בשרי עוף טחון

saralulu

משתמש מקצוען
חייבת לומר שהמתכון הזה מושלם!!!!!
הכנתי בפעם הראשונה כמות אחת וזה היה מדויק מידי, בפעם השניה הכנתי כמות כפולה וזה טעים ברמות!!!
הכנתי את המתכון הראשון : קציצות ברוטב עגבניות, הגשתי עם אורז, כשזה יחד מזכיר מאד את הטעם הטעים של פלפל ממולא, הרוטב האדום עם האורז.
כשהכפלתי כמויות, שמתי חב' של עוף טחון וחב' של הודו טחון (יחד 1 ק"ג) שמתי 3 שיני שום כי אני אוהבת טעם יותר מודגש,
במתכון מופיע 1 - 2 כף סוכר, אני שמתי כף אחת סוכר לכמות שבמתכון, קיצור כשהכפלתי כמויות שמתי 2 כפות סוכר.
מעניין אם זה טעים יותר סוכר.
ממליצה לכן לנסות ותודה למי שהעלתה את המתכון, עזרת לי מאד!!!
אה... ואת הבצל המטוגן חתכתי ידנית לקוביות קטנות, מהניסיון שלי זה מיטגן טוב יותר.
 

תמיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
חייבת לומר שהמתכון הזה מושלם!!!!!
הכנתי בפעם הראשונה כמות אחת וזה היה מדויק מידי, בפעם השניה הכנתי כמות כפולה וזה טעים ברמות!!!
הכנתי את המתכון הראשון : קציצות ברוטב עגבניות, הגשתי עם אורז, כשזה יחד מזכיר מאד את הטעם הטעים של פלפל ממולא, הרוטב האדום עם האורז.
כשהכפלתי כמויות, שמתי חב' של עוף טחון וחב' של הודו טחון (יחד 1 ק"ג) שמתי 3 שיני שום כי אני אוהבת טעם יותר מודגש,
במתכון מופיע 1 - 2 כף סוכר, אני שמתי כף אחת סוכר לכמות שבמתכון, קיצור כשהכפלתי כמויות שמתי 2 כפות סוכר.
מעניין אם זה טעים יותר סוכר.
ממליצה לכן לנסות ותודה למי שהעלתה את המתכון, עזרת לי מאד!!!
אה... ואת הבצל המטוגן חתכתי ידנית לקוביות קטנות, מהניסיון שלי זה מיטגן טוב יותר.
תודה תודה
אני אכן חושבת שזה מתכון מעולה. משתמשת בו רבות.
למרות שבדברים רבים אני לא צריכה מתכון - כאן אני נהנית להיצמד, ותמיד יוצא מוצלח.
בדכ אני עושה כפול, ומקפיאה חצי ואז עושה את האופציה השניה - קלופס, וגם זה מוצלח מאד .
 

רחל איצקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פיצה בשר ובמידה את לא רוצה נטילת ידים אפשר להכין על טורטיה
 

BKS

משתמש מקצוען
אני אוהבת לעשות מפרום ( מתאים גם לפסח)
זה רץ אצלינו והתבנית נגמרת בדקות!
פורסת כ 8 תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מתבלת את הבשר טחון בבצל מטוגן, שום, תבלינים, ביצה.
ומניחה בתוך תבנית פיירקס עגולה פרוסת תפו"א קצת בשר פרוסה בשר פרוסה בשר וכ...
בצורה מעגלית ( מקווה שהבנתם?)
שופכת מעל זה רוטב יש כמה אופציות:
1. רסק עגבניות מתובל היטב (הרבה מים , שמן רסק, שום, סוכר, פלפל, מלח)
2. רוטב של בשר / בקר ( תמיד יש לי במקפיא)
3. מכינה תערובת של שמן מים, הרבה תבלינים!, שום, דבש, חרדל
ואופה בתנור שעה מכוסה ועשרים דקות פתוח,
תנסו ותראו כולללם אוהבים, משביע ומגוון מאוד!
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני עשיתי היום קציצות בתנור
והיות שיש כאן ילדים שאסור שיציץ קצה של ירק החוצה
טחנתי בצל גזר וקישוא עם שתי שיני שום
הוספתי תבלינים פלפל לבן פפריקה וגריל עוף מערבבים טוב עם העוף
ואז טוחנת שוב הכל יחד למרקם חלק
אני עשיתי בתנור בשביל לא להרוס תדיאטה
והן מושלמווות ככה
אבל הכי אין על הפושירט שעושים במחבת!
 

saralulu

משתמש מקצוען
תודה תודה
אני אכן חושבת שזה מתכון מעולה. משתמשת בו רבות.
למרות שבדברים רבים אני לא צריכה מתכון - כאן אני נהנית להיצמד, ותמיד יוצא מוצלח.
בדכ אני עושה כפול, ומקפיאה חצי ואז עושה את האופציה השניה - קלופס, וגם זה מוצלח מאד .
את הבצל לתערובת קצצתי כמעט טחון (כדאי לטפטף כמה טיפות שמן למעבד מזון שהבצל ישתחרר בקלות), היה עוד משו ואני לא זוכרת כרגע...
מומלץ בחום והעיקר לבריאות ובתאבון!
 

אחת שמחה תמיד...

משתמש פעיל
פוקאצ'ה עם בשר:

רכיבים לבצק-

4 כוסות קמח
כף שמרים
רבע כפית מלח
כפית סוכר
כף שמן זית
1.5 כוסות מים חמים

רכיבים לבשר-
בצל בינוני קצוץ
מעט שמן זית
קופסא בשר בקר טחון
תבלינים: מלח, פלפל, כוסברה, שום ומעט תבלין שווארמה

מכינים את הבצק ונותנים לו לתפוח קלות בזמן שמכינים את הבשר.
מטגנים את הבצל עד שנהיים שקופים
מוסיפים את הבשר והתבלינים, מפוררים אותו תוך כדי הטיגון עד שהבשר משנה את הצבע.
מכינים את הפוקאצ'ות- מחלקים את הבצק ל8 חלקים ומרדדים לאליפסה עבה
מניחים בתבניות (4 פוקאצות על תבנית)
עם האצבעות עושים שקעים (לא שקעים מסודרים) על כל פוקאצה מורחים ביצה ושמים מהבשר על כל פוקאצה.
אופים עד שהקצוות של הפוקאצה משחימות. (לא זוכרת כה זמן אפיה)


בלונז:

רכיבים:

500 גרם בשר טחון
פלפל אדום- חתוך לקוביות- לא חובה
קישוא- חתוך לקוביות- לא חובה
2 בצלים חתוכים לקוביות בינוניות
5 שיני שום כתושות/ קצוצות
4 עגבניות טריות בשלות ממש- חתוכות לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
כוס מים
2 כפיות מלח
כפית שטוחה סוכר
פלפל שחור לפי הטעם
חופן פטרוזיליה (לפי הטעם), קצוץ דק

הכנה:

לטגן את הבצל והשום, אם שמים גם פלפל וקישוא אז לטגן גם אותם יחד.
כשהבצל שקוף להוסיף את הבשר ולהפריד מידי פעם לגושים קטנים יותר, לטגן עד שהבשר משחים כולו
לשים את התבלינים, לערבב ולהוסיף את העגבניות אחרי כמה רגעים למעוך אותם קלות עם מזלג, להוסיף את המים והרסק.
כשזה מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לעוד חצי שעה.
מגישים על ספגטי :)

הפאי רועים צריכה לחפש את המתכון ואכל רק בלילה.
אני מכינה את זה עם קצת קינמון - זה גם טעים וגם מפזר ריח גן עדן בכל הבית. שווה לנסות
 

גרשיים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אפרופו עוף טחון:
תוצאות חקירת האירוע במעון בית דפנה השבוע העלתה שסיבת מות 3 אנשים היא... עוף טחון מקולקל
 

leale levi

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אשמח אם יש למישהו מתכון לקציצות עוף ברוטב עגבניות (אבל משהו ממש טעים כי אני בדר"כ לא מתלהבת על עוף טחון...)
 

saralulu

משתמש מקצוען
של איזה שבוע?
תודה.
המתכון כאן בשרשור שנקרא ארוחת צהרים סתווית, היום ד"א הכנתי מהתערובת קציצות קטנות וקריספיות, שמתי 500 גר' עוף טחון ו500 גר' בשר טחון, שום אני אוהבת קצת יותר כשאני מכפילה כמויות זה בערך 4 שיני שום וגם מלח אני שמה קצת יותר וכך גם לגבי הפ. השחור. טיגנתי בשכבה עבה של שמן כדי שיהיה עשוי מבפנים. מה שנח בתערובת זה שזה לא בצל מטוגן אלא קצוץ דק - טחון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה