חלבי עוגת שכבות גבינה וריבת חלב - שווה ביותר!!

aser

משתמש מקצוען
יש לי חולשה מיוחדת לעוגות גבינה, המתוק הזה ממיס אותי, והתענוג שלי בשעת לילה כשהכל שקט והבית רגוע - לארגן לעצמי כוס קקאו חם וליד פרוסה קרה וטעיממה של עוגת גבינה.
תמיד יש לי במקרר משהו מפנק שמחכה לי... חייבת לגלות לכן עוד סוד - העוגות שלי קלות להכנה, מתאימות לכל אחת שרוצה להתפנק....
קבלנה מתכון לעוגת גבינה טעיממה וגבינתית, אמיתית אמיתית....
העוגה משורטטת ויפה, בעלת שכבות בגוונים, יפיפיה, טעימה ליד הקפה של הבוקר ומפנקת לעת ערב.
וכמובן כמובן היא לא עוגה מרתיעה, לא עוגה מסובכת כזו ששייכת רק ל"שפיות" בעלות נסיון רב במטבח, העוגה הזו מתאימה לכולנו.... היא קלה מאד להכנה ובס''ד מצליחה תמיד....

אז יאללה התחלנו....

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
1 חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של @אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
צפה בקובץ המצורף 690753צפה בקובץ המצורף 690755צפה בקובץ המצורף 690756

הכנתי,
יצא מעולה!!!
רק שאלה קטנה
הקפאתי את העוגה
ואחרי הפשרה - היא מגירה נוזלים
יש דרך למנוע?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
הכנתי,
יצא מעולה!!!
רק שאלה קטנה
הקפאתי את העוגה
ואחרי הפשרה - היא מגירה נוזלים
יש דרך למנוע?
קודם כל שמחה בשבילך שהעוגה יצאה טוב.

לגבי ההקפאה-
מספיק שהסגירה לא הייתה מאד הרמטית בשביל שייכנס קרח שיהפוך לנוזלים.
צריך להקפיא סגור סגור הרמטי ואז העוגה מעולה ויוצאת נהדר גם מהקפאה.
 

aser

משתמש מקצוען
קודם כל שמחה בשבילך שהעוגה יצאה טוב.

לגבי ההקפאה-
מספיק שהסגירה לא הייתה מאד הרמטית בשביל שייכנס קרח שיהפוך לנוזלים.
צריך להקפיא סגור סגור הרמטי ואז העוגה מעולה ויוצאת נהדר גם מהקפאה.

תודה,
אכין שוב לכ' צהרי הלביבות
ואסגור הרמטי!!!
 

aser

משתמש מקצוען
מישהי יודעת לומר לי כמה גר' זה 25 ביסקויטים?
יש לי כבר כמות של פרורי ביסקויט
 

nicky

משתמש מקצוען
וואו המתכון נראה מדהים..
יש לי רק שאלה-
אני לא כ״כ אוהבת שמנת חמוצה, חשבתי לוותר על שכבת הציפוי ובמקום למרוח ריבת חלב או משהו כזה. השאלה היא איך לנהוג עם העוגה מבחינת ההשארה בתנור סגור לשעה? צריך בכל אופן גם בלי הציפוי? להשאיר פשוט אחרי האפיה?
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
הכנתי את העוגה המהממת הזו פעם, כשפירסמת, ורוצה להכין שוב.
אין לי אשל.
רק גיל קטן, אפשר להכניס אחד וחצי בערך? כי אני רואה שאחוזי שומן יש לאשל 4.5 וגיל יש 3%
זה יצא טוב?
תודה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה