עוגות/עוגיות עוגת שיש קלה בתבנית גדולה- יש למישהי?

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגת שיש - העתקתי מכאן פעם:

כמות לתבנית ענקית:
6 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן
כוס+ 3/4 כוס מיץ תפוזים
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות גדושות שוקולית
חצי כוס קוקוס - להוסיף ללבן
שוקוציפס- להוסיף לשחור

* אם אין לך מיץ תפוזים עדיף להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המצרכים מלבד השוקולית (קודם ביצים, אח"כ שמן וסוכר ובסוף את השאר).

-מעבירים מחצית מהבלילה (הבהירה) לתבנית. מוסיפים למחצית הבלילה שנותרה בקערה את השוקולית ומערבבים.

-יוצקים על הבלילה הבהירה את מחצית הבלילה הכהה. מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.

-אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

שבת שלום
 

stbar

משתמש מקצוען
מתכון מצוין!!
תבנית A4

החומרים:

  1. 6 ביצים
  2. כוס סוכר
  3. ¾ כוס שמן
  4. כוס מיץ תפוזים סחוט (או מיץ תפוחים טבעי)
  5. 2 וחצי כוסות קמח
  6. חבילת אבקת אפיה
  7. קצת תמצית וניל
  8. סירופ שוקולד


ההכנה:

מקציפים חלבונים עם סוכר

מאטים את מהירות המקצף ומוסיפים את החלמונים והשמן

מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ

לבסוף את אבקת האפיה ותמצית הוניל.



כעת מזלפים מעל התערובת כמה "עיגולים" של סירופ שוקולד, ושופכים לתוך המאפינס (כ30 יחידות)

כך שיוצא אפקט של שיש

אפשר גם חלק במאפינס וחלק בתבנית אינגליש קייק.

אופים כ20 דקות + עד שקיסם הננעץ יוצא יבש.



בהצלחה ובתיאבון!
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
עוגת שיש - העתקתי מכאן פעם:

כמות לתבנית ענקית:
6 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן
כוס+ 3/4 כוס מיץ תפוזים
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות גדושות שוקולית
חצי כוס קוקוס - להוסיף ללבן
שוקוציפס- להוסיף לשחור

* אם אין לך מיץ תפוזים עדיף להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המצרכים מלבד השוקולית (קודם ביצים, אח"כ שמן וסוכר ובסוף את השאר).

-מעבירים מחצית מהבלילה (הבהירה) לתבנית. מוסיפים למחצית הבלילה שנותרה בקערה את השוקולית ומערבבים.

-יוצקים על הבלילה הבהירה את מחצית הבלילה הכהה. מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.

-אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.

שבת שלום
היא טובה? ניסית אותה?
לערבב בלי מיקסר?
 

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
ניסיתי ואהבתי. היא די פשוטה, גם בהכנה אבל גם בטעם.
לפעמים אני רק מערבבת ולפעמים מקציפה במקצף חשמלי.
את הקוקוס אני מוסיפה לכל הבלילה, שופכת ¾ לתבנית, ומוסיפה לקצת שנשאר קקאו/ שוקולית.
מה שכן, בתבנית תנור היא אולי קצת נמוכה. תראי לפי הכמות, אולי עדיף תבנית ח.פ בינונית או גדולה ואז היא תצא יותר גבוהה (האמת שתבניות התנור שלי ענקיות, אז אולי זה לא אומר. תראי כמה יוצא ותחליטי)
 

P.R.

משתמש מקצוען
טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)

לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).

לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).

יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.

בתאבון!
 

ספר קריאה

משתמש פעיל
טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)

לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).

לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).

יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.

בתאבון!
מה אפשר לשים במקום מיץ לימון?
את החלמונים לערבב גם ביד?
 

הולי הובי

משתמש פעיל
טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)

לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).

לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).

יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.

בתאבון!


הכנתי ויצאה מעולללה

הקצפתי את הביצים בשלמותן- יצאה אורירית ורכה מאד, ובגובה יפה
אולי עם הפרדה היתה יוצאת גבוהה יותר?לא ניסיתי

שמתי רק כוס סוכר אחת (חצי דמררה וחצי לבן) - לטעמי- מספיק לגמרי (כוס בגודל 240 מל)

במקום קקאו ערבבתי חלק מהבלילה עם חב' שוקולד מריר מומס
אולי לכן לא היה צורך ביתר מתיקות

קמח לפי כוסות של 180 מל- חצי מלא וחצי לבן

במקום מיץ לימון הוספתי 3 כפות קפה מגורען מומסות במים (אחרי ההמסה הוספתי מי ברז, כדי לקרר)
נראה לי שיותר קרוב לחצי כוס מים

ביצים- השתמשתי ב8 של מדיום, אין צורך ביותר
(מציינת, כי בד"כ בכמות כזו אני מוסיפה לפחות 2 ביצים בגלל השימוש במדיום)
 

engoy

משתמש פעיל
הכנתי ויצאה מעולללה

הקצפתי את הביצים בשלמותן- יצאה אורירית ורכה מאד, ובגובה יפה
אולי עם הפרדה היתה יוצאת גבוהה יותר?לא ניסיתי

שמתי רק כוס סוכר אחת (חצי דמררה וחצי לבן) - לטעמי- מספיק לגמרי (כוס בגודל 240 מל)

במקום קקאו ערבבתי חלק מהבלילה עם חב' שוקולד מריר מומס
אולי לכן לא היה צורך ביתר מתיקות

קמח לפי כוסות של 180 מל- חצי מלא וחצי לבן

במקום מיץ לימון הוספתי 3 כפות קפה מגורען מומסות במים (אחרי ההמסה הוספתי מי ברז, כדי לקרר)
נראה לי שיותר קרוב לחצי כוס מים

ביצים- השתמשתי ב8 של מדיום, אין צורך ביותר
(מציינת, כי בד"כ בכמות כזו אני מוסיפה לפחות 2 ביצים בגלל השימוש במדיום)
כמה זמן אפיה שישאר עסיסי ולא יבש?
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
עוגת שיש עסיסית, קלה וטעימה טעימה של סבתא שלי ע"ה
אני מכינה אותה כמעט כל שבת.
(לאוהבי מתוק...)

9 ביצים שלמות
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
1. סוכר וניל


להקציף ביצים שלמות עם סוכר כ-10 דק'
להוסיף את היתר תוך ערבוב עדין

לחלק את העיסה ביחס של 1/3 ו- 2/3 : (בערך)
לשליש להוסיף 3/4 כוס סירופ שוקולד
לשני שליש להוסיף 3/4 כוס סירופ מייפל

למזוג לתבנית ענקית ולשייש.

לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס (אפשר גם בלי).


אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.

*טיפ לעצלנים:
על מנת לחסוך בכלי נוסף, אני שופכת 2/3 מהעיסה לתבנית, מוסיפה סירופ מייפל, ומערבבת ישירות בתוך התבנית...
ליתר -בקערה אני מערבבת סירופ שוקולד.
 

שווה שווה

משתמש פעיל
עוגת שיש עסיסית, קלה וטעימה טעימה של סבתא שלי ע"ה
אני מכינה אותה כמעט כל שבת.
(לאוהבי מתוק...)

9 ביצים שלמות
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
1. סוכר וניל


להקציף ביצים שלמות עם סוכר כ-10 דק'
להוסיף את היתר תוך ערבוב עדין

לחלק את העיסה ביחס של 1/3 ו- 2/3 : (בערך)
לשליש להוסיף 3/4 כוס סירופ שוקולד
לשני שליש להוסיף 3/4 כוס סירופ מייפל

למזוג לתבנית ענקית ולשייש.

לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס (אפשר גם בלי).


אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.

*טיפ לעצלנים:
על מנת לחסוך בכלי נוסף, אני שופכת 2/3 מהעיסה לתבנית, מוסיפה סירופ מייפל, ומערבבת ישירות בתוך התבנית...
ליתר -בקערה אני מערבבת סירופ שוקולד.
הכנתי יצא מעולה!!
 

פרידא

משתמש מקצוען
טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)

לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).

לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).

יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.

בתאבון!
תודה
ניסתי ויצא ממש טוב!!
 

שווה שווה

משתמש פעיל
קופצת על האשכול
אני מאוד אוהבת עוגות ספוג (טורט אוורירי וכו')
היית מעונינת במתכון טוב וקל של כזו עוגה :rolleyes:
מישהי בענין?
 

8020088

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אני מאוד אוהבת!
יש לי עוגת קפה מהממת וקלה אם בא לך אעלה מתכון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ב'

ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה