עוגיות ביתיות - הולכות יופי עם תה לחורף שכבר איתנו :)

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
PC100076.JPG

עוגיות ריבה אדומה ואגוזים
PC100080.JPG
עוגיות מלוחות
PC100081.JPG

רייפ' - מציות שומשום וקימל.

פשוט להכין ולמלא קופסאות.
מה שתרצנה מתכון - בשמחה!!:)
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען

אות לי

משתמש סופר מקצוען
את מה שאת מכנה כאן רייפ' -
אני מכירה אותו בשם אידישאי ארוך..
סבתא שלי הייתה מכינה אותו כבסיס להגשת - רגל קרושה :eek:
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ערב טוב,
הנה חזרתי בשביל המתכונים - אכן, הרייפ' היא מציה מרוקאית מבית סבתא
עשיתי מעט שינויים או שידרוגים כדי שהן תהינה מעט נימוחות.

זה יהיה לא הוגן מצידי לא להביא את מקור המתכונים של העוגיות ריבה והמלוחות אותן יש לי מאביגיל מיזליק
ולהבדיל בין החיים לחיים ציפורה קרייזמן ע"ה.

הקדמה ארוכה...
ועכשיו למתכונים!
עוגיות ריבה:
לבצק:

50 גר' חמאה או מרגרינה
2\1 קג' קמח
2\1 כוס שמן
1 א. אפיה
3 כפות סילאן או דבש או א. סוכר
כפית ת. וניל
כ- כוס מים חמימים
למלית:
ריבה אדומה
2\1 1 כוסות אגוזים.
אופן ההכנה:
ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עד לקבלת עיסה אחידה.
לעטוף את הבצק בשקית ולאחסן במקרר למשך שעה או כל הלילה.
מחלקים את הבצק ל -3.
מרדדים כל כדור לקוטר 20 ס"מ.
למרוח בריבה ולפזר אגוזים.
לחלק את העיגול למשולשים (אני מחלקת ל - 16 )
לגלגל כל משולש לרוגעלך קטן.
אופים בחום בינוני עד להזהבה.
כשהסהרונים מתקררים מפזרים עליהם א. סוכר ושומרים בקופסא אטומה.

עוגיות מלוחות:
לבצק:

קג' קמח
כף מלח
2\1 1 כפיות פלפל לבן
1 א. אפיה
1 מרגרינה
4\3 כוס שמן
2\1 1 כוסות מים פושרים
100 גר' שומשום
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים כולל השומשום עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
לוקחים חתיכות בגודל כדור פלאפל קצת גדול ומגלגלים לנחש - סוגרים לעיגול.
מניחים בתבנית במרווחים קטנים ואופים ב - 180 - 200 מעלות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה.

רייפ'
לבצק:

קג' קמח
2\1 1 כוס שמן
2\1 1 כוס סוכר
2 א. אפיה
2 סוכר וניל
6 ביצים
100 גר' שומשום
50 גר' מרגרינה (לבחירה)
4 - 3 כפיות קימל (לבחירה)
אופן ההכנה:
מקציפים ביצים שלימות במיקסר ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
כשמתקבל קצף בהיר ותפוח מוסיפים את השמן והסוכר וניל.
מחליפים את המקצף לוו לישה ומוסיפים את הקמח, אפיה ושומשום.
כשהבצק מוכן מוסיפים את המרגרינה והקימל ולשים עד לאחידות.
מחלקים את הבצק ל - 4 כדורים.
כל כדור מרדדים לעלה בעובי הרצוי (2\1 1 - 0.5 ס"מ).
מחלקים למלבנים או ריבועים
עם סכין מריחה מחוררים את הבצק בצורה אלכסונית (כשהסכין עומדת באלכסון)
אופים בחום בינוני עד להזהבה.
הרייפ' נאפה די מהר - תלוי בעובי העוגיה, צריך לשים עין כל הזמן!
מוציאים מהתנור, מצננים ושומרים בקופסא אטומה.

בתיאבון רב לכולם חורף בריא ומלא נוסטלגיה...;)
 

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
את יודעת למה שאלתי?
כי עוגיות רייפ' הן עוגיות מרוקאיות שאני זוכרת מילדותי שסבתא היתה מכינה כל שבת
נוסטלגיה...
גם עוגיות מכונה
הזכרת לי דברים טובים מהילדות שב"ה עדיין קיימים!
בעלי אוהב במיוחד את הרייפ' של סבתא שלי והיא - דואגת לשלוח לי מידי פעם שקיות..:)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יְהוָה כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יְהוָה כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה