מידע שימושי עוגיות דבש לראש השנה

ל. פולק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כותב לבקשת אשתי!
(שלא תחשבו שאני אופה.....אני מצייר!)


צריכה מתכון של עוגיות דבש טעומות ופריכות..
ובבקשה משהו מניסיון שכבר עשיתם..... זה לשוויגער ולא כדי להסתבך....
מי שיש לה נשמח מאוד!!

חג שמח לכולם!
 

ימד

משתמש מקצוען
יש לקרין גורן דובשניות מדהימות
אם חסום לכם אשלח צילום מסך
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
למרות האנטגוניזם שיצרה לי ההתנצלות,
אני דוקא בעד שגבר יהיה במטבח, יחד עם האשה.. או בתורות... כל שילוב שהוא

דובשניות לר"ה.
מתכון של נירה שוויאר, מכינה אותו שנים...

מהמם וטעים כל כך שבחיים לא תרצו יותר לקנות בחנות דובשניות.

מכמות זו יוצא 1 ק"ג עוגיות:
רכיבים לעוגיות:
6 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1ו1/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס דבש
1 כפית קנמון

לערבב, לקרוץ עיגולים קטנים ולהכניס לתנור מחומם ב180 מעלות
ל8-10 דקות, להוציא כשמתגבש עוד לפני שמשחים.

ציפוי סוכר:
2 חלבונים
2 כוסות אבקת סוכר
4 כפיות מיץ לימון

להקציף להוסיף אבקת סוכר ולימון, לטבול כל עוגיה בקצף או למרוח מעליה.

הציפוי מומלץ למתכון מושלם אם כי טעים מאוד מאוד גם בלעדיו.
 
נערך לאחרונה ב:

ריבת חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
דובשניות לר"ה.
מתכון של נירה שוויאר, מכינה אותו שנים...

מהמם וטעים כל כך שבחיים לא תרצו יותר לקנות בחנות דובשניות.

מכמות זו יוצא 1 ק"ג עוגיות:
רכיבים לעוגיות:
6 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1ו1/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס דבש
1 כפית קנמון

לערבב, לקרוץ עיגולים קטנים ולהכניס לתנור מחומם ב180 מעלות
ל8-10 דקות, להוציא כשמתגבש עוד לפני שמשחים.

ציפוי סוכר:
2 חלבונים
2 כוסות אבקת סוכר
4 כפיות מיץ לימון

להקציף להוסיף אבקת סוכר ולימון, לטבול כל עוגיה בקצף או למרוח מעליה.

הציפוי מומלץ למתכון מושלם אם כי טעים מאוד מאוד גם בלעדיו.

תודה! אפשר כמה שאלות?
1. לערבב במיקסר או ביד?
2. לקרוץ? צריך לשטח עם מערוך ואז לקרוץ, או לכדרר כדורים כמו כדורי שוקולד?
תודה רבה, הגיע בזמן!
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
תשובות לשאלות של בת שבע:
1. אני אחת שעושה הכל במיקסר, אבל בהחלט אפשר ביד, זה עיסה כבדה, אז אולי זה יתיש את היד קצת.
2. לקרוץ עם כף ויד נקיה. זה קצת פחות עיסתי מכדורי שוקולד, אבל זה כן משהו שאפשר להחזיק ביד.
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
למרות האנטגוניזם שיצרה לי ההתנצלות,
אני דוקא בעד שגבר יהיה במטבח, יחד עם האשה.. או בתורות... כל שילוב שהוא

דובשניות לר"ה.
מתכון של נירה שוויאר, מכינה אותו שנים...

מהמם וטעים כל כך שבחיים לא תרצו יותר לקנות בחנות דובשניות.

מכמות זו יוצא 1 ק"ג עוגיות:
רכיבים לעוגיות:
6 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1ו1/3 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס דבש
1 כפית קנמון

לערבב, לקרוץ עיגולים קטנים ולהכניס לתנור מחומם ב180 מעלות
ל8-10 דקות, להוציא כשמתגבש עוד לפני שמשחים.

ציפוי סוכר:
2 חלבונים
2 כוסות אבקת סוכר
4 כפיות מיץ לימון

להקציף להוסיף אבקת סוכר ולימון, לטבול כל עוגיה בקצף או למרוח מעליה.

הציפוי מומלץ למתכון מושלם אם כי טעים מאוד מאוד גם בלעדיו.
אפשר להקפיא?
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אפשר להקפיא?

את הדובשניות - ברור!
את הציפוי - מבחינת הטעם, אפשרי. מבחינת המרקם בעייתי קצת, כי הוא יכול להדבק ולהתפורר, מצריך יותר לוגיסטיקה בהקפאה. הפרדה בנילונים או נייר אפיה והקפאה מהירה במקפיא.

האמת שזכור לי שבספר של נירה שויאר, עוגות לכל עת (שממנו לקחתי את המתכון לפני איזה 15 שנה) כתוב שניתן להכין, להקפיא, ולפני ההגשה להכין את הציפוי ולטבול כל עוגיה בציפוי.

אני אישית, כבר לא מכינה את הציפוי שנים, העוגיות מעדן גם ככה והוא מתקשקש מדי ובזמן הזה ניתן להכין עוגת דבש פצצית.. ;) וגם כי המיקסר שלי לא מת על הקצפה של 2 חלבונים, למרות שהוא מהגודל הקטן.
ועוד משהו, העוגיה בלי הציפוי נורא כיפית לתת לילדים, בלי פירורים, בלי שוקולד שמלכלך אותם. והציפוי הוא דביק ומלכלך ילדים.

בתכלס, לא הייתי ממליצה על הציפוי למשפחה רגילה שאוהבת טעים ונוח.
למי שרוצה להשקיע, (שוויגר...) ורוצה דובשניות כמו בחלומות ילדות עם ציפוי סוכרי אז הכי יפה וטוב להכין עם הציפוי.
 

קול דממה

משתמש פעיל
6 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1וחצי כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
1 כוס דבש
יוצא כ30 עוגיות גדולות
העוגיות מאוד מתנפחות
אופים רבע שעה עד שמזהיב
לשמור בכלי סגור או להקפיא
שלא יתיבשו
 

ל. פולק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ש לקרין גורן דובשניות מדהימות
אם חסום לכם אשלח צילום מסך
תודה רבה - פתוח.
למרות האנטגוניזם שיצרה לי ההתנצלות,
אני דוקא בעד שגבר יהיה במטבח, יחד עם האשה.. או בתורות... כל שילוב שהוא
אוקיי
אני תמין פתוח להצעות בשלום בית
אגב החנות cherry קשור אליכם....
3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
זה אותו דבר?
תודה!
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
האם העוגיות נשמרות טוב בקופסה סגורה (בלי הקפאה) - לבן בישיבה ?
כן, אם זה מסוג לוק אנד לוק, עוד יותר כן.

טיפ :
את הדבש למדוד בכוס שמדדנו את השמן.
כך הוא יחליק בקלות ובשלמות לקערה.
צודקת, זה טיפ מעולה.

אוקיי
אני תמין פתוח להצעות בשלום בית
אגב החנות cherry קשור אליכם....
לא
 

פעמוני שלג

משתמש מקצוען
המתכונים שנתתם ממש עושים חשק! הם יוצאים טעם של דובשניות קנויות משובחות, או משהו טעים בסגנון אחר? אני שנים מחפשת מתכון שידמה בטעמו לקנוי!
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למעונינות, יש לי פה מתכון מהממממממממם של דובשניות בטעם עדין (תכלס של החנות באיזשהו מקום נורא כבד כזה) שוווה שווה לנסות: זה משהו שמתאים גם לכל השנה והילדים זוללים את זה.
הנה: 2 ביצים, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן 1 אבקת אפי'ה, 2 כפות גדושות דבש, 3 כוסות קמח, 2 כפות קינמון {אני שמה כפית אחת כי הילדות לא ממש אוהבות את הטעם} לעשות צורות עם ידים מקומחות ולאפות 180 מעלות עד שמשחים. כשהתבנית יוצאת מן התנור למרוח כשהדובשניות חמות:
100 גרם אבקת סוכר, 2 כפות מים 1/2 כפית תמצית וניל, להמיס יחד ולמרוח.

שנה טובה ומתוקה!
 

שיפ שיפ

משתמש מקצוען
למעונינות, יש לי פה מתכון מהממממממממם של דובשניות בטעם עדין (תכלס של החנות באיזשהו מקום נורא כבד כזה) שוווה שווה לנסות: זה משהו שמתאים גם לכל השנה והילדים זוללים את זה.
הנה: 2 ביצים, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן 1 אבקת אפי'ה, 2 כפות גדושות דבש, 3 כוסות קמח, 2 כפות קינמון {אני שמה כפית אחת כי הילדות לא ממש אוהבות את הטעם} לעשות צורות עם ידים מקומחות ולאפות 180 מעלות עד שמשחים. כשהתבנית יוצאת מן התנור למרוח כשהדובשניות חמות:
100 גרם אבקת סוכר, 2 כפות מים 1/2 כפית תמצית וניל, להמיס יחד ולמרוח.

שנה טובה ומתוקה!
הכנתי
יצא טעים בטרוףףףףףףףףףףףףףףףף
והי ממש קל ונעים להכין
תודה רבה(הכפלתי כמות נס)
 

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למעונינות, יש לי פה מתכון מהממממממממם של דובשניות בטעם עדין (תכלס של החנות באיזשהו מקום נורא כבד כזה) שוווה שווה לנסות: זה משהו שמתאים גם לכל השנה והילדים זוללים את זה.
הנה: 2 ביצים, כוס סוכר, 3/4 כוס שמן 1 אבקת אפי'ה, 2 כפות גדושות דבש, 3 כוסות קמח, 2 כפות קינמון {אני שמה כפית אחת כי הילדות לא ממש אוהבות את הטעם} לעשות צורות עם ידים מקומחות ולאפות 180 מעלות עד שמשחים. כשהתבנית יוצאת מן התנור למרוח כשהדובשניות חמות:
100 גרם אבקת סוכר, 2 כפות מים 1/2 כפית תמצית וניל, להמיס יחד ולמרוח.

שנה טובה ומתוקה!
כוס מדידה או חד פעמי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יְהוָה חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יְהוָה וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  22  פעמים

לוח מודעות

למעלה