מידע שימושי עוגת שכבות עם מוס רוזמרי ואגוזים [פרווה]

zelda

משתמש מקצוען
@hbecker
אם עושים בתבנית ח"פ בינוני (זה מה שנכנס בתנור שלי בפסח)
אז כמה שכבות יוצא? 3?
תודה מראש - נראה מעולה
 

lovely

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לא יודעת מה קורה לי הפסח הזה....
את החלמונים מוסיפים לתערובת השוקולד, אחד אחד, אחרי שמתקרר מעט. אח"כ מאחדים עם החלבונים

תודה שהערת את תשומת ליבי לדבר.
אם ככה, הביצים הן חיות???
דבר נוסף איך אפשר לעשות בלי שוקולד,
 

עפה ברוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מתכון מדהים!
והשנה יש ריצ' כשר לפסח אז אפשר באמת להמיר את הביצים לריץ'!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם ככה, הביצים הן חיות???
דבר נוסף איך אפשר לעשות בלי שוקולד,
אכן ביצים חיוצ
אבל השנה אפשר להמיר לריצ'
ואז זה רק להוסיף שוקולד מומס, סוכר ומים
200 גרם שוקולד, 1/2 כוס סוכר,1/4 כוס מים- ממיסים יחד ומוסיפים לריצ' המוקצף. אפשר גם קצת קפה נמס
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון:

לעוגה:
10 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
4 סוכר וניל
6 כפות קמח תפו"א

למוס:
200 גרם שוקולד מריר ממולא בקרם אגוזים
1/3 כוס שמן
2 כפות יין
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזים קצוצים [לוז או מלך]

הכנה:
הקציפי חלבונים לקצף קל. הוסיפי סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת ערבבי חלמונים + סוכר וניל וקמח תפו"א.
אחדי את התערובות בתנועות קיפול.
שטחי ב-2 תבניות תנור מרופדות בניר אפיה. אפי ב 180 מעלות כ-15 דקות.
צנני את העוגות. פרסי כל אחת ל-4 רצועות באורך של תבנית אינגליש ארוכה.

הכיני את המוס:
הקציפי חלבונים לקצף קל. הוסיפי סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.
בסיר קטן, המיסי שוקולד + שמן ויין.
הסירי מהאש לאחר שמתקבל קרם חלק. העבירי מעט מתערבות החלבונים לתערובת השוקולד ואח"כ העבירי חזרה לתערובת החלבונים. אחדי בתנועות קיפול. הוסיפי אגוזים.

הרכיבי [מתקבלות 2 עוגות בגודל של תבנית אינגליש ארוכה]
הניחי רבע עודה בתבנית אינגליש. מרחי מעט מוס מעל. הניחי עוד רבע עוגה ושוב מרחי מוס. חזרי על פעולה זו עד שתקבלי עוגה בעלת 4 שכבות עוגה ומוס. סיימי במוס.
עשי כך גם עם העוגה השניה.
הקפיאי. הוציאי מהמקפיא 5 דקות לפני ההגשה.
צפה בקובץ המצורף 341552

תהנו!
רק עכשיו הגעתי לאשכול
את הסוכר וניל של העוגה נמיר בעוד סוכר
אם נוותר על השוקולד שבמוס זה גם יצא טוב? ואם נוסיף במקום זה נוגט ביתי מאגוזי לוז?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רק עכשיו הגעתי לאשכול
את הסוכר וניל של העוגה נמיר בעוד סוכר
אם נוותר על השוקולד שבמוס זה גם יצא טוב? ואם נוסיף במקום זה נוגט ביתי מאגוזי לוז?
את יכולה נוגט ביתי וזה יהיה מוס נוגט
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כןןן לטובת כולן את שניהם
תודהה[/QUOTE
רת העוגה העליתי כבר, הנה קישור
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-העוגה-המנצחת.436131/page-4#post-6382978

מוס:

200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 מיכל ריצ' קטן

ממיסים בסיר קטן בבאן מרי או על אש הכי נמוכה תוך ערבוב מתמיד שוקולד שבור לקוביות, מים וסוכר עד לקבלת קרם חלק
מקציפים ריצ' לקצפת רכה.
מקפלים לתוך הריצ' את השוקולד המומס.
מחלקים לגביעים. שמים במקרר להתייצבות אם זה ליום-יומיים הקרובים. בהקפאה לשמן רב יותר. מוציאים מההקפאה דקה שתיים לפני ההגשה.
אפשר להכין בתבנית אינגליש.

את העוגה העליתי כבר, הנה קישור
https://www.prog.co.il/threads/אשכול-העוגה-המנצחת.436131/page-4#post-6382978

מוס:

200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 מיכל ריצ' קטן

ממיסים בסיר קטן בבאן מרי או על אש הכי נמוכה תוך ערבוב מתמיד שוקולד שבור לקוביות, מים וסוכר עד לקבלת קרם חלק
מקציפים ריצ' לקצפת רכה.
מקפלים לתוך הריצ' את השוקולד המומס.
מחלקים לגביעים. שמים במקרר להתייצבות אם זה ליום-יומיים הקרובים. בהקפאה לשמן רב יותר. מוציאים מההקפאה דקה שתיים לפני ההגשה.
אפשר להכין בתבנית אינגליש.
 

debish

משתמש חדש
מישהו יכול להעלות את החוברת המדוברת???
וכן האם המוס עם הריצ' הוא גם לעוגה וגם אפשרי לכוסיות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  37  פעמים

לוח מודעות

למעלה