חלבי עוגת שמנת אפויה - דרוש מתכון

לא אני

משתמש מקצוען
טעמתי עוגת שמנת אפויה. רכה מבפנים. למעלה שחומה.
מושלמת.
יש למישהי מתכון?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
התיאור לא כל כך ברור.
שמנת חמוצה/מתוקה?
זו בחושה שערבבו לתוכה שמנת?
זו עוגת גבינה שהחליפו בה את הגבינה בשמנת חמוצה?
 

stbar

משתמש מקצוען
נשמע עוגת גבינה טורט אפויה פשוטה
 

לא אני

משתמש מקצוען
התיאור לא כל כך ברור.
שמנת חמוצה/מתוקה?
זו בחושה שערבבו לתוכה שמנת?
זו עוגת גבינה שהחליפו בה את הגבינה בשמנת חמוצה?
לא יודעת לתאר נורא ברור.
היא כבר היתה אפויה :)
היתה נראית כמו עוגת גבינה אבל רכה ונמרחת יותר, והיא הוגדרה כ"עוגת שמנת אפויה".
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
ב"טעימות" של שבועות האחרון היה מתכון של תום פרנץ לעוגת שמנת חמוצה אפויה. יצא ממש טעים והכנה קלה במיוחד.
תזכירי לי בערב ואכתוב את המתכון.
 

אסתטיקה

משתמש מקצוען
נשמע לי כמו צ'יז קייק אמריקאית.
עשויה מגבינת שמנת עם ביצים, סוכר ומעט קמח / קורנפלור. (על בסיס זה יש תוספות שונות לגיוון)
אישית אני מסננת שמנת חמוצה למרקם של גבינה ומזה מכינה את העוגה.
כך שלמעשה היא עוגת שמנת אפויה - רכה, נימוחה ועשירה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לי נראה שזו לא עוגת גבינה ניו יורקית אלא פשוט עוגת גבינה על בסיס שמנת בלבד.
היא אמורה להיות נמוכה ורכה ונימוחה אפילו יותר מהניו יורקית כיון שהשמנת לא מסוננת ונותרים בה יותר נוזלים.
אמא שלי הכינה פעם וזה באמת טעים.
הנה מתכון שנראה די דומה:
תשמיטי בכיף את הקצפת והרוטב.
אפשר להחליף את הביסקויטים משוקו לוניל.
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
עוגת שמנת חמוצה (תום פרנץ)
לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון ו-2 כפות אבקת סוכר לקבלת טעם מעט קרמלי- מומלץ אך לא חובה.
לשכבת השמנת:
4 מכלים של שמנת חמוצה (200 גר' כל אחד)
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרודת לימון דקה- מומלץ אך לא חובה
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
או- מכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות

הכנה:
משמנים היטב תבנית עגולה 24
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מערבבים עם החמאה ומהדקים לתבנית.
מערבבים היטב את כל רכיבי השמנת לבלילה ללא גושים, יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
ניתן להשאיר את העוגה כך.
אם מצפים בשמנת מתוקה- מצננים את העוגה לחלוטין ואז מצפים בקצפת.
אם מצפים בשמנת חמוצה- מוציאים מהתנור 5 דקות לפני סיום האפיה, מורחים את השמנת ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות.

אני עשיתי ללא ה"מומלץ אך לא חובה", ציפיתי בשמנת מתוקה ויצא מעולה.
 

לא אני

משתמש מקצוען
עוגת שמנת חמוצה (תום פרנץ)
לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון ו-2 כפות אבקת סוכר לקבלת טעם מעט קרמלי- מומלץ אך לא חובה.
לשכבת השמנת:
4 מכלים של שמנת חמוצה (200 גר' כל אחד)
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרודת לימון דקה- מומלץ אך לא חובה
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
או- מכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות

הכנה:
משמנים היטב תבנית עגולה 24
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מערבבים עם החמאה ומהדקים לתבנית.
מערבבים היטב את כל רכיבי השמנת לבלילה ללא גושים, יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
ניתן להשאיר את העוגה כך.
אם מצפים בשמנת מתוקה- מצננים את העוגה לחלוטין ואז מצפים בקצפת.
אם מצפים בשמנת חמוצה- מוציאים מהתנור 5 דקות לפני סיום האפיה, מורחים את השמנת ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות.

אני עשיתי ללא ה"מומלץ אך לא חובה", ציפיתי בשמנת מתוקה ויצא מעולה.
תודה רבה!
מתכננת לנסות.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
את מתכוונת לכזה?
1594057156390.png
 

מצליחה

משתמש מקצוען
עוגת שמנת חמוצה (תום פרנץ)
לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים פתי בר
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון ו-2 כפות אבקת סוכר לקבלת טעם מעט קרמלי- מומלץ אך לא חובה.
לשכבת השמנת:
4 מכלים של שמנת חמוצה (200 גר' כל אחד)
3/4 כוס סוכר לבן
4 ביצים L
חב' אינסטנט פודינג וניל
כפית גרודת לימון דקה- מומלץ אך לא חובה
לציפוי:
מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר
או- מכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות

הכנה:
משמנים היטב תבנית עגולה 24
מחממים תנור ל-180 מעלות
טוחנים את הביסקוויטים לאבקה, מערבבים עם החמאה ומהדקים לתבנית.
מערבבים היטב את כל רכיבי השמנת לבלילה ללא גושים, יוצקים על הביסקוויטים ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
ניתן להשאיר את העוגה כך.
אם מצפים בשמנת מתוקה- מצננים את העוגה לחלוטין ואז מצפים בקצפת.
אם מצפים בשמנת חמוצה- מוציאים מהתנור 5 דקות לפני סיום האפיה, מורחים את השמנת ומחזירים לתנור ל 5-7 דקות.

אני עשיתי ללא ה"מומלץ אך לא חובה", ציפיתי בשמנת מתוקה ויצא מעולה.
הכנתי כבר כמה פעמים, שווה!!!
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להעלות את המתכון?
בבקשה
עוגה לבנה ורכה לקפה
תבנית אינגליש קייק

חומרים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת
1/4 כוס (40 מ"ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון

ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת, ומפזרים מלמעלה את הפירורים. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב. מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.

איך מכפילים כמויות ומכינים שתי עוגות?
כדי להכין שתי עוגות מכפילים את כל הכמויות במתכון, מלבד את הביצים – משתמשים בשלוש ביצים במקום בשתיים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה