מתכון פאי פקאן / אגוזים

הנושא בפורום 'איש את רעהו' פורסם ע"י saryk, ‏20/12/18.

תגיות:
  1. saryk

    saryk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/11/17
    הודעות:
    237
    תודות :
    1,203
    נקודות:
    149
    אשמח למתכון קל קל, לפאי פקאן / אגוזים.
    כזה שאפשר להשתמש בו בתחתית לפאי מוכנה.
    (אגב, יש תחתיות לפאי בהכשר טוב? ב"יש" מצאתי רק בהכשר לא מוכר. אז חוץ מהמכירות הביתיות- יש להשיג בהכשר נורמלי?)

    תודה!
     
  2. אלישבע וי

    אלישבע וי משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏31/12/15
    הודעות:
    250
    תודות :
    1,222
    נקודות:
    159
    יש לי מתכון מהמם בבית(גם גירסא חלבית וגם פרוה.) הבעיה היא שהוא לא כאן איתי. (בעבודה)
    יעזור שבוע הבא?
     
    סודה לשתיה ו-saryk מודים על התגובה.
  3. saryk

    saryk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/11/17
    הודעות:
    237
    תודות :
    1,203
    נקודות:
    149
    חבל :( רציתי לשבת הזאת.
    אבל אולי יעזור, אשמח גם בשבוע הבא. תודה!
     
  4. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    308
    תודות :
    3,827
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    לגבי התחתית המוכנה- ביש מוכרים את של חברת גליקס מחו"ל עם הכשר חסידי ששווה ברמה לבד"ץ העד"ח. שמעתי שמועה שהבד"ץ העד"ח בעצמם סומכים עליו. לא שתסמכי על השמועה, אבל זה הסדר גודל של ההכשר, ואת יכולה להתקשר לשאול. כל החסידים בחו"ל אוכלים אותו.

    לגבי הפאי- יש בפורום אומנות ויצירה פאי חלוה ואגוזים יפה קל ומוצלח.
    אם את רוצה פאי עם יותר גובה אוכל להעלות אחה"צ-ערב בעז"ה
     
    saryk מודה על התגובה.
  5. saryk

    saryk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/11/17
    הודעות:
    237
    תודות :
    1,203
    נקודות:
    149
    תודה!! למי את מתכוונת להתקשר לשאול, את הבד"צ??
     
  6. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    308
    תודות :
    3,827
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    כן, אם רק עליהם את סומכת
    אם יש מישהו במשפחה שמבין בהכשרים- תשאלי אותו
    upload_2018-12-20_12-39-35.png
    ההכשר: CRC ובית דין המיוחד לענייני כשרות- התאחדות הרבנים
    בהצלחה
     
    saryk מודה על התגובה.
  7. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,127
    נקודות:
    174
    לא ממליצה לך על תחתית מוכנה - זה הרבה פחות טעים ככה.
    אין עלי את המתכון רק בערב. אבל בטוח יש כאן משהו בפורום.
     
    saryk מודה על התגובה.
  8. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    308
    תודות :
    3,827
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    מסכימה. אבל אם יש למלית הרבה גוף מעצמו זה פחות משנה.
     
  9. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,127
    נקודות:
    174
    מאוד משנה. מנסיון!
    אבל באמת זה עניין של טעם.
    במיוחד שזה כ"כ פשוט להכין את התחתית.
    משהו כמו : א. אפיה, חצי מרגרינה, סוכר וקמח.
    ואם יש לך את התחתית אז בכלל זה פשוט - מניחה על התחתית 200 גר' חלבה ומעל מסדרת פקאנים בצורה יפה (עגול בתוך עגול) אפשר להוסיף גם שקדים מולבנים ואגוזים.
    אופה בחום נמוך ולקראת סיום האפיה מפזרת מייפל ומחזירה שוב לכמה דקות של אפיה.
     
  10. saryk

    saryk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/11/17
    הודעות:
    237
    תודות :
    1,203
    נקודות:
    149
    אבל צריך לאפות באפיה עיורת, לא? עם זה פחות התלהבתי להתעסק.. (אולי כי לא ניסיתי?)
    אבל באמת, זה המתכון? 200 גרם חלבה מפוררת, אגוזים, ובסוף האפיה לזלף מייפל?
    באמת קלי קלות...
     
    פרקטית מודה על התגובה.
  11. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,127
    נקודות:
    174
    לא הבנתי מה הכוונה אפיה עיוורת?
    ככה אני מכינה ויוצא מהמם! יתכן שיש עוד הרבה סוגי מתכונים יותר מורכבים.
    תנסי לעשות חיפוש בפורום
    זה מה שאני מצאתי פה
    https://www.prog.co.il/threads/פאי-שוקולד-ו-או-פקאן.347814/
     
  12. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    308
    תודות :
    3,827
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    תחתית קלה ללא מרגרינה:
    שמית בשקית אוכל 1/4 כוס מים ו1/4 כוס שמן. קושרים או שמים קליפס ושמים במקפיא לרבע שעה.
    מוציאים ומערבבים (לשים את השקית מבחוץ) ונהיה מרקם קצת של ג'לי.
    מוסיפים כוס קמח, וסוכר לפי הטעם, ולשים (מלש' לישה) בשקית.
    מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומעבירים לתבנית.
    מחוררים עם מזלג בכמה מקומות, ואופים כ10 דקות עד שקצת זהוב.
    ממשיכים עם החלווה כנ"ל
    את האגוזים אפשר לסגר במעגלים- מעגל חיצוני אגוזי מלך חצויים, אח"כ פקאן סיני, אח"כ קשיו וכן הלאה (כדאי לעשות מתכונת כהה-בהיר) ובמעגל הפנימי מפזרים שבבי שקד מולבן
    יוצא מרשים ביותר!
     
    saryk מודה על התגובה.
  13. פרקטית

    פרקטית משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏31/10/16
    הודעות:
    1,036
    תודות :
    2,127
    נקודות:
    174
  14. sunnn

    sunnn משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏25/10/15
    הודעות:
    27
    תודות :
    176
    נקודות:
    34
    אם כבר את קונה,אז לא את זו שמופיעה פה בתמונה,שעשויה מבסקויטים מפוררים ועולה 8 שח

    מוכרים בחנויות של מוצרי אפיה בסיס פאי,בגודל של פאי,ובטעם של פאי,עולה 20 שח.
     
    saryk מודה על התגובה.
  15. saryk

    saryk משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏30/11/17
    הודעות:
    237
    תודות :
    1,203
    נקודות:
    149
    אפיה עיורת זה אפיה עם משקולת, שהבצק לא יתנפח אני חושבת.
    את אופה כרגיל??
     
  16. srp

    srp משתמש סופר מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים

    הצטרף:
    ‏25/7/13
    הודעות:
    2,027
    תודות :
    4,126
    נקודות:
    254
    סוג מצלמה:
    D90
    פאי פקאן בקרמל
    בצק ל2 תבנית 24-26
    450 גר' קמח
    2 ביצים
    300 גר' מרגרינה
    4 כפות גדושות סוכר
    2 כפות מים קרים

    חומרים לפקאן-
    300 גר' פקאן רגיל
    2 כוסות סוכר
    1.5 ריץ פרווה
    1 כף קורנפלור
    2 כפות מים

    הכנה:
    במיקסר עם וו גיארה לערבב סוכר ומרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה להוסיף את הביצים, קמח ומים ולעבד לבצק,
    לעטוף בנילון נצמד ולמקרר לשעה, לקמח משטח עבודה לחלק בצק לחצי וללוש עלה בעובי חצי ס"מ להניח אותו בעזרת המערך בתבנית המשומנת מעט- שולי הבצק עוברים את גודל התבנית....
    להניח את הפקאן שורות שורות כמו גג רעפים ולהכניס למקפיא לרבע שעה בזמן הזה מכינים תקרמל- סוכר לסיר ולהמיס על אש בינונית לחמם ריץ במיקרו ובזהירות להוסיף גם את הקונפלור כשהוא מומס במים
    ולצקת בזריזות על הפאי לאפות על 155 מעלות עד להזהבה ניתן להקפיא
     
    שבש ו-חדוי כנרת מודים על התגובה.
  17. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,602
    תודות :
    46,491
    נקודות:
    293
    יש תחתיות מוכנות בחנויות של תוצרת הארץ וחנויות למוצרי אפיה.
    מעולה

    מתכון למילוי מצוין:
    1 ריצ' 250 מ"ל
    1 כוס סוכר חום דחוס
    150 גרם אגוזי פקאן קצוצים
    150 גרם פקאנים שלמים

    ממיסים ריצ' וסוכר חום ומוסיפים פקאנים קצוצים
    מסירים מהאש.
    ממלאים את הבסיס ואופים ב 180 מעלות כ-15-20 דקות
    מוצאים מהתנור ומסדרים בצורה מעגלית את הפקאנים השלמים.
    אופים עוד 8 דקות

    מוציאים.

    אפשר לשפוך על הפאי מעט סירופ מייפל אחרי האפיה השניה. לא חובה

    לחלבי- ממירים ריצ' בשמנת מתוקה
     
    שבש, חדוי כנרת ו-saryk מודים על התגובה.
  18. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,602
    תודות :
    46,491
    נקודות:
    293
    התחתיות האלו מוצלחות מאוד לקינוחים קרים ללא אפיה ופחות לאפיה.
     
  19. אוריגמי

    אוריגמי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏7/8/18
    הודעות:
    308
    תודות :
    3,827
    נקודות:
    149
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים, אוריגמי
    מיקום:
    ירושלים
    מסכימה שעדיף להכין לבד, אבל אם אין זמן לדעתי זה לא גרוע.
    למה פחות עדיף לאפיה? מבחינת טעם?
    כי אני משתמשת בהם בעת הצורך ולא רואה למה פחות מוצלח
     
  20. hbecker

    hbecker משתמש סופר מקצוען

    הצטרף:
    ‏19/2/14
    הודעות:
    13,602
    תודות :
    46,491
    נקודות:
    293
    יותר מתפורר מתחתית רגילה בפריסה.
    בטעם, גם קצת פחות טוב
    אבל בגדול לא רע. זה בסיס שעשוי ממה שנקרא "גראהם קרקר" זה קרקרים מתוקים בטעם מייפלי
     
    אוריגמי מודה על התגובה.