חלבי עוגת גבינה מדהימה

  • פותח הנושא free
  • פורסם בתאריך

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י מפרגנת;1483558:
העוגב בלי קצף?

הכנת העוגה נעשית בלי להקציף בייצים.
לערבב וליצוק לתבנית
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
קבלו מתכון לעוגת גבינה מדהימה -
ללא אפיה כלל,
קלה להכנה
מרשימה וטעימה במיוחד!!!

הערה חשובה: הכנתי אותה כבר פעמיים-שלוש והמרתי את גבינת השמנת בגבינה לבנה רגילה. יצא מעולה! בפעם האחרונה גם ויתרתי על ציפוי השוקולד למעלה ופיזרתי בוטנים קצוצים + מעט תלתלי שוקולד.

מקור: http://www.shirley-nemesh.com/2010/05/1001

פאי חמאת בוטנים ללא אפייה/ מתוך הספר Baked

לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

לבסיס –

200 גר' ביסקוויטים טחונים דק
100 גר' חמאה מומסת

למלית -

100 גר' שוקולד מריר
1 גביע (225 גר') גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
1 כוס חמאת בוטנים (אפשר עם או בלי חתיכות בוטנים)
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום כהה
11/2 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד –

200 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות סירופ תירס (לא חובה)

להכנת הבסיס –
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים. ממסים את החמאה ומוסיפים לפירורי הביסקווטים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומשטחים על גבי בסיס התבנית ובדפנות (ניתן להעזר בגב כף). מעבירים לקירור במקרר עד להכנת המלית.

להכנת המלית –
על גבי בן מארי או במיקרוגל ממסים את השוקולד המריר. מורחים את השוקולד המומס בשכבה דקה על גבי בסיס הפאי (הכי נוח עם ספטולה או עם גב כף). מחזירים את הפאי למקרר.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים יחד עד לקבלת תערובת אחידה את הגבינה, חמאת הבוטנים, תמצית ווניל והסוכר החום. מקפלים לתוך תערובת חמאת הבוטנים את הקצפת (רצוי להוסיף 1/3 מכמות הקצפת, לקפל היטב ורק אז להוסיף את כל היתר).

יוצקים את התערובת מעל הבסיס ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.

להכנת ציפוי השוקולד –
בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את השמנת המתוקה והסירופ תירס, מסירים מהאש ויוצקים מעל השוקולד עד לכיסוי מלא. ממתינים כ – 2 דקות. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט. (ניתן לשמור את הגנאש בקירור עד 3 ימים ולחמם אותו מעט במיקרוגל או על גבי אש נמוכה לפני ההגשה).

להגשה –
מוציאים את הפאי מהמקפיא ויוצקים מעליו את ציפוי השוקולד. מפשירים את הפאי כשעה בטמפ' החדר לפני ההגשה.

צפה בקובץ המצורף 221000
 

קבצים מצורפים

  • פאי-חמאת-בוטנים13.jpg
    KB 161.5 · צפיות: 147

R A C H E L I

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש לי מתכון מטריף וקל מאוד
טרייפל עוגת גבינה ללא אפיה - רבקי

לפרורים:
250 גרם בסקויטים חומים טחונים
1 חמאה מומסת
1/3 כוס סירופ מיפל
100 גר' חלבה מפוררת
למלית:
2 שמנת מתוקה
3 כפות גדושות פודינג וניל
שליש כוס סוכר
להקציף היטב
ולהוסיף
750 גרם גבינה לבנה 5%
להרכיב את העוגה בכלי טרייפל שכבות
(שכבות: פרורים - מלית - פרורים – מלית)
מעל:
אצבעות שוקולד שחור לבן מקולפים (החבילה בצבע תכלת)
המראה והטעם מרהיבים.

הייתי רוצה לעלות תמונה רק לא יודעת איך עושים את זה....
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
המתכון הכי זול שאני מכירה (וגם הכי טעים...)
6 חלבונים מוקצפים+ כוס וחצי סוכר
6 חלמונים
3 קופסאות גבינה 250 גר'
חצי גביע שמנת חמוצה
3 סוכר וניל
6 כפות קמח
חצי שקית א. אפיה
לציפוי- חצי שמנת חמוצה+ סוכר וניל.
אפיה- 10 דקות 200, 150 עוד 50 דקות, מורחים את הציפוי ואופים עוד 10 דקות.
תבנית אפיה בינונית, אני אופה בתבנית תנור והעוגה יוצאת בעובי 2.5 ס"מ בערך
בפעם האחרונה הוספתי חמוציות לבלילה וזה שדרג אותה מאוד!
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1477817:
הנה המתכון, באמת עוגה יותר ממצוינת! בלי להתקשקש עם הפרדת ביצים או הכנת בצק:

לפורר 20 ביסקוויטים
להמיס 1 חמאה
לערבב יחד ולשטוח בתבנית חד פעמית רגילה

לערבב:
750 ג' גבינה [3 קופסאות]
לבן
פודינג
3 ביצים
5 כפות קמח
1/2 1 כוסות סוכר [אחת וחצי]

לשפוך חצי על הביסקוויטים ולהקפיא לשעה [אני לא מקפיאה]
את החצי הנותר לערבב עם 100 ג' אבקת נוגט [עם 2 כפות קפה נמס גם יוצא מעולה]
לשפוך על העוגה
לאפות 3/4 שעה בחום בינוני [אצלי נצרך זמן ממושך יותר להתייצבות מינימלית]
לערבב 2 שמנת חמוצה +4 סוכר וניל
למרוח על העוגה ולאפות עוד 10 דקות
לכבות התנור ולהשאיר העוגה בתנור עוד 20 דקות

עוגת הגבינה הכי טובה שהכנתי!
טעימה,
יפה,
קלה להכנה,
בלי הקצפה,
תמיד מצליחה!!!

אני אופה אותה בתוך תבנית קצת יותר גדולה מלאה מים,
לדעתי היא יוצאת יותר אורירית.
 

בש

משתמש רשום
נכתב ע"י אסנת לוי;1477903:
תמול גם הכנתי אותה.
רק שאת הבסיס עשיתי מקמח,סוכר וחמאה -שראיתי כאן באחד האשכולות ויצא טוב!מאוד!
אני יכין אותה גם להורים לשבת בעז"ה.
ואני ינסה עם הטעם קפה.זה באמת יותר טעים?

אפשר בבקשה את המתכון של הבסיס? מענין אותי
 

פרוזה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אחת אחת 11;1628070:
המתכון הכי זול שאני מכירה (וגם הכי טעים...)
6 חלבונים מוקצפים+ כוס וחצי סוכר
6 חלמונים
3 קופסאות גבינה 250 גר'
חצי גביע שמנת חמוצה
3 סוכר וניל
6 כפות קמח
חצי שקית א. אפיה
לציפוי- חצי שמנת חמוצה+ סוכר וניל.
אפיה- 10 דקות 200, 150 עוד 50 דקות, מורחים את הציפוי ואופים עוד 10 דקות.
תבנית אפיה בינונית, אני אופה בתבנית תנור והעוגה יוצאת בעובי 2.5 ס"מ בערך
בפעם האחרונה הוספתי חמוציות לבלילה וזה שדרג אותה מאוד!

הקפצתי את האשכול. כי העוגה של אחת אחת שווה את זה. אפיתי אותה השבוע ליום הולדת ואתמול עוד אחת לשבת. הרבה זמן לא נהנינו ככה מעוגת גבינה קלה אוורירית וטעימה. וגם קלת הכנה. עשר דקות ויש עוגה מיוחדת במינה.
המון תודה.
 

תמי1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1477817:
הנה המתכון, באמת עוגה יותר ממצוינת! בלי להתקשקש עם הפרדת ביצים או הכנת בצק:

לפורר 20 ביסקוויטים
להמיס 1 חמאה
לערבב יחד ולשטוח בתבנית חד פעמית רגילה

לערבב:
750 ג' גבינה [3 קופסאות]
לבן
פודינג
3 ביצים
5 כפות קמח
1/2 1 כוסות סוכר [אחת וחצי]

לשפוך חצי על הביסקוויטים ולהקפיא לשעה [אני לא מקפיאה]
את החצי הנותר לערבב עם 100 ג' אבקת נוגט [עם 2 כפות קפה נמס גם יוצא מעולה]
לשפוך על העוגה
לאפות 3/4 שעה בחום בינוני [אצלי נצרך זמן ממושך יותר להתייצבות מינימלית]
לערבב 2 שמנת חמוצה +4סוכר וניל
למרוח על העוגה ולאפות עוד 10 דקות
לכבות התנור ולהשאיר העוגה בתנור עוד 20 דקות


עשיתי את העוגה הזו לשבועות ושלחתי לכמה שכנות יולדות, לא גמרו להתלהב ולהלל!
עוגה מדהימה, יפה וטעימה וממש ממש קלה להכנה!
עשיתי עם קפה ולא עם נוגט ובתבנית עגולה רחבה ונמוכה.
ממליצה!!
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י OR_Design;1655066:
העוגה בלי שמן??? הגיוני?
כמעט כל העוגות גבינה שיש לי האפויות הן עם שמן

לי יש מתכון שונה של עוגת גבינה אפויה והיא גם בלי שמן
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י OR_Design;1655066:
העוגה בלי שמן??? הגיוני?
כמעט כל העוגות גבינה שיש לי האפויות הן עם שמן

עוגת גבינה עם שמן?
אני לא מכירה אפילו אחת כזו.

חני
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מולטימדיה ה;1477817:
הנה המתכון, באמת עוגה יותר ממצוינת! בלי להתקשקש עם הפרדת ביצים או הכנת בצק:

לפורר 20 ביסקוויטים
להמיס 1 חמאה
לערבב יחד ולשטוח בתבנית חד פעמית רגילה

לערבב:
750 ג' גבינה [3 קופסאות]
לבן
פודינג
3 ביצים
5 כפות קמח
1/2 1 כוסות סוכר [אחת וחצי]

לשפוך חצי על הביסקוויטים ולהקפיא לשעה [אני לא מקפיאה]
את החצי הנותר לערבב עם 100 ג' אבקת נוגט [עם 2 כפות קפה נמס גם יוצא מעולה]
לשפוך על העוגה
לאפות 3/4 שעה בחום בינוני [אצלי נצרך זמן ממושך יותר להתייצבות מינימלית]
לערבב 2 שמנת חמוצה +4סוכר וניל
למרוח על העוגה ולאפות עוד 10 דקות
לכבות התנור ולהשאיר העוגה בתנור עוד 20 דקות

תודה רבה! עוגה נפלאה!
הכנתי לשבועות.:)
 

sara gold

משתמש מקצוען
לא מוצאת את הנושא שכתבו בו על העוגה ונתנו את המתכון ,
אך תודה בכל אופן לכולן יצא מושלם,ללקק את האצבעות
עונג חג אמיתי
משתפת....
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0947.JPG
    1.5 MB · צפיות: 246
  • IMG_0950.JPG
    1.6 MB · צפיות: 169

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י sara gold;2121854:
לא מוצאת את הנושא שכתבו בו על העוגה ונתנו את המתכון ,
אך תודה בכל אופן לכולן יצא מושלם,ללקק את האצבעות
עונג חג אמיתי
משתפת....

מה המתכון של העוגה המצולמת?
אשמח שתכתבי.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר שיתוף של המתכון?
תודה
 

sara gold

משתמש מקצוען
נכתב ע"י א.ר.ז.;2122891:
מה המתכון של העוגה המצולמת?
אשמח שתכתבי.

מישהי העלתה לפני שבועות לפרוג
אני לא מוצאת:confused::confused::confused:
אם לא אמצא אסרוק את הקובץ שהדפסתי

מדובר היה במתכון מעיתון המודיע אולי מישהי ראתה:confused:
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י sara gold;2123361:
מישהי העלתה לפני שבועות לפרוג
אני לא מוצאת:confused::confused::confused:
אם לא אמצא אסרוק את הקובץ שהדפסתי

מדובר היה במתכון מעיתון המודיע אולי מישהי ראתה:confused:

נראה לי שחנון העלתה. לא יודעת בדיוק באיזה אשכול זה היה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה