@גלבוע , יש מוצר שנקרא שביבי סויה, הוא מתנהג דומה מאד לעוף טחון, אפשר להכין ממנו קציצות, בולונז, שווארמה ועוד.
הוא זול מאד [6.90 לחבילה שמספיקה לשתי ארוחות פחות או יותר] ובעל ערכים תזונתיים גבוהים מאד.
אם זה מענין אותך, התזונה שלי בתור ילדה הכילה את החומר הזה והרבה.
זו נסורת,דבר דוחה ברמות!
אימא שלי היתה משרה במים (לפי ההוראות) ומכינה קציצות, לא ממליצה בכלל, עד היום כשאני נזכרת עולה לי תחושה קשה בגרון, אז, זה כלל גם אורז מלא או בורגול.
הילדים שלי לא רואים את הדבר הזה.
היו בסידרה גם נגיסי סויה, אויש, העדפתי לאכול חצץ ורק לא את זה,
שאימא שלי לא תקרא פה...
אצלנו אוכלים מבושל בערב (אבל היום בעיה עם השקיעה והבשרי)
היום מכינה להם פיתה פלאפל
מחר גולאש פרווה של תפו"א+נקניקיות של טבעול, שהן ממש בטעם ומראה בשרי
כנראה שיום אחד יהיה נקניקיות בלחמניה
יהיה גם חלבי-אבל לך לא רלוונטי.
אפשר להכין אגרול ירקות וטופו, כתבתי פה המון פעמים.
אצלי מטורפים על טופו, אם משרים בתיבול ואח"כ אופים זה מקבל מרקם וטעם שונים ממה שזה נראה.
אם יהיו לי עוד רעיונות אכתוב פה.
אני נזכרת עכשיו שהכנתי אתמול מרק, הוא חורפי אומנם אבל משביע וממלא, 2 מנות והבטן מסודרת לכמה שעות
הכנתי מרק גריסים, ירקות ותפו"ע
מטגנים בצל
מוסיפים קופסא מסוננת של פטריות משומרות
1 כוס גריסי פנינה שטופים
קישוא גדול מגורר
2-3 גזרים מגוררים
2 תפו"א בינוניים מגוררים
מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות והגריסים, מאדים עוד קצת , מים לכיסוי+4 ס"מ נוספים, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה