Featured עזרה באקסס

הנושא בפורום 'פורום תוכנות מייקרוסופט אופיס' פורסם ע"י יוסי גרפי, ‏25/4/18.

תגיות:
  1. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    שלום לחברי הפורום.
    רציתי לדעת איך אפשר באמצעות קוד לכתוב / לקרוא ערכים מטבלאות. [אני יודע שאקסס בנויה בצורה של טופס שהמקור שלו זה טבלה או שאילתה, אני שואל בכוונה על קוד.]

    תודה, יוסי.
     
  2. אפקטיביות

    אפקטיביות משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏6/10/14
    הודעות:
    291
    תודות :
    43
    נקודות:
    29
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  3. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    1. תודה.
    2. למרות שיש לי רקע, זה נראה קצת מורכב, אשמח אם מישהו יוכל יותר לפשט.
     
  4. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    תגיד מה אתה רוצה לעשות וידריכו אותך,
    אין סוף בלפשט את הדוגמאות הנ"ל
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  5. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    יש לי עבודות שהם לפי שעה. לצורך כך בניתי באקסס טיימר עם הפרטים הבאים: מזהה לקוח, מזהה הזמנה, התחלה, סיום, סיכום.
    כשאני לוחץ על סיום מורצת הפקודה GoToRecord, New. היות והקובץ מקושר לטבלה Timer השדות מזהה לקוח והזמנה נמחקים. בפעם הבאה שארצה ללחוץ על התחלה (ולפעמים זה מאוד מהר) שוב אצטרך להזין את הפרטים האלה.
    אני רוצה שבכל לחיצה על "סיום" ישלפו הערכים שנמצאים בשורה האחרונה שבטבלה טיימר ויוזנו בשדות הרלוונטיים.
    ומכאן מגיעה שאלתי וכדלעיל בהודעה #1.

    תודה לכל המגיבים!
     
  6. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    אני לא מבין למה כשאתה לוחץ על סיום הוא צריך לעשות רשומה חדשה, סיום אמור לרשום רק יציאה בשורה שכבר נרשמה בה כניסה...
    אבל זה לא הענין.

    תשים את הקוד הזה בלחצן:
    כמובן, תשנה את שם הטבלה והשדות, שים לב שמשתנה קוד1 הוא מסוג strung שהוא מקבל רק טקסט. ומשתנה קוד2 הוא מסוג long שהוא מקבל רק ספרות.
    הקוד הזה אינו קשור לאיזה טבלה הטופס שלך קשור, אתה יכול להפעיל אותו מכל טופס שהוא.
    תוסיף משתנים ושדות כרצונך.

    קוד:
        Dim db As DAO.Database
        Dim rs As DAO.Recordset
    
        Dim Kod1 As String
        Dim kod2 As Long
    
        Set db = CurrentDb
        Set rs = db.OpenRecordset("שם טבלה")
    
        rs.MoveLast
    
        Kod1 = rs![שם שדה1]
        kod2 = rs![שם שדה2]
    
        rs.AddNew
        rs![שם שדה1] = Kod1
        rs![שם שדה2] = kod2
        rs.Update
    
        Set db = Nothing
        Set rs = Nothing
     
    ראש המדברים ו-יוסי גרפי אוהבים את זה.
  7. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    עובד מצוין!!! רוב תודות!
     
  8. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    רק תשים לב שמזהה לקוח והזמנה נלקחים מרשומה האחרונה בטבלה,
    ואם אתה עובד עם טופס מסונן וכדומה, הוא לא שם לב לזה.
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  9. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    :)
    עוד שאלה קטנה: בדוגמא שהצעת ההצהרות על המשתנים היו בתחילת השגרה, השאלה היא, אם אני רוצה להשתמש באותם משתנים בשגרות נוספות, זכור לי שצריך להצהיר עליהם במקום אחר בקוד, ואז הם "מוכרים" בכל השגרות של הטופס. איך עושים את זה, והאם זו הדרך הנכונה?
    תודה
     
  10. תכל'ס

    תכל'ס משתמש סופר מקצוען פרסום וקופירייטינג כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏13/2/17
    הודעות:
    309
    תודות :
    1,082
    נקודות:
    109
    מיקום:
    ירושלים
  11. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    באותו טופס, תשים אותם למעלה בתחילת דף הקוד אחרי השורה או שני השורות הראשונות.
    אם תרצה שיהיו זמינים גם בטפסים אחרים תצהיר עליהם כמשתנה גלובלי במודול, כ public במקום dim
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  12. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    1. מצוין, תודה!
    2. שאלה כללית יותר: יש הבדל בין Visual Basic ל-Visual Basic for Applications? פשוט מצאתי איזה ספר ישן Visual Basic 6.0 ולפני שאני מתחיל לחרוש עליו רציתי לדעת אם זו אותה שפה או שיש הבדל ביניהם???
     
  13. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    זה אותה עקרון, לא אותה שפה.
    אבל למה לך לחרוש, פשוט תנסה...
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  14. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    [במקום לפתוח אשכול חדש לכל שאלה, אני יעלה כאן שאלות שיצוצו לי מידי פעם]
    1. יש לי טופס שמקור הרשומה שלו היא טבלה. השאלה שלי אם יש אפשרות להגדיר בפילטר שם של שאילתה, במקום להזין תנאי.
    2. חוצמיזה, איך בכלל כותבים תנאי, לדוגמא אם יש לי טבלה של עבודות שיש לו שדה "מצב", ואני רוצה להציג את כל הרשומות שהם לא "הושלם". אני יודע שצריך לכתוב משהו כזה "[מצב]"=NOT "הושלם", אבל תכלס שאני כותב ככה זה לא עובד, אשמח להדרכה בעניין.
    תודה.
     
  15. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    זה לא כזה נכון, עדיף לפתוח אשכול נוסף לכל נושא.
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  16. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    תוכל להזין שם של שאילתה במקור הטופס.
    כפילטר, אפשר לציין רק תנאי.

    =[מצב]<>"הושלם" Or Is Null
    תעתיק מכאן זה ייכנס נכון.
     
    יוסי גרפי אוהב/ת את זה.
  17. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    צילום מסך.JPG
    זה התגובה שאני מקבל.
     
  18. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    צודק. טעות שלי צריך להיות כך
    [מצב]<>"הושלם" or [מצב] is null
     
  19. יוסי גרפי

    יוסי גרפי תג, רב-טקסט מעמד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏18/6/14
    הודעות:
    402
    תודות :
    216
    נקודות:
    84
    עיסוק:
    עיצוב גרפי | עימוד ספרים
    צילום מסך.JPG
    ניסיתי גם להקיף את [מצב] בגרשיים
    "[מצב]"
    אך ללא הועיל.
     
  20. a26955

    a26955 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏2/1/13
    הודעות:
    2,237
    תודות :
    204
    נקודות:
    74
    אין לך שדה בשם הזה בטופס
     
    ראש המדברים אוהב/ת את זה.