חלבי עוגת גבינה נימוחה---הכי חשוב דיאטתית!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker רק עכשיו נחשפתי למתכון הזה והוא נראה אלוף!!!
השאלה שלי- יש לי סטיביה טבעית (אבקה שעשויה מעלים- בצבע ירוק) איך אני ממירה במתכון פה (כי לסטיביה טעם דומיננטי)
תודה על הסבלנות, מאור הפנים וההיענות שלך לכל שאלה!! זה ממש נושב בין מילותייך!!
לא יודעת לענות לך

הייתי מציעה לשים קצת ולטעום את התערובת ולפי הטעם להוסיף בהדרגה עד שתגיעי למתיקות שאת אוהבת
 

אמא5

משתמש מקצוען
@hbecker רק עכשיו נחשפתי למתכון הזה והוא נראה אלוף!!!
השאלה שלי- יש לי סטיביה טבעית (אבקה שעשויה מעלים- בצבע ירוק) איך אני ממירה במתכון פה (כי לסטיביה טעם דומיננטי)
תודה על הסבלנות, מאור הפנים וההיענות שלך לכל שאלה!! זה ממש נושב בין מילותייך!!
הכנת בסוף? כמה סטיביה שמת? יצא טעים?
שואלת כי גם לי יש סטיביה ורוצה לנסות את העוגה.
תודה רבה.
 

אמא5

משתמש מקצוען
@hbecker -תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה-
אם אקציף את הביצים בשלמותן בתוספת הממתיק, ואחר כך אנמיך למינימום ואוסיף את שאר חומרי המלית, יש סיכוי שהעוגה תצא אוורירית עוד יותר?
שואלת כי אוהבת עוגות גבינה לא דחוסות, וכך המתכון הרגיל שלי בנוי, אבל אין לי ניסיון עם עוגות דיאטתיות.
תודה רבה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker -תודה רבה על המתכון!
יש לי שאלה-
אם אקציף את הביצים בשלמותן בתוספת הממתיק, ואחר כך אנמיך למינימום ואוסיף את שאר חומרי המלית, יש סיכוי שהעוגה תצא אוורירית עוד יותר?
שואלת כי אוהבת עוגות גבינה לא דחוסות, וכך המתכון הרגיל שלי בנוי, אבל אין לי ניסיון עם עוגות דיאטתיות.
תודה רבה!
לא ניסיתי.
אז באמת לא יודעת לענות לך בוודאות.
הקצפה עם ממתיק זה לא כמו הקצפה עם סוכר

לנסות אפשר

מקסימום העוגה תיפול אחרי האפיה. אבל לא נראה לי שתהיה דחוסה יותר מהעוגה המקורית [שהיא טעימה ממש כמו שהיא]
 

מלכה123

משתמש מקצוען
@אמא5 עדיין לא ניסיתי, ואני גם חוששת לנסות, כי נראה לי שהטעם של הסטיביה מדי דומיננטי בשביל עוגה כזו.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
האם יש למישהו ניסיון בהכנת העוגה עם הממתיק שנמכר במשנת יוסף (שקיות צהובות)?
או כל תחליף אחר שלא הורגש בו טעם לוואי

באופן כללי מפריע לי מאד טעם הלוואי של תחליפי סוכר (גם הנ"ל)
לא אוהבת גם סוכריות וכל מוצר תעשיתי שמכיל תחליף
אמרו לי שהסוג של משנת יוסף נחשב מעודן, אבל גם איתו אני לא מסתדרת.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
@hbecker כמה ספלנדה יש בכל שקיק? (יש לנו ספלנדה בשקית אלומיניום ענקית) אם אפשר, בבקשה, לכתוב במידות מוחלטות (גרם, מ"ל) ולא בכפיות/כפות, כי כל אחד והכף/כפית שלו...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker כמה ספלנדה יש בכל שקיק? (יש לנו ספלנדה בשקית אלומיניום ענקית) אם אפשר, בבקשה, לכתוב במידות מוחלטות (גרם, מ"ל) ולא בכפיות/כפות, כי כל אחד והכף/כפית שלו...
לא יודעת כמה גרם יש בכל שקית ספלנדה
לי בבית יש כרגע סוכרלוז. מזמן אן לי את הספלנדה

ובענין הדיוק בגרמים- צר לי המתכונים שלי בכפות/כפיות וכו' ולצערי אין לי זמן פנוי לבדוק כל דבר בגרמים. אני לא משתמשת בכף קבועה. יש לי כמה.
גם כך כתיבת כל מתכון כאן נעשית בהתנדבות מלאה מכל הלב.
הלוואי והיה לי זמן נוסף ביממה, אז בכיף הייתי ממירכה כל מתכון גם לגרמים


בגדול- כף- זו כף מרק. הדיוק בגרמים לא ממש משנה. לפחות במתכונים שלי יצא לי להשתמש בכפות שונים.
כפיות- כנ"ל- כמובן לא מדובר בכפית קינוח פיצית.
כף/כפית זה לא גדושה כמו הר.
אלא א כן צויין אחרת.

אפשר כמובן להשתמש בכפות מדידה וכפית מדידה.

אבל המתכונים שלי [בכוונה אגב, כי לא לכולם יש בבית כוסות מדידה וכפות מדידה וכו' וחשוב לי שהמתכונים יהיו נגישים לכולם, זו המטרה בכל העסק הזה] הם בכוסות חד פעמיים, כפות וכף רגילים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
האם יש למישהו ניסיון בהכנת העוגה עם הממתיק שנמכר במשנת יוסף (שקיות צהובות)?
או כל תחליף אחר שלא הורגש בו טעם לוואי

באופן כללי מפריע לי מאד טעם הלוואי של תחליפי סוכר (גם הנ"ל)
לא אוהבת גם סוכריות וכל מוצר תעשיתי שמכיל תחליף
אמרו לי שהסוג של משנת יוסף נחשב מעודן, אבל גם איתו אני לא מסתדרת.
אני הכנתי עם הממתיק ממשנת יוסף. סוכרלוז.
בזמנו שמתי ספלנדה אבל כבר אין לי ספלנדה אלא רק את הסוכרלוז.
לי היה טעים
אבל אולי אני לא רגישה לטעמים כל כך
 

אמא5

משתמש מקצוען
@אמא5 עדיין לא ניסיתי, ואני גם חוששת לנסות, כי נראה לי שהטעם של הסטיביה מדי דומיננטי בשביל עוגה כזו.
אז אני הכנתי, עם כפית סטיביה.
מרגישים את הטעם שלה בעוגה, (וגם רואים אותה בתערובת) אבל העוגה עדיין נחמדה.
לא משתווה לדעתי לעוגת גבינה רגילה, שמלאה בסוכר, שמנת מתוקה, ופודינג וניל.
כמו כן, אי אפשר להקציף ביצים בשלמותן עם סטיביה לקצף תפוח, כנראה גם לסוכר יש חלק בהתפחה של הקצף.
 

ורד10

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
@hbecker מתכון מוצלח מאד
הכנתי בלי התחתית (פחות קלוריות ופחות עבודה...)
מעניין אותי לפעם הבאה - איך העוגה בהקפאה?
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עוגה פצצה
היתה שמורה אצלי במועדפים עד שס"וס עשיתי
התחתית ממש מוסיפה!
אני השתמשתי בשקיות סוכרלוז של משנת יוסף והיה טעים להפליא!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker מתכון מוצלח מאד
הכנתי בלי התחתית (פחות קלוריות ופחות עבודה...)
מעניין אותי לפעם הבאה - איך העוגה בהקפאה?
לא הקפאתי
נראה לי תהיה נוזלית בהפשרה.
אז אני הכנתי, עם כפית סטיביה.
מרגישים את הטעם שלה בעוגה, (וגם רואים אותה בתערובת) אבל העוגה עדיין נחמדה.
לא משתווה לדעתי לעוגת גבינה רגילה, שמלאה בסוכר, שמנת מתוקה, ופודינג וניל.
כמו כן, אי אפשר להקציף ביצים בשלמותן עם סטיביה לקצף תפוח, כנראה גם לסוכר יש חלק בהתפחה של הקצף.
ברור שלא משתווה לעוגת גבינה עמוסת סוכר ושמנת מתוקה, חשבת לרגע שתשתווה?
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מה דינו של הנוזל מתוקל, של B&D?
גם יכול ללכת במקום סוכר? כמה?
תודה על הכל
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה דינו של הנוזל מתוקל, של B&D?
גם יכול ללכת במקום סוכר? כמה?
תודה על הכל
לא מכירה
אבל אם זה לא כמות גדולה אז לא נראה לי שתהיה בעיה.
החשש שלי זה שזה נוזלי.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אפשר לקפוץ על האשכול?
אחרי שלא נעניתי כאן- https://www.prog.co.il/threads/שמנת-עיזים-למריחה.702220/

הכנתי את המתכון הזה: https://www.cookie-fairy.com/2020/04/פס-עוגת-גבינה-קלאסית/
הכנתי את המילוי (בלי הבסיס, ובלי העיטורים למעלה), והפחתתי מהסוכר (לא ניסיתי להמיר לתחליפים):
למלית גבינה:
450 גרם (2 גביעים) גבינת שמנת 16-25%
130 גרם (חצי כוס ועוד 3 כפות) סוכר (שמתי חצי כוס בלבד. היה מספיק, לטעמי)
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל טובה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
20 גרם (2 כפות) קמח לבן / קורנפלור / קמח תפו"א
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
2 ביצים L , טרופות (או 3 ביצים M)
--
למלית גבינה:
מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת עם סוכר, וניל, גרידת ומיץ לימון, מלח וקמח או קורנפלור/קמח תפו"א מנופה.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים לתערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה על התחתית ואופים 55-65 דקות, עד שהעוגה נראית יציבה
ומראה סימני תפיחה קלים בדפנות אך עדיין קצת רוטטת במרכז.
(העוגה נשארת באותו הגובה במהלך האפייה ולא אמורה לתפוח וזה בסדר, רק לקראת סוף האפייה
כשהעוגה מוכנה היא תראה סימני תפיחה קלים בדפנות).

יצא טעים ממש. מתאים, לדעתי, גם לסוכרתיים
 

אני אני

משתמש פעיל
יש עדיפות אולי לקורנפלור במקום קמח? כמה תבניות אינגליש קייק?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה