם אני מחכה לאיזשהו מתכון דרום אמריקאי עסיסי (לא חשוב הדיוק בעברית, מקסימום נתקן אותך..)
ו @אלישבע10 את כתבת מיקצועית ומרתקת!
להמשך התכוונתי לעוד ראיונות.
בדיוק היום עשיתי עם הבן שלי קוקוש. פעם הבאה אצלם ב"ה. זה מאוד פשוט...ועושים את זה מהר
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
תודה, הראיון מרתק.

יש אפשרות לנעוץ אשכול עם לינקים לכל הראיונות?
ואגב, ראית שיש ב"לבית" של המבשר מדור שמראיינים בו נשים מתוך המטבח שלהן?
 

אורח(ת)בעולם

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ראיון מתוק של אישה מתוקה! והכתיבה מרתקת!
לגמרי מתחשק לי איזה אמפנדס חם...
יש לי המון שכנות שמוצאן מארגנטינה אבל טרם זכיתי לטעום אחד כזה אותנטי.
אולי את שכנה של אחותי, נגיד לה להביא לך לטעום ;) , בדיוק ביום חמישי היא עשתה... (עאלק עשתה, שלחנו לה את הבצק מארגנטינה, היא רק מילאה.. חח)
 

תמר21

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה! מרגש מאד!!
ניחוח חם מעבר למטוס / ים... אבל נשמע טרי ומענין.
מתחילה להצטער על זה שאין אפשרות להנות ממתכונים שלך, אולי ננסה לשתף פעולה בע"ה? :)
ואגב, איפה האלפחורס, הם לא נמצאים במטבח שלך?
ציפיתי לאיזכוור שלו :)
 

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תודה! מרגש מאד!!
ניחוח חם מעבר למטוס / ים... אבל נשמע טרי ומענין.
מתחילה להצטער על זה שאין אפשרות להנות ממתכונים שלך, אולי ננסה לשתף פעולה בע"ה? :)
ואגב, איפה האלפחורס, הם לא נמצאים במטבח שלך?
ציפיתי לאיזכוור שלו :)

האמת שאז הייתי עושה אלפחורס, אבל את האמת שאצלינו זה כמו חטיף הכי זול, וזה מגיע בשקית אישית, לא צריך קרור ואפשר למצוא בכל קיוסק בהכשר מהודר. ובמכולת הכשרה יש הרבה סוגים, אלפחורס מצופה בשוקולד לבן, או במילוי חלווה,זה מאוד טעים וגם יותר זול מלאפות אני בעצמי.
אז.... בזמן האחרון אני פחות משקיעה באלפחורס. אולי לאירועים מיוחדים. חברות שלי אופות בבית והבעלים מוכרים בכוללים שזה במקום ארוחת בוקר.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
@Niños היקרה תמיד כיף לקרוא מה שאת מספרת ...
אני גם מאד אוהבת להכין את המאכלים שצינת לחמא באג'ון וכו
לגבי האמפנדס לפעמים אני גם מרגישה שהמילוי קצת כבד ויבש אשמח אם יש לך טיפים או מתכון למילוי עם רוטב
 

Niños

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@Niños היקרה תמיד כיף לקרוא מה שאת מספרת ...
אני גם מאד אוהבת להכין את המאכלים שצינת לחמא באג'ון וכו
לגבי האמפנדס לפעמים אני גם מרגישה שהמילוי קצת כבד ויבש אשמח אם יש לך טיפים או מתכון למילוי עם רוטב
תודה!
כבר בקשו ממני הרבה, גם את צורת האמפנדס וגם מילויים. באישי ופה, אז אני צריכה לשבת ולעבוד על זה. השבוע התחילו הלימודים ויהיה לי זמן יותר לכתוב.
בינתיים מילוי אגנטינאי מקורי לאמפנדס:
לטגן בצל עם אורגנו.
להוסיף בשר טחון עם רוטב עגבניות עד שיתבשל.
להוציא מהגז ולהוסיף ביצה קשה חתוכה לחתיכות קטנות ואפשר להוסיף זיתי
ם( אני אוהבת שהמילוי נראה ססגוני וצבעוני).
אפשר להכניס למקפיא שהמילוי יתקשה בגלל הרוטב. ככה יתקבל אמפנדס עם מילויברוטב.

אפשר לעשות מעוף, בשר גולש עם מלפפון חמוץ, מטונה, וכל מיני ירקות פרווה וחלבי. אצלי אוהבים מחצילים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה