אפשר לקפוץ על האשכול?
אחרי שלא נעניתי כאן-
https://www.prog.co.il/threads/שמנת-עיזים-למריחה.702220/
הכנתי את המתכון הזה:
https://www.cookie-fairy.com/2020/04/פס-עוגת-גבינה-קלאסית/
הכנתי את המילוי (בלי הבסיס, ובלי העיטורים למעלה), והפחתתי מהסוכר (לא ניסיתי להמיר לתחליפים):
למלית גבינה:
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 16-25%
130 גרם (חצי כוס ועוד 3 כפות) סוכר
(שמתי חצי כוס בלבד. היה מספיק, לטעמי)
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
20 גרם (2 כפות) קמח לבן / קורנפלור / קמח תפו"א
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים L , טרופות (או 3 ביצים M)
--
למלית גבינה:
מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת עם סוכר, וניל, גרידת ומיץ לימון, מלח וקמח או קורנפלור/קמח תפו"א מנופה.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים לתערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה על התחתית ואופים 55-65 דקות, עד שהעוגה נראית יציבה
ומראה סימני תפיחה קלים בדפנות אך עדיין קצת רוטטת במרכז.
(העוגה נשארת באותו הגובה במהלך האפייה ולא אמורה לתפוח וזה בסדר, רק לקראת סוף האפייה
כשהעוגה מוכנה היא תראה סימני תפיחה קלים בדפנות).
יצא טעים ממש. מתאים, לדעתי, גם לסוכרתיים