מתכון פאי פקאן / אגוזים

saryk

משתמש מקצוען
אשמח למתכון קל קל, לפאי פקאן / אגוזים.
כזה שאפשר להשתמש בו בתחתית לפאי מוכנה.
(אגב, יש תחתיות לפאי בהכשר טוב? ב"יש" מצאתי רק בהכשר לא מוכר. אז חוץ מהמכירות הביתיות- יש להשיג בהכשר נורמלי?)

תודה!
 

saryk

משתמש מקצוען
חבל :( רציתי לשבת הזאת.
אבל אולי יעזור, אשמח גם בשבוע הבא. תודה!
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
לגבי התחתית המוכנה- ביש מוכרים את של חברת גליקס מחו"ל עם הכשר חסידי ששווה ברמה לבד"ץ העד"ח. שמעתי שמועה שהבד"ץ העד"ח בעצמם סומכים עליו. לא שתסמכי על השמועה, אבל זה הסדר גודל של ההכשר, ואת יכולה להתקשר לשאול. כל החסידים בחו"ל אוכלים אותו.

לגבי הפאי- יש בפורום אומנות ויצירה פאי חלוה ואגוזים יפה קל ומוצלח.
אם את רוצה פאי עם יותר גובה אוכל להעלות אחה"צ-ערב בעז"ה
 

saryk

משתמש מקצוען
תודה!! למי את מתכוונת להתקשר לשאול, את הבד"צ??
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
תודה!! למי את מתכוונת להתקשר לשאול, את הבד"צ??
כן, אם רק עליהם את סומכת
אם יש מישהו במשפחה שמבין בהכשרים- תשאלי אותו
upload_2018-12-20_12-39-35.png
ההכשר: CRC ובית דין המיוחד לענייני כשרות- התאחדות הרבנים
בהצלחה
 

פרקטית

משתמש מקצוען
לא ממליצה לך על תחתית מוכנה - זה הרבה פחות טעים ככה.
אין עלי את המתכון רק בערב. אבל בטוח יש כאן משהו בפורום.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
מאוד משנה. מנסיון!
אבל באמת זה עניין של טעם.
במיוחד שזה כ"כ פשוט להכין את התחתית.
משהו כמו : א. אפיה, חצי מרגרינה, סוכר וקמח.
ואם יש לך את התחתית אז בכלל זה פשוט - מניחה על התחתית 200 גר' חלבה ומעל מסדרת פקאנים בצורה יפה (עגול בתוך עגול) אפשר להוסיף גם שקדים מולבנים ואגוזים.
אופה בחום נמוך ולקראת סיום האפיה מפזרת מייפל ומחזירה שוב לכמה דקות של אפיה.
 

saryk

משתמש מקצוען
מאוד משנה. מנסיון!
אבל באמת זה עניין של טעם.
במיוחד שזה כ"כ פשוט להכין את התחתית.
משהו כמו : א. אפיה, חצי מרגרינה, סוכר וקמח.
ואם יש לך את התחתית אז בכלל זה פשוט - מניחה על התחתית 200 גר' חלבה ומעל מסדרת פקאנים בצורה יפה (עגול בתוך עגול) אפשר להוסיף גם שקדים מולבנים ואגוזים.
אופה בחום נמוך ולקראת סיום האפיה מפזרת מייפל ומחזירה שוב לכמה דקות של אפיה.
אבל צריך לאפות באפיה עיורת, לא? עם זה פחות התלהבתי להתעסק.. (אולי כי לא ניסיתי?)
אבל באמת, זה המתכון? 200 גרם חלבה מפוררת, אגוזים, ובסוף האפיה לזלף מייפל?
באמת קלי קלות...
 

פרקטית

משתמש מקצוען
אבל צריך לאפות באפיה עיורת, לא? עם זה פחות התלהבתי להתעסק.. (אולי כי לא ניסיתי?)
אבל באמת, זה המתכון? 200 גרם חלבה מפוררת, אגוזים, ובסוף האפיה לזלף מייפל?
באמת קלי קלות...
לא הבנתי מה הכוונה אפיה עיוורת?
ככה אני מכינה ויוצא מהמם! יתכן שיש עוד הרבה סוגי מתכונים יותר מורכבים.
תנסי לעשות חיפוש בפורום
זה מה שאני מצאתי פה
https://www.prog.co.il/threads/פאי-שוקולד-ו-או-פקאן.347814/
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
מאוד משנה. מנסיון!
אבל באמת זה עניין של טעם.
במיוחד שזה כ"כ פשוט להכין את התחתית.
משהו כמו : א. אפיה, חצי מרגרינה, סוכר וקמח.
ואם יש לך את התחתית אז בכלל זה פשוט - מניחה על התחתית 200 גר' חלבה ומעל מסדרת פקאנים בצורה יפה (עגול בתוך עגול) אפשר להוסיף גם שקדים מולבנים ואגוזים.
אופה בחום נמוך ולקראת סיום האפיה מפזרת מייפל ומחזירה שוב לכמה דקות של אפיה.
תחתית קלה ללא מרגרינה:
שמית בשקית אוכל 1/4 כוס מים ו1/4 כוס שמן. קושרים או שמים קליפס ושמים במקפיא לרבע שעה.
מוציאים ומערבבים (לשים את השקית מבחוץ) ונהיה מרקם קצת של ג'לי.
מוסיפים כוס קמח, וסוכר לפי הטעם, ולשים (מלש' לישה) בשקית.
מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומעבירים לתבנית.
מחוררים עם מזלג בכמה מקומות, ואופים כ10 דקות עד שקצת זהוב.
ממשיכים עם החלווה כנ"ל
את האגוזים אפשר לסגר במעגלים- מעגל חיצוני אגוזי מלך חצויים, אח"כ פקאן סיני, אח"כ קשיו וכן הלאה (כדאי לעשות מתכונת כהה-בהיר) ובמעגל הפנימי מפזרים שבבי שקד מולבן
יוצא מרשים ביותר!
 

sunnn

משתמש צעיר
אם כבר את קונה,אז לא את זו שמופיעה פה בתמונה,שעשויה מבסקויטים מפוררים ועולה 8 שח

מוכרים בחנויות של מוצרי אפיה בסיס פאי,בגודל של פאי,ובטעם של פאי,עולה 20 שח.
 

saryk

משתמש מקצוען
לא הבנתי מה הכוונה אפיה עיוורת?
ככה אני מכינה ויוצא מהמם! יתכן שיש עוד הרבה סוגי מתכונים יותר מורכבים.
תנסי לעשות חיפוש בפורום
זה מה שאני מצאתי פה
https://www.prog.co.il/threads/פאי-שוקולד-ו-או-פקאן.347814/
אפיה עיורת זה אפיה עם משקולת, שהבצק לא יתנפח אני חושבת.
את אופה כרגיל??
 

srp

משתמש סופר מקצוען
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
עיצוב גרפי
פאי פקאן בקרמל
בצק ל2 תבנית 24-26
450 גר' קמח
2 ביצים
300 גר' מרגרינה
4 כפות גדושות סוכר
2 כפות מים קרים

חומרים לפקאן-
300 גר' פקאן רגיל
2 כוסות סוכר
1.5 ריץ פרווה
1 כף קורנפלור
2 כפות מים

הכנה:
במיקסר עם וו גיארה לערבב סוכר ומרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה להוסיף את הביצים, קמח ומים ולעבד לבצק,
לעטוף בנילון נצמד ולמקרר לשעה, לקמח משטח עבודה לחלק בצק לחצי וללוש עלה בעובי חצי ס"מ להניח אותו בעזרת המערך בתבנית המשומנת מעט- שולי הבצק עוברים את גודל התבנית....
להניח את הפקאן שורות שורות כמו גג רעפים ולהכניס למקפיא לרבע שעה בזמן הזה מכינים תקרמל- סוכר לסיר ולהמיס על אש בינונית לחמם ריץ במיקרו ובזהירות להוסיף גם את הקונפלור כשהוא מומס במים
ולצקת בזריזות על הפאי לאפות על 155 מעלות עד להזהבה ניתן להקפיא
 

hbecker

Moderator
מנהל
יש תחתיות מוכנות בחנויות של תוצרת הארץ וחנויות למוצרי אפיה.
מעולה

מתכון למילוי מצוין:
1 ריצ' 250 מ"ל
1 כוס סוכר חום דחוס
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
150 גרם פקאנים שלמים

ממיסים ריצ' וסוכר חום ומוסיפים פקאנים קצוצים
מסירים מהאש.
ממלאים את הבסיס ואופים ב 180 מעלות כ-15-20 דקות
מוצאים מהתנור ומסדרים בצורה מעגלית את הפקאנים השלמים.
אופים עוד 8 דקות

מוציאים.

אפשר לשפוך על הפאי מעט סירופ מייפל אחרי האפיה השניה. לא חובה

לחלבי- ממירים ריצ' בשמנת מתוקה
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
התחתיות האלו מוצלחות מאוד לקינוחים קרים ללא אפיה ופחות לאפיה.
מסכימה שעדיף להכין לבד, אבל אם אין זמן לדעתי זה לא גרוע.
למה פחות עדיף לאפיה? מבחינת טעם?
כי אני משתמשת בהם בעת הצורך ולא רואה למה פחות מוצלח
 

hbecker

Moderator
מנהל
מסכימה שעדיף להכין לבד, אבל אם אין זמן לדעתי זה לא גרוע.
למה פחות עדיף לאפיה? מבחינת טעם?
כי אני משתמשת בהם בעת הצורך ולא רואה למה פחות מוצלח
יותר מתפורר מתחתית רגילה בפריסה.
בטעם, גם קצת פחות טוב
אבל בגדול לא רע. זה בסיס שעשוי ממה שנקרא "גראהם קרקר" זה קרקרים מתוקים בטעם מייפלי
 

אירועים קרובים

ראש פינה

הפרוגיסטים נותנים בראש

לוח דרושים

למעלה