מידע שימושי פורום צליאק

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י משה גל, ‏8/8/18.

  1. יעקב מנחם

    יעקב מנחם משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏8/2/19
    הודעות:
    0
    תודות :
    44
    נקודות:
    12
    לכל משפחות רגישי הגלוטן הוותיקים וחדשים,
    לכל הנמנעים מלאכול גלוטן מסיבה זו או אחרת..
    נאחל לכם שנה טובה ומתוקה,
    שפע בריאות איתנה,
    בשורות טובות ישועות ונחמות.
    משפחת צילאק בקהילה

    עיזרו לנו להמשיך לסייע לרגישי הגלוטן https://www.kesherhk.info/kehilot/#!/Label/11716/moked=virtual IMG-20190926-WA0088.jpg
     
    פילפלית, נ.ו.ה, דוא"ר ישר ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  2. ציפי ציפי

    ציפי ציפי משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏23/2/16
    הודעות:
    0
    תודות :
    19
    נקודות:
    2

    נכון
    וקשה מאד לאבחן למי כן ולמי לא בלי לאכול ברצף ולעשות בדיקות דם וכו'
    אני למשל קיבלתי המלצה מרופא להימנע בגיל הגדילה ולנסות כשיהיו גדולים יותר
    נותנת רק בזמנים מיוחדים כמו ליל הסדר וכו'
    וכל זה רק לשיבולת שועל שגדלה בנפרד מהחיטה ולא זו הרגילה
     
    יעקב מנחם מודה על התגובה.
  3. יעקב מנחם

    יעקב מנחם משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏8/2/19
    הודעות:
    0
    תודות :
    44
    נקודות:
    12
    ההמלצה של רוב הרופאים היא להפקיד חצי שנה עד שנה לגמרי ואז לנסות שיבולת שועל ולבדוק מה ההשפעות על הגוף ומה התוצאות בבדיקות דם
     
  4. ציפי ציפי

    ציפי ציפי משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏23/2/16
    הודעות:
    0
    תודות :
    19
    נקודות:
    2

    את ההמלצה קיבלנו מפרופ' מיכאל וילשנסקי
     
    יעקב מנחם מודה על התגובה.
  5. נ.ו.ה

    נ.ו.ה משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏24/1/19
    הודעות:
    2
    תודות :
    69
    נקודות:
    14
    אני מחפשת רופא גסטרו מומחה לילדים
    בירושלים מאוחדת
    להתיעצות עבור הבן שלי שמעקב גובה ומשקל מתחת לנורמה,
    בבדיקות דם יצא צליאק שלילי,
    בעלי עם צליאק.
    אשמח להמלצות
     
  6. רחל305

    רחל305 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏30/10/17
    הודעות:
    18
    תודות :
    56
    נקודות:
    14
    מאוד רוצה לעשות מתכון של עוגה שהבסיס שלו הוא ביסקויטים חתוכים גם עם שוקולד מומס ועוד.
    מחפשת תחליף לביסקויטים בעוגיות ללא גלוטן.
    יש דבר כזה?
    רעיונוות?
    הטעם של הבסקויטים בחתיכות גסות עם השוקולד מאוד מורגש, צריכה משהו במקום שלא יפחית מהטעם.
    תודה מראש לכל העונות!
     
  7. נ.ו.ה

    נ.ו.ה משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏24/1/19
    הודעות:
    2
    תודות :
    69
    נקודות:
    14
    יש לפתיבר בסקויטים ללא גלוטן
     
    רחל305 מודה על התגובה.
  8. Ruty Kepler

    Ruty Kepler Moderator מנהל כתיבה ספרותית פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏13/8/14
    הודעות:
    6,937
    תודות :
    39,642
    נקודות:
    240
    עיסוק:
    ראיית חשבון, כתיבה ספרותית, כתיבה עיתונאית
    סוג מצלמה:
    G9
    הביסקוויטים של אוסם ללא גלוטן, מהממים ותואמים למקור.
     
    shira bira ו-רחל305 מודים על התגובה.
  9. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,455
    תודות :
    28,996
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    יש לי מתכון לטארט חלבי על בסיס ביסקויטים טעים מאד.
    @פרקטית ניסתה בגרסה נטולת גלוטן ודיווחה על תוצאה חיובית.
    אם יש ביקוש אעלה לפה.
     
    Hola! מודה על התגובה.
  10. רחל305

    רחל305 משתמש רשום

    הצטרף:
    ‏30/10/17
    הודעות:
    18
    תודות :
    56
    נקודות:
    14
    אש
    אשמח מאוד!
    אם יש תמונה אשמח עוד יותר:)
     
    shira bira מודה על התגובה.
  11. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,455
    תודות :
    28,996
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לצערי אין לי תמונה.
    אם אכין בשבת אעלה.
    בכל אופן , הנה המתכון:

    טארט שוקולד לבן מושלם

    מידות:
    כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

    כלים:
    תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
    סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

    רכיבים:
    לקלתית ביסקוויטים:
    200 גרם ביסקוויטים וניל.
    1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
    100 גרם חמאה מומסת

    למלית שוקולד לבן .
    200 גרם שוקולד לבן איכותי
    300 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
    40 גר' חמאה
    1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
    1 ביצה L טרופה היטב

    לציפוי:
    1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
    100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

    לקישוט:
    פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

    אופן ההכנה:

    מכינים קלתית:

    1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
    2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים היטב את הביסקוויטים והאגוזים.
    3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
    4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
    5. מצפים את תבנית הפאי בנייר כסף מבחוץ.
    6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב.
    7. מעבירים למקפיא לעשרים דקות לפחות.

    בינתיים מכינים את המלית:

    1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
    2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
    מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
    3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
    5. אופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
    מצננים היטב.

    בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

    1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
    2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
    ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
    2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי.
    3. מקשטים באחת מן ההצעות.
    4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה.

    אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

    יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.
     
    פילפלית, Hola!, רחל305 ומשתמש נוסף מודים על התגובה.
  12. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,053
    תודות :
    3,064
    נקודות:
    174
    אכן - ניסיתי אבל מתערובת שנקראת פרורי עוגה ללא גלוטן - נראה לי שקניתי אותה במכירה של צליאק בקהילה.
     
    shira bira מודה על התגובה.
  13. Hola!

    Hola! משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי כתיבה ספרותית איור וציור מקצועי מוזיקה ונגינה

    הצטרף:
    ‏3/5/19
    הודעות:
    1,054
    תודות :
    5,174
    נקודות:
    247
    עיסוק:
    איור מקצועי
    מיקום:
    צפון הארץ
    סוג מצלמה:
    80D Canon
    עוגה מקמח שקדים בטעם שוקולד – קלה להכנה, עסיסית וטעימה להפליא. (ללא גלוטן כמובן....):)


    [​IMG]

    תבנית אינגליש קייק

    מצרכים:

    2 ביצים

    חצי כוס (100 ג') סוכר

    שליש כוס (65 ג') שמן

    חצי כפית (3 מ"ל) תמצית וניל

    רבע כוס (60 מ"ל) מים

    כוס (100 ג') קמח שקדים

    2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

    כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

    שליש כוס (30 ג') קוקוס

    ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים





    אופן ההכנה:


    -מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

    -מערבבים בעזרת כף או מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומים ומערבבים.

    -בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קקאו, קוקוס ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

    -יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

    -בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם כף מים וכף שמן וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה כ-5 דקות לאחר שיצאה מהתנור.


    בתיאבון!!!:):)
     
  14. אפי88

    אפי88 משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏10/5/17
    הודעות:
    137
    תודות :
    94
    נקודות:
    29
    שלום,
    אני מחפשת משהו/משהי/מקום מסוים שניתן להזמין ממנו עוגת יומולדת ללא גלוטן
    עדיפות לתעודת כשרות מסודרת.
     
  15. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,053
    תודות :
    3,064
    נקודות:
    174
    סייבר מודה על התגובה.
  16. סייבר

    סייבר משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏5/2/19
    הודעות:
    7
    תודות :
    366
    נקודות:
    54
  17. chh

    chh משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏11/3/19
    הודעות:
    24
    תודות :
    106
    נקודות:
    44
    עיסוק:
    מזכירות, עיצוב גרפי
    מיקום:
    אשדוד
    קניתי כמות של לחמניות שיבולת שועל ללא גלוטן שברכתו המוציא (קסטנבוים, מהחנות ברח' ירושלים) ולאחר שאכלתי כמה אמרו לי שזה לא טוב לי.
    עכשיו נתקעתי עם 5 אריזות של לחמניות וכן שקית קמח שיבולת שועל ללא גלוטן וקסנטן גאם.
    זה בבני ברק ברח' הר סיני, אזור הכניסה לעיר.
    אם מישהו מעוניין נא ליצור קשר 0548591479
     
  18. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,455
    תודות :
    28,996
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    sara100 מודה על התגובה.
  19. שואפת ליותר

    שואפת ליותר משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/4/17
    הודעות:
    525
    תודות :
    2,600
    נקודות:
    149
    אפשר עזרה עם בדיקות דם?
    עד התור לרופאה :) מרוב מידע באינטרנט הלכתי לאיבוד
    מה זה ANTI TTG IGA MULTIPLEX?
    ומה זה ANTI DGP IGA MULTIPLEX?
     
  20. בישהש

    בישהש משתמש צעיר עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/8/10
    הודעות:
    491
    תודות :
    51
    נקודות:
    39
    תודה על המתכון המפורט והתמונה המגרה!
    האם יש הבדל גדול בין שקדים טחונים לקמח שקדים?
     
    Hola! מודה על התגובה.