דרוש מתכון עוגת שוקולד עסיסית ושוקולדית!

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
קופצת על האשכול:
אני רוצה לדעת איך עושים שעוגת שוקולד/כושי, תהיה שחורה ולא חומה! ראיתי כמה פעמים ואני לא מצליחה לחקות. חשבתי שזה קשור לחברה של הקקאו, אבל לא ראיתי הבדל...
אם מישהי תדע לענות לי , אודה לה מאוד!!!!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כאחת שמכורה לשוקולד באופן קשה ביותר, אני מחפשת כבר הרבה זמן את עוגת השוקולד המנצחת-
שמרגישים בנגיסה את השוקולד נמס בפה (לא עוגות כושיות!)
ושלא מסובך להכין אותה.

אולי מכאן תבוא הישועה?
את צריכה מתכון עם כמה שפחות קמח, ככה היא תצא לך לחה ושוקולדית
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@סביונית , יש לי כאן מתכון לעוגיות מעלפות... הכי שוקולדיות שיש... ולא, אל תתני למילה עוגיות להטעות אותך, כי הם רק במראה עוגיות אבל רכות ונמסות ו...אוהו שוקולדיות, מענגות בכל ביס...
מכינה אותו להזדמנויות מיוחדות:

עוגיות שוקולד רכות:

להמיס 200 גר' שוקולד מריר+2 כפות מרגרינה

להקציף 2 ביצים שלמות + 1/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס קמח
1/2 כפית א. אפיה
1 כפית ת. וניל
100 גר' שוקולד קצוץ/שוקולד ציפס

לערבב את הכל. ולצקת למנגטים 1 כף עיסה בכל מנג'ט, הסיבה שלא שמים בתבנית רגילה, כי זו עיסה ולא בצק וכל העוגיות יתחברו...
לאפות 8 דקות- לא יותר!!
לשחרר מהמנגט רק לאחר דקה שתיים שהעוגיה תתפוס יציבות...
להחביא מהר, שישאר גם לאבא...
 

אטי עמית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עוגת שוקולד מושלמת! (מומלץ להכין כמות כפולה)

• לחמם תנור ל-℃ 180
• להפריד 7 ביצים

• בסיר להמיס:
100 גר' שוקולד מריר

• ולהוסיף:
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
• וכשמתקרר מעט להוסיף את החלמונים.

• להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצפת תפוחה ויציבה

אופן השלמת העוגה:
• להעביר את עיסת השוקולד שבסיר לקערה בינונית
• להפריש 3/4 כוס מהשוקולד -ולהניח בצד.
• להוסיף כוס ורבע קמח לקערת השוקולד
• לערבב בעדינות עם מרית את עיסת השוקולד עם קצף החלבונים.
בקצב של 3/4 כוס לערבב לאיחוד,ושוב 3/4 וכן הלאה עד שהכל בצבע אחיד ועדיין תפוח.

קצת השקעה אבל שווה ביותר

• להכניס לתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (סביבות ה 20 דק')

• לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לנעוץ בה חורים (אפשר עם האצבעות ;))
• לשפוך את הכוס עם השוקולד ששמרנו בצד. עד שכל העוגה מכוסה היטב בשוקולד.
להשתדל שבכל קוביה יהיה לפחות חור אחד

עוגה רכה ושוקולדית :p
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגת שוקולד מושלמת! (מומלץ להכין כמות כפולה)

• לחמם תנור ל-℃ 180
• להפריד 7 ביצים

• בסיר להמיס:
100 גר' שוקולד מריר

• ולהוסיף:
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
• וכשמתקרר מעט להוסיף את החלמונים.

• להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצפת תפוחה ויציבה

אופן השלמת העוגה:
• להעביר את עיסת השוקולד שבסיר לקערה בינונית
• להפריש 3/4 כוס מהשוקולד -ולהניח בצד.
• להוסיף כוס ורבע קמח לקערת השוקולד
• לערבב בעדינות עם מרית את עיסת השוקולד עם קצף החלבונים.
בקצב של 3/4 כוס לערבב לאיחוד,ושוב 3/4 וכן הלאה עד שהכל בצבע אחיד ועדיין תפוח.

קצת השקעה אבל שווה ביותר

• להכניס לתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (סביבות ה 20 דק')

• לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לנעוץ בה חורים (אפשר עם האצבעות ;))
• לשפוך את הכוס עם השוקולד ששמרנו בצד. עד שכל העוגה מכוסה היטב בשוקולד.
להשתדל שבכל קוביה יהיה לפחות חור אחד

עוגה רכה ושוקולדית :p
בכוס יש ביצים חיות? נרתעת קצת, אפשר לוותר ולשים הכל בעיסה שתיאפה?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כאחת שמכורה לשוקולד באופן קשה ביותר, אני מחפשת כבר הרבה זמן את עוגת השוקולד המנצחת-
שמרגישים בנגיסה את השוקולד נמס בפה (לא עוגות כושיות!)
ושלא מסובך להכין אותה.

אולי מכאן תבוא הישועה?
יש לי עוגת שחיתות מהספר של קרין גורן - ששת.
(מתוקה ברמה היסטרית ומכילה חצי קילו שוקולד)

מעניין אותך?
א"כ אשלח לך באישי, בגלל זכויות יוצרים.
 

מוקה וניל

משתמש צעיר
קופצת על האשכול:
אני רוצה לדעת איך עושים שעוגת שוקולד/כושי, תהיה שחורה ולא חומה! ראיתי כמה פעמים ואני לא מצליחה לחקות. חשבתי שזה קשור לחברה של הקקאו, אבל לא ראיתי הבדל...
אם מישהי תדע לענות לי , אודה לה מאוד!!!!
חפשי מתכון לעוגה שמכילה סודה לשתייה, בדרך כלל זה מה שעושה את העוגה לשחורה - גם כששמים כמות קטנה.
 

מלי M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון של עוגת שוקולד עם יין .
יוצא שחור .
 

מלי M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון לעוגת שוקולד עם יין :
4 כוסות קמח
4 כוסות סוכר
4 כפיות סודה לשתיה
2 כוסות מים
12 כפות קקאו
2 כוסות יין אדום מתוק
2/3 כוס שמן
מעט וניל
להקציף הכל יחד ולהוסיף
4 ביצים
להמשיך להקציף
לאפות 180* עד שהעוגה לא רועדת...
לאחר האפיה כשקצת מתקרר אני מכסה עם ניילון , זה נותן לשכבה העליונה רכות (הסוכריות אחכ נדבקות בקלות...)

בהצלחה!
 

סביונית

משתמש מקצוען
@סביונית , יש לי כאן מתכון לעוגיות מעלפות... הכי שוקולדיות שיש... ולא, אל תתני למילה עוגיות להטעות אותך, כי הם רק במראה עוגיות אבל רכות ונמסות ו...אוהו שוקולדיות, מענגות בכל ביס...
מכינה אותו להזדמנויות מיוחדות:

עוגיות שוקולד רכות:

להמיס 200 גר' שוקולד מריר+2 כפות מרגרינה

להקציף 2 ביצים שלמות + 1/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס קמח
1/2 כפית א. אפיה
1 כפית ת. וניל
100 גר' שוקולד קצוץ/שוקולד ציפס

לערבב את הכל. ולצקת למנגטים 1 כף עיסה בכל מנג'ט, הסיבה שלא שמים בתבנית רגילה, כי זו עיסה ולא בצק וכל העוגיות יתחברו...
לאפות 8 דקות- לא יותר!!
לשחרר מהמנגט רק לאחר דקה שתיים שהעוגיה תתפוס יציבות...
להחביא מהר, שישאר גם לאבא...
נראה עסיסי ביותר,
תודה!
ננסה בקרוב...
 

חמחם

משתמש מקצוען
בכוס יש ביצים חיות? נרתעת קצת, אפשר לוותר ולשים הכל בעיסה שתיאפה?
את מקציפה אותן...


• בסיר להמיס:
100 גר' שוקולד מריר
אני מוסיפה גם חצי כוס ריץ' סמיך, יוצא כמו גנאש

זו באמת עוגה אלופה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה