קינוחים פאי קפה-אגוזים

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
השילוב של קפה ואגוזים הוא שילוב מנצח.
טוב, אולי לא מנצח יחידי כי אצלינו גם חמאת בוטנים ושוקולד, מנטה ושוקולד ועוד כמה שילובים משובצים בראש טבלת המנצחים.

לכבוד החג, והאורחים החלטתי להכין פאי קפה-אגוזים.
הכנתי 2 בני דודים. גירסאות שונות לאותם טעמים.

בראשונה רק הקלתית נאפית
בשניה גם המלית נאפית

גירסה ראשונה נשלחה לחברה חולת קורונה בשלימותה, כך שתמונה אין, כי המשלוח יצא בטרם הספקתי לצלם.

הגירסה השניה, יצאה ממש לא מזמן מהתנור והיא תוגש אחר כבוד לאורחים מחר לצד כדור גלידת וניל.

כן, בטח שיש מתכונים. טוב שהזכרתם לי.

נתחיל בקלתית, יש שלוש אפשרויות:

אפשרות ראשונה: קלתית מבצק פריך [כמו בתמונה]:
2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן [הבצק יהיה יותר שברירי]
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים

מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אפשרות שניה: קלתית מפירורי ביסקויט
3 כוסות גראהם קרקר טחונים [קרקר מתוק אמריקאי, להשיג בסופרים], אפשר להמיר בביסקויטים רגילים
2/3 כוס סוכר
1 כוס שמן קוקוס או 3/4 מרגרינה/1.5 חמאה
1 כף קינמון [לא חובה]

מערבבים קרקרים טחונים עם מרגרינה/שמן/חמאה מומסים
מוסיפים את יתרת הרכיבים
דוחסים חזק לתבנית עגולה מרופדת בניר אפיה. לוחצים חזק גם לצדדים שוליים בעובי של כחצי ס"מ.
אופים ב 180 מעלות לבערך 8-10 דקות.
מקררים לפחות שעה לפי השימוש

אפשרות שלישית: קלתית פאי שקונים מוכנה.

הקלתית מוכנה?
מעולה.
אפשר להמשיך.

גירסה ראשונה:
למלית
:
1 ריצ' 250 מ"ל
2 כפות גדושות אבקת קפה נמס+ 2 כפות מים חמים להמסה
2 כפות פודינג וניל
150 גרם אגוזים טחונים

לציפוי [ולמריחה על הקלתית]:
150 מ"ל ריצ'
250 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
מיני נשיקות. לא חובה

הכנה:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל גנאש חלק.
מורחים כ-2-3 כפות על הקלתית האפויה, לאחר שהתקררה. את יתר הגנאש שמים בצד.

מערבבים קפה עם מים חמים ומניחים להתקררות

שמים את הריצ' בבלנדר [להב מתכת]
מפעילים עד שהריצ' הופך לקרם מבריק ומעט נוקשה. מוסיפים, אגוזים טחונים, פודינג וניל וקפה. מפעילים לעוד כחצי דקה לערבוב מלא.
מורחים מעל לגנאש שמרחנו על הקלתית.
מעבירים להקפאה לבערך 1/4 שעה עד שהמלית מתקשה מעט.
יוצקים את יתרת הגנאש מעל למלית.
אם הגנאש התקשה בינתיים, ממיסים רק עד שהוא נמס וממתינים קצת שלא יהיה רותח כשיוצקים מעל למלית.
מקשטים בנשיקות מיני.
שומרים בהקפאה. מוציאים כעשר דקות לפני ההגשה.

האמת היא שמצאתי תמונה שמשקפת את מראה הפאי הזה, למרות שהמלית שלו שונה:
IMG_1853 (1).JPG


גירסה שניה:
1 ו 1/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח
חצי כפית סודה לשתיה
200 גרם אגוזים טחונים
2 כפות גדושות אבקת קפה נמס+ 2 כפות מים חמים להמסה

ממיסים קפה במים רותחים.
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר בוו של עוגות בחושות עש שמתקבל קרם בהיר ומעט קצפי
מוסיפים את יתר הרכיבים.
יוצקים לקלתית המוכנה, לא עד קצה השוליים אלא מעט מתחת. אם נשאר מהמלית יוצקים לתבנית אינגליש קצרה מרופדת בניר אפיה ואופים כמו המלית של הפאי. אחר כך אפשר להשתמש בבסיס למוס או גלידה.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות. המילוי לא צריך להיות יבש לגמרי אלא רוטט. באופן זה המלית תהיה נימוחה.

בהגשה מפזרים אבקת סוכר.

[הערות:
א.בתמונה ללא אבקת סוכר, פתחתי את הפאי רק בשביל לצלם ולהעלות. מחר הוא יתכסה בשמיכה של אבקת סוכר.
ב. הצילום גרוע. המצלמה הטובה נלקחה לשמחת בית השואבה של התיכון.
ג. משאירה מקום להערות בהמשך כי מן הסתם יצוצו
IMG_4680_800x600.jpg
 

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
השילוב של קפה ואגוזים הוא שילוב מנצח.
טוב, אולי לא מנצח יחידי כי אצלינו גם חמאת בוטנים ושוקולד, מנטה ושוקולד ועוד כמה שילובים משובצים בראש טבלת המנצחים.

לכבוד החג, והאורחים החלטתי להכין פאי קפה-אגוזים.
הכנתי 2 בני דודים. גירסאות שונות לאותם טעמים.

בראשונה רק הקלתית נאפית
בשניה גם המלית נאפית

גירסה ראשונה נשלחה לחברה חולת קורונה בשלימותה, כך שתמונה אין, כי המשלוח יצא בטרם הספקתי לצלם.

הגירסה השניה, יצאה ממש לא מזמן מהתנור והיא תוגש אחר כבוד לאורחים מחר לצד כדור גלידת וניל.

כן, בטח שיש מתכונים. טוב שהזכרתם לי.

נתחיל בקלתית, יש שלוש אפשרויות:

אפשרות ראשונה: קלתית מבצק פריך [כמו בתמונה]:
2 כוסות קמח
100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן [הבצק יהיה יותר שברירי]
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים

מעבדים לבצק אחיד. צריך לעבד כמה דקות לקבלת בצק טוב. מקררים כשעה עטוף בניילון נצמד במקרר.
מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
מרפדים את התבנית.
דואגים לשוליים עד למעלה ונפטרים מעודפי הבצק

דוקרים במזלג במספר מקומות בבצק, מכסים בניר אפיה ובקטניות כמשקולת. אופים ב 180 מעלות כרבע שעה-עשרים דקות עד שהקלתית אפויה. משל האפיה משתנה מתנור לתנור.

מקררים את הקלתית.

אפשרות שניה: קלתית מפירורי ביסקויט
3 כוסות גראהם קרקר טחונים [קרקר מתוק אמריקאי, להשיג בסופרים], אפשר להמיר בביסקויטים רגילים
2/3 כוס סוכר
1 כוס שמן קוקוס או 3/4 מרגרינה/1.5 חמאה
1 כף קינמון [לא חובה]

מערבבים קרקרים טחונים עם מרגרינה/שמן/חמאה מומסים
מוסיפים את יתרת הרכיבים
דוחסים חזק לתבנית עגולה מרופדת בניר אפיה. לוחצים חזק גם לצדדים שוליים בעובי של כחצי ס"מ.
אופים ב 180 מעלות לבערך 8-10 דקות.
מקררים לפחות שעה לפי השימוש

אפשרות שלישית: קלתית פאי שקונים מוכנה.

הקלתית מוכנה?
מעולה.
אפשר להמשיך.

גירסה ראשונה:
למלית
:
1 ריצ' 250 מ"ל
2 כפות אבקת קפה נמס+ 2 כפות מים חמים להמסה
2 כפות פודינג וניל
150 גרם אגוזים טחונים

לציפוי [ולמריחה על הקלתית]:
150 מ"ל ריצ'
250 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
מיני נשיקות. לא חובה

הכנה:
ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' עד שמתקבל גנאש חלק.
מורחים כ-2-3 כפות על הקלתית האפויה, לאחר שהתקררה. את יתר הגנאש שמים בצד.

מערבבים קפה עם מים חמים ומניחים להתקררות

שמים את הריצ' בבלנדר [להב מתכת]
מפעילים עד שהריצ' הופך לקרם מבריק ומעט נוקשה. מוסיפים, אגוזים טחונים, פודינג וניל וקפה. מפעילים לעוד כחצי דקה לערבוב מלא.
מורחים מעל לגנאש שמרחנו על הקלתית.
מעבירים להקפאה לבערך 1/4 שעה עד שהמלית מתקשה מעט.
יוצקים את יתרת הגנאש מעל למלית.
אם הגנאש התקשה בינתיים, ממיסים רק עד שהוא נמס וממתינים קצת שלא יהיה רותח כשיוצקים מעל למלית.
מקשטים בנשיקות מיני.
שומרים בהקפאה. מוציאים כעשר דקות לפני ההגשה.

האמת היא שמצאתי תמונה שמשקפת את מראה הפאי הזה, למרות שהמלית שלו שונה:
צפה בקובץ המצורף 968324


גירסה שניה:
1 ו 1/4 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח
חצי כפית סודה לשתיה
200 גרם אגוזים טחונים

מקציפים ביצים שלימות עם סוכר בוו של עוגות בחושות עש שמתקבל קרם בהיר ומעט קצפי
מוסיפים את יתר הרכיבים.
יוצקם לקלתית המוכנה, לא עד קצה השוליים אלא מעט מתחת. אם נשאר מהמלית יוצקים לתבנית אינגליש קצרה מרופדת בניר אפיה ואופים כמו המלית של הפאי. אחר כך אפשר להשתמש בבסיס למוס או גלידה.
אופים ב 180 מעלות כ-15 דקות. המילוי לא צריך להיות יבש לגמרי אלא רוטט. באופן זה המלית תהיה נימוחה.

בהגשה מפזרים אבקת סוכר.

[הערות:
א.בתמונה ללא אבקת סוכר, פתחתי את הפאי רק בשביל לצלם ולהעלות. מחר הוא יתכסה בשמיכה של אבקת סוכר.
ב. הצילום גרוע. המצלמה הטובה נלקחה לשמחת בית השואבה של התיכון.
ג. משאירה מקום להערות בהמשך כי מן הסתם יצוצו
צפה בקובץ המצורף 968326
יאללה לשבת הקרובה...
נראה טוב.
תודה הני על השפע שאת נותנת מכל הלב!
 

hbecker

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
לא מתאפקת לברר...

זו כל הזמן אותה אחת שזכתה או שיש סביבך כמה מקורננות?
חחח

האמת שלאותה אחת שלחתי לשבת עוגת בוטנים וחג פאי ועוד כמה דברים.
זו מישהי שאני מאוד מעריכה.
מסוג האנשים שתמיד קופצים ראשונים לעזור בכל דבר.

ולפני כן לר"ה שלחתי לחברת אחרת חולת קורונה. וגם בשבת שבין ר"ה ליום כיפור לאותה אחת ששלחתי לר"ה.
 
נערך לאחרונה ב:

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
תודה רבה על המתכון
בגרסה השניה אין קפה במלית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפתעות מקורס איור החדש!!!
תלמידות בקבוצת איור דיגטלי למדו פחות משלושה חודשים. סיימו חלק של איור הידני והפתיעו כל המכון עם העבודת הנהדרות שלהן בפרוייקט ביניים. מגיע להן...
לקראת אירוע ומחפשים מזכרת שקולעת בול? קבלו כמה טיפים.
נדיר בימינו להשתתף באירוע, בין אם אירוע עסקי ובין אם אירוע משפחתי, ולצאת ממנו ללא מזכרת ממותגת. מזכרת משרתת את שני הצדדים, המשתתפים מרגישים שהם...
מזל טוב! למה (ומדוע) התחפשתם??
פעם בשנה יש לנו את פורים. בפורים מתחפשים. שבועות וחודשים לפני פורים יושבות האמהות על המדוכה ודנות בנושא בכובד ראש. למה יתחפש שלומי, לאריה או...
מחשבות על היום שאחרי...
כמה קשה לתפוס בשכל אנושי שיום אחד זה ייגמר יום אחד אצטרך להמשיך הלאה, אצטרך ללכת למקום אחר למקום שטיפות הגשם כבר לא ירטיבו את הרחוב יום אחד יהיה...

המספרים של פרוג:

337,452

משתמשים נכנסו לפרוג בחודש האחרון

1

משתמשים מבקרים ברגע זה באתר

4,986

הודעות נכתבו בממוצע ליום בחודש האחרון

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח הסעות ושליחויות

לוח דרושים

למעלה
לשיחת ווטסאפ עם בית פרוג
צ'אט בווטסאפ בנושאי יעוץ לימודים, פדגוגיה ומזכירות
היי, אפשר לדבר איתנו, אנחנו כאן!