עוגות/עוגיות עוד אחת........עוגה ללא אפיה. מוצלחת באמת---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
קניתי בטעות קופסא של ביסקויטים. מארז של איזה 9 שרוולים של ביסקויטים מרובעים גדולים. מיש חסד.
שכחתי- שיש לי קופסא כזו בבית.
1631219689404.png


אז הייתי חייבת לאלתר עוגה.
האמת-
הצליחה מעל למשוער.
כך אמרו כאן הטועמים.

כן, זו עוגה לא זולה. יש בה הרבה שוקולד, וריצ' וחלבה אבל--תבנית ענקית. המון מלבנים של עוגה. לכבוד סוכות.
עוגה כזו שתרצו שהאורחים שלכם יברכו עליה "ליישב".


תבנית חד פעמית ענקית

80 ביסקויטים מרובעים. [20 לכל שכבה] אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]

למילוי:
400 גרם שוקולד מריר
1 ריצ' קטן
250 גרם חלבה מפוררת

לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר

לקישוט:
50 גרם חלבה מפוררת

הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר עם ריצ' וחלבה מפוררת. ממיסים עד שמתקבל קרם חלק, מערבבים כל הזמן. מסירים מהאש אחרי שמתקבל קרם אחיד
טובלים 20 ביסקויטים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.

מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.
מסדרים עוד שכבת ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]
מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה [טבולים בקפה]

מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים שוקולד מריר וריצ' עד שמתקבל גנאש חלק. מערבבים כל הזמן.
יוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה

מפזרים חלבה מפוררת מעל לגנאש
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות, תלוי בגודל החיתוך

IMG_7028_800x600.jpg


IMG_7027_800x600.jpg
 

Studio Grafix

עיצוב גרפי ומיתוג עסקי למוסדות ועסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
איזה מגרההה
חייבת מתישהו להכין גם.. (עדיין נשארו לי מחובויות מהחוברת מתכונים שלך.. עוד אחד לרשימה..)
תודה העני, על הכל!
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הני תודה! נשמע ונראה מגרההה
איך שומרים על הטריות שלהם?

יש לי מתכון דומה, לפעמים הביסקיוטים נשארים קרנציים או רטובים וטעימים ולפעמים טפלים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הני תודה! נשמע ונראה מגרההה
איך שומרים על הטריות שלהם?

יש לי מתכון דומה, לפעמים הביסקיוטים נשארים קרנציים או רטובים וטעימים ולפעמים טפלים
אחרי הכנת העוגה?
במקפיא.
זה לא צריך להיות קראנצ'י אלא יותר כמו שכבת עוגה דקיקה. הם מתרככים בגלל הטבילה בקפה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
ואוו
העני
את לא נורמלית...
איזה מספר עוגה זה?
הכל לסוכות?
לא מגלים מחשש עינא בישא

האמת-שחלק לא קטן של העוגות נשלחו לחברות חולות קורונה לשבת שעברה ולר"ה.
וחלק- נעלם מהמקפיא. לא יודעת איך. תעלומה. יש כאן כמה ברנשים שמכחישים את הקשר שלהם לענין אבל אני סקפטית
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
איזה יופי שהיו לך ביסקויטים מיותרים!
הרווחנו מתכון.
נראה ממש טוב.

הבת שלי התחילה להכין את המתכונים מהחוברת בזה אחר זה,
עכשיו נוסיף לה עוד אחד לרשימה...
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
שווה הכנה
לא מאמינה שאצליח להכין טעים כמו המקור
אבל לפחות יכולה לומר שהמקור טעיםםםםםםםםם
יבורכו ידייך העני
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אפשר שכבת בסקויטים אחת פחות ואז יהיה קצת יותר קרם בין שכבה לשכבה? זה נראה שכבה ממש דקיקה לא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  19  פעמים

לוח מודעות

למעלה