פורום צליאק

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הלחמניות של אריאל שקונים במכירה של הציליאק הן אצלינו פתרון מעולה לארוחת בוקר וערב.
בנוסף אפשר לטגן את הפריכיות - מרסקים 2 פריכיות, מערבבים עם ביצה ותבלינים ומטגנים - יוצא ממש טעים וגם משביע.
יש גם לחמיות ללא גלוטן של אוסם.
עוד לא הזדמן לנו להגיע למכירה. הלחמניות טעימות מהקפאה? טעימות כשהן לא בטוסט? כי הלחמניות של אושר עד טעימות לה רק כטוסט עם המון גבינה צהובה.
לגבי הפריכיות - באמת ראיתי פה רעיון של פריכיה מטוגנת וזה די הולך. אבל לארוחת בוקר לגן או ליציאה זה לא מתאים.
את הלחמית היא לא אוהבת לצערי.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אשמח לקבל את המתכון.
תודה מראש.
פיתות:
חצי קילו קמח
כף שמרים
3 כפות סוכר
כפית מלח
לערבב
להוסיף:
2 כוסות מים חמימים
ביצה
רבע כוס שמן
לערבב, יוצא בנק חצי נוזלי.
ליצור עיגולים בכף על נייר אפיה, לאפות אחרי התפחה. אפשר גם במחבת של פיתות-לא ניסיתי, אין לי.

לחם:
200 גרם קמח קונדיטור
100 גרם קמח תפוחי אדמה
5 גרם שמרים
½ כוס שמן
1 כפית שטוחה של מלח
קורט סוכר
1 ביצה
¾ כוס מים
בקערה בינונית, מערבבים את הקמחים עם השמרים, מלח וסוכר ומניחים בצד.
בתוך קערת מיקסר, טורפים את השמן, ביצה ומים, מוסיפים את המוצרים היבשים ומערבבים היטב למשך 4 דקות.
יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית אינגליש קייק, מעל נייר אפייה כמובן ומניחים בצד למשך שעתיים.
כעת מכניסים את הלחם לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, לאחר הכנסת התבנית מורידים ל-160 מעלות.
אופים את הלחם למשך 30 דקות, עד שהוא מקבל צבע מעט זהוב.
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הבעיה הכי קשה זה ארוחת בוקר.
כרגע אצלי הולך לחם טף (מהמאפיה בחיפה)
או פריכיות אבל יותר סוגים שונים, לא כ"כ הרגילים הפשוטים.
 

טובי ג

משתמש צעיר
עוגיות מעולות - גם ללא גלוטן - מתאים לעוגת מספרים
4 כוסות קמח
1 מרגרינה
2 ביצים
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
¾ כוס סוכר
לערבב את כל הרכיבים במיקסר.

ניתן להוסיף כף קקאו לחצי מהתערובת ולגוון בהכנת העוגיות.

ליצור עוגיות לא גדולות ולאפות כ 18 דקות 180 מעלות.

תודה! הכנתי בצק וקרצנו לה צורות, יצא ממש מצוין
 

טובי ג

משתמש צעיר
מרפרוף על האשכול אני מבינה שיש איזו חנות ייחודית בחיפה, אפשר לקבל קצת יותר פרטים? מה איפה באיזה כשרות?

הפסטה שהיתה במכירה האחרונה של צליאק בקהילה מאד מאד מוצלחת! עד היום היה לנו רק פסטה לבנה ודביקית שלא מתקרבת לפסטה הפשוטה, והפסטה החדשה יוצאת ממש דומה לרגיל. תודה לצליאק בקהילה על היוזמה הברוכה!
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ההכשר חוג חתם סופר בני ברק
זה בחיפה- מאפיה שמוכרת לחמים בורקסים רוגלאך עוגיות לחמניות גבטות.
יש מוכנים ויש בצקים לאפיה.

@טובי ג אין לי מושג על איזה פסטה את מדברת- מבחינתי הפסטה המוצלחת זה הפסטה של ברילה.
 

טובי ג

משתמש צעיר
איפה קונים פסטה של ברילה?
הפסטה שהזכרתי היא מחברת התבלין, תבליני אלעזר, ומבירור הוא מייבא את זה עם צליאק בקהילה. (הבנתי נכון?)
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פסטה של ברילה- באושר עד ביש חסד
 

טובי ג

משתמש צעיר
תודה. הכשרות קצת פחות מקובלת... גם הפסטה של ברילה כנראה.
הפסטה של התבלין בהכשר העדה"ח
 

טובי ג

משתמש צעיר
מה דעתכם על המידע בקובץ המצורף? מישהו שמע על זה פעם?
 

קבצים מצורפים

  • צליאק מחובר.pdf
    KB 377.7 · צפיות: 52

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מה דעתכם על המידע בקובץ המצורף? מישהו שמע על זה פעם?
אני יודעת שכמה חברות תרופות משקיעות מחקר בשביל לפצח את החידה הזו בדיוק:
איך מייצרים את האנזים החסר אצל הצליאקים באופן מלאכותי.
(לאנשים שלא יכולים לפרק לקטוז הצליחו כבר לפצח את האתגר. יש להם כדור כזה בדיוק, שלוקחים ביחד עם החלב והוא מתפרק לו בשקט).
נורא מוזר לי לחשוב שפריצת הדרך הגיעה דווקא כתוסף מזון ולא כתרופה רשומה.
:rolleyes:
אבל אולי?

נ.ב. כל עוד זה לא תרופה רשומה, לא ברור מי מוכן לקחת סיכון כזה.
 

yeudithe

משתמש רשום
מחלת צליאק (CD), הפרעה אוטואימונית המסומנת על ידי פגיעה ברירית המעי הדק, ניתנת לטיפול רק על ידי ביצוע דיאטה ללא גלוטן (GF). הסרת הגלוטן פועלת מכיוון שגלוטן הוא החלבון שהגוף מגיב אליו בכדי להתחיל בתגובה הדלקתית הפוגעת במעי הדק.
אבל, זה קשה יותר ממה שזה נשמע.
מכיוון ששמירה על דיאטה GF היא מאתגרת, אנשים הסובלים ממחלת צליאק מייחלים לטיפולים שיכולים לעזור להם להרחיק גלוטן ממערכותיהם. אלה יעבדו, להלכה, על ידי השפלת כל הגלוטן שנכנס במקרה לתזונה שלהם, ביודעין ובין שלא בטעות.
למרבה הצער, אף אחת מהטיפולים הללו לא קיימת כיום. למרות זאת, חברות מסוימות מנסות להרוויח מהרעיון הזה על ידי שיווק תוספי מזון שנראים ונשמעים כי ישפיעו על הגלוטן - אך לא הוכח שהם עושים זאת.
קבוצה ממרכז המחלות צליאק במרכז הרפואי של אוניברסיטת קולומביה פרסמה מאמר שנסקר לאחרונה על סוגים אלה של מוצרים שנמכרים. הם מצאו ארבע עשרה חברות שמוכרות את התוספים הללו. למרות ששמות התוספים מרמזים כי הם משפילים את הגלוטן - זה קל לומר מאשר לעשות.
מבנה הגלוטן מורכב מאוד, בגלל תכולת הפרולין הגבוהה שלו. לכן זה לא מסוגל לפרק פרוטאזות (אנזימים המפרקים חלבונים) כמו חלבונים אחרים. כמו כן, שברי הגלוטן המגיבים עם המעי הדק ומפעילים את מערכת החיסון הם נתחי חצי מבוטל. לכן, על מנת להפחית את התגובה החיסונית, יש לפרק גלוטן לשברים קטנים להפליא (קצרים מתשע חומצות אמינו) או כמעט לחלוטין.
בהיעדר אנזים ידוע שיכול להשפיל גלוטן, החוקרים בדקו מקרוב את מה שמוצע ברשת. הם מצאו 14 מוצרים וחפרו דרך אתרי האינטרנט שלהם, תוויות מוצרים ומידע נוסף כדי לברר מה הם ולהעריך אם הם יכולים לעבוד.
כל הארבעה עשר הם תוספי אנזימים זמינים מסחרית זמינים בארצות הברית וטוענים כי הם משפילים את הגלוטן. מחלת צליאק (CD), הפרעה אוטואימונית המסומנת על ידי כל 14 המוצרים הכילו פרוטאזות. אלה שצוינו סוג של פרוטאז רשום אחד שלא הוכח כפועל. אחרים לא רשמו פרוטאזית ספציפית.
רבים מהם הכילו פחמימות (11) או ליפאזים (5) - אף אחד מהם לא מבזה את הגלוטן.
אחד המוצרים אף הכריז על חיטה כאלרגן.
כולם תוספי תזונה ולכן הם פטורים מאישור או תיוג ה- FDA.
לכן, צוות המחקר מצא כי אין מעט הוכחות לכך שמוצרים אלה, למרות משמעות שמם, פועלים להשמדת הגלוטן. בנוסף, אחד מהם הכיל חיטה. לכן, לא מומלץ לחולי צליאק להשתמש בהם. לעת עתה, הם צריכים לדבוק בדיאטה GF ולקוות שמוצרים דומים לאלה, אך הוכחו כי הם עובדים ואושרו על ידי ה- FDA, יהיו זמינים.
עד אז, אם זה נשמע טוב מכדי להיות אמיתי…
 

נ.ו.ה

משתמש צעיר
יש למישהו את המספר שבו נרשמים לקו של צליאק בקהילה?
כדי להתעדכן על מחירות
 

טובי ג

משתמש צעיר
זה מספר הקו צריך לבדוק אם מוסרים שם מידע על הרשמה 0723323900
 
נערך לאחרונה ב:

שרי פרוימוביץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אשמח אם יש מישהוא יודע היכן ניתן להשיג קסטן גאם בבני ברק ,חוץ מהחנות ברחוב ירושלים וכן הוס טבע היות ולא מביא את זה לשם?
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
כמה שאלות מטופשות במקצת בענייני 'זיהום משני':

תנור - באותה תבנית עם החלפת נייר אפייה אוכל לאפות עוגיות עם ובלי גלוטן?
העברתי כוס קמח רגיל מהקופסא לקערה ויתכן שעפו חלקיקים. ונניח וקופסת המלח / הסוכר היתה באיזור. צריך להזהר ברמה הזאת?
הילד אוכל לחם ואז נוגע בצלחת של אחותו הצליאקית. בעייתי?
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות האלה.
 

ציפי ציפי

משתמש רשום
אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות האלה.

כמו בכל דבר, צריך להפעיל את ההיגיון הבריא ולא להשתגע
הרעיון הוא שהמעיים לא מזהות גלוטן אם זה 20 יחידות חלקי מיליון (20PPM)
אם מה שאפית קודם בתבנית לא משאיר שאריות כמו שמן, לחות או פרורים וכו' וזה נראה ממש נקי, נראה לי שאין בעיה. אחרת פשוט תעבירי שטיפונת. אני תמיד מעבירה ניגוב, לא מסובך.
לגבי קמח, אם זה ממש קצת אז הכל בסדר. לא אוכלים מלח בכפית.
לגבי צלחת של צליאקית, שוב, תלוי מה יש שם. דווקא בזה הייתי מעוררת אותו לרגישות לענין כך תיהיי רגועה בהמשך כשאת לא בשטח.
ובלי קשר, ממליצה לך להתרגל להכין עוגות ועוגיות לכולם ללא גלוטן. אני עושה כך כבר כמה שנים וזה קל ופשוט ולא עושה לך את העבודה של האפייה מתישה כי צריך הכל בכפולות.
חוץ מבצקי שמרים הכל ממש ממש טעים וקשה מאד לחוש בהבדל.
 

ציפי ציפי

משתמש רשום
תודה. הכשרות קצת פחות מקובלת... גם הפסטה של ברילה כנראה.
הפסטה של התבלין בהכשר העדה"ח
בררנו טלפונית עם גוף הכשרות של ברילה לפני כמה שנים
בעלי התרשם שההכשר לגבי המוצר הספציפי הזה מעולה, אבל בלי אחריות, תבררו
פסטה מעולה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה