עוגת לב פתוחה...(כולל סרטון!!)

*טובית*

משתמש מקצוען
יש לי שיטה שונה לטמפרור, קלה מכל השיטות, רק שצריך איזשהו רקע בטמפרור כדי להצליח. בכל אופן טמפרור זה משהו שצריך לראות לפחות פעם אחת, לדעתי האישית.
אם מישהי בכל זאת מעוניינת, אכתוב.
אבל באמת, טמפרור הוא ענין למקצוענים. ומי שרוצה שוקולד יציב, עדיף שתשתמש בשוקולד רגיל + צמקאו, במשקל שווה.
כך גם הטעם יחסית טעים (הבנות שלי טענו על משהו שהכנתי כך, שזה יותר טעים מאחרים...).
הצלחות לכולכן!
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
יש לי שיטה שונה לטמפרור, קלה מכל השיטות, רק שצריך איזשהו רקע בטמפרור כדי להצליח. בכל אופן טמפרור זה משהו שצריך לראות לפחות פעם אחת, לדעתי האישית.
אם מישהי בכל זאת מעוניינת, אכתוב.
אבל באמת, טמפרור הוא ענין למקצוענים. ומי שרוצה שוקולד יציב, עדיף שתשתמש בשוקולד רגיל + צמקאו, במשקל שווה.
כך גם הטעם יחסית טעים (הבנות שלי טענו על משהו שהכנתי כך, שזה יותר טעים מאחרים...).
הצלחות לכולכן!
למה טמפרור נחשב משהו כל כך מסובך?
ניסיתי לטמפרר פעם ראשונה לפני תקופה בשביל פרלינים
וזה היה ממש פשוט
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
מקסים לך!
כנראה שאת מוכשרת.
צריך לעבוד עם זה במהירות, ומי שלא ראתה פעם את התהליך, הוא ממש לא קל.
תודה על המחמאה, אבל אני לא חושבת שזה הענין :)
נראה לי יותר ענין של שיטה
אני עשיתי את זה בצורה הזו
המסתי 3/4 מכמות השוקולד להמסה מוחלטת, הטמפ' הגיעה לאיזור ה50 אם אני זוכרת נכון
ואז הוספתי את הרבע הנוסף ועירבבתי ידנית מה שהוריד את הטמפרטורה לאט לאט, כשהגעתי לטמפרטורה של 28 ואז נתתי לו חימום קצרצר נוסף והוא הגיע ל32 והתחלתי להתעסק איתו :)
 

*טובית*

משתמש מקצוען
תודה על המחמאה, אבל אני לא חושבת שזה הענין :)
נראה לי יותר ענין של שיטה
אני עשיתי את זה בצורה הזו
המסתי 3/4 מכמות השוקולד להמסה מוחלטת, הטמפ' הגיעה לאיזור ה50 אם אני זוכרת נכון
ואז הוספתי את הרבע הנוסף ועירבבתי ידנית מה שהוריד את הטמפרטורה לאט לאט, כשהגעתי לטמפרטורה של 28 ואז נתתי לו חימום קצרצר נוסף והוא הגיע ל32 והתחלתי להתעסק איתו :)
אז בעיקרון, עדיף כך:
1. ממיסים שוקולד. אני תמיד מעדיפה להגיע ל 95% המסה כדי לא לעבור את הסף ולהסתכן בלשרוף אותו. (ועדיף לא להתקרב ל50 מעלות, כי לוקח הרבה זמן להוריד).
2. מקררים את השוקולד ל 34 מעלות במידה ומדובר בשוקולד מריר, ול 33 מעלות במידה ומדובר בשוקולד חלב או לבן
3. מוסיפים 1 גרם חמאת קקאו (מגררים במגרדת את הגוש, ושוקלים) על כל 100 גרם שוקולד (מכל סוג שהוא)
4. מצננים את השוקולד לטמפרטורת "חלון עבודה" תוך כדי ערבוב מתמיד, קרי -
שוקולד מריר 31-32 מעלות
שוקולד חלב 30 מעלות
שוקולד לבן 29 מעלות
5. עובדים עם השוקולד לכל צורך שהוא. אם קישוטים, או פרלינים וכדו'.
 

טליהבא

משתמש מקצוען
זה בעצם כמו המסה עם אבקת מיקריו (או איך שקוראים לה)
אז למה אומרים שאין להשיג אותה בכשרות טובה ולכן אי אפשר
לטמפרר איתה?
 

מירי ש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
וואו, מטורף!!!!
 

*טובית*

משתמש מקצוען
זה בעצם כמו המסה עם אבקת מיקריו (או איך שקוראים לה)
אז למה אומרים שאין להשיג אותה בכשרות טובה ולכן אי אפשר
לטמפרר איתה?
בדיוק!
קחי ח. קקאו וגרדי אותה. ויש לך מיקריו.
מנסיון, עשיתי עם זה קישוטי שוקולד לפני כחצי שנה, ועד עכשיו הם כחדשים!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לי שיטה שונה לטמפרור, קלה מכל השיטות, רק שצריך איזשהו רקע בטמפרור כדי להצליח. בכל אופן טמפרור זה משהו שצריך לראות לפחות פעם אחת, לדעתי האישית.
אם מישהי בכל זאת מעוניינת, אכתוב.
אבל באמת, טמפרור הוא ענין למקצוענים. ומי שרוצה שוקולד יציב, עדיף שתשתמש בשוקולד רגיל + צמקאו, במשקל שווה.
כך גם הטעם יחסית טעים (הבנות שלי טענו על משהו שהכנתי כך, שזה יותר טעים מאחרים...).
הצלחות לכולכן!
אם מבצעים טמפרור כמו שצריך לא צריכים צמקאו :)
 

מ. ברא"י

צילומימוש, הילד מדבר מהתמונה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מה זה?
אפשר הסבר?
טמפרור (אם הסתבכת מהסברי המקצועניות..)
זה תהליך של חימום וקירור השוקולד לטמפרטורות שונות,
עמ"נ שבסוף יצא שוקולד מבריק ולא נמס (אם הבנתי נכון)

אגב- טמפרור מלשון טמפרטורה...
 

עץ התמר

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
וואווו שווה לחברה שלך!
אלופה באמת!
לראות את הסרטון ולא להאמין שיש אפשרות בכלל לעשות את זה
 

מ. ברא"י

צילומימוש, הילד מדבר מהתמונה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@tami s , איך עושים שהקצפת תצא "עומדת"?
מישהו פה?...

והאם ניתן להקפיא את העוגה הנ"ל?- כלומר עם הקצפת?

@קלרינט ?
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה