היא טובה? ניסית אותה?עוגת שיש - העתקתי מכאן פעם:
כמות לתבנית ענקית:
6 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס וחצי שמן
כוס+ 3/4 כוס מיץ תפוזים
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות גדושות שוקולית
חצי כוס קוקוס - להוסיף ללבן
שוקוציפס- להוסיף לשחור
* אם אין לך מיץ תפוזים עדיף להכין 3/4 כוס לימונדה ולערבב מים עם 2 כפות מיץ לימון וכפית גדושה סוכר.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל המצרכים מלבד השוקולית (קודם ביצים, אח"כ שמן וסוכר ובסוף את השאר).
-מעבירים מחצית מהבלילה (הבהירה) לתבנית. מוסיפים למחצית הבלילה שנותרה בקערה את השוקולית ומערבבים.
-יוצקים על הבלילה הבהירה את מחצית הבלילה הכהה. מערבבים מעט ובעדינות את שתי הבלילות.
-אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.
שבת שלום
מה אפשר לשים במקום מיץ לימון?טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)
לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).
לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).
יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.
בתאבון!
?מה אפשר לשים במקום מיץ לימון?
את החלמונים לערבב גם ביד?
טעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)
לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).
לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).
יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.
בתאבון!
כמה זמן אפיה שישאר עסיסי ולא יבש?הכנתי ויצאה מעולללה
הקצפתי את הביצים בשלמותן- יצאה אורירית ורכה מאד, ובגובה יפה
אולי עם הפרדה היתה יוצאת גבוהה יותר?לא ניסיתי
שמתי רק כוס סוכר אחת (חצי דמררה וחצי לבן) - לטעמי- מספיק לגמרי (כוס בגודל 240 מל)
במקום קקאו ערבבתי חלק מהבלילה עם חב' שוקולד מריר מומס
אולי לכן לא היה צורך ביתר מתיקות
קמח לפי כוסות של 180 מל- חצי מלא וחצי לבן
במקום מיץ לימון הוספתי 3 כפות קפה מגורען מומסות במים (אחרי ההמסה הוספתי מי ברז, כדי לקרר)
נראה לי שיותר קרוב לחצי כוס מים
ביצים- השתמשתי ב8 של מדיום, אין צורך ביותר
(מציינת, כי בד"כ בכמות כזו אני מוסיפה לפחות 2 ביצים בגלל השימוש במדיום)
הכנתי יצא מעולה!!עוגת שיש עסיסית, קלה וטעימה טעימה של סבתא שלי ע"ה
אני מכינה אותה כמעט כל שבת.
(לאוהבי מתוק...)
9 ביצים שלמות
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות שמן
3 כוסות קמח
1 א. אפיה
1. סוכר וניל
להקציף ביצים שלמות עם סוכר כ-10 דק'
להוסיף את היתר תוך ערבוב עדין
לחלק את העיסה ביחס של 1/3 ו- 2/3 : (בערך)
לשליש להוסיף 3/4 כוס סירופ שוקולד
לשני שליש להוסיף 3/4 כוס סירופ מייפל
למזוג לתבנית ענקית ולשייש.
לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס (אפשר גם בלי).
אופים בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש.
*טיפ לעצלנים:
על מנת לחסוך בכלי נוסף, אני שופכת 2/3 מהעיסה לתבנית, מוסיפה סירופ מייפל, ומערבבת ישירות בתוך התבנית...
ליתר -בקערה אני מערבבת סירופ שוקולד.
כמה זמן אפיה שישאר עסיסי ולא יבש?
תודהטעיייים
עוגת שיש אוורירית ביותר
חומרים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות קמח
1 א. אפיה
2 כפות קקאו
מעט שמן
אופן ההכנה
להקציף חלבונים + סוכר לקצף מבריק וקשה
בקערה נפרדת
לערבב חלמונים + שמן + מיץ לימון
ולהוסיף לקצף בתנועות עטיפה (ביד ולא במיקסר)
להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה קמח ו. אפיה (ביד ולא במיקסר)
לשמן תבנית ענקית
לשפוך את רוב הכמות ולהשאיר מעט בצד
לתערובת הנותרת להוסיף
2 כפות קקאו
מעט שמן
ולערבב ולשפוך על התערובת שבתבנית, שיגיע לכל המקומות, ולשיש (בעזרת מזלג/ סכין).
לאפות על 180-200 מעלות, עד לאפיה - לבדוק בעזרת קיסם (יש לשים לב שלא יתייבש).
יוצא אוורירי בצורה נוראית!
לפני האפיה זה נראה נמוך, אך זה מתנפח מאוד!
אני עושה זאת ב 4 תבניות אנגלישקייק, אבל נראה לי שהכמויות אמורות להיות תואמות פחות או יותר.
בתאבון!
היי תודה!גם אני מאוד אוהבת!
יש לי עוגת קפה מהממת וקלה אם בא לך אעלה מתכון.
כןהיי תודה!
יש לי גם מתכון של עוגת קפה טורט מהממת!!
העוגה שלך צריכה הקצפת חלבונים מופרדים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ב'
ט בַּמֶּה יְזַכֶּה נַּעַר אֶת אָרְחוֹ לִשְׁמֹר כִּדְבָרֶךָ:י בְּכָל לִבִּי דְרַשְׁתִּיךָ אַל תַּשְׁגֵּנִי מִמִּצְוֹתֶיךָ:יא בְּלִבִּי צָפַנְתִּי אִמְרָתֶךָ לְמַעַן לֹא אֶחֱטָא לָךְ:יב בָּרוּךְ אַתָּה יְהוָה לַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:יג בִּשְׂפָתַי סִפַּרְתִּי כֹּל מִשְׁפְּטֵי פִיךָ:יד בְּדֶרֶךְ עֵדְוֹתֶיךָ שַׂשְׂתִּי כְּעַל כָּל הוֹן:טו בְּפִקֻּדֶיךָ אָשִׂיחָה וְאַבִּיטָה אֹרְחֹתֶיךָ:טז בְּחֻקֹּתֶיךָ אֶשְׁתַּעֲשָׁע לֹא אֶשְׁכַּח דְּבָרֶךָ: