עוגות/עוגיות עוגת טורט שמנת וריבת חלב -מושלמת!!

צחור

משתמש מקצוען
יצא ממש טעים!
תודה @שירן
20210820_114340.jpg
 

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהי יודעת למה הריבת חלב שלי נהיית עם גושים?
אני משתגעת מזה :(
את יכולה לפתור את זה ע"י חימום
אני שמה בשקית את הריבת חלב בתוך ספל עם מים רותחים
 

פלורה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני חושבת שכל מה שכתבו כאן על העוגה הזאת יותר מנכון. העוגה הזאת אכן מושלמת וטעימה במיוחד.
(יעיד על כך הטלפון שקיבלתי באמצע הרחוב כמה שעות אחרי שסיימתי אותה - אמא, את כבר טעמת ? להשאיר לך פרוסה? או שאפשר לגמור הכל??)
והכי חשוב הייתי מוסיפה - היא ממש קלה לעשייה. לא יודעת, לא התפקשש לי כלום והלך ממש בקלות ב"ה

IMG_2067.JPG

IMG_2076.JPG


זה בעצם אותה עוגה, קודם שמתי את המקופלת ואח"כ הבת שלי הורידה וגירדה מאחד מהם קצת עם פומפיה גסה.
את מה שנשאר אכלה.... ;)
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
שוב ושוב מכינה את העוגה המוצלחת הזו, בלי גלוטן ועם...

אבל אתמול קרה לי משהו ממש מוזר
אולי תדענה לומר לי את הסיבה?
הקצפתי כמות כפולה של המילוי
והשמנת פשוט לא התקשתה
עד שבסוף נפרדה ויצא כמו חמאה וחלב...
זרקתי
שלחתי תילדים לקנות שניים חדשים מחברה אחרת
וזה חזר על עצמו
:(
בסוף עשיתי עם ריצ'!!

מה יכול להיות???
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שוב ושוב מכינה את העוגה המוצלחת הזו, בלי גלוטן ועם...

אבל אתמול קרה לי משהו ממש מוזר
אולי תדענה לומר לי את הסיבה?
הקצפתי כמות כפולה של המילוי
והשמנת פשוט לא התקשתה
עד שבסוף נפרדה ויצא כמו חמאה וחלב...
זרקתי
שלחתי תילדים לקנות שניים חדשים מחברה אחרת
וזה חזר על עצמו
:(
בסוף עשיתי עם ריצ'!!

מה יכול להיות???
הקפדת להקציף אותה כשהיא קרה מאד?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הקפדת להקציף אותה כשהיא קרה מאד?
הפעם הראשונה יצא מהמקרר והוא עובד מעולה
בפעם השניה זה כנראה קצת התחמם מהדרך של הבר כל
אבל עד כדי??? לא נשמע מוגזם? ועוד שני נגלות?
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כן. עד כדי
שמנת מתוקה מוקצפת כיאות רק כשהיא קרה מאד בדגש על מאד.
אני מניחה אותה 20 דק' לפני ההקצפה במקפיא.
מה לעשות משמים נגזר שלא יהיה בזה שמנת
לא זכור לי שתמיד הקפדתי ככה....
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נערך לאחרונה ב:

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
יש כאלה שיש להם תנור פרווה...

ואגב מסתבר שהתכוונת לומר "לשלב אותו עם חלבי..."
בדיוק.
@shira bira תוכלי לערוך?
ואני שאלתי רב, וענה לי שאנחנו יוצאים מנקודת הנחה שתנור בשרי אינו נקי לגמרי ויש בו השפרצות, לכן, בכל מקרה עוגה שנאפתה בו היא בחזקת בשרי ואסור לאוכלה עם חלב.
ושכל אחת תעשה כהוראת רבה בכ"א.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בדיוק.
@shira bira תוכלי לערוך?
ואני שאלתי רב, וענה לי שאנחנו יוצאים מנקודת הנחה שתנור בשרי אינו נקי לגמרי ויש בו השפרצות, לכן, בכל מקרה עוגה שנאפתה בו היא בחזקת בשרי ואסור לאוכלה עם חלב.
ושכל אחת תעשה כהוראת רבה בכ"א.
אני בטוחה ששאלת רב אבל לדעת פוסקים ספרדיים אפשר עם תנור שאינו בן יומו ואפילו לכתחילה.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
אני בטוחה ששאלת רב אבל לדעת פוסקים ספרדיים אפשר עם תנור שאינו בן יומו ואפילו לכתחילה.
הבנתי שאת פוסקת לפי הספרדים. חלילה לא חשבת שהמצאת מעצמך!..
רק כידוע יש כאן גם אשכנזיות (אני למשל) שקוראות ועלולות לטעות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה