לא יודעת לתאר נורא ברור.התיאור לא כל כך ברור.
שמנת חמוצה/מתוקה?
זו בחושה שערבבו לתוכה שמנת?
זו עוגת גבינה שהחליפו בה את הגבינה בשמנת חמוצה?
זו ההגדרה.ורכה ונימוחה
אין לי דרך לשחזר כי כנראה אמא שלי לא רשמה.זו ההגדרה.
זה המתכון שניסיתם?
נשמע מעניין, אף פעם לא נפגשתי עם מרשם כזה מלבד בעוגות ללא אפיה.עוגת גבינה על בסיס שמנת בלבד
אשלח לך בפרטינשמע מעניין, אף פעם לא נפגשתי עם מרשם כזה מלבד בעוגות ללא אפיה.
אין לי גישה לאתר שאת מפנה אליו. חבל.
יש אפשרות שתעלי את המתכון @shira bira ?
תודה רבה!עוגת שמנת חמוצה (תום פרנץ)
לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון ו-2 כפות אבקת סוכר לקבלת טעם מעט קרמלי- מומלץ אך לא חובה.
לשכבת השמנת:
4 מכלים של שמנת חמוצה (200 גר' כל אחד)
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרודת לימון דקה- מומלץ אך לא חובה
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
או- מכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות
הכנה:
משמנים היטב תבנית עגולה 24
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מערבבים עם החמאה ומהדקים לתבנית.
מערבבים היטב את כל רכיבי השמנת לבלילה ללא גושים, יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
ניתן להשאיר את העוגה כך.
אם מצפים בשמנת מתוקה- מצננים את העוגה לחלוטין ואז מצפים בקצפת.
אם מצפים בשמנת חמוצה- מוציאים מהתנור 5 דקות לפני סיום האפיה, מורחים את השמנת ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות.
אני עשיתי ללא ה"מומלץ אך לא חובה", ציפיתי בשמנת מתוקה ויצא מעולה.
לא.את מתכוונת לכזה?
צפה בקובץ המצורף 683448
זאת המושלמת ליד הקפה של קרין גורן?את מתכוונת לכזה?
צפה בקובץ המצורף 683448
נכון. אבל המתכון שאני אימצתי הוא של איילת הירשמןזאת המושלמת ליד הקפה של קרין גורן?
ניחשתי נכון?
הכנתי כבר כמה פעמים, שווה!!!עוגת שמנת חמוצה (תום פרנץ)
לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון ו-2 כפות אבקת סוכר לקבלת טעם מעט קרמלי- מומלץ אך לא חובה.
לשכבת השמנת:
4 מכלים של שמנת חמוצה (200 גר' כל אחד)
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרודת לימון דקה- מומלץ אך לא חובה
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
או- מכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות
הכנה:
משמנים היטב תבנית עגולה 24
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מערבבים עם החמאה ומהדקים לתבנית.
מערבבים היטב את כל רכיבי השמנת לבלילה ללא גושים, יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
ניתן להשאיר את העוגה כך.
אם מצפים בשמנת מתוקה- מצננים את העוגה לחלוטין ואז מצפים בקצפת.
אם מצפים בשמנת חמוצה- מוציאים מהתנור 5 דקות לפני סיום האפיה, מורחים את השמנת ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות.
אני עשיתי ללא ה"מומלץ אך לא חובה", ציפיתי בשמנת מתוקה ויצא מעולה.
אפשר להעלות את המתכון?נכון. אבל המתכון שאני אימצתי הוא של איילת הירשמן
בבקשהאפשר להעלות את המתכון?
בזמן שאתם מחפשים את החמץ, הלקוחות שלכם מחפשים אתכם בנרות!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: