פוקאצ'ה עם בשר:
רכיבים לבצק-
4 כוסות קמח
כף שמרים
רבע כפית מלח
כפית סוכר
כף שמן זית
1.5 כוסות מים חמים
רכיבים לבשר-
בצל בינוני קצוץ
מעט שמן זית
קופסא בשר בקר טחון
תבלינים: מלח, פלפל, כוסברה, שום ומעט תבלין שווארמה
מכינים את הבצק ונותנים לו לתפוח קלות בזמן שמכינים את הבשר.
מטגנים את הבצל עד שנהיים שקופים
מוסיפים את הבשר והתבלינים, מפוררים אותו תוך כדי הטיגון עד שהבשר משנה את הצבע.
מכינים את הפוקאצ'ות- מחלקים את הבצק ל8 חלקים ומרדדים לאליפסה עבה
מניחים בתבניות (4 פוקאצות על תבנית)
עם האצבעות עושים שקעים (לא שקעים מסודרים) על כל פוקאצה מורחים ביצה ושמים מהבשר על כל פוקאצה.
אופים עד שהקצוות של הפוקאצה משחימות. (לא זוכרת כה זמן אפיה)
בלונז:
רכיבים:
500 גרם בשר טחון
פלפל אדום- חתוך לקוביות- לא חובה
קישוא- חתוך לקוביות- לא חובה
2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות
5 שיני שום כתושות/ קצוצות
4 עגבניות טריות בשלות ממש- חתוכות לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
כוס מים
2 כפיות מלח
כפית שטוחה סוכר
פלפל שחור לפי הטעם
חופן פטרוזיליה (לפי הטעם), קצוץ דק
הכנה:
לטגן את הבצל והשום, אם שמים גם פלפל וקישוא אז לטגן גם אותם יחד.
כשהבצל שקוף להוסיף את הבשר ולהפריד מידי פעם לגושים קטנים יותר, לטגן עד שהבשר משחים כולו
לשים את התבלינים, לערבב ולהוסיף את העגבניות אחרי כמה רגעים למעוך אותם קלות עם מזלג, להוסיף את המים והרסק.
כשזה מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד חצי שעה.
מגישים על ספגטי
הפאי רועים צריכה לחפש את המתכון ואכל רק בלילה.