חלבי עוגת ביסקויטים, גבינה וריבת חלב בשלושה צבעים. ללא אפיה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שילוב מנצח. מתכון מעולה.
כל ביס- עונג [ו...קלוריות...]


שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם שוקולד מריר של אוסם
שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם ריבת חלב של אוסם
שרוול [250 גרם] ביסקויטים בטעם שוקו

[כ-35 ביסקויטים מכל סוג]

100 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלבי לבן
200 גרם שוקולד חלב
10 כפות שמן
1.5 כוסות ריבת חלב בטעם שמנת + 3 כפות
1.5 כוסות שמנת מתוקה
9 כפות גבינה 5% או 9%

טוחנים את הביסקויטים, כל סוג בנפרד.

ממיסים בסיר שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם שוקולד מריר+ 1/2 כוס ריבת חלב ו-3 כפות גבינה לבנה.
משטחים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה או בניילון. מהדקים היטב. מעבירים להקפאה.

בינתיים, מכינים את השכבה השניה:
בסיר ממיסים 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם שוקו + 1/2 כוס ריבת חלב ו-3 כפות גבינה לבנה.
משטחים מעל לשכבה הראשונה, מחזירים להקפאה.

שוב, ממיסים 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן + 1/2 כוס שמנת מתוקה.
אחרי שנמס, מסירים מהאש ומוסיפים את הביסקויטים הטחונים בטעם ריבת חלב + 1/2 כוס ריבת חלב ו-3 כפות גבינה לבנה.
משטחים מעל לשכבה השניה, מחזירים להקפאה.

מכינים ציפוי:
ממיסים 200 גרם שוקולד חלבי + 4 כפות שמן. אחרי שנמס מורחים על העוגה.
מעבירים את 3 כפות הריבת חלב לשקית זילוף ובעוד השוקולד החלבי נמס מזלפים פסים באלכסון. מושכים בעזרת קיסם בצד הנגדי באלכסון, פעם מי מימין ופעם משמאל.
מקפיאים.
לפריסה: מפשירים מעט ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.

לא חייבים להכין את כל השכבות. אם לא מוצאים ביסקויט שוקולד מריר [שהוא שחור ממש] אפשר להכין 2 שכבות + ציפוי.
כמובן, לא חייבים את הביסקויטים של אוסם- רק שלהם יש טעמים של שוקולד מריר וריבת חלב. אפשר של חברה אחרת 2 צבעים, כהה ובהיר.

הכי כיף לאכול אותו קר מאוד, אפילו חצי קפוא. כמו טופי ריבת חלב...

בהצלחה

IMG_1753.jpg

נדוש, נמאס, ובכל זאת: המתכון פרי פיתוח שלי אז....
 

hadas9

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מממ...מגרה
אני הולכת להכין כבר לשבת וכמובן נשאיר לשבועות
תודה
 

aser

משתמש מקצוען
וואי!
תודה מאד!!!

רק שאלה קטנה, למה הכוונה "ריבת חלב בטעם שמנת"?

זה טעות? או משהו שאני לא מכירה...?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י aser;2111007:
וואי!
תודה מאד!!!

רק שאלה קטנה, למה הכוונה "ריבת חלב בטעם שמנת"?

זה טעות? או משהו שאני לא מכירה...?

זו לא טעות.
לחברת מיה יש ריבת חלב בטעם שמנת וריבת חלב בטעם שוקולד וריבת חלב רגילה.
תכל'ס- זו חברה יחסית זולה. רציתי להביא משהו זול, שלא יהיה ריבת חלב מאוד יקרה.
אפשר כמובן גם ריבת חלב רגילה. זה לא ישנה בטעם.
 

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י hbecker;2111011:
זו לא טעות.
לחברת מיה יש ריבת חלב בטעם שמנת וריבת חלב בטעם שוקולד וריבת חלב רגילה.
תכל'ס- זו חברה יחסית זולה. רציתי להביא משהו זול, שלא יהיה ריבת חלב מאוד יקרה.
אפשר כמובן גם ריבת חלב רגילה. זה לא ישנה בטעם.

תודה רבה!

את מהממת - פשוטו כמשמעו!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה!
נראה מקסים!
ומצטרפת לשאלתה של eser,
האם ניתן להשיג את ריבת החלב הזו במרכולים או במכירות של מוצרי אפיה?
 

גלידה

משתמש מקצוען
חיכינו כבר למתכונים של שבועות...
אני כ"כ אוהבת את המתכונים, מרגישים שאת מכניסה בהם את הנשמה, ובעיקר מרגישים שאת משתמשת במוצרים נגישים, קלים וזולים.
ואני לא מדברת על ההסברים המובנים ועוד בליווי תמונות.
הכל גורם שאין בכלל מה להתלבט אם להכין או לא.
 

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דייייייייייייי לפחות אל תעלי תמונה ,זה פשוט משהו שאי אפשר לעמוד בו ... :(
ולגבי המתכון ,נראה לי אני יצטרך לקחת עליו משכנתא .. :)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י aser;2111014:
תודה רבה!

את מהממת - פשוטו כמשמעו!
תוגה. איזה כיף לי!

נכתב ע"י חדוי כנרת;2111023:
תודה!
נראה מקסים!
ומצטרפת לשאלתה של eser,
האם ניתן להשיג את ריבת החלב הזו במרכולים או במכירות של מוצרי אפיה?
אני קניתי בחנות רגילה, נדמה לי אפילו בר כל. יש בכל החנויות. ולא חייבים בטעם שמנת. אפשר כל ריבת חלב ושל כל חברה. אני רציתי הכי זול.
נכתב ע"י shosh300;2111026:
תודה רבה! נראה מעולה, כשכתוב כוס, באיזה גודל כוס את משתמשת? 200,180,240?
תמיד, בכל המתכונים שלי, חד פעמי רגילה. כתבתי את זה איפה ש הוא פעם...
נכתב ע"י פלאפונית;2111028:
דייייייייייייי לפחות אל תעלי תמונה ,זה פשוט משהו שאי אפשר לעמוד בו ... :(
ולגבי המתכון ,נראה לי אני יצטרך לקחת עליו משכנתא .. :)
באמת מתכון קצת יותר יקר מהרגיל כי יש בו הרבה שוקולד וריבת חלב וכו' אבל פעם בשנה לשבועות...בכלל כל המתכונים בחלביים יקרים יותר.
אם תחתכי לקוביות קטנות תקבלי כ-60 מנות אז זה לא כל כך נורא.
 

3632

משתמש צעיר
זה נראה עוגה מעולה!
אם מחשבים את החומרים זה מינימום 60 ש"ח ...
יקר לא?;)
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י hbecker;2111040:
אני קניתי בחנות רגילה, נדמה לי אפילו בר כל. יש בכל החנויות. ולא חייבים בטעם שמנת. אפשר כל ריבת חלב ושל כל חברה. אני רציתי הכי זול.

אוי, בקר לא מתאים לך:rolleyes:
הטעם של הריבת חלב הזו נוראי- פלסטיקי לגמרי, והיא גם נוזלית! (אני מכינה ריבת חלב לבד בבית אז אולי לכן הפכתי אנינת טעם)

וחוץ מזה, אם כבר משקיעים בעוגה טובה, אז לשים ריבת חלב כזו בפנים נראה לי מבוזבז לגמרי.
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
העני, נראה מעולה!!
וההסברים מקסימים!


לאיזה גודל תבנית?
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י 3632;2111065:
את מכינה בבית ריבת חלב?

לגמרי...

אבל זה בזבוז זמן מטורף- כמה שעות. רק בערב שבועות אני עושה את זה. לא מוותרת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י 3632;2111054:
זה נראה עוגה מעולה!
אם מחשבים את החומרים זה מינימום 60 ש"ח ...
יקר לא?;)
לא עוגה זולה. אבל כבר כתבתי, כל חלבי הוא יותר יקר, וגם פעם בשנה...
נכתב ע"י לבן;2111055:
אוי, בקר לא מתאים לך:rolleyes:
הטעם של הריבת חלב הזו נוראי- פלסטיקי לגמרי, והיא גם נוזלית! (אני מכינה ריבת חלב לבד בבית אז אולי לכן הפכתי אנינת טעם)

וחוץ מזה, אם כבר משקיעים בעוגה טובה, אז לשים ריבת חלב כזו בפנים נראה לי מבוזבז לגמרי.
נכון שהיא לא הכי טעימה ויש הרבה יותר טובים ממנה. אבל לעוגה כזו באמת לא היה אכפת לי. הועם שהיא נתנה מספיק משובחת.
וכן- את כנראה גם קצת אנינת טעם בקטע כי את מכינה לבד בבית.
אבל לא- לא שווה לבזבז את של הבית על זה.
בריבת חלב ביתית או משובחת יותר אני משתמשת בדברים שהטעם שלהם יותר מורגש.
מבטיחה לך שהעוגה הזו סוף הדרך גם עם הריבת חלב הזו. תשאלי את mgv, היא קיבלה טעימות.
הכנתי אותה לשבועות. היו לי 60+ קוביות. נשארו 12 [לא, באמת לא אני אכלתי הכל...:mad:]

נכתב ע"י א.ר.ז.;2111067:
העני, נראה מעולה!!
וההסברים מקסימים!


לאיזה גודל תבנית?
A4

נכתב ע"י לבן;2111072:
לגמרי...

אבל זה בזבוז זמן מטורף- כמה שעות. רק בערב שבועות אני עושה את זה. לא מוותרת.
אל תוותרי. אבל אל תבזבזי אותה על העוגה הזו.
ואפשר כמובן של חברה יותר משובחת ויקרה, אישית רציתי להוזיל כאן את העלויות במה שאפשר בשביל הנשים פה. והטעם, כבר כתבתי, מעולה באמת, גם כך.

פעם הבאה שאת מכינה ריבת חלב- תשלחי לי קצת....:p:p
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
ריבת חלב ביתית מאת: אביגיל מייזליק
חומרים:
1/2 ליטר מים
1/2 כוס סוכר
2 ליטר חלב %3
1/4 כוס כפית סודה לשתייה
חבילת ג`ולות
כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול גדול וכבד את המים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
2. בסיר ניפרד מרתיחים את החלב ומוסיפים תוך כדי בחישה לסירופ הרותח. שמים את הג'ולות כדי שייצרו ערבוב קבוע בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים לא מכוסה כשעתיים ומדי פעם מערבבים כדי לוודא שהחלב לא נדבק לתחתית.
3. מערבבים את הסודה לשתייה עם רבע כוס מים ומוסיפים לסיר. בסיר נהיה קצף, בוחשים בכף עץ עד שכל הקצף נעלם. מבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי, עד שהריבה מקבלת צבע חום בהיר ועמוק וכשמטפטפים אותה בכף נוצרות טיפות ארוכות ומתמשכות.
4. מוסיפים תמצית וניל אם רוצים. מצננים מעט ומעבירים לצנצנות נקיות. מאחסנים במקרר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה